Şimdi Ara

MSI'dan küçük ama güçlü Cubi N mini PC

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
414
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • MSI'dan küçük ama güçlü Cubi N mini PC


     







    Bu yılın başlarında güçlü mini PC sistemleri arayan tüketicilere yönelik Cubi serisini lanse eden MSI, seriye yeni üyeler eklemeye devam ediyor. Broadwell tabanlı işlemcisiyle MSI Cubi N sınıfındaki en kompakt mini PC olduğu iddiasında. 




    Barebone tarzındaki MSI Cubi N, donanım seçeneklerini tüketicilere bırakmış ancak 0.45 litrelik iç hacmi ile güçlü bir sistemin de kapılarını açıyor. Broadwell tabanlı 4 çekirdekli Intel N3150 işlemci ve 600MHz hızında Intel HD grafik birimi ile gelen Cubi N, 116mm x 112mm x 44.47mm boyutlarına sahip. Yongaseti sayesinde MSI Cubi N modeli aynı anda 2 adet 4K harici ekrana görüntü verebiliyor. 




    Sistem 15 Watt seviyesinde enerji harcadığı için fansız bir yapı arz ediyor. Bu yapı içerisine 8GB'a kadar RAM yerleştirilirken mSATA SSD yanına opsiyonel olarak 2.5 inçlik bir sürücü daha eklenebiliyor ancak bu durumda kasanın uzunluğu 10mm daha artıyor. Geniş depolama seçenekleri ile kullanıcılar büyük kapasitelere sahip olabilecekler. 




    WiFi AC, 4 adet USB 3.1 (bir tanesi yüksek seviyede enerji sağlayabiliyor), SDXC kart okuyucu, HDMI ve VGA bağlantılarının yanında Bluetooth 4.0 seçime bağlı olarak geliyor. Kasa içerisinde Windows 10 işletim sistemi yüklü olacak ve satışa gelecek ay başında başlanması bekleniyor.  

     

     







  • Aman Allahım ne kadar güçlü bir bilgisayar

  • Boyutlara bak :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ya ayıptır başlığa bak, donanıma bak bunun neresi güçlü. Yani sizi reklam izleme kuruluna şikayet etsem reklamın içeriği ile ürünün özellikleri birbirini tutmuyor diye haber yayından kaldırılır valla.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vega -- 30 Ekim 2015; 11:37:18 >
  • Fiyatı nerede yahu? Fiyatı yokken güçlü diyemeyiz ki. Neye göre güçlü kime göre güçlü? Ayrıca barebone tarzında demişsiniz ama win10 yüklü gelecek diye sona iliştirmişsiniz?

  • Adamları günlük bilgisayarda yaptığı işlerin yüzde 90 ını rahatlıkla yapabilecek avuç kadar alete güçlü değil demeleri yok mu.

    Tabi bu liselilere güçlü deyince akıllarına direk oyun geldiğinden normal. Çıkaracaksın bunlara titan x sli makine, alamasa bile ağzının suyu akacak.

  • Celereon mu işlemci. Atom tabletten zayıf gibi geldi. Güçlü özellik deyince ben düşük enerjili i5 filan sanmıştım.

  • Ben de güçlü Mini PC deyince içine AMD Nano gpu falan koymuşlar sandım, önceki nesilin vasat işlemcisi, ekran kartı on chip :)

  • deoksiriboz1000 D kullanıcısına yanıt
    aynen. benim masaüstü bilgisayarın yaptıklarını rahatlıkla yapar. gürültü olmaması, az yer kaplaması ve az enerji harcaması da yanına kar kalır. boyutuna göre güçlü. bilgiyasarda çok çok ağır işler yapmayanların yani benim gibi ofis ve internetle uğraşanların kesinlikle ya all-in-one PC ya da böyle mini PC modellerine yönelmelerine gerekir. elektrik tasarrufu olur hem. 2008'de masaüstünden laptopa geçmiştim aylık 30 TL olan elektrik faturam 15 TL'ye düşmüştü. bir taşıma çantası ayarlayıp taşıya da bilirsin, istediğin monitöre tak kullan.

    Note5 ile genişlik-uzunluk-yükseklik ölçülerinin toplamını karşılaştırdım ve Note5'ten sadece 35,1 mm fazlası var

    Note5: 236,9 mm

    MSI: 272 mm



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cosica -- 30 Ekim 2015; 12:19:19 >




  • Kasası çok şık yalnız,amd zen apulu şöyle bi mini pc çıkarsalar,hem multimedya için hemde oyun konsolu gibi kullanılır.

  • 4k video bile oynatamaz gibi görünüyor. Güçlü değil. Böyle bilgisayarları mağazalarda görünce usb diskimdeki 4k örnek videoları oynatmayı deniyorum. Oynatamayanlara daha fazla bakmıyorum bile. 4k video ihtiyacım olduğundan değil. 4k çözemeyen işlemci bu devirde işe yaramaz.

  • ben güçlü deyince bir şey sandım baş belası celeron işlemci falan görünce doğrudan çöp biraz daha büyük kasada olan ama gerçekten işe yarıyan cihazlar bakalım
    ör : alienware alpha yine gigabyte aynı ürünler var yada git adam gibi itx sistem toplamak diye seçenek var

  • bilgisyardan anlamayanlar yine kendini belli etmiş, ben o celerona öyle bir overclock yaparım ki 4k'ı parmağında bile oynatır beyler siz merak etmeyin. Kullanmasını bilene güzel alet alana hayırlı olsun

  • şunlarada bide 950 koysalar ne kadar güzel olur

  • biraz daha güçlü olması lazım
  • şu işlemcileri grafik işlemcileri kuvvetli olan AMD tarzı işlermcilerle destekleseler gerçekten ufak çapta iş görücek bir bilgisayar olucak ..

  • intel ile olmaz bu işler.arm kullanın arm.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sangokudbgt

    bilgisyardan anlamayanlar yine kendini belli etmiş, ben o celerona öyle bir overclock yaparım ki 4k'ı parmağında bile oynatır beyler siz merak etmeyin. Kullanmasını bilene güzel alet alana hayırlı olsun

    tabi, yaparsın
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.