Şimdi Ara

Parmak izi ve Force Touch sensörlerine olan talep artıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
171
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Parmak izi ve Force Touch sensörlerine olan talep artıyor


     

    Son yıllarda mobil cihaz sektöründe iki teknoloji öne çıkmaya başladı. Bunlardan birisi parmak izi okuyucu olurken diğeri ise Force Touch dokunmatik ekran teknolojisi oldu. Parmak izi okuyucu tabanlı güvenlik sistemleri artık sıkça tercih ediliyor. Daha önce amiral gemi seviyesinde kullanılan parmak izi sensörleri orta seviyeye kadar inmiş durumda.  




    Force Touch dokunmatik teknolojisini ise ilk olarak Apple Watch saatinde sonra da yeni MacBook modellerinde görmüştük. Ardından Huawei ile ZTE akıllı telefonlarına gelen teknoloji son olarak iPhone 6S serisinde evrim geçirerek 3D Touch adını almıştı. Teknoloji farklı baskı seviyelerine göre çeşitli fonksiyonların çalışmasını sağlıyor. 




    Her iki teknoloji de tüketicilerden ilgi görüyor ve gelecek için sağlam bir potansiyeli var. Durum böyle olunca üreticilerin sensör talepleri de artıyor. Sektörden gelen bilgilere göre 2016 yılı için üreticiler üst ve orta seviye akıllı telefonlarında kullanmak üzere daha fazla parmak izi sensörü sipariş edecek. Force Touch teknolojisi ise premium modellere özgü kalacak ancak yine de talepte yükseliş söz konusu.




    Taleplerdeki artış daha fazla üreticinin bu alanlara girmesine neden oluyor. Parmak izi sensörü konusunda Egis Technology, Elan Microelectronics, FocalTech Systems, Silead ve Goodix gibi Asyalı firmalar ilk üretimlerine başladı. Force Touch alanında ise FocalTech, Elan ve Goodix yeni oyuncular olarak göze çarpıyor. Teknoloji dünyasında bu tür yenilikler ilgi gördükçe üreticilerin gelir elde etme yolları da artıyor ve artık durgunlaşmaya başlayan mobil cihaz pazarının olumsuz etkileri de azalmış oluyor. 

     

     







  • Gereksiz ne kadar şey varsa tutuyor varya. Geçen Motorola kırılmaya dayanıklı cama sahip telefon çıkardı. Maşallah bakıyoruz diğer firmalarda hiç atılım felan yok bu konularda. Ama force touch miş parmak izi okuyucusuymuş 4k video kaydıymış bilmem ne oldumu hemen tüm üreticiler üstüne atlıyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Parmak izi okuyucu üst ve orta seviyede standart olmalı. Force touch un ise geniş kitlelerce ilgi göreceğini düşünmüyorum. Görüntülü konuşma gibi kullanılmayan ama pazarlama stratejisine malzeme edilen bir teknoloji olarak kalır.

  • Çıktığı tarihte ona yakın force sensörlü bir cihaz olmazsa Xiaomi Mi5 kıskacımda.

  • Şimdi apple ne getirdiyse her sene diğer üreticiler onu mu yapmaya çalışcak?Touchıd iyi ama force touch gereksiz

  • fuujitsu F kullanıcısına yanıt
    4K video kaydı gereklidir hatta standart olarak orta seviye ve üzeri cihazlarda olsa hayır demem. bizim gibi ülkelerde değilse bile daha gelişmiş ülkelerde gelire ve internet bağlantılarına baktığımızda 4K için sadece videoyu çekecek cihaz kısıtlı. 4K TV 1 maaş veya daha ucuz, 4K çözünürlükte 50Mbps bitrateli videoyu hiç gecikme olmaksınızın açıp izleyebilecek internet altyapısına sahipler. Neden böyle bir imkan varken mahrum kalsınlar? Parmak izi şu anda en güvenli ve hızlı çözümlerden birisi. Parmağınızı koyuyorsunuz ve kilit ekranını bile göremeden ana sayfanız açılıyor. Hızlı ve güvenli. Force Touch daha yeni bir teknoloji ve birkaç model ile sınırlı. Teknoloji gelişsin hatta ne kadar rekabet olursa o kadar iyi. Bugün gözle göremediğimiz detayları telefonlarımızın kamerası ile görebiliyoruz, 10 sene önce aklımıza gelmeyecek şeyler oluyor. Eski tuşlu telefondan daha çabuk şarj olan, şarjı gerektiği durumlarda daha uzun süre giden(Samsung Ultra Güç Tasarruf Modu gibi), yeri geldiğinde oyun konsolu, yeri geldiğinde kamera, fotoğraf makinesi olan, yeri geldiğinde mp3 çalar, multimedya cihazı oluyorlar, yeri geldiğinde kitap, defter. Ben şikayetçi değilim. 8K ekranların yaygınlaşması ve 4K'nın ucuzlaması benim işime gelir.

    Kırılmaya dayanıklı ekran şirketlerin işine gelmiyor. Zaten bu tür şeyleri hep devler harici markalardan duymuyor muyuz? Motorola'nın satışları belli. Samsung, Apple, LG, Sony gibi firmalar hem cihaz satışından hem de servis ve yedek parçadan parayı vuruyor. Galaxy S6 Edge+ ekranı 1200 lira gibi bir fiyata değiştiriliyordu serviste diye hatırlıyorum. Ufacık bir şey 50-100 liradan başlıyor.




  • force touch ile parmak izi bir olsun ekran parmak izi okusun

  • Parmak izi cidden insana iyi ki var dedirten bişey bazı durumlarda . :)

  • Force Touch , Touch ID'den çok daha gerekli bir şey uygulamalarda çok işe yarar . Mesela OS X'te force touch olmayan cihazlarda trackpad'e 3 parmakla dokununca safaride ufak bir pencerede ön izlemesi açılıyor . Linki istersen okuyup kapatıp kaldığın yerden devam ediyorsun , ilgini çektiyse ve uzunsa ön izlemenin üstüne tıkladığında bir daha yüklemekle uğraşmadan saniyede farklı sekmede açıyor ve okuyorsun .Bilmediğin bir kelimeye 3 parmak tıklayınca veya sert basınca ingilizce-ingilizce sözlükten anlamını veriyor . Eğer özel bir isim veya olay ise wiki'den arıyor ve gösteriyor . Bunun gibi ç ok kullanışlı özellikler 6S ile iOS'e de geldi . Daha sayamadığım bir dolu özellik ekledi telefona ve çok daha fazlası gelicek .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi celaldk -- 3 Kasım 2015; 21:58:47 >
  • 3D Touch gereksiz gibi görünüyor fakat aslında göründüğü değil. Kullanım stiline gerçekten etki ediyor. Başta alışması biraz zaman alıyorsa da alıştıktan sonra çok pratik oluyor. Özellikle birden fazla uygulama kullanırken multitaskta çok daha pratik ve hızlı.
  • 2 seneye standart olur...

  • Apple neye yatırım yapsa rakipleri de ertesi yıl benzerini yapmaya başlıyor. :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.