Şimdi Ara

Samsung işten çıkarmalara başlıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
720
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Samsung işten çıkarmalara başlıyor


     

    Geçen yılın sonlarından bu yana akıllı telefon pazarında durgunluk yaşayan Samsung, maliyetlerin azaltılarak faaliyet karının düşmesini önlemek adına önemli bir adım atıyor ve işten çıkarmalara başlıyor. Firmanın önemli bir kısmı bu karar ile işini kaybedecek. 




    Konuyla ilgili bir açıklama yapan Samsung yetkilisi maliyetleri düşürmenin kendileri için öncelikli olduğunu ve ortalama performans gösteren çalışanlarına belirli bir tazminat karşılığında işi bırakmalarını tavsiye edeceklerini dile getirdi. Yani Samsung tamamen ortalamanın üzerinde performans gösteren çalışanlardan oluşacak. 




    Samsung'un kaç çalışanı işten çıkaracağı bilinmiyor ancak firmaya dayandırılan iddialara göre sayının 120 bini bulabileceği belirtiliyor ki kulağa imkansız gelen bir rakamdan bahsediyoruz. Yine bazı kaynaklar 50 bin civarında çalışanın işini kaybedeceğini iddia ediyor. İddialar çeşitli olsa da muhtemelen Samsung tarihindeki en büyük işten çıkarma olayına şahit olacağız. 




    Bu kadar fazla kişinin işten çıkarılması elbette maliyetleri azaltacak ve firmanın faaliyet karını artırmasına yardımcı olacaktır. Son dönemde mobil bölümün performansını düşündüğümüzde en fazla bu bölümde çalışanların işini kaybedeceğini söyleyebiliriz. Umudumuz o ki firma bir an önce akıllı telefon pazarında eski günlerine dönsün ve insanlar da işini kaybetmesin.  

     

     







  • Diyoruz, yazılım üretmedikçe bu haberleri çok görürsünüz.

  • Doğruysa çok ciddi bir sayı...

    Ama sen gibip sd kart ve bataryayı çıkarırsan kendi bacağına sıkmış olursun bunu öngörmek çok zor değil Samsung.

    Not: samsung s6 kullanicisiyim, lanet olsun öyle telefona da batarya ya da hafızaya da, bundan sonra LG kullanacağım. Samsung beni kaybettin..

    Telefon alacaksanız boyutuna ve işlevine göre g4 ya da note 4 alın, 1000 tl cebinizde kalsin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi swat882 -- 1 Kasım 2015; 13:56:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cok zor degil aslinda. Tum dunyada insanlar artik fiyat performans bakiyor. G2 nin ulkemizde ve dunyada elde ettigi basariya baksalar. Kar marjını olabildiğince kisip surumden kazanmak.

  • SD kart, FM radyo, çıkarılabilen batarya, çift sim kart ve kızılötesi kumanda eski 2-3 yıllık giriş-orta seviye telefonunda bile (s4 mini duos vs.) vardı ama şimdi hiçbişey yok kuşa çevirdiniz. Beter olun. Çift hatlı cihazları da ayrı üretip belli bölgelerde satın siz böyle, bir telefonu 50 çeşit kodla üretip güncelleme vermeyin aynen devam.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kesbi -- 1 Kasım 2015; 14:56:13 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alprkrkmz

    Cok zor degil aslinda. Tum dunyada insanlar artik fiyat performans bakiyor. G2 nin ulkemizde ve dunyada elde ettigi basariya baksalar. Kar marjını olabildiğince kisip surumden kazanmak.

    Eğer dedinin gibi olsaydı Apple değil LG dev olurdu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Binlerce insanın hayatıyla oynuyor namussuzlar. Benim anlamadığım bu adamlar kar etmemiş miydi geçen günki habere göre. Sanki zarar açıklamış gibi bu kadar işten çıkarmanın amacı nedir?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Exynos 7420 kurtarsın sizi :)

  • Appple fanboy ekrem salliyor yine hemde pazar gunu seçimde varken sallanacak ortam deil ama neyse

  • Hiç şaşırmadım. Samsung tüketicinin beklentilerini inadına yıllardır es geçti .

    Yeni yenilikçi birşey yok ki .

    Radyo yu çıkarrtı

    Harici harıza kartı çıkarttı

    Kızıl ötesini koydu ( sadece verici alıcı özelliği yok ) ama sonra onu da çıkarttı .

    Çıkartılabilir batarya yı bu sefer gömülü yaptılar! Pil kapasitesi artırmadılar aksine düşürdüler ! Neymiş işlemcisi tasarruf lu imiş . Tüketici daha çok pil gücü ile daha uzun süre kullanmak ister . Samsung un kendi kriterleri !


    2-3 ay sonra promosyon yapacağına ön siparişli veya ilk çıktığı gibi cihaz alanlara promosyonlu yan ürünler vermemesi . Madem vereceksin ilk alanlar hak etmeli veya herkese yap !


    Türkiye dahil ülke yöneticileri vizyon ve tüketicinin nabzını yoklamak istememeleri !


    Android tüm kaynak kodları yıllardır yayınlanmaması . Android özgür açık kaynak kod lisans ruhuna aykırı davranması .

    Yazılımsal desteğin vasat oluşu . Güncelleme politikaları çok yavaş ve kısıtlı olması arayüz güncellemesi için yeni modellerin satın alınmasını dayatması !

    Şişirilmiş arayüz yüzünden RAM i 4 GB lara kadar çıkartılması ve piyasadaki diğer tüm mobil cihazlar da arayüz şişirilmesi ve optimize revize edilmemesi İNADI yüzünden güncelleme almayışı !

    Gereksiz yere birsürü benzer ürünler piyasaya sürmesi !

    KNOX güvenlik açısından güzel ama e-fuse ile cihazda geri dönüşü olmayan kalıcı İZ bırakması STOK firmware yüklense dahi KNOX SIFIRLANMAMASIiyi kullanım amaçlı rootlamalara engel olunması ile cihazın cazibesini potansiyelini açığa çıkarmasına engel olması !



    Note5 kullanıyorum . Note3 hariç hepsini kullandım . Galaxy S serisinde de Galaxy S ve S4 kullandım.

    Galaxy Tab Pro 8.4 halen kullanıyorum ve güncelleme halen yok . Pro yani Profesyonel özellikler var denildi ama yazılımsal destek yazılım versiyonu AYNI kaldi Android 5 bile almadı . Galaxy Tab S çıkartıllar sonra Tab S2 haliyle unutuldu Tab Pro ailesi !

    Note Tabletler de öyle . Performansı vasat tabletlere arayüz bile en güncelli değil . LAG yavaşlama hepsinde var .


    Samsung S-Pen hariç birçok özelliğini çıkartması ve yazılımlara aynı anda Apple gibi güncelleme yayınlayamaması Samsung u silecektir .

    Rakipleri yenilik peşinde Samsung zorlanıyor .

    Samsung tüketiciyi dinlemezse yok olmayı da hak ediyordur .

    Samsung Android te kaymağını yedi artık tüketici gerektiği cezayı veriyor başka marka veya işletim sistemlerine geçerek .




    Samsung parasını reklam kokan şeylere harcaması da hizmet ve kaliteli ürün bekleyen tüketicileri çileden çıkartmakta :

    http://www.sammobile.com/2015/10/31/samsung-reportedly-spending-25-million-on-rihannas-new-album-and-upcoming-tour/




    Samsung gereksiz yere potansiyeli olmayan Samsung harici ortaklarından kimsenın bir ürün dahi geliştirmediği işletim sistemi TIZEN e Samsung inatla ürün geliştirmesi ve enerjisini yazılım desteğini Android ten esirgemesi de ayrı bir fiyaskodur .

    Samsung BADA fiyaskosundan ders çıkartamıyor Tizen e odaklanması da boşa giden emeklerden .


    Samsung yenilikçi güncel teknolojilere sahip ürünler çıkartmadığı sürece daha da kan kaybedecektir .



    Reklamla tüketiciyi kandırma göz boyayan bilgilendirmeler ile zaten fazla ömrü yoktur .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smart1978 -- 1 Kasım 2015; 11:11:43 >




  • Bunun sorumlusu bence google,samsung elinden geleni yapıyor ??

  • Bada rezaletinden sonra o kadar soğudum ki Samsung telefonlar tüm cazibelerine rağmen benim için son sıralarda artık. Tizen'de aynısı olacak bunu kaç defadır yazdım karşı çıkanlar ortalarda yok. Ama tabi buna sadece bu etki etmedi. Android tarafında arkadaşlarında yazdığı gibi saçma sapan geriye giden uygulamalar yaptılar. Sd kart yok, batarya sabit, yazılım da sıkıntılar insanları soğuttu. Hele bide aynı özellikde ki cihazların birinin güncelleme alıp diğerinin alamaması gibi saçmalıklar da bunun içinde. Kimse işsiz kalmasın da sende ona göre bi politika izle yoksa sonun kaçınılmaz olur.

  • 120 bin kişi mi. yazık o kadar adama

  • Adamlar zarar için değil makineleşme yüzünde işten çıkartıyor.

  • samsung kendini amerikan şirketi sanma mobiledan 2 milyar dolar net kar yapıyor yazık o 120 bin kişiye zaten işçilerin çokta para kazandıklarınıda sanmıyorum tazminatı az vermesinler bari

    zaten birçok kişi kanser oldu samsung fabrikalarında bi çoğu öldü, biraz da samsung işçilerine önem vermeli

  • samsung un onunde imkansiz bir engel yok,bataryayi cikarilabilir yap,radyoyu koy,hafiza karti girisi koy,exynoslarin kaynak kodlarini yayinla,arayuzunu ve kendi uygulamalarini halihazirda yuklemek yerine sadece samsung apps uygulamasi koy isteyen ordan indirsin,satar yine 40-50 milyon

  • Tek korkulu ruyasi samsung olan apple fanboylar doldurmus burayi istediginiz kadar gurultu yapin bagirin bu mucadelenin kaybedeni apple olacak

  • quote:

    Orijinalden alıntı: kılıç-61

    Tek korkulu ruyasi samsung olan apple fanboylar doldurmus burayi istediginiz kadar gurultu yapin bagirin bu mucadelenin kaybedeni apple olacak

    Bu ne diyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 50 bin kişi bile çok fazla.

    Samsung'un yaptığı en büyük hataları kendisi de biliyor fakat hiçlik uğruna yapmaya devam ediyor. Cihazlara performansı yetse bile güncelleme vermemek . Bataryaların zayıf olmasi + olarak da artık çıkarılmıyor oluşu. SD KART girişi olmaması. Abuk subuk reklamlar yapıyor olması. -La Rihannaya 25 milyon verilir mi uğursuzlar-
    Cihazların hemen eskimesi. Yazılımları çok hantal, 3gb DDR4 ram yetmiyor. Sürekli arka planda bir şeyler çalışıyor.

    Neyse artık akıllanmaya başlarlar diye ümit ediyorum fakat iş işten geçti artık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Onlarda adam gibi telefon cikartsin o zaman 2k ekrani 7420 bile kaldiramiyo 2 senelik apshalt 8 i 30 fps siniriyla oynatiyo AMIRAL GEMISI dedikleri telefon..

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.