Şimdi Ara

Apple'dan tartı uygulamalarına geçit yok

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
320
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Apple'dan tartı uygulamalarına geçit yok


     

    Apple'ın iPhone 6S serisinde sunduğu 3 farklı baskı seviyesini algılayabilen 3D Touch, barındırdığı potansiyel sayesinde geliştiricilerin de bir numaralı ilgi odağı haline geldi. Özellikle ağırlık hesap edebilen uygulamalar öne çıkarken Apple'ın da engellemesi söz konusu. 




    Daha önce baskı hassasiyet yüzdesine göre cisimlerin ağırlığını karşılaştırabilen Plum-O-Meter adında bir uygulama gelmişti. Şimdi ise geliştirici Ryan McLeod ve arkadaşlarının elinden çıkan gerçek bir ölçüm uygulaması söz konusu. Uygulama en fazla 385 grama kadar ölçüm yapabiliyor. 




    3D Touch API'si cisimleri 0.00 ve maksimum baskı gücü olan 1.00 arasında değişken bir şekilde ölçüyor ve bu bakımdan cisim her tartıldığında farklı sonuçlar çıkabiliyor. McLeod standart sapmayı hesaplamak için kullanıcıların uygulaması kalibre etmesini istemiş ve bu sayede doğru ölçüm yöntemini hesaplamış. Ekrandaki dokunmatik algısına uyması için de bir kaşık kullanmış ve nesneleri bu kaşık üzerinde ölçmüş.




    Bu kadar emekten sonra McLeod uygulaması Apple Store'a yüklemek istediğinde farklı engellemelerle karşılaşmış ve her seferinde belirtilen eksiklikleri tamamlayarak yeniden başvurmuş ancak en sonunda konseptin mağaza için uygun olmadığı gerekçesiyle tamamen önü kapatılmış.




    Apple'ın 3D Touch özelliğini kullanan tartı uygulamalarına neden geçit vermediği bilinmiyor ancak ekranın zarar görmesi veya uyuşurucu tacirlerinin kullanması gibi ihtimaller akıllara geliyor. Bununla birlikte Apple'ın bu tür uygulamalar için henüz bir politika geliştirmediği ve o zamana kadar da başvuruları reddedeceği kanısı daha ağır basıyor. Bilindiği gibi iPhone 6S serisinde 3D Touch özelliği menülere geçiş, müzik kontrolü veya kısayol gibi basit işlevler için kullanılıyor. 




    Force Touch olarak da bilinen teknolojiyi aslında ilk kez Huawei kullandı ve Mate S akıllı telefon lansmanında cisimlerin ağırlığının da ölçülebileceği sunumlarda gösterildi. Yani bu teknolojinin böyle bir potansiyeli bulunuyor. Belki gelecekte geliştiricilerin ilgisi arttıkça Apple da yavaş yavaş katı kurallarını esnetebilir.  

     

     







  • Bırakında Iphone 7 ve 7S için bazı yenilikler kalsın. :-)

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Turkforce

    Bırakında Iphone 7 ve 7S için bazı yenilikler kalsın. :-)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Turkforce

    Bırakında Iphone 7 ve 7S için bazı yenilikler kalsın. :-)


    Apple ın böyle saçma bir sistemi kabul edeceğini düşünmek saçma olurdu. Zorlama teknoloji gereği yok.

  • BU haberi yapan arkadasin turkcesi yok galiba gordugum en kalitesiz haber sitesi olma yolunda tam gaz ilerliyorsun donanimhaber. Forumun olmasa ne yaparsin bilmiyorum.

  • Gidip mutfak tartısı almak çok mu zor. Neden iphone ile ölçeyim

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Godvater

    BU haberi yapan arkadasin turkcesi yok galiba gordugum en kalitesiz haber sitesi olma yolunda tam gaz ilerliyorsun donanimhaber. Forumun olmasa ne yaparsin bilmiyorum.


    Hocam Ekrem71'den bahsediyorsunuz. Onun Türkçesinin bozuk ve bazı kesimleri aşğılar şekilde yazıları olduğunu yıllardır biliyoruz biz. Alıştık, alıştırdılar, hala haber yapıyor, hala konuşuyor, hala yazıyor. Biz de okuyup bir terslik var ulan kim yazdı bu haberi derken bir bakıyoruz Ekrem71 yazmış...

    Adam ağır torpilli sanırım yoksa değil DH'de editör olmayı lise Edebiyat dersinde komposizyon bile yazdırmazlar bu arkadaşa...

  • Şu ekrem71i bir salın yeter artık. Yok türkçesi bozuk yok bilmem ne, ben okudum gayet te güzel anladım. Ha yazım yanlışları var doğru, onları düzeltmeli tabiki ve eksiklikler yok değil haberlerinde anlatım konusunda ama cidden sıktı artık. En ufak yanlışta adamı böyle aşağılıyorsunuz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    ekranın zarar görmesi veya uyuşurucu tacirlerinin kullanması gibi ihtimaller akıllara geliyor.


    Telefon özelliğini de kaldırın o zaman, aynı tacirler onu da kullanıyor olabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu makaleyi kaç kişi okuyor kaç kişi 3d touch un bu özelliğinin bilincinde neden yasaklanıyor söyleyeyim çünkü bu gelecek nesil modellerde çığır açan bir özellik gibi reklam ve pazarlama faaliyetine dönüştürülecek. şimdiden neden kullansın ?

  • Bizimkiler üstüne çıkıp kaç kiloyum diye bakmaya çalışırlardı

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SvadyaDerebeyi

    Bizimkiler üstüne çıkıp kaç kiloyum diye bakmaya çalışırlardı


    Yav he he çok abartıyorsunuz bazen.

  • Benim mal temiz fakat en fazla 2 gram kullanın her seferinde 1'er gram. Tartmak için iphone uygulaması hediyemiz

  • Ekranın kırılması ve uyuşturuc tacirlerinin kullanması çok saçma bir gerekçe gerçi zaten Apple resmi olarak açıklama yapmamış ama ekranın üstüne 30 KG ağırlık koyan adam çıkarsa uygulamayı yapan adamın ne suçu var, uyuşturucu taciride zaten iPhone da kalmadı gerekli ekipmanları vardır onun. Apple'ın bu uygulamaya izin vermemesi için mantıklı bir gerekçe aklıma gelmiyor ama uygulamayı geliştiren, uğraşan ekibe yazık olmuş.
  • bence tartı uygulamasını olmalı :)

  • Eskiden dalga geçerlerdi büyük telefonlarla baskül işine yarıyor mu diye, dalgaydı gerçek oldu.

  • iphone da uyuşturucu tartmak bunu yapabilmesi için mal tacirininde anca mal olması gerekir.

  • Apple'ın bu hamlesi uyuşturucu tacirlerine büyük darbe vururken iPhone tacirlerini keyiften dört köşe etmeye yetti. Yaşa varol Tim Cooker...
  • iPadlere insan vücut ağırlığı tartma gelse fena olmazdı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iphone6S değil Siphone6

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.