Şimdi Ara

Yamaha'dan motorcu robot

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
250
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  •  Yamaha'dan motorcu robot

    Dünyaca ünlü motosiklet üretici Yamaha, 44. Tokyo Motor Fuarı kapsamında "Motobot" adını verdiği robot modelini görücüye çıkarttı.

     

    Şimdilik hakkında çok fazla detay bulunmayan insansı robot Motobot, özel modifiye edilmemiş (Yan tekerler hariç) Yamaha 1000cc R1M yarış motosikletini kendi başına kullanabiliyor ve otonom şekilde saatte 200 km gibi inanılmaz bir hıza çıkış yapabiliyor. Üzerinde uzun zamandır çalışıldığı belirtilen robot, ilk bakışta reklam kampanyası gibi görünse de önemli bir görevi bulunuyor.

     

    Yamaha'nın insansı robot "Motobot" ile otomobillerde de olduğu gibi daha güvenli sürüş sistemleri için denemeler yapmak istediği, buradan elde edilen verileri de gerçek motosiklet modellerine aktarmayı amaçladığı belirtiliyor. Bu süreç özellikle yüksek hızlardaki testler içi çok büyük önem arz ediyor çünkü kontrollü bir pist üzerinde dahi motosiklet modelleri otomobillerden çok daha tehlikeli bir test platformu oluşturuyor.

     

    Motobot'un kendini tanıttığı ve yapabildiklerini gösterdiği ilginç videoyu aşağıda izleyebilirsiniz. 

    Yamaha'dan motorcu robot 







  • motorsikleti direk robot yapsalardı daha kolay olurdu. ama bu test için ve insan güvenliği için olduğu için insan şeklinde robot daha uygun görülmüş. merak ettim düşünce robot parçalanırmı acaba

  • Başka biri veya şirket tarafından bisiklet süren robot yapılmıştı, robotlar yavaş yavaş dünyaya gelmeye başladılar. 200km/s hıza kadar çıkabilmesi mükemmel gözüküyor. Yapılma amacı da harika. İnsan güvenliğini artırmak için yapılacak testlerde insan yerine robot kullanılacak olması bir nevi testlerde artık sınırların olmayacağı anlamına geliyor ki buda çok daha güvenli yöntemlerin keşfedileceği anlamına geliyor.

    Parçalanır mı diye sorulmuş. Robot düşünce muhtemelen parçalarına ayrılmaz fakat ilk versiyon olduğu için mümkün olduğunca donanım vardır üstünde. Hepsi ayarlı olduğu için bir kaza sonucu zarar görmeleri projenin baştan başlamasına neden olabilir. %1 risk bile o yandaki tekerleri koyduruyor motora :) Muhtemelen seri üretim versiyonu biraz daha basit ve daha az masraflı olacaktır.
  • Düzenleme: Çift yorum atılmış.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Biyturs_OnSr -- 29 Ekim 2015; 20:25:53 >
  • Bedava yamaha reklamı bundan iyisi şamda kayısı.

  • vay be çok güzel gözüküyor

  • önce insan.robot düşsün bozulsun,yeni parçalar takılır sorun değil.insanda öyle olmuyor.helal olsun.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.