Şimdi Ara

uydu platformunda 5.1 surround ses

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
669
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, evimde digiturk kullanmaktayim. Digitürk receiver a 5.1 ev sinema sistemim takılı, optik üzerinden. Özellikle film kanalları için 5.1 surround ses alabilmek istiyorum, ama beceremedim. Stereo geliyor. Digitürk platformunda surround ses alabilirmiyim veya hangi platformda bu sesi alabilirim. Film kanallarında dolby digital, surround ses aramaktayim. Ama digiturk sinema kanallarında klasik stereo ses geliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Aynı derttem muzdaribiZ hocam. Sadece 395,390 ve 333 nolu kanallardan 5+1 alabilirsiniz maalesef

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkür ederim, dipnot tespit ettiğim birde 435 nolu radyo kanalı var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ayhanca10 A kullanıcısına yanıt
    Onun dışında bir de 108 mtv var dolby digital

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gelişen teknolojiyle 5.1 olan kanal sayısını arttıracakken film kanallarından ve national geograficten 5.1 sesi kaldırmalarını anlamak güç. umarım en kısa sürüde tekrar gelir.
  • Digitürk'ün film kanalları dolby digital yayın yaptığı zamanlarda bile 5.1 ses vermediler ki. Toplasan bie elin parmaklarını geçmeyecek kadar film 5.1 (Avatar, Pacific Rim v.b) oldu. Diğer zamanlar 5.0 kanal stereo yayın yaptılar. Zamanında ben de bunu teknik sorun sandım. Müşteri hizmetlerini,teknik servislerini aradım tam bir cevap alamadım.
    O sıralar dedikleri (galiba 2011 yılıydı) yeni filmleri 5.1 vereceğiz dediler ama olmadı. Sonra dolby digital yayında gitti stereo yayına döndü.

    Bence Hd film kanallarının gerçek 5.1 ses vermesi zorunluluk olmalı. Ses sistemi olmayanlar için zaten stereo veya 5.1 önemsiz ama özellikle ev sinema sistemi olan kişiler için çok farkediyor. Ayrıca 5.0 stereo da çok saçma. Konuşma sesleri her yerden geliyor. Ev sinema amfisinin dsp modlarını kullanamıyorsunuz ve zaten mutichannel stereo veya all channel stereo 7ch stereo gibi isimler altında bu özellik yıllardan beri tüm ev sinema amfilerinde mevcut zaten.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.