Şimdi Ara

Bukalemunları bilgisayar oyunu ile test eden araştırmacılar önemli bulgulara rastladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
262
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Bukalemunları bilgisayar oyunu ile test eden araştırmacılar önemli bulgulara rastladı 

     

    Bukalemunları bir çoğumuz bulunduğu ortamın rengini almasıyla tanıyoruz, ancak bu garip canlıların gözlerini birbirinden bağımsız hareket ettirmek gibi önemli bir özelliği daha var. Bu konuyu masaya yatıran İsrailli araştırmacılar ise bukalemunların göz takiplerini inceleyerek bağımsız hareketlere bir anlam kazandırmış.



    Araştırmacılar bukalemunun göz takibini analiz edebilmek için ufak bir bilgisayar oyunu kullandılar. Bilgisayar oyununda iki farklı hedef ayrı noktalara doğru uzaklaşırken canlının da her bir gözüyle iki hedefi farklı şekilde takip edebildiği gözleniyor. Belirli bir süre geçtikten sonra ise bukalemun daha kolay olduğunu düşündüğü hedefe kısa bir süreliğine odaklanıp hemen ardından saldırısını gerçekleştiriyor. Bilim insanları her iki gözün de farklı rolleri olduğunu ve birbirlerinin gördüğü görüntülerden haberdar olduğunu belirtiyor.

     

    Bu araştırma ise yalnızca bukalemun anatomisini anlamak için değil robot teknolojilerinin geliştirilmesi için de önemli. Özellikle askeri alanda hedef seçimi için benzer teknolojilerin geliştirilebileceği belirtiliyor. Bu sayede savaş uçakları birden fazla hedefi aynı anda takip edebilecek ancak en kolay hedefi seçip saldırı yapabilecek. 

     

    Bilim, çoğu zaman olduğu gibi doğadan ilham alarak esintiler taşımaya devam ediyor, ancak gönül isterdi ki bu esintiler savaş araçları için değil de daha faydalı şeyler için kullanılsın. Yine de araştırmaların bir çok iyi niyetli araştırmacıya da ilham olacağını ümit ediyoruz.










  • https://www.youtube.com/watch?v=s40qNQ-l7hc


    4. dk ya gelin sonrasini izleyin .


    Insan gozu de bir sekilde bir bag filan var kaslarinda filan onu keserlerse insan gozu de bukalemun gibi oynatabilir gorebilir :D




  • quote:

    Orijinalden alıntı: smart1978

    https://www.youtube.com/watch?v=s40qNQ-l7hc 4. dk ya gelin sonrasini izleyin . Insan gozu de bir sekilde bir bag filan var kaslarinda filan onu keserlerse insan gozu de bukalemun gibi oynatabilir gorebilir :D


    insan gözünde bag filan yok bi kası kesince şaşı olursun beynin döner görme yetin azalır neye uğradığını şaşırırsın ,umarım sadece şaka yapmışsındır





  • Çok iyi bir araştırma. Gerçi hedef seçme işlemini biz de bu şekilde yapalım demek için, bukalemun'un öyle yaptığını anlamaya gerek yoktu. Yani bunu zaten düşünebilirlerdi. Ama bukalemunun iki gözü de algıladığını öğrenmek açısından iyi araştırma. Son olarak konu israil olunca önce savaş araçlarını düşünmeleri ne yazık ki çok olağan.

  • Ben bunu bilmiyordum.

    İkisinide takip edebiliyor demek ikisi üzerinde de analitik işlem yapabiliyor demek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hersey iyi guzelde bukelemunlar bulunduklari yerin rengini almazlar birburleriyle iletisim kurmak icin renk degistiriler.Ayni insanlarin agizla konusmasi gibi veya kedilerin kuyruk hareketleriyle iletisim kurmasi gibi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu bilimide anlamıyorum çift çekirdekli işlemcilerde yoksa çift sarılı yumurtalardanmı akla geldi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.