Şimdi Ara

HYUNDAI ELANTRA FAN KULÜBÜ (103. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.705
Cevap
69
Favori
702.530
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 101102103104105
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: zekai06

quote:

Orijinalden alıntı: Ceyhun_ElantraXd

quote:

ben geldim slm millet acemilik bitti komando siirte gider :) aracım son zamlar itibariyle 198 krş yakmıştır bilgilerinize :)

Hoşgeldin Zekai06 kardeş.Siirtte kendine dikkat et.Ama gel gelelim o 198 krş bana pek inandırıcı gelmedi

denemesi bedava ceyhun arkadaş ben salı öğleye kadar ankaradayım gel gezelim durup dururken neden yalan söyleyeyim ki ben aracı kullanırsam aynen bu verilere ulaşıyorum 63 tl lik gaz aldı depo 322 km de bitti olay budur ha bunun yanı sıra tabi benzinle felanda gezildi yani sabahları ve akşamları babam 2 şer km den 4 km benzinde gidiyor bunuda hesaba katarsak 200 krş civarı oluyor ben aracı 3000 devire bile getirmem neredeyse inanmayan buyursun gelsin deneyelim... yanlış anlamayın lafım meclisten dışarıda millet araba kullanmasını bilmiyor gerçekten çok samimi söylüyorum aynı araba aynı depo doluyor babam 250 km gidiyor ne hikmetse bende araba 350 km yi bile görüyor bir depoyla... giden hem bizim paramız hem milli servetimiz hem doğaya yapılan katliyamdır arabayı düzgün kullanın az basın yavaş hızlanın altımızdaki elantra ferrari değil...

Zekai arkadaşım,seni kesinlikle yalancılıkla suçlamadım.Yukarıda yazdığım ''198 krş bana pek inandırıcı gelmedi'' lafı,nasıl 198 krş yaktığın anlamında, öyle demiştim.Ama yine bir hatam var ise özür dilerim...

• quote:

Orijinalden alıntı: ft19

arkadaşlar elantranın şehir içinde fazla yakması normaldir. neticede kasası ağır. nerdeyse vectra ve passat ağırlığında. otomatik oldumu tabi biraz daha fazla yakar. ama şehirlerarası yolarda yakıt bayağı düşüyor ve ekonomik oluyor. tabi bu birazda kullnma alışkanlıklarına (sakin veya spor kullanım) ve aracın bakımlarının düzenli yapılmasıyla alakalı bir durum. o nedenle elantra alacak arkadaşlara düz vites almalarını ve en kısa zamanda uyumlu ve kaliteli bir lpg sistemi taktırmalarını tavsiye ederim.

o fazla yakması agırlıkla alakalı dııl 1208 kılo ıdı sanırım elantra.ruhsaatta yazdıgı.benım sımdıkı aracım kucuk ama 1100 kg.ama yuzde 30 daha az yakıo..kısacası motorla alakalı bır durum bu.

• quote:

quote:

quote:

quote:

ben geldim slm millet acemilik bitti komando siirte gider :) aracım son zamlar itibariyle 198 krş yakmıştır bilgilerinize :)

Hoşgeldin Zekai06 kardeş.Siirtte kendine dikkat et.Ama gel gelelim o 198 krş bana pek inandırıcı gelmedi

denemesi bedava ceyhun arkadaş ben salı öğleye kadar ankaradayım gel gezelim durup dururken neden yalan söyleyeyim ki ben aracı kullanırsam aynen bu verilere ulaşıyorum 63 tl lik gaz aldı depo 322 km de bitti olay budur ha bunun yanı sıra tabi benzinle felanda gezildi yani sabahları ve akşamları babam 2 şer km den 4 km benzinde gidiyor bunuda hesaba katarsak 200 krş civarı oluyor ben aracı 3000 devire bile getirmem neredeyse inanmayan buyursun gelsin deneyelim... yanlış anlamayın lafım meclisten dışarıda millet araba kullanmasını bilmiyor gerçekten çok samimi söylüyorum aynı araba aynı depo doluyor babam 250 km gidiyor ne hikmetse bende araba 350 km yi bile görüyor bir depoyla... giden hem bizim paramız hem milli servetimiz hem doğaya yapılan katliyamdır arabayı düzgün kullanın az basın yavaş hızlanın altımızdaki elantra ferrari değil...

Zekai arkadaşım,seni kesinlikle yalancılıkla suçlamadım.Yukarıda yazdığım ''198 krş bana pek inandırıcı gelmedi'' lafı,nasıl 198 krş yaktığın anlamında, öyle demiştim.Ama yine bir hatam var ise özür dilerim...

estafurullah abicim yalancılıkla suçladın manasında demedim bende lütfen özür dileyecek birşey yok asıl sen beni yanlış anlama ben bana yalancı diyosun demedim abicim zaten ama benim aracım hep herkezin aracından az yakıyor nasıl oluyorsa herkes öyle diyor inanamıyorlar ama durum böyle... az yakıyor yada ben az yaktırıyorum... üzerinde voltran marka berbat bi lpg var ama yinede durum böyle gerçi ben buji buji kablolarını sık aralıklarla değiştiriyorum... bi opel vectra nın bu bakımı 300 milyon olduğuna göre diyorum helali hoş olsun 50 tl lik buji kablosu diyorum 20 000 de felan değiştirmeye gayret ediyorum ama yinede idda ediyorum aracı sıkıştırmazsanız az yakıyor... yapacağınız tek şey gaza fazla yüklenmemek yetecek kadar gaz vermek çabuk hızlanmalardan kaçınmak gereksiz yere fazla vites değiştirmemek ve en önemlisi devir saatini 3000 den yukarı çıkarmamak olay budur... bence bi deneyin sonucu hep beraber görelim....

efsaneler konuşuluyor nitekimde doğru ama eksik.... herzaman derler ya araba işte 100 ü geçince 2. memeyi açıyor işte 120 den sonra fazla yakıyor bizim araçlarda aynı 120 den sonra baya bi fazla yakıyor peki 120 km/h la giderken devir saati kaç oluyor yaklaşık 4000 e yakın olur peki bu sadece 5. viteste mi geçerli hayır tüm viteslerde geçerli araba 3000 deviri geçince çok yakıyor... kullanma klavuzunda da 2000 ile 4000 devir arasında kullanın diye yazıyor tabi....

• supercop arkadasım o vitesteki düğme over drive düğmesidir. ve sadece vitesi 4 ten 3 e çeker. olay bu. 4. viteste giderken o düğmeye basarsan vites küçültür. o düğme ekranda o/d off yanar şekilde yani kapalı iken kullanırsan da araba 4 e geçmez 3 vitesli gibi kullanırsın. zaten biliosundur bizim araçlar 4 ileri otomatik şanzıman.

zekai arkadasım hoş geldin. güle güle git gel hayrlısı ile
    senin araban iyi değerlerde gerçekten. düz vites değil mi? bide ankarada lpg litresi ne kadar? ama şunu unutmasınlar otomatik elantra ile düz elantra ş.içi çok fark ediyo.
  • ztynfp arkadaşım ben aynı şekilde ford focus ve bmw 1.16 kullandım otomatik olarak onlarda tüm viteslere geçiyor ama sadece mesela 3000 devirde üst vitese atması gerekirken 4500-5000 devirlerde üst viteslere geçtiğini gördüm od olduğunda en üst vitesi iptal etdeceğini sanmıyorum ki çok saçma sadece devirler daha yüksekte vites değiştiriyor bence...

bu arada inşallah tekrardan aranıza dönebilirim çok sakat yerlere gidiyorum pervani ile eruh arasında mekik dokuyacaz siirtte... benim değerler gerçekten gayet güzel aynı motor hacmindeki araçlar burada da çok yakıyor dediğim gibi kullanım şeklinden kaynaklı.... ankarada gaz şu an en ucuz satılan yer 2.060- ben 2.220 den alıyorum tabi bununda etkisi büyük türkiyede en ucuz gaz ankarada... benim aracım evet düz manuel vites otomatikte yakıt ölçümü felan yapamadım ama inanıyorum ki otomatiktede diğer kullanıcılara göre daha ekonomik bi kullanım sergileyebilirim... otomatikte olsa sizin gaza olan tepkinize göre üst vitese geçiş devri ayarlanıyor yanlış bilmiyorsam focus gaza çok yüklenince 4000 devirde vites yükseltiyordu ama az yüklendiğimde 2500-3000 e gelmiyordu neredeyse...

• quote:

Orijinalden alıntı: imbus_civata

quote:

arkadaşlar elantranın şehir içinde fazla yakması normaldir. neticede kasası ağır. nerdeyse vectra ve passat ağırlığında. otomatik oldumu tabi biraz daha fazla yakar. ama şehirlerarası yolarda yakıt bayağı düşüyor ve ekonomik oluyor. tabi bu birazda kullnma alışkanlıklarına (sakin veya spor kullanım) ve aracın bakımlarının düzenli yapılmasıyla alakalı bir durum. o nedenle elantra alacak arkadaşlara düz vites almalarını ve en kısa zamanda uyumlu ve kaliteli bir lpg sistemi taktırmalarını tavsiye ederim.

o fazla yakması agırlıkla alakalı dııl 1208 kılo ıdı sanırım elantra.ruhsaatta yazdıgı.benım sımdıkı aracım kucuk ama 1100 kg.ama yuzde 30 daha az yakıo..kısacası motorla alakalı bır durum bu.

arkadaşım komik olan nedir anlamadım. önce aracın ağırlığını iyi öğren. 1278 kg düz vites (lpg li 1350 kg), otomatik vites biraz daha ağır.
    ayrıca araç ağır olduğundan motorun küçük geldiğini ve şehir içinde fazla yaktığını kavrayamadınmı. yani birbiriyle doğrusal olarak orantılı olduğunu...motorla alakalı olduğunu bende biliyorum. bu aracın hakkı 1800cc motor veya yeni nesil en az 120bg 1600cc motor. ben 25 yıldır motor ve alternatör (yani jeneratör) üzerine çalışıyorum. bildiğim konularda insanlara yardımcı olmaya çalışıyorum. senin gibi insanlarıda aşağılamıyorum.

• bu arada zekai kardeşim hoş geldin. forumu bayağı özlemişsin anlaşılan. şimdiden sana hayırlı teskereler. Allah a emanet ol.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: imbus_civata

quote:

arkadaşım komik olan nedir anlamadım. önce aracın ağırlığını iyi öğren. 1278 kg düz vites (lpg li 1350 kg), otomatik vites biraz daha ağır.
    ayrıca araç ağır olduğundan motorun küçük geldiğini ve şehir içinde fazla yaktığını kavrayamadınmı. yani birbiriyle doğrusal olarak orantılı olduğunu...motorla alakalı olduğunu bende biliyorum. bu aracın hakkı 1800cc motor veya yeni nesil en az 120bg 1600cc motor. ben 25 yıldır motor ve alternatör (yani jeneratör) üzerine çalışıyorum. bildiğim konularda insanlara yardımcı olmaya çalışıyorum. senin gibi insanlarıda aşağılamıyorum.

araclarımı satalı kac sene oldu 1200 kg oldugunu bılıorum ve öğren dedıgın sey ile benım yazdıgım kg arasında fark yok.komik olan olayın dırek aracın kg sıne bağlanması.idrak edemedın sanırım.araç1200 kg cıvarında 1600 motor 330-400 kurus yaktıgını güncel benzin fiyatıyla yaktığını soyluyorsunuzda ben 1100 kg 1400 motor aracla dahada az yakıorum.kg/guc oranı y aparsan 1600 motorlu aracın daha randımanla o kasaya dahaa uygun oldugunu gorebılırsın.Uzatmayım motorun üretiminden kaynaklanan bır olay elantranın cok yakması.

• arkadaşım 1987 den beri ehliyetim, 1993 den beride şahsi otomobilim var. araçla içiçe geçti günlerim. hatta çoğu bakım ve arızasınıda kendim yaparım. neticede benim hem hobim, hemde mesleğim. eğer bi fikrin varsa düşüncelerini alaycı bi yaklaşımla değil daha normal bi şekilde söyleyebilirsin. burası paylaşım forumu. kırıcı ve alaycı olmamak kaydıyla herkes düşünce ve bilgilerini paylaşabilir.
  • alınganlığın üstünde sanırım kardeşim.yada alınmak için çabaladın.neyse uzatmayalım mevzuyu
  • Dostlar,ben sizler kadar elentra konusunda tecrübeli değilim,ama 2005 model gls otomatik bir elentram var.Valla 50 tl benzin alıyorum 100 km sonra toz hemen benzin ikaz ışığı yanıyor..Konfor falan tamam da buna can dayanmaz be abicim...Yandık ki ne yandık....
  • lpg tek çözüm
  • quote:

Orijinalden alıntı: c.suerdemlik

Dostlar,ben sizler kadar elentra konusunda tecrübeli değilim,ama 2005 model gls otomatik bir elentram var.Valla 50 tl benzin alıyorum 100 km sonra toz hemen benzin ikaz ışığı yanıyor..Konfor falan tamam da buna can dayanmaz be abicim...Yandık ki ne yandık....

şehir içinde normal. bir de otomatik oluşu çok fark ettiriyor. çünkü elantranın otomatiği vitesi dsg şanzımanlar giib takır takır değil, nerdeyse 3 bin deviri bulduktan sonra düşürüyor.
  • Sevgili c.suerdemlik,

Ben de yeni 2004 otomatik gls sahibiyim bir iki gun once yazdigim gibi ayni tecrubeyi ben de yasadim 50 tl benzin ile 100km bulamiyorudum bile hemen benzin isigi yaniyordu. Diger arkadasin dedigi gibi brc lpg taktirdim aldiktan 15 gun sonra cunku ancak dayanabildim.

Bu arada denemek maksadi ile hep 20 tl lpg aliyorum gecen hafta petrolofisinden aldim 8,51 litre be sefer sehir ici cok iyi gitti. boyle olursa cok iyi yaklasik 250krs/km gelmis oldu. Daha once aygaz aliyordum 350 krs/km geciyordu bakalim bu hafta nolacak. tecrubemi yazicam...

Ancak kullanima cok dikkat etmek lazim onu gordum. Zekai beyin soyledigi gibi (benim elentram otomatik) ayaginizi gaz pedalina cok dikkatli ve hafif olarak basmalisiniz zannediyorum bu cok etkiliyor yakiti.

saygilar...
  • yeni taktırdıysan lpg yi ilk zamanlar biraz fazla yakar 1000 km den sonra bi ayar daha yapılır ve aracın bazı yerleri de biraz kurum bağladıktan sonra ve enjektörler v.s alıştıkça yakıt daha da düşer benim gazdaki tavsiyem shell dir... opetin gazı fazla yağlı ve araç çekişten düşüyor petrol ofisi ole ahım şahım bi gaz değil milangaz ondan biraz daha kötü ama en iyisi sheldirr tavsiyemdir... gazcıya 5 e yakın araç götürdüm lpg ye dönüşüm için ve hepsinin başında bulundum diğer bakıma gelen araçlarda gördüm ki shell den alınan gazlarda gaz filtreleri temiz çıkıyor...
  • aynen katılıyorum. gazda shell den şaşmam ve hep aynı yerden alırım.
  • zekai arkadasım. istersen over drive tuşunu gel bizzat benim arabamda dene. aksi çıkarsa sen haklısın ama saçma falan değil. zira hyundai yetkili servisine sormuştum aldığım zamanda öle demişlerdi, bende denedim araştrdım doğru. işin aslı bu! istersen diğer otomatik elantra kullanan arkadaslarada soralım deneyip buraya yazsınlar. dördüncü viteste giderken o tuşa basarsan vitesi üçe çeker. ikinci veya üçüncü viteste iken bas, aç kapa hiç bi tepki vermez. çünkü dediğim gibi o tuş sadece 4 ten 3 çeker vitesi. ve göstergede o/d off ışığı yanarken yani o tuşa basıp kapalıyken kullanırsan araba 3 vitesli gibi olur 4 e çıkmaz. bizzat yetkili serviste bende böyle söylüyorum ki kullandığım araç nihayetinde. isteyen varsa benm arabamda veya diğer otomatik elantralarda denesin.

lpg de po total shell iyidir bence. aygaz tavsiye etmiyorum. daha doğrusu katkılı otogaz tavsiye etmiyorum.
    herkesin görüşü farklı olabilir ama o birazda istasyonlarla alakalı.

• quote:

Orijinalden alıntı: ztyfnp

zekai arkadasım. istersen over drive tuşunu gel bizzat benim arabamda dene. aksi çıkarsa sen haklısın ama saçma falan değil. zira hyundai yetkili servisine sormuştum aldığım zamanda öle demişlerdi, bende denedim araştrdım doğru. işin aslı bu! istersen diğer otomatik elantra kullanan arkadaslarada soralım deneyip buraya yazsınlar. dördüncü viteste giderken o tuşa basarsan vitesi üçe çeker. ikinci veya üçüncü viteste iken bas, aç kapa hiç bi tepki vermez. çünkü dediğim gibi o tuş sadece 4 ten 3 çeker vitesi. ve göstergede o/d off ışığı yanarken yani o tuşa basıp kapalıyken kullanırsan araba 3 vitesli gibi olur 4 e çıkmaz. bizzat yetkili serviste bende böyle söylüyorum ki kullandığım araç nihayetinde. isteyen varsa benm arabamda veya diğer otomatik elantralarda denesin.

lpg de po total shell iyidir bence. aygaz tavsiye etmiyorum. daha doğrusu katkılı otogaz tavsiye etmiyorum.
    herkesin görüşü farklı olabilir ama o birazda istasyonlarla alakalı.

@ztyfnp arkadaşım haklı.Over drive tuşu 4 ten 3 e çekiyor.Diğer viteslerde işe yaramıyor...

• belkide haklı olabilirsiniz kullandığım ford focus tüm vitesleri kullanıyor sadece vitesleri yüksek devirlerde atıyordu... tüm vitesler için geçerliydi yoksa benmi yanlış hatırlıyorum acaba!
  • over drive secenegi her turlu gecerlidir normal surusten farki daha yuksek saat gostergesinde ve acildiginda bir alt vitese gecmesidir yani daha yuksek devirde ve daha spor bir kullanim sagliyor. 2 veya 3 viteste bir alt vitese gecmedigini tecrube eden arkadaslar hakli olabilir ancak buyuk ihtimal ile araclarini dusuk devirde iken o/d yapmis olabilirler bu da o/d konumunda yeterli devir saglamadigindan vitese kucultmemis olunabilir...

bende aygaz dan memnun olmadim demekki herkesin ortak gorusu shell, p ofisi ve total daha iyi gibi...

herkese iyi gunler....
  • 
Sayfa: önceki 101102103104105
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.