Şimdi Ara

Bisiklet seçimi için yardım istiyorum!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.023
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • http://www.mossobisiklet.net/Mosso-BLACK-EDiTiON-HYD

    http://www.bisikletcim.com/ktm-chicago-md-27.5-jant-bisiklet

    Bu iki bisiklet arasında kaldım yardımcı olur musunuz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • KTM ye marka parası verirsiniz muhtemelen çok daha düzgün işçiliği olan bir bisiklet alırsınız. Ama mekanik disk frenli ve daha ağır. Mosso daha iyi aynakola, maşaya sahip aynı zamanda ikisindede vitesler altus görünsede mossonunkiler daha güncel. Arada 1kg lık ağırlık farkı var ki mossoyu baya öne çıkarıyor. KTM 27.5" mosso 26" ben 26" arkadaşım 27.5" dağ bisikleti kullanıyor aralarında büyük bir fark yok ben yanak genişliği büyük olan continental rubberking lastikler kullanıyorum nerdeyse tekerler aynı boy. Aynı para olsalar bir ihtimal KTM düşünülebilir ama 400tl daha ucuz olan mosso kesinlikle benim tercihim olurdu. Aradaki 400 tlye kendinize ve bisiklete fazlasıyla ekipman alırsınız ve daha donanımlı bir bisikletiniz olur.
  • hyungevis H kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için teşekkür ederim çok güzel yazmışsınız.Peki bu shimano altus gerçekten kötü mü ve janta göre bisiklet seçimi mi yapmalıyım? Ayrıca mosso hakkında düşünceleriniz nedir?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tahir Seymen -- 5 Kasım 2015; 0:49:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Janta göre bisiklet seçmek biraz karmaşık bir iş. Son dönemlerde büyük jantlı dağ bisikletleri popüler oldu 29" bisikletlerdeki manevra kabliliyeti yoksunluğunu gidermek için 27.5" jantlı bisikletler çıkardılar. Hepsinin avantajı ve dezavantajı bulunmakta. Eğer bozuk yollarda arazi sürüşü yapıyorsanız büyük jantlar önünüze çıkan engelleri aşmanız açısından büyük avantaja sahip. Ama bu avantajının yanında manevra kabiliyetiniz daha küçük jantlı bisikletlerde daha yüksek. Peki bu avantaj dezavantaj dengesi ne tarafa kayıyor derseniz büyük jantlı bisikletler oldukça popüler durumda özellikle 27.5" jant boyutuna sahip gittikçe daha fazla yaygınlaşıyor. Hatta cube markası bu yıl 26" bisiklet çıkarmadı en azından Türkiyeye getirmediler. Hala birçok marka 26" çıkarmasına rağmen zamanla 26" bisikletler piyasadan silinecektir. Bugün için özellikle 27.5" için Türkiyede dış-iç lastik jant bulmak kolay olmayabilir bu nedenle çok mantıklı bir hareket olmayabilir. Diğer açıdan dediğim gibihttp://www.dogabisiklet.com/RUBBER-QUEEN-26X-22-DIS-LASTIK,PR-1478.html böyle bir lastiği kendi bisikletime taktım 27.5" bisikletle yan yana koyduk arada bir boyut farkı kalmadı. Kısaca fikrim aynı donanıma sahip 100-200 TL fiyat farkı olan iki bisiklet arasında kalsam 27.5" bisiklete veririm parayı. 400tl farklı aynı donanıma sahip iki bisiklet arasında kalsam 27.5" bisiklete para verme konusunu önce baya düşünürdüm sanırım vermezdim. Bisiklet sürme konusuna ilk başlamanızsa bisikleti kullandıkça sürekli ekipman alacaksınız. En basitinden kask, suluk kafesi, kaliteli koku yapmayan bir matara, kilit, eldiven,gözlük, ön-arka aydınlatma, dahada devam ederseniz sürmeye forma, şort, SPD pedal, pedal için ayakkabı, en kötüsünden bir sele altı veya kadro üstü çanta, yama takımı,yedek iç lastik, alyan takımı. Bunlar kask eldiven ve gözlük dışında olmazsa olmaz değil bir şekilde idare edilir. Diğerleri zamanla ihtiyaç duyup alacağınız ekipmanlar. Yani demek istiyorum ki bisikletin ihtiyacı bitmez 400tl yi bu ekipmaları tamamlamak için harcarım.
    Mosso için ilk söyleyeceğim komik sloganı probably the best (Muhtemelen en iyisi) . Kuzenime geçen sene Fiyat /performans ürünü olarak gördüğüm için aldırmıştım ama aynı şehire olmadığımızdan iyi veya kötü bir geri dönüş almadım. Kendiside pek binmiyor zaten. Bunun dışında bir taiwan firması. Kadro ve maşa üreticisi Türkiyede piyasaya sürdükleri bisikletler taiwan adresinde yok ama kadroları var. Tahminim burdakiler ya oraya özel sipariş geçiyor yada parçaları buraya getirip topluyorlar. Kötü bir marka olduğunu sanmıyorum. En azından sedona salcano carraro alırım diyorsan mossoyu almaman için hiçbir neden yok derim. Marka sadece biraz bisiklet toplama ciddiyetini, bisiklette görünmeyen parçaların kalitesini (furş ,gidon, gidon boğazı sele borusu vb parçalar) ve en önemlisi kadro kalitesini belirler. Mosso kendisi zaten dünyaya kadro satan bir kadro üreticisi. Bence aynı donanımda bile olsa KTM aradaki fiyat farkını haketmiyor.

    Altus benim için en azından altus olsun dediğim ölçüt. Tourney olsaydı evet gerçekten o kadar kötü yanaşma derdim. Altusu ben şahsen kullanmadım. Ama kullananlardan gördüğüm kadarıyla vites ayarı yapılınca çok kolay bozulmuyor. Tourney kadar takır tukur etmiyor ve yokuş çıkarken vites atmak kabus değil. Birde vitesin şeklini şemalini güncellemişler eskiden 27 viteste altus sistemi yoktu. Altuslar 24 vites içindi güncellemişler uzun bacak koymuşlar. Ne kadar ekmek o kadar köfte kuralına göre kullanılır diyorum. Ama vites ayarlamayı öğrenseniz iyi olur.




  • hyungevis H kullanıcısına yanıt
    Elleriniz dert görmesin teşekkür ederim.Ben birazcık daha başka bisikletler araştırıyım olmadı en kötü mosso deriz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.