Şimdi Ara

Apple'ın iPhone modellerinde safir ekran macerası hüzünlü bitti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
350
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Apple'ın iPhone modellerinde safir ekran macerası hüzünlü bitti


     

    iPhone 6 serisi piyasaya sunulmadan önce sektördeki ilk safir ekranlı akıllı telefon olacaklarına dair iddialar gündemi meşgul etmekteydi. Resmi olarak doğrulanamasa da Apple'ın GT Advanced Technologies ile ortaklık kurduğu ve iPhone 6 serisi için büyük bir üretim tesisinin faaliyete geçtiği belirtiliyordu. 




    IPhone 6 serisinin piyasaya çıkışı ile ilk başta safir ekran iddialarının içinin boş olduğu düşünülmüştü ancak GT Advanced Technologies'in Apple ile yaşadığı sıkıntılar nedeniyle aslında iddiaların gerçek olduğu anlaşıldı.




    Bilgilere göre Apple, iPhone 6 serisinde kullanmak istediği safir ekranların tedariği için GT Advanced firması ile el sıkıştı. GT Advanced üretim için yaklaşık 2000 fırını Apple'ın Ariz'deki tesislerine yerleştirdi ve ilk safir ekranlar şekillenmeye başladı ancak işler pek de yolunda gitmedi. 




    GT Advanced yeni iPhone modelleri için milyonlarca ünite safir ekran üretti ve pek çok analiz uzmanı bu anlaşma nedeniyle GT Advanced firmasını sektörde patlama yapmaya aday şirketler arasında gösterdi. Bununla birlikte Apple üretilen safir ekranların kalitesini beğenmeyince asıl patlayan GT Advanced'in mali yapısı oldu.




    GT Advanced, Apple'ı sürecin ortasında safir ekran gereksinimlerini değiştirmekle suçlasa da üretilen ekranlar ortada kaldı ve başka bir firma da satın almadı. Firma faaliyetlerini sürdüremeyince iflas bayrağını çekmek zorunda kaldı.




    2014 yılında gerçekleşen bu olaydan sonra firmanın Apple'a olan 439 milyon dolarlık borcu sorun oluşturmaya başladı. GT Advanced yaklaşık bir yıldır tesislerini elden çıkararak borcunu kapatmaya çalışıyor ancak henüz ekipmanları satabilmiş değil. Apple ile yapılan yeni bir anlaşma kapsamında 23 Kasım tarihine kadar 600 civarında safir ekran fırınının satılması planlanıyor. 31 Aralık tarihine kadar ise Apple kendi tesislerine yerleştirilmiş olan tüm ekran fırınlarının çıkarılmasını istiyor. 




    Corning firmasının hata hikayesini okuyanlar Steve Jobs'un ilk iPhone için dayanıklı ekran arayışı sonrasında Gorilla Glass camların ortaya çıkışını ve Corning'in yükselişini hatırlayacaktır ancak şans her zaman yüzünüze gülmeyebiliyor.  

     

     







  • Yüzyılın kazığını atmış ahı çıkar biryerlerden. Tabi üretim ortasında gereksinim değişikliğine gidildiyse.

  • Abi 1 tane üretip yaptığımız iş bu demiyorlarmı bu adamlar neden o kadar adet ürettikten sonra nasıl bir iş ortaya konulduğu kontrol ediliyor onu anlamadım.

  • yazık olmuşla firmaya

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yusac

    Abi 1 tane üretip yaptığımız iş bu demiyorlarmı bu adamlar neden o kadar adet ürettikten sonra nasıl bir iş ortaya konulduğu kontrol ediliyor onu anlamadım.


    burdaki çakallığı sanki Apple yapmış gibi. habardeki şu parağraf olayı anlatıyor biraz

    "GT Advanced, Apple'ı sürecin ortasında safir ekran gereksinimlerini değiştirmekle suçlasa da üretilen ekranlar ortada kaldı ve başka bir firma da satın almadı. Firma faaliyetlerini sürdüremeyince iflas bayrağını çekmek zorunda kaldı." burdan benim anladığım Apple başta tamam demiş ürünlere ama üretim süreci devam ederken daha yüksek kalitede ürün istemiş sanki.

  • Bu firmalar sozle mi anlasiyor o kadar uretim yapacagim birde herseyi netlestirmeyecegim. Adamlarda kasinmis hani.

  • Zamana ihtiuaci var o zaman bu safirin..

  • apple baş kesmiş açıkca ortada. sahibi bu taraflardan biriyse kan çıkartırsa şaşırmam...

  • Suç adamlarda üretirsin 100-200 tane safir yollarsın apple mühendislerine yahut apple mühendisleriyle birlikte üretirsin istenilen kaliteye ulaşırsa seri üretim yaparsın .

    Acemiliklerinin kurbanı olmuşlar .

  • Safir ekran gerçekten çok güç ve maliyetli. Apple'in fiyat politikası bildiğiniz üzere, pahalılık üzerine. Üstelik buna, safir de eklenirse oldukça cep yakar. Kaldı ki, şu sıralar dahi fiyatlar gayet cep yakıcı. Kanaatimce, isabetli ve tutarlı bir karar olmuş.

    Ancak ileride, safir ekran üretiminin daha ucuz yöntem ve teknikleri geliştirilirse; işin seyri değişebilir.

  • Apple yine sapa sağlam,işte güçlü,güçsüz farkının iş hayatına yansıması.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dava açsa asıl kazığı apple a atan GT Advanced olur inşallahta açarlar takip edeceğim

  • Safir yerine motorolanın kullandığı(droid2 turbo) 5 katmanlı kırılmaz cam gelse keşke tüm markalara.

  • firmayı batırmışlar resmen
  • daha önce izlediğim sözle tahaüt aldığını zanneden enayi bir girişimcinin komedi filmi vardı adama milyonlarca duş başlığımı ne ürettiriyorlardı sonra almıyorlardı adam iflas ediyordu fakat sonradan çok komik ve mucize şekilde mallarını başka satabilecek yol bulup köşeyi dönüyordu aklıma direkt o film geldi arada kesin yazılı bir fiili anlaşma yokki sazan yerine koymuşlar resmen.

  • iş dünyasında yükselmek bir ilizyondan ibaret. İnsanlar ilizyona para ödüyor. Apple'ın iphone ilizyonu en çok tutan ilizyon olarak tepede duruyor. Her ilizyon tutmayabiliyor. Kapitalizm bir ilizyon demektir. Bu monopoli benzetmesi yapılmasından daha vahim bir gerçektir. Bir ilizyonu canlı tutuyor insanlar. Tabi bu insan hayalgücünün de sömürülmesi anlamına geliyor zaten.

  • Safir ekrana yatirim yapildigini duymak guzel, 7'ye kadar baska firma ile yetistirebilseler guzel olur..

  • quote:

    Orijinalden alıntı: fthkn

    iş dünyasında yükselmek bir ilizyondan ibaret. İnsanlar ilizyona para ödüyor. Apple'ın iphone ilizyonu en çok tutan ilizyon olarak tepede duruyor. Her ilizyon tutmayabiliyor. Kapitalizm bir ilizyon demektir. Bu monopoli benzetmesi yapılmasından daha vahim bir gerçektir. Bir ilizyonu canlı tutuyor insanlar. Tabi bu insan hayalgücünün de sömürülmesi anlamına geliyor zaten.

    Tamam kardes kontrol edilmeli yonlendirilme secim hakki illuzyonuna bizde inaniyoruz ama ne boyle anlatilir nede bukadar abartilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sektörel bazda baktığında para karşılığı bir şeyler yapan şirket insan firma gibi iş çevrelerinin yüzde kaçı topluma ekonomiye somut bir katkı bırakıp da para kazanıyor. Yüzde 20'den fazla değildir. Kimisi eğlence karşılığı para kazanıyor kimisi de buğday üretip bir ülkenin ekonomisine en somut katkıyı yapıyor. Ve teknoloji olayı. Yıllarca Nokia firmasının hiçbir yenilik içermeyen yeni model cihazlarına dünya para ödeyip durdu. Birbirinin klonu gibi cihazlar. Tüketim çılgınlığı işte. İlizyon budur. Şimdi bu senaryo İphone ile devam ediyor. Bunu teşvik eden kapitalizmdeki rekabet ilkesi. Modern ekonomi biliminde teşvik üretimi bir noktaya kadar çıkarıyor o noktadan sonra üretim resmen çakılır gibi yere düşüyor. Çünkü ihtiyacından fazlasını tüketemezsin. İhtiyaçtan ötesi için de ilizyon devreye giriyor. Keşke işin disiplin ve terminolojisine sahip bir ekonomist olsam sana grafik çizerek anlatırdım ama ben ekonomist değilim. Açıkçası bu işten para kazanan bir ekonomistin de bunları hakkıyla anlatmaya ve bu ilizyonu redeetmeye gönüllü olacağını da hiç sanmıyorum. Takıl gitsin boşver. Dünyayı biz mi kurtaracağız? Ama önemli olan köşeyi dönmek. Bu ülkede temel kapital ilkelerle köşeyi dönmüş insan sayısı çok olsa sevinirim ve yoluma bakarım ama hep ezilenlerin ülkesi burası. Birbirimizle uğraşmaktan bunu göremiyoruz. Türkiye ekonomisi çok kötü. Paranın değeri yerlerde sürünüyor. 10 yıl öncesine kadar dünya kamuouy Türk parasındaki sıfırlarla öyle dalga geçiyordu ki kuyruğuna teneke bağlanıp dalga geçilen köpeklerden farksızdı. Utanma pazarı o sıfırları sildiler. Bu enflasyon oranı ile o sıfırların yeniden eklenmesi uzun sürmez. Hele bir ekonomik kriz olsun Türk parası dolar karşısında yeniden devalüe edilsin o da olacaktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fthkn -- 6 Kasım 2015; 13:23:47 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: fthkn

    Sektörel bazda baktığında para karşılığı bir şeyler yapan şirket insan firma gibi iş çevrelerinin yüzde kaçı topluma ekonomiye somut bir katkı bırakıp da para kazanıyor. Yüzde 20'den fazla değildir. Kimisi eğlence karşılığı para kazanıyor kimisi de buğday üretip bir ülkenin ekonomisine en somut katkıyı yapıyor. Ve teknoloji olayı. Yıllarca Nokia firmasının hiçbir yenilik içermeyen yeni model cihazlarına dünya para ödeyip durdu. Birbirinin klonu gibi cihazlar. Tüketim çılgınlığı işte. İlizyon budur. Şimdi bu senaryo İphone ile devam ediyor. Bunu teşvik eden kapitalizmdeki rekabet ilkesi. Modern ekonomi biliminde teşvik üretimi bir noktaya kadar çıkarıyor o noktadan sonra üretim resmen çakılır gibi yere düşüyor. Çünkü ihtiyacından fazlasını tüketemezsin. İhtiyaçtan ötesi için de ilizyon devreye giriyor. Keşke işin disiplin ve terminolojisine sahip bir ekonomist olsam sana grafik çizerek anlatırdım ama ben ekonomist değilim. Açıkçası bu işten para kazanan bir ekonomistin de bunları hakkıyla anlatmaya ve bu ilizyonu redeetmeye gönüllü olacağını da hiç sanmıyorum. Takıl gitsin boşver. Dünyayı biz mi kurtaracağız? Ama önemli olan köşeyi dönmek. Bu ülkede temel kapital ilkelerle köşeyi dönmüş insan sayısı çok olsa sevinirim ve yoluma bakarım ama hep ezilenlerin ülkesi burası. Birbirimizle uğraşmaktan bunu göremiyoruz. Türkiye ekonomisi çok kötü. Paranın değeri yerlerde sürünüyor. 10 yıl öncesine kadar dünya kamuouy Türk parasındaki sıfırlarla öyle dalga geçiyordu ki kuyruğuna teneke bağlanıp dalga geçilen köpeklerden farksızdı. Utanma pazarı o sıfırları sildiler. Bu enflasyon oranı ile o sıfırların yeniden eklenmesi uzun sürmez. Hele bir ekonomik kriz olsun Türk parası dolar karşısında yeniden devalüe edilsin o da olacaktır.

    Bu insanlara az bile inşalalh olurda biraz akılları başlarına gelir.




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.