Arkadaşlar bu kartı arkadaşımın bilgisayarına taktım ancak cihazda ciddi ısınma problemi var 3dmark2006 testini kart tamamlıyamıyor.Bilgisayarı kapatıp ekran kartı fanını son surat çalıştırmaya başlıyor ve sistem tekrar açılmıyor.NFS CARBON oyununda tam detay 1024x 768 oynatıyor ama 1600x 1200 de tekrar ısıdan dolayı ucuyor.Cihazın fanı tam hızda dönse problem çözülecek ama ayar yok.Fanı ayarlıyacak bir program linki verirseniz sevinirim. Kullandığım bilgisayarın özellikleri oldukça iyi p4 3.0 , 2.0 Gb ram Gigabyte anakart feel 550w kasa zalman cpu fan...
ben sapphire 1950pro yu p4 3.2 ghz 2gb corsair ram vantec stealth 520w powerla kullanıyorum sorun yok. startta fan 2 sn hizli donuyo sonra susuyo. isi durumuna gore oyun icinde hizlaniyo yavasliyo.
ben sapphire 1950pro yu p4 3.2 ghz 2gb corsair ram vantec stealth 520w powerla kullanıyorum sorun yok. startta fan 2 sn hizli donuyo sonra susuyo. isi durumuna gore oyun icinde hizlaniyo yavasliyo.
3dmark2006 testini denedinmi geçebiliyormu,makine ilk açılışta fan çok hızlı dönüyor sonra dediğin gibi yavaşlıyor ama kartı kasınca ısı aniden artıyor fanın dönüş hızı ısıyı yakalıyamıyor ve ekran kartı korumaya geçiyor.Soğutma sistemide bir garip aluminyum yapmışlar ve kartın üzerinde bir sürü elemanı soğutuyor ve kolay kolay ona daha iyi bir soğutucu bulunabileceğimi sanmıyorum cihaz beklenenin çok üzerinde performans sunuyor ama ısınıpta cihazın kapanması cidden moral bozuyor.Fan ayarı yapabilsek sorun çözülecek gibi yada en son çare fanı direk 12v a bağlamak olucak sanırım.
Eğer 2,8ila 3,4 bir Cpu nuz yaklaşik 1-2 gb arasinda raminiz varsa. Bu 1950pro yu alabilirsiniz.Çüni Pci-e ile Agp arasinda gerçekten gözle görünmeyecek kadar az bir fark var. Zaten bunuAGP slot a kart üretek bile ispatlıyor kart üreticileri. Düşünsenize Eğer Agp nin işi bitmiş olsa ADamar Agp slot a dx10 ekran kartı çikartirlar mı. Kimse aptal değil iyice araştiradan kart almaz. Ama 1950pro yerine dx10 destekli bir ekran karti alsan bence senin için daha iyi olacaktir.
Gecen 6800GT AGP ile 6800GT Pci-e kartlar test edildi.
Ama sistemler farkli oldugu için Pci-e testinde daha ileri bir teknoliji kullanıldı AGP ye oranla. Daha iyi derken daha ileri teknoloji. Ve Agp 59.000 bin alirken Pci-e kart sistemdeki diğer parçalari ileri teknoliji olamsina rağmen sadece 60.000 puan alabildi. Bence Agp sisteme hala kart alinabilir ama. Dediğim gibi Cpu 2,8 ila 3.4 arasi, ramde 1gb ile 2gb olmasi biraz daha fazla performans almanızı sağlar. Her türlüde Agp modellere kart geldiğine göre. Eğer benim gibi Agp ile 5-6 ay daha idare etmek istiyorsanız bence orta model bir 7600 GT, 7600GS, veya 2. el bir 7800 GT ile gerçekten en az 1-2 sene arasi idare edebiirsiniz. Olmadi dx10 Agp modeli alirsiniz. Bu aralar çikar büyük ihtimalle. Tabi 1950 pro nun karşisina gececek bir dx10 modeli piyasaya sürülür mü bilmem. Ama kesinlikle 7600 Serisini geride birakacak diye düşünüyorum. Saygilar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasan1986 -- 16 Mart 2007; 10:49:10 >
Çok Güzel Olmuş Benimde AGP İşletim Sistemim Var AGP'De Çalışıyorsa Gidip Alıcam Ama Bisi Dilemek İstiyorum Sizden Bende GeForce 7500LE Var Diğer Kasada Ve Colin Mcrae Dirt'yi Lowda Oynayabiliyorum Mediumda Çok Kasıor Sapphire X1950Pro'da Kasar Mı ??? GeForce 7500LE'nin Özelliklerini Biliyorsunuzdur.. Ne Yapmalıym