Şimdi Ara

Yeni Evliyim Doğalgaz Sistemi İçin Optimum Kullanım Önerilerinize İhtiyacım Var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
907
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, yeni evliyim izmirde ikamet ediyorum. Havalar soğumaya başlıyor haliyle kombiyi artık açacağız. Yardımlarınızla en uygun kullanımı yakalamak istiyorum. Ve olursa bu konuyu ilk kez doğalgaz kullanacaklar için bilgi verebilmesi açısından da açma gereği duydum.

    Genel olarak ev, konum, izolasyon, kombi hakkında bilgi verecek olursam;

    İzmir bornovada, 3+1 daire 110m2 civarı net , yeni bina (sanırım dış izolasyonu var ama kaliteli midir bilemem), en üst kattayım alt katım dolu.Çatıda da izolasyon varmış yöneticinin dediğine göre (şilte serili falan dedi ama kiremit çatı değil düz beton çatı). Bütün odaların camları iki yana kayar şekilde uzun camlardan pimapen. Onun dışında da motorlu kepenklerden var.

    Kombi Baymak Luna Avant 24 fi model. İyi midir kötü müdür bilmiyorum. Baymak'ın sitesinde bilgiler şu şekilde,

    Model ------------- LUNA AVANT 24 Fİ
    Isıtma Tekniği ---- 3 Eşanjörlü Yoğuşmalı
    Baca Tipi ---------- Hermetik
    Esanjör Yapısı ---- Üç Eşanjörlü


    Odalar (kombiye yakınlığına göre önce en yakın - kombi balkonda);

    1.Oturma odası(Ayrıca salon yok), 30m2 civarı 1,8m petek boyu.
    2.Mutfak, 13m2 1m petek boyu.
    3.Boş Oda, 11m2 1m petek boyu.
    4.Giyinme Odası, 13m2 1m petek boyu.
    5.Yatak Odası, 15m2 1m petek boyu.
    6.Banyo, 7m2 havlupan mevcut.

    Koridor uzun ince her kapı koridora açılıyor. 8m uzunluk 1,2m genişlik.Petek yok. İki tane de ardiye var 3m2 ve 1m2 onlarda da petek yok ve kapıları hep kapalı.

    Petek (kalde marka) bağlantıları da hepsinde aynı. Giriş ve çıkışlar peteğin aynı tarafında. Üstteki vanalar yere paralel, alttakiler ise dikey konumlandırılmış.

    Umarım kafa karıştırmıyorumdur :(


    Şimdi naçizane genel sorularıma geleyim;

    1. Alt vanaların hepsi açık mı kalmalı? Ve sonuna kadar mı açık olmalı? (Toplamda 5 tur dönüyor vanalar benim hesabıma göre.) (alt vanaların hepsi açık şu an bende su döngüsü için)

    2. Kombiyi birkaç gündür çalıştırıyorum 45°C de. Salon ve mutfak üst vanaları 2 tur açık, boş odanın kapısı da üst vanası da tamamen kapalı, Giyinme odası 2 tur açık. Yatak odası 3 tur açık. Havlupan kapalı. Elimi değdirdiğimde sıcaklar ama el yakacak kadar değil sonuçta. Ev de soğuk değil gibi. Ama soğuklar daha başlamadı yanılgıya düşebilirim şu an. Bu kullanım sanırım yanlış doğrusu nedir ?

    3. Boş odayı hiç kullanmıyoruz şu an eşya da yok. Kapalı kalması mı iyidir yoksa açık olup kapısıda mı açık olmalı ?

    4. Giyinme odası nasıl olmalı? Genelde kapısı açık oluyor.

    5. Yatak odası sanırım biraz daha geç ısınacak gibi görünüyor uzaklıktan dolayı. Sonuna kadar açık mı olmalı vanası ?

    6. Havlupanı açmaya gerek duymuyorum banyo soğuk olmuyor. Doğrusu nedir ?




    Can alıcı sorularım şimdi başlıyor :)


    a) Oda termostatı ve trv ile desteklemem gerekiyor mu evi ? Gerekiyorsa kombinin bağlantısı kolay olur mu ? Kombi hermetik yoğuşmalı falan diyor ona göre mi ürün almalıyım ? Opentherm diye bişey okudum bu nedir kombide var mı ?

    b) Koridora ot mantıksız görünüyor ısı değişkenliği daha fazla. O yüzden ot alırsam salona koymam gerekiyor bence. Trv yi almasam ot yeter mi ? Vanaları da reglaj yaparak mı kullansam ?

    c) Ot alırsam kablosuz almak istiyorum kepenkler kapalıyken bağlantıda sinyal sorunu yaşar mıyım ? Honeywell, bosch gibi bişey mi olmalı yoksa intherm gibi daha uygunu yeter mi? Ya da Cosa mı almalıyım? Telefondan sisteme müdahale edilenler hoşuma gitti biraz. Programlaması falan daha kolay olur gibi.

    d) Kombinin garantisi gümbürtüye gider mi? Servisi mi arasam bunun için ? Ama benim istedigim markayı takarlar mı ? Kiracıyım sonuçta. Ev sahibiyle papaz olmayayım :)

    e) Trv almam gerekirse danfoss ra2000 i nereden bulabilirim. Bir türlü net bir yerde göremedim. Köşe tip almak uygunmuş okuduğum kadarıyla. Onun kodu hangisi oluyor ?



    Okuyup yorumlayan herkese teşekkür ederim. Kafa şişirdim farkındayım ama hepimizin öğrenmesi lazım diye düşünüyorum doğru kullanım şeklini. Dh forumu bu yüzden çok seviyorum ayrıca belirteyim. Yanlış kullanım sonuca sarf ettiğimiz her kuruş hepimizindir ve milli servettir.

    Daha soru var aklımda da öncelikli olarak bunları öğrenmem yeterli sanırım. Ayrıca şunu da belirteyim, 5 blok toplamda 60 daireli bir sitede oturuyorum. Dairelerin 3+1 ve 2+1 olanları var. Buradan aldığım bilgileri metin haline getirip tüm dairelere fotokopi ile birkaç sayfa şeklinde yönetici ile birlikte dağıtacağım. Sadece ben değil birçok kişinin öğrenmesini isterim. Marka, teknik terimleri vs de toplantı da anlatırım metin verildikten sonra. Umarım faydalı olurum.

    Teşekkürler.







  • Merhaba,

    Yatak odası ve banyo hariç diğer odalara termostatik vana taktırın (ev sahibi karşılıyorsa), kablolu veya kablosuz oda termostatı alın (çıkarken söküp götürürsünüz) ve en zor ısınan odaya (yatak odasına) taktırın.

    Termostatik vana alınmayacaksa kombiye en yakın petekten başlayarak alt vanalardan reglaj yapın üst vanalar kesinlikle kısılmamalı randımansız çalışır. Reglajı ilk önce yarım turlarla yapın verim alamazsınız aralığı çeyrek tur olarak güncelleyin.

    Oda termostatı olarak Cosa veya İn-therm tercih edebilirsiniz, kombiniz opentherm protokolünü desteklediği görülüyor Honeywell Akıllı termostat diğer seçeneğiniz olabilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Zebza

    Merhaba,

    Yatak odası ve banyo hariç diğer odalara termostatik vana taktırın (ev sahibi karşılıyorsa), kablolu veya kablosuz oda termostatı alın (çıkarken söküp götürürsünüz) ve en zor ısınan odaya (yatak odasına) taktırın.

    Termostatik vana alınmayacaksa kombiye en yakın petekten başlayarak alt vanalardan reglaj yapın üst vanalar kesinlikle kısılmamalı randımansız çalışır. Reglajı ilk önce yarım turlarla yapın verim alamazsınız aralığı çeyrek tur olarak güncelleyin.

    Oda termostatı olarak Cosa veya İn-therm tercih edebilirsiniz, kombiniz opentherm protokolünü desteklediği görülüyor Honeywell Akıllı termostat diğer seçeneğiniz olabilir.


    Tesekkur ederim. Burada sorun şu ot seçemiyorum malesef. Cosa ya cok guvenemiyorum nedense marka olarak. Bir de verici unitesinin prize baglanacak olmasi dezavantaj gibi bana gore. İntherm fiyat olarak guzel geldi fakat ne kadar iyidir bilemiyorum. Honeywell in de telefondan kontrol edilebileni biraz tuzlu. Taksitle falan alinabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Merhaba,

    Zebza herzamanki gibi sizi doğru şekilde yönlendirmiş. Ben termostat konusunda nacizane birkaç şey söylemek isterim. Bence her durumda kablosuz bir termostat alın. Bunu evden çıkacak bile olsanız rahatça alıp götürebilirsiniz. Aynı zamanda evde kablolama durumunu bilmiyorum ama delme vs gibi evsahibiyle görüşmeniz gereken bir durum da olmaz. Gittiğiniz yer merkezi sistem bile olsa ister satarsınız, ister bir eşinize dostunuza verirsiniz. Büyük ihtimalle termostat parasını çoktan çıkarmış olur o zamana kadar.

    Honeywell'in akıllı termostatını öneririm, daha uygun birşey isteyip intherm'i tercih etmek istemiyorsanız da kablosuz programlanabilir CMT727 düşünülebilir. Bu arada Honeywell'in bu iki modelinde montaj fiyata dahil, kendiniz takmayı düşünmüyorsanız diğer markalarla karşılaştırırken dikkate alın.

    Saygılarımla,

    Hima




  • slm yeni tesisat döşendi evim 130 metrekare oturma alanı 98 metrekare pencereler çift cam pimapen antalyada oturuyorum güney batı dogu cephe 1. kat. sorum evmde buderus gb 092 yogusmalı var fakat petekler 8 metre toplamda sizce yeterli olurmu tasarruf için yoksa yogusmalı için kısamı gelir.

    salon 28 met. 2 adet 1.4*60
    otu. oda. 18 met 1.4*60
    mutfak 14 met 0,8*60
    çocuk oda 10 met 1*60
    yatak oda 14 met 1.2
    hol 14 met 70*90
    banyo 8 met havlupan
  • Zebza kullanıcısına yanıt
    slm yeni tesisat döşendi evim 130 metrekare oturma alanı 98 metrekare pencereler çift cam pimapen antalyada oturuyorum güney batı dogu cephe 1. kat. sorum evmde buderus gb 092 yogusmalı var fakat petekler 8 metre toplamda sizce yeterli olurmu tasarruf için yoksa yogusmalı için kısamı gelir.

    salon 28 met. 2 adet 1.4*60
    otu. oda. 18 met 1.4*60
    mutfak 14 met 0,8*60
    çocuk oda 10 met 1*60
    yatak oda 14 met 1.2
    hol 14 met 70*90
    banyo 8 met havlupan
  • Rica ederim. Cosa'nın vericisini sigortaya bağlayabilirsiniz o yüzden 220 olması sorun değil bence ekranı olmaması ve gerektiğinde internet olmadan ayarlanamaması daha büyük sorun. İn-therm eski serilerde iletişim sorunu vardı firma problemin giderildiğini taahhüt etti ama ne kadar doğru bilemiyorum. Bence Honeywell'in modülasyonlu olanın yerine on-off olan akıllı termostatını alın ileride başka eve çıkarsanız ve oradaki kombi opentherm destekli olmasa bile kendi oda termostatınızı değerlendirebilirsiniz.
  • mehmetyaran M kullanıcısına yanıt
    Selam,
    Vermiş olduğunuz bilgilere göre petek uzunlukları yoğuşma için yeterlidir. Banyo ve hol hariç diğer tüm peteklere termostatik vana taktırın Danfoss RA2000 serisi ilk tercihiniz olsun, hole de dış kapıdan uzak petekten en az 2 metre mesafede ve 1,5 metre yükseğe Buderus RC150 oda termostatı taktırın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Zebza

    Rica ederim. Cosa'nın vericisini sigortaya bağlayabilirsiniz o yüzden 220 olması sorun değil bence ekranı olmaması ve gerektiğinde internet olmadan ayarlanamaması daha büyük sorun. İn-therm eski serilerde iletişim sorunu vardı firma problemin giderildiğini taahhüt etti ama ne kadar doğru bilemiyorum. Bence Honeywell'in modülasyonlu olanın yerine on-off olan akıllı termostatını alın ileride başka eve çıkarsanız ve oradaki kombi opentherm destekli olmasa bile kendi oda termostatınızı değerlendirebilirsiniz.

    Degerli yorumlarinizi esirgemediginiz icin tesekkur ederim. Honeywell akilli kiti almayi dusunuyorum on/off olan model yerine. Siz on/off u onermissiniz ama akilli olani alsam hata mi etmis olurum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Honeywell akıllı termostatın iki çeşidi var:

    1.) Opentherm - Y87RF2082
    2.) Aç/Kapa (On/Off) - Y87RFC2032

    Şu an sitede satılanı on/off olan modeli.
    http://www.honeywell.com.tr/home/akilli-termostat_k1_331.html
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Zebza

    Honeywell akıllı termostatın iki çeşidi var:

    1.) Opentherm - Y87RF2082
    2.) Aç/Kapa (On/Off) - Y87RFC2032

    Şu an sitede satılanı on/off olan modeli.
    http://www.honeywell.com.tr/home/akilli-termostat_k1_331.html

    Anladim tesekkur ederim. Bunu almayi dusunuyorum. Opentherm olani alsam nasil olur 2082 ile biteni? Gerci sitede goremedim ama

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rica ederim,
    Opentherm modeli henüz satışa çıkmadı diye biliyorum müşteri hizmetlerini (0850 211 44 66) ararsanız daha detaylı bilgiyi verirler.
  • Zebza kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    Modülasyonlu akıllı termostat satışı başlamış. Forumda farklı başlıklar altında açılmış sorular vardı.

    http://www.honeywell.com.tr/home/akilli-termostat---modulasyonlu_k1_382.html

    http://urun.gittigidiyor.com/ev-elektronigi/honeywell-modulasyonlu-akilli-termostat-194743812

    Saygılarımla,

    Hima




  • Hima H kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    Farkındayım bugün elime kargosu ulaştı . Honeywell ile görüştüğümde benim kombi ile uyumlu olduğunu iddia ettiler, sorunsuz çalışırsa bende bir tane almış olacağım.

     Yeni Evliyim Doğalgaz Sistemi İçin Optimum Kullanım Önerilerinize İhtiyacım Var
    https://store.donanimhaber.com/0d/1e/6c/0d1e6c6d933f5a6e9076b06cb6e53627.jpg




  • Zebza kullanıcısına yanıt
    http://getconnected.honeywell.com/tr/sites/getconnected.honeywell.com.tr/files/Get_Connected_Kombi%20Uyumluluk%20Tablosu_051015.pdf

    uyumlu kombi listesi..

    garantiyi bozmaz mı bu ? sökebilsek sorun yokta.

    modülasyonlu olduğunu hiçbiryere yazmamışlar..

    Hassasiyeti nedir ?
  • seko11 S kullanıcısına yanıt
    Bana gelen >>>linkteki<<< model, yarım saat evvel kurulum için aradılar kısmetse cumartesi günü benim kombi uyumlu mu değil mi belli olacak.

    Garantilik bir durum olursa sökerim, en azından benim için kolay bir işlem.

    Yüklemiş olduğum resimde kutu üzerinde modülasyonlu olduğu belirtilmiş zaten.

    Modülasyonlu termostatlarda aç-kapa (on-off) olanlarda ki gibi hassasiyet olayı yok, sadece hedeflenen ısıdan sapma olabiliyor, genelde belirtilen sapma 25°C oda sıcaklığında 0,5°C maksimum.
  • Niyeyse benim kullanima on/off daha uygunmus gibi geliyor ama nedeni sormayin ben de bilmiyorum neden boyle dusundugumun :)

    Sabah cikip aksam gelecegimi fark ederek disarida moduna aldigimda ornegin evi 17c ye aldim. Zaten sicak olacagi icin kombi uzun bir sure calismayacak on off modelde. Belki aksama kadar hic dusmeyecek bile ev 17 nin altina. O zaman opentherm li olan gereksiz yere calismis olmayacak midir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yanlış düşünüyorsunuz openthermli olanı da kombiyi beklemeye alıyor gereksiz çalışma söz konusu değil.

    Sizde asıl sorun başka eve giderseniz ve gittiğiniz evde opentherm destekli kombi yoksa ortaya çıkacak o yüzden aç-kapa (on-off) daha uygun bana göre.
  • Zebza kullanıcısına yanıt
    arabalardaki start-stop sistemi gibi anladığım kadarıyla..

    bu mühendisler bunu bir keşfetti.. hayatın her alanında uyguluyorlar..
  • Arkadaşlar merhaba
    Yeni aldığım evime Baymak Luna Avant 31 FI Yoğuşmalı Kombi almayı planlıyorum aynı zamanda Honeywell Modülasyonlu Akıllı Termostat almayı düşünüyorum.
    Merak ettiğim termostat ile kombi arasında uyum olacak mı?
    Araştırmalarıma göre kombide ve termostat da Modülasyonlu, doğrumudur?

    Teşekkürler cevaplarınız için
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.