Şimdi Ara

Lytro, sanal gerçekliğe giriş yapıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
131
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Lytro, sanal gerçekliğe giriş yapıyor


    Geliştirdiği ışık alanı kameralarıyla uzun zamandır sektörde bulunan Lytro, geçtiğimiz dönemde ayrılan 50 milyon dolarlık fon ile video ve sanal gerçeklik sektörüne yönelik çalışmalar içerisine gireceğini söylemiş ve yeni yapılanma doğrultusunda 25 ya da 50 kadar çalışanını da çıkartarak sanal gerçeklik alanına özel yatırımlara başlamıştı. Firma aradan geçen süreçte boş durmadı ve "Lytro Immerge" adını verdiği yeni sistemini görücüye çıkarttı.

     

    Şimdilik tüm detayları belli olmayan ve konsept tasarımlar üzerinden tanıtılan Lytro Immerge sistemi, profesyonel kesime hitap ediyor ve 360 derecelik sanal gerçeklik dünyasına ışık alanı kameralarını dahil ediyor. Mevcut 360 derecelik video çözümlerinin aksine iki boyutlu görüntüleri çekip bir araya getirmeyen Lytro Immerge, çekim sırasında farklı açılardan gelen ışık bilgilerini topluyor ve böylelikle parçasız şekilde tam olarak 360 derecelik kayıtlar yapılabiliyor.

     

    Lytro, sanal gerçekliğe giriş yapıyor 

     

    Yakaladığı görüntüleri işlemek için kendisine özel sunucu sistemi bulunan, düzenleme işlemleri için de birçok popüler video yazılımı için eklentisi hazırlanan Lytro Immerge, örnek videosu burada yer aldığı kadarıyla 6 eksenli bir sanal gerçeklik deneyimi sunuyor ve böylece rakiplerinde yer almayan ileri doğru hareket edebilme imkanını da kullanıcılarına vermeyi hedefliyor.

     

    Sistemin çok da ucuz olmayacak fiyatı ve sunduğu gerçek deneyim hakkında şimdilik çok fazla bilgi verilmiyor. Ancak bu süreçte ışık alanı söylendiği kadar iyi çalışırsa, GoPro ya da Google gibi firmaların hazırladığı birçok 360 derece kamera sisteminin tarihe karışabileceği tahmin ediliyor.

     


    Lytro Immerge - World's First Professional Light Field Solution for Cinematic VR from Lytro on Vimeo.




  • adamlar işi çözmüşler ne film izlenir ama korku filmi izlenmez insanın hayatı değişir :D

  • Şuan ilk nesil kameraları amerikada 65$ dan satılıyor ebay'e düşmedi daha bu şirkette çok büyük potansiyel var jobs boşuna bunlara çelme çakmaya çalışmamış.

  • Heyecan verici... Daha fazla haber ve teknik açıklama bekliyoruz bu ürünler hakkında.

  • güzel sistem yapmışlar

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.