Şimdi Ara

Tidal satılıyor mu? Jay-Z ve Samsung görüşmesi yeni dedikoduları da beraberinde getirdi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
107
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Tidal satılıyor mu? Jay-Z ve Samsung görüşmesi yeni dedikoduları da beraberinde getirdi


     




    Apple'ın iTunes ve iPod ikilisi ile müzik dünyasında dijital müzik satın alma dönemini başlatmasının ardından yaklaşık 10 yıl sektörde önemli adımlar atıldı ve dijital müzik çok önemli bir gelir kapısı haline geldi. 2010 yılı başlarında ise kullanıcıların aylık abonelik sistemine ilgisi büyümeye başladı ve Deezer, Spotify gibi aktörler bu ilgiyi iyi değerlendirip sektör devleri haline geldi. 




    Bu trendi kaçırmak istemeyen Apple geçtiğimiz sene Beats Audio şirketini satın alarak Apple Music platformunu hayata geçirdi ve yaklaşık 6.5 milyon abonesi ile ilk adımlarını atıyor. Google ise Play Unlimited müzik hizmetini geliştirmeye çalışıyor. 




    Bununla birlikte sektörde hızlı büyümek isteyenlerin elinde önemli teknolojiler ve abone veri tabanı bulunan platformları satın alması kaçınılmaz görünüyor. Apple ve Google gibi rakiplerinin ardından Samsung da önemli bir hamle hazırlığında. 




    Hip-hop yıldızı Jay-Z'nin elinde bulunan ve 1,411 kbps seviyesinde FLAC veya Apple Lossless formatında kayıpsız müzik tecrübesi sunan Tidal servisi, Samsung'un hedefinde gibi görünüyor. Geçtiğimiz günlerde Jay-Z'nin Samsung Research America binasında içerikten sorumlu başkan yardımcısı Daren Tsui ile görüşmesi bu iddiaları alevlendirdi. 




    Daren Tsui aynı zamanda Samsung'un Milk Music servisini yöneten kişi. Radyo kanalları tarzında müzik parçalarını bir araya getirerek abonelerine sunan Milk Music sadece ABD'de hizmet veriyor ve Android uygulaması üzerinden yayın yapıyor. Hizmet henüz bir web uygulamasını denemeye başlamıştı. 




    Samsung'un Tidal servisini satın alarak Milk Music içerisine entegre etmesi ve çok yüksek kalitede kayıpsız müzik içerikleri sunması, bir anda en fazla 320Kpbs seviyesine kadar çıkabilen rakiplerinin önüne geçmesi anlamına geliyor. Tabii ki bu yüksek seviyeler ses tutukunlarına hitap edecektir ve abone kapsamı da biraz sınırlı kalacaktır ancak Samsung gelecekte servisi daha düşük kalitede müzik yayınları ile genişletebilir. Şimdilik görüşmenin içeriği bilinmiyor.  

     

     







  • samsung music çıkar yakında

  • Mix radio da çok iyi kullanıyorum gayet memnunum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Samsung alirsa telefonlarda kullanılır...

  • Tidal'ın TR servisi de yeni açıldı diye biliyorum, fakat buffer sorunları yaşanıyordu en son. Belki biraz düzelmiştir şimdi. Şu en yüksek kalitedeki servisi için konuşuyorum.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.