Şimdi Ara

Apple iMac 27-inç 5K kutusundan çıkıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
1.048
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Apple'ın geçtiğimiz günlerde yenilediği 27-inç boyutunda ve 5K çözünürlüğünde ekrana sahip olan yeni iMac modeli kutusundan çıkıyor, merak edilen tüm detaylar kapsamlı inceleme öncesinde bu videomuzda.

     

     




  • Bir kere de ilk yorum çılgınlığına ben katılayım

  • Videoyu akşam izleyeceğim ama şimdiye kadar olan duyumlarımı paylaşacak olursam fazlasıyla ısınma kaynaklı gücünü frenleyen ve içinde gereğinden zayıf bir grafik birimi yer alan aşırı pahalı bir model. Apple fanatiklerinin bile bukadar parayı vermeden önce 3 kere düşünmesi gereken bir cihaz maalesef.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sdn ile aynı günde yayına girmesi de muamma!!!

  • Sadece prestij, başka bir şey değil. Kapitalist sistem dayatıyor biz de alıyoruz. Hayır bu iphone gibi de değil. Bunun fiyatına 2 kat güçlü sistem mükemmel bir monitörle tamamlanabilir aslında ama nedir işte Apple. Tanıdığım bildiğim bir firma sırf prestij için almış mesela yanında magic mouse kullanıyorlar ya da 20 liralık klavye vs. Tasarım yapıyorlar bir de. Yap buna yapacağın yatırımı güzel bir fareye klavyeye birden çok ekrana vs ama nerde işte. Zenginin malı züğürtün çenesini yordu yine, parmaklarını ya da :)
  • iPhonedo'daki gibi şekilli bir kutu açılım videosu daha hoş olabilirdi. Ancak bu haliylede gayet güzel olmuş.

  • İş dünyası için güzel bir seçim ama baya bi tuzlu video içinde teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İdealist teknoloji editörü olur mu? Erdi öyle abi :D adam tam gaz devam.

  • Bence artık sizde unboxing videoları yapmalısınız.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: hiickimse

    Sadece prestij, başka bir şey değil. Kapitalist sistem dayatıyor biz de alıyoruz. Hayır bu iphone gibi de değil. Bunun fiyatına 2 kat güçlü sistem mükemmel bir monitörle tamamlanabilir aslında ama nedir işte Apple. Tanıdığım bildiğim bir firma sırf prestij için almış mesela yanında magic mouse kullanıyorlar ya da 20 liralık klavye vs. Tasarım yapıyorlar bir de. Yap buna yapacağın yatırımı güzel bir fareye klavyeye birden çok ekrana vs ama nerde işte. Zenginin malı züğürtün çenesini yordu yine, parmaklarını ya da :)

    Malsesef talihsiz bir yorum olmuş. NEDEN?
    1999 yılından beri PC kullanırım, 3770K'nin forumdaki ilk test edeniyim, vs.
    Son 2 yıldır arkadaşlarımın mac leri ile haşır neşir oldum ve aradaki o GARİP farkı gözlemledim ve KISKANDIM.
    3D işler hariç, 2D ve video işlerinde o kadar STABİL bir makineler ki benim 2012 yılında 16gb ramlı, 3770K lı makinemi 2007 model macbook pro taklit edebildi grafik tabanlı çalışmalarda ve ben microsoftu sevgiyle andım defalarca.

    Sizin yorumunuza gelelim, PRESTİJ için demişsiniz evet doğru ancak performans içinde öyle sizin yanıldığınız yada EKSİK taraıfnız orada.
    Ben kendi ofisimde DELL Ultrasharp 2711 kullandım (2012 de 2K, 10bit monitor) mac monitorünün ilerisindeydi ayrı satılan yada imac lerin. 900dolar bugunkü fiyatı hala. Bu monitorü ha bütükmüş diyorlarki ama arkadasında elma olsaydı ooooo diyecekelrdi o kısmı ayrı.
    Ama işte 2 monitor alırım 10 tane fare alırım yorumunuz malesef tutarlı değil. Biz o videodaki 5K monitorü R9 295X ile ancak besleriz (oyun için algılama sadece) ama adamlar MOBİL entegre ekran kartı ile besliyor.... Ve çok da iyi çalışıyor.
    Tamamen MAC OS ve optimizasyon bunlar işte... çok yazık bize o koca koca sistem bileşenleri ile neler yapabiliriz de




  • shiftdelete ekibi de 5k mac kutu açılımı yaptı. herkese aynı anda gönderdiler heralde

  • Bu aşırı lüks özelliklere şimdilik gerek yok bence

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Videoyu sıkılmadan izledim, apple dışında başka markaların da kutu açılımını görmek güzel olur

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Is yerinde 21.5 4k versiyonunu kullaniyorum, her gün lanet ediyorum. Is icin desem ben hayatimi terminalde geciriyorum ve fhd ile hic bir farki yok. Ev icin desem youtube vidyolarini 4k acmayinca rezalet gorunuyor, fakat 4k da tam anlamiyla calismiyor. Vidyo acilmasi en az 20-30 sn suruyor ve tam ekran yaptiktan sonra mac bir dk kendine gelemiyor. Tam ekranken sikinti yok ama vidyo bitmeden tekrar eski haline getirme islemi bir o kadar daha suruyor.

    Bunlarin disinda mac Windowstan daha stabil kesinlikle degil. Tabiki hic biri eski makinam (opensuse13) gibi olamadi. Yine de mac bile olsa en az 2 haftada bir yeniden baslatmak gerekiyor. Bunun sebebi memory leakler. Bunun icin 3. parti yazilim yuklemek zorunda kaldik (ekipce). Fark ettigmiz sey ise macte admin yetkiniz bile olsa leak yapan uygulamayi tam anlamiyla kapanmiyor (su anda androidde olan sorun). Ne linuxte ne windowsta en azindan uygulama kapandiktan sonra boyle bir sorun oluyordu (evet windows uygulama kapayinca cok iyi bir sekilde rami optimize ediyor, saka degil). Biriken bu izler bir sure sonra maci sisiriyor ve mecburen yeniden baslatiyorsunuz. Maalesef en son osx surumune gecemedik, su anda 10.10.5 kullaniyoruz. Umarim düzeltmislerdir.

    En son sorun ise biraz daha terminalle alakali. Mac terminladen linux makinaya baglaninca tüm kisayollar degisiyor. Cogu calismiyor. Tek tek el ile yeniden ayar yapmak gerekiyor. Xterm inanilmaz yavas aciliyor (cogu zaman 2dkyi bulabiliyor). Xterm ile calistirdigniz GUI uygulamayi tam ekran yaptignizda neseli bir 15dkniz oluyur, artik cay mi icersiniz kahve mi siz karar verin. Cünkü mac o sirada kendini kaybediyor. En sinir bozucu olay ise clipboard macte ve baglandigniz bilgisayarda iki farkli yerde oluyor. Bunun linux-linux arasinda fark etmiyorsunuz ama mac-linux baglantilarinda kisayol degistigi icin cogu zaman sacma sapan seyler basiniza gelebiliyor.

    Simdilik bu kadar yazayim, daha bir cok yorumum var. Ama özetle neden patronun is yerinde tum bilgisayarlar mac, kendi telefonu iphone ve surekli ipad ile geziyor, hic anlam veremedim. Herhalde parayi is yapanlar degil de göz boyayanlar kazaniyor. Hehe, ben bu gidisle hic bir zaman patron olamayacagim:)





  • Geçen yıl Apple store da yanlış hatırlamıyorsam yine 5k incelemesinde tabiri yereindeyse incelemeyi burnunuzdan getirmişti apple. Bu defa ürünün size ulaşmasına şaşırdım doğrusu. Siz mi edindiniz yoksa inceleme için gönderil di mi gerçekten merak ediyorum.

    Bununla birlikte, fiyatlandırmanın hala bana yüksek geldiğini söylemem gerekir, ancak iMac kullanıyorum ve gayet memmnunum. Elimdeki model 2 yıllık ancak hala ilk günki performansında ihtiyaçlarımı karşılıyor.

    Sonuç olarak maddi durumu yeterli kişiler için güzel bir seçnek olarak gösterilebilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliemrey -- 5 Kasım 2015; 20:51:07 >
  • Bu cihaz Erdi Bey'e Akasya Apple Store'da inceleme yaptirmadiklari cihaz değil mi? Aradaki buzlar erimiş anlaşılan.

  • İşi gücü Apple kötülemek olanlar hemen gelmiş. 2011de aldığım MacBook Pro bile hala taş gibi çalışıyorsa Bu nasıldır Allah bilir.. :) Eve geçince izleyeceğim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Göbek çıkmış fena.. dikkat çekti yaf..:)

  • ekrem71 boşuna apple haberleri yapmıyor baksanıza apple 9.000 tllik bilgisayar yollamış
    tabi bilgisayar 9000 tl olunca tabi unboxing videosu yaparlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Patren -- 3 Kasım 2015; 20:02:07 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ankasr13e

    Is yerinde 21.5 4k versiyonunu kullaniyorum, her gün lanet ediyorum. Is icin desem ben hayatimi terminalde geciriyorum ve fhd ile hic bir farki yok. Ev icin desem youtube vidyolarini 4k acmayinca rezalet gorunuyor, fakat 4k da tam anlamiyla calismiyor. Vidyo acilmasi en az 20-30 sn suruyor ve tam ekran yaptiktan sonra mac bir dk kendine gelemiyor. Tam ekranken sikinti yok ama vidyo bitmeden tekrar eski haline getirme islemi bir o kadar daha suruyor.Bunlarin disinda mac Windowstan daha stabil kesinlikle degil. Tabiki hic biri eski makinam (opensuse13) gibi olamadi. Yine de mac bile olsa en az 2 haftada bir yeniden baslatmak gerekiyor. Bunun sebebi memory leakler. Bunun icin 3. parti yazilim yuklemek zorunda kaldik (ekipce). Fark ettigmiz sey ise macte admin yetkiniz bile olsa leak yapan uygulamayi tam anlamiyla kapanmiyor (su anda androidde olan sorun). Ne linuxte ne windowsta en azindan uygulama kapandiktan sonra boyle bir sorun oluyordu (evet windows uygulama kapayinca cok iyi bir sekilde rami optimize ediyor, saka degil). Biriken bu izler bir sure sonra maci sisiriyor ve mecburen yeniden baslatiyorsunuz. Maalesef en son osx surumune gecemedik, su anda 10.10.5 kullaniyoruz. Umarim düzeltmislerdir.En son sorun ise biraz daha terminalle alakali. Mac terminladen linux makinaya baglaninca tüm kisayollar degisiyor. Cogu calismiyor. Tek tek el ile yeniden ayar yapmak gerekiyor. Xterm inanilmaz yavas aciliyor (cogu zaman 2dkyi bulabiliyor). Xterm ile calistirdigniz GUI uygulamayi tam ekran yaptignizda neseli bir 15dkniz oluyur, artik cay mi icersiniz kahve mi siz karar verin. Cünkü mac o sirada kendini kaybediyor. En sinir bozucu olay ise clipboard macte ve baglandigniz bilgisayarda iki farkli yerde oluyor. Bunun linux-linux arasinda fark etmiyorsunuz ama mac-linux baglantilarinda kisayol degistigi icin cogu zaman sacma sapan seyler basiniza gelebiliyor. Simdilik bu kadar yazayim, daha bir cok yorumum var. Ama özetle neden patronun is yerinde tum bilgisayarlar mac, kendi telefonu iphone ve surekli ipad ile geziyor, hic anlam veremedim. Herhalde parayi is yapanlar degil de göz boyayanlar kazaniyor. Hehe, ben bu gidisle hic bir zaman patron olamayacagim:)


    Hocam bence kesinlikle makineyi servise gönderin onun donanımsal bir sorunu vardır.

    bende bir çok mac apple cihaz kullanıyorum ama size en ilgincini söyleyeyim. 2009 sonu aldığım macbook air sadece ve sadece güncelleme yaptığı zaman yeniden başlıyor ve elimden düşmeyen bir cihaz bu güne kadar şiştiğini hatırlamıyorum yada kilitlendiğini tamam bir kaç kere kasma felan yapmış olabilir ama hatırlamıyorum bile:) altından kalkabildiği her işi onunla yapıyorum office işini zaten çoğu zaman onunla görüyorum filmlerim dizilerim hep ondan takip ediyorum arada sırada boşta kaldığımda hep onunla vakit geçiriyorum, hatta internet herzman çok iyi olmadığı için izlediğim bir dizinin bir kaç bölümünü yüklüyorum tarayıcıda yüklü kalıyor yanına bir film yüklüyorum yada dh de varsa izleyeceğim videoları yüklüyorum çoğu zman tarayıcı 4-5 tane yüklü video ile duruyor ve onda bile ona rağmen her hangi bir kasılma felan olmuyor. ekranım tabikide 1k bile değil ama merak 4k video deniyorum onun bile altından kalkıyor. Yani gibi gibi gibi daha çok şey var yazacak.

    Öte taraftan evde yatan hayvanım var gene 2009 senesinde aldığım i7ee işlemcisi olan dönemin en iyi anakartı vs. ssd destekli pc, öyle boktan boktan bilmediğim sitelere girmem dışarıdan bir şey bağlanmaz ama ona rağmen 6 ay en fazla tak bi format ozman alırken deli gibi oyun oynuyordum almıştım ama gerçekten windows beni delirtiyor. Fakat w10 çok hoşuma gitti baya iyi olacak sanırım memnun kalacağım :))





  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.