Şimdi Ara

HYUNDAI ELANTRA FAN KULÜBÜ (223. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
7 Misafir (1 Mobil) - 6 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.696
Cevap
69
Favori
696.168
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 221222223224225
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Beyler ''Hyundai Elentra 2007 GLS'' için Türkçe kullanım kılavuzu arıyorum,İngilizcesini buldum fakat anlayacağınız biraz karışık geliyor,nereden bulabilirim veya elinde olan var mı? Şimdiden teşekkürler.
  • Merhaba arkadaşlar. Bir sorum olacak. 2012 elantra otomatik vites aracıma prins marka lpg taktırdım. Ama araç yolda giderken benzin göstergesi surekli azalıyor. Usta normal dedi. Gösterge şamandıraya bağlı değildir km hesabıyla gider dedi. Bu normal mi? Birde bunun bir çözümü var mı ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 12 ekim ve 14 ekim tarihleri arasında tuzlada 2010 ve üzeri hundai elentra araçını sıfır almış arkadaşlar için, bir toplantı düzenlenecektir.Toplantı konusu sahip olduğunuz araçların olumlu ya da olumsuz araçta olmasını istediğiniz özellikler ya da çıkarılmasını istediğiniz özellikler vs. benzeri konularda sohbet tarzı bir görüşme yapılacaktır. katılımcıların ruhsat sahibi olması ya da birinci dereceden akrabası olması gerekmektedir.Sadece 25 yaş üzeri arkadaşlar için erkek katılımcılar katılabilir.Toplantı yaklaşık 2 saat sürecek olup,toplantıya katılacak olan arkadaşlar mecidiyeköy den servis ile tuzlaya götürülecek tekrar mecidiyeköye bırakılacaktır.

    Toplantıya katılan arkadaşlara 150 tl nakit para hediye olarak verilecektir.

    iletişim için 05070783326

    şimdiden herkese teşekkürler.
  • Merhaba;
    2005 Model otomatik vites Hyundai Elantra 1.6 GLS sahibiyim. Aracımda yaklaşık 3 haftadır arada sırada çalışmama sorunu var. Araçta marş basıyor ama çalışmıyor. iki farklı ustaya gösterdim. Biri benzin dopusunu temziledim diyerek aracı verdi ancak yine problem oldu. diğeri kltukları sökerek benzin pompasını, deposunu temizdeli, bujileri değiştirdi, pistonları yağladı aracı bir gün kullanabildim durum yine aynı. Araç çalışıyor ama arada park ettiğim yerde kalıyor marş basmasına rağmen çalışmıyor. neden olabilir? fikri olan var mı?
  • notorious84 N kullanıcısına yanıt
    Merhaba. Araca ait ilan yada resim var mi?
    Birde herhangi bir problemi var mi?
    Fiyat olarak ne düşünüyorsunuz..?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hekimbey

    2005 1.6 gls otomatik aracımı 2008 de 3 yaşındayken aldım . son bir yılda yaşadıklarım : ( 170,000-180,000)

    1- bir yıl önce emniyet kemeri ışığı yandı . usta gördü. oto elektirikçi çağrıldı . sorun giderildi 270 tl.

    2-4 ay önce radyatör delindi . otomatiğin radyatörü zor bulunuyor . işçilikle beraber 490 tl . radyatör değişti . usta bunun hyundai olmasıyla alakası yok çoğu araç 100.000 de radyatör ister dedi . aldık kabul ettik .

    3-3 ay önce akü bitti . 200 tl . akü değişti . ilk 7 yıl orijinal akü 2 yıl sonraki akü. bu da olur .

    4-2 ay önce dönüşlerde tak tak sesi nedeniyle ustanın '' bu daha gider '' demesine rağmen aks kafaları-akslar değişti / tamir oldu . 900. bu da tamam .

    5-dün bir nisan şakası marş dinamosunun kömürleri bitti . tamir - işçilik her neyse 200.

    e 10 yaşında 180.000 de araba tabi oda olur . ama sıkıldım . satıyorum desem satarım .

    ama iyi fiyattan satsam bile alacağım paraya 30-40 eklemeden eli yüzü düzgün bir araç şansım yok . birde bunlar 10 yaşındaki her araçta olabilir sözü doğru geliyor . şimdilik devam .



    2000 model Nissan Primera 1.6 aracımız var. Normal bakımlar ve akü vs gibi kıytırıktan değişimler haricinde tek kuruş masraf çıkarmadı. Taç gibi araba. Yani "10 yaşındaki her araçta bu sorunlar olur" sözü her araç için geçerli değil.




  • masolak M kullanıcısına yanıt
    Merhaba
    Bende 2005 model Otomatik Elantra sahibiyim. Sizin yaşadığınız sorun benim araçta da var, soğuk veya sıcak havaya bağlı olmaksızın zaman zaman marş basmasına rağmen araç çalışmıyor. Henüz ustaya uğramadım, acaba siz bir çözüm buldunuz mu?
  • mey12121983 M kullanıcısına yanıt
    Sorun çalışmama sorunu mu, çalıştığında motor düzgün çalışıyor mu yoksa tekleyerek ve dengesiz mi çalışıyor? Ayrıca aracınız LPG'li mi?
    Son olarak bu konularda detaylı bilgi almak için hyundaiclubtr forumlarından yardım alabilirsiniz.
  • y.suat kullanıcısına yanıt
    Aslında sorduğum çalışmama sorunu, araç marşa bastığımda bazen çalışıyor ara sıra ise çalışmıyor. Madem siz sormuşken bir diğer hususu da belirteyim. Çalıştıktan sonra havaların soğumasıyla beraber gaza geçince bir süre tekliyor, gaz yemiyor. 1-2 dakika sonra ise düzeliyor. Çok bilgi sahibi olmamakla beraber bunun gaz ayarı ile alakalı veya soğuktan gazın katılaşması ile ilgili olduğunu düşünüyorum. Söylediğiniz diğer forumu da inceleyeceğim, ilginiz için teşekkür ederim
  • Merhaba arkadaşlar 2005 1.6 otomatik gls sahibiyim. Araci almadan yakit arastirmasi yaptim genelde lpg ile 25 30 krs civari yakiyor diye kanaat edindim fakat aracim uzun uzun olcmeme ragmen lpg de 45 krs benzinde 65 krs yakiyor. Araci ilk aldigimda benzinde tekleme ve gaz yememe sorunundan dolayi corban clean yaptırdım, o sorun gitti fakat yakita bir katkisi olmadi, yag filtre gaz filtresi degisimleri yapildi, kelebek ve bogaz temizligi yapildi gaz ayarlari makinalara baglamalar hersey yapildi fakat sonuc ayni. Simit tup var fulluyorum max 220km yol yapiyor. Belki butun elentralar bu kadar yakiyor ama herkes daha az yaktigini soyledigi icin kafama takildi. 45 krs normalmu? Sizin araclariniz ne kadar yakiyor? 1.6 gls otomatik

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mahmutosman kullanıcısına yanıt
    bende 2005 1.6 otomatik gls sahibiyim, aracı alalı 4 ay oldu. LPG 2,20 TL iken 28 krş yakıyordu şimdi ise yakıtı 2,40 TL den alıyorum 31 krş yakıyor. Sizin araçta bir sorun olduğunu düşünüyorum, bence tekrar bir baktırın. Benzini ne kadar yaktığını hiç ölçmedim
  • mey12121983 M kullanıcısına yanıt
    Ben de yeni LPG'li araç sahibi oldum daha önce benzinli ve dizel kullandığım için LPG konusunda fazla bilgi sahibi değilim. O nedenle pek birşey diyemiyorum. Benim aracımda ilk çalıştırmada tekleme sorunu vardı araç LPG'ye geçince sorunsuz ve sarsıntısız çalışıyordu. Dediğim forumda LPG ayarından olduğunu öğrendim ve tavsiye edildiği şekilde işlem yaptım sorunum çözüldü. Sizin de benzer bir sorununuz olabilir.
  • Mahmutosman kullanıcısına yanıt
    2006 düz vites 135.000 km deki elantramla litresi 2.19 liraya aldigim LPG ile Samsun'da sehiricinde 20-22 sehirdisinda 13-17 kuruş arasi yakiyorum. Sizin aracınız sadece LPG değil benzinde de biraz fazla yakıyor. Otomatik olmasından dolayı biraz daha fazla yakması normal ama dediğiniz rakamlar gerçekten çok yüksek.
  • bende öyle tekleme vs her hangi bir sıkıntıda yok sadece yakıt fazla arabanın kendi gaz ayarınıda yaptırdım lpg nin ayarınıda yaptırdım sonuç olarak hiç bişey değişmedi anlamadım gitti bilemiyorum artık adam akıllı ustada bulamadım. istanbul avrupa yakası hatta anadolu yakasıda olur usta tavsiye edin diyorum devlet sırrı gibi kimse birşey demiyor herkes servisemi gidiyor nereye gidiyor anlamadım.
  • Ben Samsun'da oldugum için birsey diyemiyorum.Diger sayfalarda arkadaslarin yonlendirmesi vardi konu hakkinda. Halledersin umarim en kisa zamanda

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba 2004 elantra 1.6 gls otomatik sahibiyim aracım 75000 km de ve lpg li birkaç sorum var.Aracımda kar lastiği takılı uzun yolda mıcırlı yollarda acayip ses alıyor nedeni bu olabilir mi?İkinci sorum da aracım tümsek kavislerden yavaş geçişlerde yaylanırken sanki eskimiş yaylar olur gacır gucur sesler çıkarır ya o tip sesler cıkıyor yaylanırken ve mesela kırmızı ışıklara varmadan yol tırtıkları olur ya onlardan geçerken olsun normal çukurlardan olsun yavaşlamadan geçersem acayip hissettiriyor vuruntu yapıyor gibi bunların sebebi de kar lastiği midir yoksa amörtisörlerim veya alt düzende değişmesi gereken parçalarım mı var? Yardımcı olursanız çok sevinirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hakankabaoglu kullanıcısına yanıt
    Elantralarımız yol sesini biraz alıyorlar ve aracınızda kar lastiği olduğu için bu sesin biraz fazla olması normaldir. Ayrıca alt takımlarımız biraz sert bu nedenle biraz sesli çalışıyor. Ama rahatsız edici derecedeyse bi kontrol ettirin sorun varsa yaptırın.
  • Merhaba.
    Geçen gün 2012 model Elantra 1.6 D-CVVT OV aracı aldım. Sormak istediğim iki şey var. Bilenler yardımcı olursa sevinirim.
    - Dijital media ekranında radyo için frekans numarası haricinde radyo bilgileri (yani radyo ismi, şarkı ismi gibi) görünmüyor. Bu aslında hemen hemen bütün dijital radyolarda varken bunda olmaması biraz ilginç. Acaba bunun bir ayarı varmıdır, yoksa Hyundai araçların radyolarında bu özellik yokmu?
    - Havalandırmada sadece fanı açmak istesem bile klima (A/C) otomatik olarak devreye giriyor, her defasında kapatmak gerekiyor. Bunun bir çözümü yada ayarı varmıdır?
    İyi çalışmalar
  • Arkadaşlar merhaba,

    Hyundai Elentra 2004 Otomatik Vites. 165bin KM'de. Servis bakımlı, sadece iç/dış aks başları ve aks körükleri 2 ay kadar önce sanayide orijinal parça olarak değişti (Servis 5500TL fiyat çekti, aks körüğü ve aks başları mil ile birlikte geldiği için). Bu sorun olduğunda direksiyonu sağa sola çevirdiğimde kuş sesi gibi bir ses de geliyordu (aynen şu adresteki gibi:https://www.youtube.com/watch?v=4ru0kZxKMdM). Usta hidrolik kayışını da değiştirdi, bu kuş sesi de gitti.

    1 haftadır direksiyonu hafif sola ya da sağa çevirdiğimde (bir yoldan başka bir yola sola ya da sağa dönüş yaptığımda) kırrrt ya da tırrrt diye ifade edebileceğim hafif bir ses geliyor (mesela bir yoldan sola döndüm, sola dönüş yaptıktan sonra direksiyonu sağa çevirirken çıkıyor bu kırrrt sesi. Ya da bir yoldan sağa dönüş yaptım, sağa dönüş yaptıktan sonra direksiyonu sola çevirirken çıkıyor bu kırrrt sesi), hani sanki iyi kağıt oynayan arkadaşlar iskambil destesini ikiye ayırıp iki destenin uçlarından kırrrt diye birleştirilir ya, işte aynı o ses. Hidrolik yağını kontrol ettim yarıda görünüyor. Direksiyonu çevirirken herhangi bir gıcırtı, sürtme ya da metal sesi yok.

    Arabada sese tahammülüm yok. Muhtemelen önümüzdeki hafta götürürüm ama bilgili ve tecrübeli arkadaşlara bir danışmak istedim.

    Saygı ve Selamlarımla.




  • Beyler bu bizim araçların silecekleri kaç cm?Sileceklerin arkasında uyumlu marka ve model yazar ya orada elantra yazısını hiç görmedim.Neye göre alayım?"Atıyorum "Accent veya i30 silecekleriyle aynıdır." tarzı bir muhabbet var mı?
  • 
Sayfa: önceki 221222223224225
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.