Şimdi Ara

5 km bisikletle hergün

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
4.526
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar işyeri ile ev arasında 5 km var. Genel olarak düz bir yol. Acaba hergün bisikletle gelip gitsem (kış hariç) bunu yapabilir miyim ? Mantıklı olur mu ? Belki bu soru size saçma gelebilir ama bisiklet kullanmayı bilmiyorum ve bir bisiklet satın alacağım yorumlara göre. Dağ mı şehir mi ne alacağımı da bilmiyorum. 5 km lik yol bisikletle hergün gidip gelinebilir mi ?



  • Bisiklet süren biri olmasanız bile 5km sizi öyle zorlayacak bir mesafe değil, birde yolda düzse bence kesinlikle bisiklet edinmelisiniz. Dağ yada şehir bisikleti içinde gidiceğiniz yol asfaltmı yoksa taşmı? Eğer asfaltsa bile bisikletle daha sonra araziye, taşa toprağa girerim diyormusunuz bunlar önemli.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: halley yıldızı

    Arkadaşlar işyeri ile ev arasında 5 km var. Genel olarak düz bir yol. Acaba hergün bisikletle gelip gitsem (kış hariç) bunu yapabilir miyim ? Mantıklı olur mu ? Belki bu soru size saçma gelebilir ama bisiklet kullanmayı bilmiyorum ve bir bisiklet satın alacağım yorumlara göre. Dağ mı şehir mi ne alacağımı da bilmiyorum. 5 km lik yol bisikletle hergün gidip gelinebilir mi ?

    hergun is ev arasi 25 km gidip, 25 km geliyorum. ustelik bisiklet 16 inch salcano folda. tekerin kucuklugu daha da yoruyor ama aslinda hic yorulmamaya basladim gittikce. sirf havalar cok sogudu diye biraz ara verdim su ara.
  • Yagmur kar yoksa bin git. Trafikli bir yolsa vakitten kazancin olur. Yoksa da spor olur. Butcene gore uygun bir bisiklet al. İstanbuldaysan dag bisikleti al malum yollar kasksiz surme sakin..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çok teşekkürler arkadaşlar. yol asfalt ve düz bir yol. Hiç bisiklet kullanmadığım için kestiremedim açıkçası 5km yol gidilir mi diye. Yaşımda 37. Bu yaştan sonra öğrenebilecek miyim onu da bilmiyorum ama hemen satın alıp başlayacağım çalışmaya. Taşa toprafa girmeyeceğim. Bu bakımdan şehir bisikleti dediklerinden almak lazım değil mi ?
  • 5km 10 dk sürer hocam. Ama sürmeyi öğrenmeniz en az 10 gün.
  • Ucuz birsey alın is değişikliği olur falan elde kalmasin

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bütçeniz varsa ön amortisör kitlenebilen bir şehir bisikleti alın yoksa normal bir şehir bisikletide sizi tatmin eder. Eğer çok beğenirseniz ileride satıp daha iyi modellere yönelirsiniz.
  • 5 çok az bence.Üst düzey bişi alıcaksan.Yani üst düzey bisikletlerin giriş modeli.650 1000 arası bişi verceksen değmez..Ben hergün ortalama 25-33 arası yapıyorum
  • 5km yuruyerekte gidilir. Bisiklet alicam binicem diyosan amortisorsuz hafif bir(11kgcivari) bisiklet almani oneririm. Bende amortisorlu kilitlenir bir bisiklet ve duz maşa bir bisiklet var. Duz maşa ile cok daha fazla mesafeyi yorulmadan gidiyorum. Ornegin 20 km civari yol maşayi kilitlesemde yorarken ayni mesafeyi duz maşa bisikletle sorunsuz geciyorum. Yasiniz gencse bahsettigim tip ve hafiflikte bir bisikletle gunde 40km yi neredeyse yorulmadan gidebilirsiniz. Birde katlanir tip bisikletler var. Ise git gelde sorunsuz kullanirsiniz. Yağmur yagsa cantaya koy otobuse bin yada baska bir sehire gitseniz otobusun bagajinda gidiyo rahatca. Hafif bir bisiklet almaya calisin isin ozeti keyif alicam yol yapicam derseniz. Bahsettigim bisikletler 1000(+-200) tl civarindan baslar donanima gore fiyat artar. Bu rakamlar çok butcem yetmiyo derseniz alacaginiz bisiklet sizi memnun etmeyebilir bahsettigim mesafeleri gitmeyebilir daha sık arıza yapıp bisikletten sogutabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soghan -- 7 Kasım 2015; 0:33:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @körüklüotobüs doğrudur hocam belki daha fazla bile sürer. Utanmasam 3.bir yan tekerlek taktırırım ama yaş 40 a yakın olunca onu yapmaktan utanıyorum.

    Bütçe aslında 1500 kadar çıkabilir ama ucuz yollu halletmek istiyorum. Çünkü işe git-gel 5+5 km dışında hiç kullanmayacağım desem yeridir. İnternetten birkaç link bulup buraya koyacağım. uygundur derseniz siparişi vereceğim.
  • Aynı çekinceler bendede vardı. Bu yaştan sonra bisiklete mi binilir diyordum ama bisiklete binip pedalı çevirince işin rengi değişti. 5 km şuan size çok gelsede 2-3 ay sonra bu size yetmeyecek eminim ayrıca sürmeye başlayacaksınız. Bende ucuz yollu bir migros bisikleti almıştım sonradan pişman oldum ve model yükselttim. Eğer yaz kış demeyecekseniz bence orta segment bisikletlere yönelin. Benim düştüğüm hataya düşmeyin. Kask ve gece için ön / arka aydınlatmayıda unutmayalım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.