Şimdi Ara

iOS 9 Wi-Fi Assist özelliği davalık oldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
186
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • iOS 9 Wi-Fi Assist özelliği davalık oldu








    Apple'ın daha kaliteli bağlantılar sağlayabilmek amacıyla iOS 9 sürümü ile birlikte kullanıma sunduğu Wi-Fi Assist özelliği, şimdiden pek çok kullanıcıyı rahatsız etmiş durumda ve konu yavaş yavaş mahkeme koridorlarına taşınıyor.




    Wi-Fi Assist özelliği eğer WiFi bağlantısı zayıflarsa otomatik olarak hücresel bağlantıya geçiyor ve veri transferinin kesilmesine engel oluyor. Bu özellik sınırsız veri kullanım hakkı olanlar için iyi ancak kotalı kullanıcıların canı yanabiliyor. 




    Özellikle büyük boyutlu dosyalarda kullanıcıların hücresel bağlantı kotasını adeta sömüren Wi-Fi Assist, ayrıca evde kablosuz bağlantı zayıflarsa siz farkında olmadan hücresel ağa geçiyor ve faturayı kabartmaya başlıyor. Kullanıcı işin farkına vardığında ise çok geç oluyor. Bu özellik kapatılabiliyor ancak varsayılan olarak açık geliyor.




    Kaliforniya'da yaşayan William ve Suzanne Phillips çifti; söz konusu özellik ile ilgili kullanıcıların faturasında beklenmedik şişkinlikler yaşanana kadar Apple'ın bir açıklama yapmadığını, sonrasında bir açıklama yapılsa da kullanıcılara ne kadar veri bağlantısının yansıtılabileceği konusunda eksik bilgilendirme yapıldığını iddia ederek mahkemeye başvurdu.




    Apple'ın bu suçlamalar yanında Kaliforniya'nın adil olmayan rekabet ve hileli reklam konusundaki kanun maddesini de çiğnediği iddia ediliyor. Dava kapsamında özellikten etkilenen tüm kullanıcılar için talep edilen tazminat miktarı ise 5 milyon dolar civarında. Diğer kullanıcıların da benzer davalar açması bu miktarı kabartacaktır. 




    Apple'ın nasıl bir savunma yapacağı merak konusu. Geçmişte anten skandalı olarak da bilinen iPhone 4 modelindeki çekim gücü problemi yine davalık olmuş ve kullanıcılara belirli bir miktar tazminat ödenmesi kararlaştırılmıştı. Bununla birlikte dava lehte sonuçlansa bile avukat ücretleri çıkıldığında mağdurlara düşen tazminat miktarı azalıyor ve en erken bir iki yıl sonrasında ödeme yapılıyor. 

     

     



  • Yıl 2015, ios'a wifi assist özelliği gelmiş, onu da açık bırakmışlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eulogy -- 26 Ekim 2015; 18:36:19 >
  • Ondan sonra da appstoreda 100 mb sınırı koyuyo insanların cebini düşünen Apple. Telefonu 3000+ liraya satıyo sonra 100 MB sınırı koyuyo. Sonra? Bu sınır kaldırılamıyo. Eee? Wifinin olmadığı yerde bi uygulamayı indirmeye mecbur olsan kalacan yani. Ama çok bilmiş Apple sana sormadan Wifi açıkken arada hücresel veriyi de kullanıyor. Ulan milletin faturasını düşünüyorsan varsayılan olarak kapalı tut da isteyen açsın? Bu kadar mı uyuzluk olur ya?

  • Kullanıcılar haklı. Madem böyle bir şey koyuyorsun o zaman kapalı olacak ilk başta.
  • Apple severim ama gerçekten herseyi cins bir firma aga sanane milletin 3gsinden

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.