Şimdi Ara

Android 6.0 Marshmallow'da uygulama verileri nasıl silinir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
254
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Android 6.0 Marshmallow'da uygulama verileri nasıl silinir


    Google'ın yeni mobil işletim sistemi Android 6.0 Marshmallow yaygınlaşmaya devam ediyor. Bu konumuzda bu yeni sürümün yüklü olduğu cihazlarda uygulama verilerinin nasıl silindiğini gösteriyoruz.

     

    Akıllı telefonunuza yüklediğiniz uygulamalar, bazı verileri cihazlarınız içerisinde saklayarak bir sonraki kullanım için ciddi hız kazancı getirebiliyor. Ancak Google Haritalar ya da Chrome gibi uygulamalar bu konuda elini bol tutarak cihazlar içerisinde gereğinden fazla veri depolayabiliyor ve bu da bir süre sonra hem genel hızı azaltıyor hem de depolama sorunları çıkartabiliyor. Bu verileri Android 6.0 Marshmallow telefonlarda temizlemek ise oldukça kolay şekilde gerçekleşiyor.

     

    Temizilik işlemi için ilk olarak "ayarlar" menüsüne girilmesi ve buradan temizlik yapılmak istenen uygulamanın seçeilmesi gerekiyor. Bulunan uygulama üzerine basıldığı zaman çıkan ekrandan "depolama" bölümüne basılıyor ve daha sonra hem uygulamanın kayıt bilgileri ya da özel kayıtlı seçenekleri silinebiliyor hem de uygulamanın cihazınızda yaptığı önbellek kayıtları ortadan kaldırılabiliyor.

     

    Temizlik işlemini bu şekilde manuel olarak yapabilir ya da sistemin birçok dosyasına erişim sunan ve bazen önemli dosyaları da ortadan kaldırabilen otomatik uygulamaları kullanabilirsiniz. 

     







  • Türkçesi olan herkes bu işlemi yapabilir. Eğerki nasıl yapılır tarzında bir konsept oluşturmaya çalışıyorsanız uygulama haber gibi ayrı bir alanda bunu yapmanız daha mantıklı olur.

  • Boyle her hafta tek tek bilgileri vereceğinize adam gibi elinize nexus alıp android 6yı inceleseniz daha makbule geçer.

  • GM 4G Android 6.0 aldı ama haberi yok... bunun gibi KOMİK bir bilgi paylaşımı için forum meşgul edilmiş.. Sanki 6.0 kullanan cihaz sayısı TR 'da milyonlarca ...

  • operatörlerin uygulamalırında çok işe yarar

  • Kac para bir gm4g alin inceleyin 6.0 ı onuda mi ben soyleyim..

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.