Şimdi Ara

Apple'dan Nvidia'ya çalım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
400
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Apple'dan Nvidia'ya çalım


     

    Sır gibi sakladığı elektrikli araba çalışmaları artık kabına sığmayan ve her gün yeni bir gelişme ile teknoloji gündemine gelen Apple, agresif bir şekilde bünyesine yeni otomobil mühendisleri eklemeye devam ediyor. Apple'ın son kurbanı Nvidia oldu.




    Kurban diyoruz zira Apple en deneyimli mühendisleri çekip aldığı için firmalar iflasa bile gidebiliyor. Geçtiğimiz aylarda elektrikli araç bataryaları konusunda önemli projeleri olan A123 Systems, 5 mühendisini Apple'a kaptırınca faaliyetleri durma noktasına gelmişti. Yine elektrikli motorsiklet üreticisi Mission Motors önemli mühendislerini Apple'a kaptırdı ve iflas bayrağını çekti. 




    İddialara göre Apple'ın Nvidia'da kancayı taktığı kişi derin öğrenme konusunda çalışmaları olan bölüm şefi Jonathan Cohen. Derin öğrenme bilgisayarların verilerdeki desenleri tanımasını ve insan beynine benzer bir şekilde organize etmesini ifade ediyor. Örneğin insan beyninin elma ve armudu ayırt etmesi gibi bilgisayarlar da çeşitli algoritmalarla bunu yapmaya çalışıyor. Derin öğrenme yapay zeka çalışmalarındaki en önemli adım olarak görülüyor. 




    Jonathan Cohen 2008 yılından bu yana Nvidia bünyesinde çalışıyor. CUDA platformunun geliştirilmesine emekleri olan Cohen, bu yıl sürücüsüz araçlara yönelik Nvidia Drive PX platformuna derin öğrenme yetenekleri kazandırmakla meşguldü.




    Apple derin öğrenme yöntemlerini hali hazırda Siri sanal asistanı ve Haritalar uygulaması için kullanıyor. Cohen'in Apple'a ne tür katkı yapacağı merak konusu ancak bu hamle yeni Apple aracında sürücüsüz kullanım teknolojilerinin yer alacağı ihtimalini kuvvetlendiriyor. 




    Apple diğer taraftan yeni aracı için mevcut yol güvenliği yasalarını incelemeye devam ediyor. Bir Apple heyeti geçtiğimiz günlerde Kaliforniya yol güvenliği yetkilileri ile bir araya geldi ve sürücüsüz araç konusunda eyalet düzenlemeleri hakkında bilgi aldı. Hali hazırda sürücüsüz araçlar ile ilgili yasal bir düzenleme yok ve tekerlerin dönmesi için eyaletlerin bir düzenleme yapması gerekiyor. Sürücüsüz araba çalışmaları giderek yaygınlaştığı için gelecek yıl bazı düzenlemeler yapılması planlanıyor.  

     

     







  • Demek Cohen...

    Yossi Kohen olmasın?

  • Adamlar mafya gibi anasını satam.İşgal ede ede gidiyolar

  • Eee birileri yeni TREN`i kaçırmak istemiyor demekki. Bizimkiler de üretimi durdurulmuş içten yanmalı aracı kamuflaj ile kaktırmaya çalışıyor.

  • Herkesin istedigi yerde calisma ozgurlugu var, yeterki anlasma saglansin. Apple' a yoneltilen elestirileri bu baglamda anlamak mumkun degil..

  • bu konuda tesla cok yol katetti. bir ara apple teslayi satin alacak deniyordu. oyle bir sey olsa tesla nin tecrubesiyle, applein imaji, yeni urunleri kabullendirme gucu ve kuvvetli tedarik zinciri, otomotiv sektorunu kokunden sarsacak sonuclar cikarabilir.

  • güzel haber apple birazda nvidia la uğraşsınki amd ekran kartı pazarında kendine gelsin

  • Dell gidip koskoca EMC'yi satın aldı 67 milyar dolara...


    Neden Apple Tesla'yı almasın ki? Muhteşem bir şey olur aslında.

  • İşte bu işte bu ya apple yine dünyayı değiştirecek arkadaşlar adımları teker teker duyuyoruz. Günümüzün nerdeyse her şeyini adamlar yaptı ve yapmaya devam ediyor, insanlık için en iyi ve en doğruyu bulmak için milyarlarca dolar harcıyorlar. Apple steve jobs'un bu dünyaya hatta bu kainata bir mirasıdır arkadaşlar.

    Gün gelecek tarih kitaplarında anlatacaklar her şey apple isminde mükemmel ötesi bir firmanın kuruluşu ile başladı diye, insanlık devrim üzerine devrim gördü, dünya eskisinden 10 değil 100 değil 1000 kat daha iyiye gitti diyecekler..

    Şimdi birde elektirikli ve otomatik araba geliyor allahım hayal bile edemiyorum apple'ın yapacağı devrimleri. Düşünsenize telefondaki parmak izi sensörünü arabayı çalıştırmak için kullandığınızı? veya iphone ile arabayı ayağınıza çağırdığınızı? benim burda bu devrimleri aklım almıyor yemin ederim adamlar otorup yapıyor helal olsun helal




  • quote:

    Orijinalden alıntı: V4LKyR

    Dell gidip koskoca EMCyi satın aldı 67 milyar dolara...Neden Apple Teslayı almasın ki? Muhteşem bir şey olur aslında.


    Elon reis vermez. Ben olsam bende vermem.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: sangokudbgt

    İşte bu işte bu ya apple yine dünyayı değiştirecek arkadaşlar adımları teker teker duyuyoruz. Günümüzün nerdeyse her şeyini adamlar yaptı ve yapmaya devam ediyor, insanlık için en iyi ve en doğruyu bulmak için milyarlarca dolar harcıyorlar. Apple steve jobsun bu dünyaya hatta bu kainata bir mirasıdır arkadaşlar. Gün gelecek tarih kitaplarında anlatacaklar her şey apple isminde mükemmel ötesi bir firmanın kuruluşu ile başladı diye, insanlık devrim üzerine devrim gördü, dünya eskisinden 10 değil 100 değil 1000 kat daha iyiye gitti diyecekler.. Şimdi birde elektirikli ve otomatik araba geliyor allahım hayal bile edemiyorum appleın yapacağı devrimleri. Düşünsenize telefondaki parmak izi sensörünü arabayı çalıştırmak için kullandığınızı? veya iphone ile arabayı ayağınıza çağırdığınızı? benim burda bu devrimleri aklım almıyor yemin ederim adamlar otorup yapıyor helal olsun helal


    biri şuna akıl fikir versin





  • quote:

    Orijinalden alıntı: ulubatlısinan

    quote:

    Orijinalden alıntı: sangokudbgtİşte bu işte bu ya apple yine dünyayı değiştirecek arkadaşlar adımları teker teker duyuyoruz. Günümüzün nerdeyse her şeyini adamlar yaptı ve yapmaya devam ediyor, insanlık için en iyi ve en doğruyu bulmak için milyarlarca dolar harcıyorlar. Apple steve jobsun bu dünyaya hatta bu kainata bir mirasıdır arkadaşlar. Gün gelecek tarih kitaplarında anlatacaklar her şey apple isminde mükemmel ötesi bir firmanın kuruluşu ile başladı diye, insanlık devrim üzerine devrim gördü, dünya eskisinden 10 değil 100 değil 1000 kat daha iyiye gitti diyecekler.. Şimdi birde elektirikli ve otomatik araba geliyor allahım hayal bile edemiyorum appleın yapacağı devrimleri. Düşünsenize telefondaki parmak izi sensörünü arabayı çalıştırmak için kullandığınızı? veya iphone ile arabayı ayağınıza çağırdığınızı? benim burda bu devrimleri aklım almıyor yemin ederim adamlar otorup yapıyor helal olsun helal
    biri şuna akıl fikir versin


    sende keske otorup susabilsen





  • apple Türkiye de satmaz, tayyar reisin yerlisi yer onu :)

  • Umarım Tesla'ya bulaşmaz.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: sangokudbgt

    İşte bu işte bu ya apple yine dünyayı değiştirecek arkadaşlar adımları teker teker duyuyoruz. Günümüzün nerdeyse her şeyini adamlar yaptı ve yapmaya devam ediyor, insanlık için en iyi ve en doğruyu bulmak için milyarlarca dolar harcıyorlar. Apple steve jobs'un bu dünyaya hatta bu kainata bir mirasıdır arkadaşlar.

    Gün gelecek tarih kitaplarında anlatacaklar her şey apple isminde mükemmel ötesi bir firmanın kuruluşu ile başladı diye, insanlık devrim üzerine devrim gördü, dünya eskisinden 10 değil 100 değil 1000 kat daha iyiye gitti diyecekler..

    Şimdi birde elektirikli ve otomatik araba geliyor allahım hayal bile edemiyorum apple'ın yapacağı devrimleri. Düşünsenize telefondaki parmak izi sensörünü arabayı çalıştırmak için kullandığınızı? veya iphone ile arabayı ayağınıza çağırdığınızı? benim burda bu devrimleri aklım almıyor yemin ederim adamlar otorup yapıyor helal olsun helal

    Tesla'da var zaten.

    Aç otur izle teslanı uzaktan nasıl kontrol edebildiğini.

    Sen biraz fazla amerikan rüyasına kapılmışsın.

    Apple Tesla'yı alabilir diyenlere Musk gereken cevabı verdi zaten "Tesla Mezarlığı" diyerek.

    Apple bu kafa ile ancak fanboylarına araç satışı yapabilir.

    Apple'ın otomobil üzerine yapabileceği en faydalı şey ios işletim sistemli cd çalar olur.

    Bu pazarlama stratejileri otomotiv sektöründe sökmez.




  • Apple elini attığı yeri kurutmuş En önemli mühendisleri toplamış adamlar ciddi bir iş yapacaklar demek ki.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu aracı piyasaya süremezler. Petrol kartelleri ile mücadele edemezler.

  • iPhone 6'yı çıkardıklarında herkes Apple'ın batışının başlangıcı diyordu. Bakalım böyle yeni ve heyecan verici şeylerin devamı gelecek mi yoksa dedikleri gibi gerçekten çöküyor mu Apple?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BD34D4651 -- 29 Ekim 2015; 10:35:48 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • fanboylar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Apple teslayı alacak falan filan. Şimdi düşünüyorum,Tesla benim olsa niye satayım altın yumurtlayan tavuğu.Hem satınca ne olacak? Ne yapacağım o parayı? Sevdiğim işi bırakıp zenginken daha zengin mi olacağım? Sonra?

    Dünyada paradan daha önemli şeyler var.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.