Şimdi Ara

YouTube Red aboneliği iOS tarafında daha pahalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
181
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • YouTube Red aboneliği iOS tarafında daha pahalı


     




    İnternetin video devi YouTube, bilindiği üzere yeni ücretli abonelik servisini dün lanse etmişti. Kullanıcılara reklamsız video izleme tecrübesi sunmayı amaçlayan YouTube Red adındaki servis bununla birlikte iOS ve Android tarafında iki farklı abonelik ücreti tahsil ediyor. 




    Web ve Android kullanıcıları için YouTube Red aboneliği aylık 10$ olarak ücretlendirildi. iOS uygulamasından abone olmak isteyenler ise 12.99$ gibi daha yüksek bir ücret ödemek zorunda. Bunun sebebi ise Apple'ın bazılarına göre adaletsiz gelir dağıtım politikası.




    Apple normalde iOS uygulamalarının satışından ve uygulama içerisinde yapılacak her türlü ödemeden yüzde 30 pay alıyor. Örneğin kullanıcılar oyun içerisinde bir eşya satın aldığında bunun yüzde 30'u Apple'a kalıyor. Ayrıca uygulama üzerinden abonelik ücreti ödendiğinde de kesinti yapılıyor. Pek çok geliştirici bunun adil olmadığını belirterek kullanıcıları web üzerinden abone olmaya yönlendiriyor. Bu sayede Apple'ın kesintisinden kurtuluyor. Aynı durum YouTube Red abonelikleri için de geçerli. 




    Google aboneliklerden elde ettiği geliri içerik ortakları ile paylaşıyor ancak bunun üzerine bir de Apple kesintisi geldiğinde bunu ortaklarına yansıtamıyor ve kendi cebinden vermek zorunda kalıyor. Google bunu istemediği için tüm masrafları abonelere yansıtmayı tercih etmiş. 




    Bununla birlikte abonelik ücretinin nasıl belirleneceği net değil zira kullanıcı iOS uygulaması üzerinden abonelik ücreti öderse bunda sıkıntı yok ancak Apple kesintisinin söz konusu olmadığı web üzerinde mantıken 10$ ödemesi yeterli. Şimdilik iOS uygulamasının kullanım sözleşmesi yayınlanmadığı için bu konu henüz belirsiz.  

     

     







  • 3 dolarda apple kazancak galiba google burda kendisi 7 dolar kazanmayu kabul etmelidi

  • Klasik Apple.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu konuda dahi apple kral diyenler olup google çöp diyenler olacaktır. Aynı şey çoğu ücretli abonelik sisteminde oluyor. Bir örnek vermek gerekir Spotify. Normalde Web üstünden 10 TL iken iOS üstünden abonelik 13 TL.

  • Her zaman ios lullanalara fazla kitliyorlar zaten...

  • Microsoft lumialarda mağazada %35 %45 e kadar komisyon alıyor gene apple iyidir.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Android kullananlar fakir kesim çünkü.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iPhone kullanıcısı bi telefona 4 bin veriyor yasla gitsin koymaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.