Şimdi Ara

Huawei bombayı patlattı : Kirin 950

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
1
Favori
1.162
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Huawei bombayı patlattı : Kirin 950


     

    Uzun yıllardır Hisilicon firması ile birlikte kendi yongasetlerini geliştiren Huawei, zaman içerisinde tecrübesini artırdı ve başarılı işlere imza atmaya başladı. Kirin yongasetleri ile yeni bir döneme giren üretici, Kirin 950 ile şimdi zirveye çıkıyor. 




    Kirin 950 yongaseti daha önce de sık sık gündeme gelmişti ve Huawei'nin şimdiye kadar ki en iddialı yongaseti olması bekleniyordu. Huawei beklentileri boşa çıkarmadı ve pazarda da bir ilke imza attı. 




    Kirin 950 yongaseti TSMC'nin 16nm FinFET+ teknolojisi ile üretiliyor ve mobil yonga pazarında bu teknolojiyi ilk kez kullanıyor. FinFET mimarisi, geleneksel iki boyutlu transistör tasarımını alarak, iletken kanalı yan kısma yerleştiriyor ve ortaya çıkan üç boyutlu fin yapısı, akımı kontrol eden bir geçit ile çevriliyor. 3 boyutlu FinFET teknolojisinin en önemli faydası düşük güç seviyelerinin yakalanması oluyor. FinFET+ ise yüzde 5-10 civarında performans ve enerji tasarrufunu artırıyor. 




    Hali hazırda Samsung Exynos 7420 yongaseti 14nm FinFET sürecini kullanırken, Apple A9 yongaseti de 14nm/16nm FinFET süreçleri ile dökülüyordu. TSMC yıl sonlarında 16nm FinFET+ sürecine geçeceğini duyurmuştu. Huawei tam zamanında bu gelişmeye yetişmiş oldu.




    Huawei Kirin 950 yongasetinde 2.3 GHz saat hızında 4 adet Cortex-A72 ve 1.8GHz saat hızında 4 adet Cortex-A53 çekirdekleri big.LITTLE formunda iş yüküne göre sırasıyla devreye giriyor. Grafik tarafında Mali mimarisinin en iyisi T880 yer alıyor. Zaten Cortex-A72 çekirdeği pek çok incelemeden tam not aldı ve Cortex-A57 çekirdeklerine göre de yüzde 11 daha fazla performans sunuyor. 




    Huawei hem Kirin 930 yongasetine göre hem de rakip yongasetlerinde göre performansı yüzde 40 artırırken, enerji tüketimini de yüzde 60 azalttığını savunuyor. Yine Kirin 930 yongasetine göre grafik gücü ve GFLOPS değerleri de yüzde 100 oranında artmış.

     

    Huawei bombayı patlattı : Kirin 950 

    (Geekbench 3 çekirdek testleri) 




    Huawei yeni yongasetinde özelleştirmeler yapmayı da ihmal etmemiş. Yaptığı testlere göre uygulamaların başlangıç süreleri 666 milisaniyeden 446 milisaniyeye düşüyor. Ayrıca 10 saate kadar daha ekstra kullanım süreleri elde edilmiş. AnTuTu testlerinde yongaseti 83 000 civarında skor elde ediyor. 




    GeekBench 3 çekirdek testlerine baktığımızda Apple A9 yongasetinin liderliği kimseye kaptırmadığını görüyoruz. 2534 puanla lider Apple A9 yongasetinin ardından 1710 puan ile Kirin 950 geliyor. Tek çekirdek performansında Kirin 950 Android tarafının en iyisi diyebiliriz.




    Çok çekirdek performansı söz konusu olduğunda Kirin 950 liderliği ele alıyor ve 6245 puan alarak rakiplerini yüzde 25 civarında bir üstünlükle geride bırakıyor. Ona en yakın ise 4837 puanla Exynos 7420 oluyor. 




    Performans haricinde kamera tarafında da önemli gelişmeler mevcut. Yeni sinyal işlemcisi ile birlikte kamera çok daha hızlı başlıyor ve çok daha hızlı odaklanıyor. Karanlık ortamlarda daha iyi ışık alabilen sistem daha az kumlanmaya sebebiyet veriyor. Panorama desteği eklenen yongaseti 4K video işlemeyi de destekliyor. 




    Kirin 950 yongaseti muhtemelen ilk olarak Huawei Mate 8 ile birlikte gelecek. Testlerde kullanılan cihazın Android 6.0 işletim sistemi taşıması ve 4GB RAM barındırması bunun en büyük delili.  

     

     

     

     







  • Mobil tarafa gel. Kirinler, Heliolar, Exynoslar, Applelar. Hadi be AMD, yap bi güzellik masaüstü tarafina. Örnek al adamlar hic durmadan yarisiyor. Biraz gayret.

  • Keşke vestel dede böyle şeyler görebilseydik.

  • Red_Devil33 kullanıcısına yanıt
    Aynen, istenirse yapılamayacak birşey olduğunu düşünmüyorum. Apple gibi yapsın en azından, tasarlasın ama başkasına ürettirsin bu bile bir adım sayılır daha sonra Türkiye'de üretime geçersin. Ama bizdeki kafa yapısı genelde nasıl kısa yoldan daha çok para kazanırım oluyor sağdan soldan donanım seçip sürüyorlar piyasaya. Şöyle emin adımlarla kullanıcıya güven vererek, müşteriyi yarı yolda bırakmayacak sağlam cihazlarla ve servis kalitesiyle çıksa kimsenin Vestel'e kötü bakacağını zannetmiyorum, çoğu kişi alır.
  • Ozellesmis cekirdek degilse bu sene m1 ve sd820 tarafindan fena halde tokatlanacak demektir. ARM dan lisansla, doktur mu yapmislar? LTE destegi var mi? 4K 60 fps destekliyor mu?

  • Kirin 950 yonga setine sahip olacağı söylenen Huawei Mate 8'i merakla bekliyorum. Yonga setinin teknik özellikleri ve test sonuçları kağıt üzerinde oldukça iddaalı görünüyor. Ama şunu da kabul etmek gerekir ki Apple yonga seti konusunda hala çok üstün.

  • keşke 4 5 ay önce tanıtsalarmış da sony yi htc yi batmanın eşiğine getirmeselermiş milleti qualcomun çöp işlemcisine bırakmasalarmış hemde baya bi para kazanrlardı artık m10 z6 çıkana kadar s820 çıkar o da bundan daha iyi olur geçti borun pazarı sür eşeğini niğdeye ama mate 8 in güzel bir cihaz olmasını ve çok satmasını umuyorum.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: javaprof

    keşke 4 5 ay önce tanıtsalarmış da sony yi htc yi batmanın eşiğine getirmeselermiş milleti qualcomun çöp işlemcisine bırakmasalarmış hemde baya bi para kazanrlardı artık m10 z6 çıkana kadar s820 çıkar o da bundan daha iyi olur geçti borun pazarı sür eşeğini niğdeye ama mate 8 in güzel bir cihaz olmasını ve çok satmasını umuyorum.


    Htc'yi marka bazında çok seven birisi olarak şunu diyebilirim ki bence Htc'nin zarar etmesinin en büyük sebebi fiyat politikası. Bugün One A9 ile ilgili bir haber vardı ve telefonun ön sipariş fiyatının 2.499TL olduğu yazıyordu haberde. Telefonu sırf tasarımından dolayı beğenip tercih edecekler veya marka bağımlılığı olanlar hariç kimse o telefona 2.499TL para vermez.

  • Güzel bi fiyat ve güzel özelliklerle Mate 8, Discovery etkisi yapabilir.

  • imei değişmedikten sonra işime yaramaz

  • huawei resmen derinden adim adim geliyor.

    haberden once yanbanci forumlarda okumustum cogu testte s6 islemcisini tokatlamis. bir an once seri uretime gecip piyasaya salarsa snapdragon ciddi yara alir gibi geliyor. en azindan markalar icin secenekler artar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • GHZ saat hızı tabiride neyin nesidir? Bir Elektronik ve Haberleşme mühendisi olarak ilk defa duyuyorum bu kavramı. Saat hızı diye birşey yok. Olsa olsa birim zaman frekansı (Clock frekans) yani saniyelik olur illede benzer birşey diyecekseniz 2.8 GHZ saniye hızında deyin. Neyin kafasını yaşıyorsunuz anlamadım ki

    Sanki araba sürüyormuş gibi oluyor öyle 2.8 km saat hızında bir araba gibi.. :D

  • tek çekirdek performansında apple a9 un yanından bile geçememiş. Fakat çoklu çekirdekte oldukça başarılı bir işlemci. Isınma sorunu olmadığı müddetçe piyasaya hakim olmasını bekliyorum.

  • 2.3ghzde +40derece diyorum ben
  • sdrgon 820 performansı ne olacak gözle buna çevrildi sanırım :D

  • aRiSe* kullanıcısına yanıt
    Saat frekansı olması lazım doğrusu zaten. Ama direk olarak hızı etkileği için yanlışlar yapılıyor. Mesela floating point işlemleri kayar noktalı işlemler gibi saçma bir çevirme uğramış bir diğer terim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Allons-y kullanıcısına yanıt
    yani böyle şeylere dikkat edilmeli gerekiyorsa bu konuda bilgili birinden yardım alsınlar. :)
  • Bizde böyle şeyler üretelim gerekirse çinli japon amerikan alman malezyali üst düzey yöneticileri ayartalim ülkemize getirelim.

  • okadarda fark atamamislae sd820 ile samsungun yeni islemcisi 950 yi cok rahat gecektir

  • şu tabloya bakınca 810un çok çabuk eskidiğini görüyorum
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.