Şimdi Ara

Intel NUC artık dolu dolu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
266
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Intel NUC artık dolu dolu


     

     

    Uzun süre barebone tarzında mini bilgisayar kasası satışı yapan firmaların pazardaki durgunluğa alternatif çözüm olarak artık bu kasaların içerisini doldurarak tüketicilere sunduğunu görüyoruz. Intel NUC mini bilgisayar konsepti de bu trende ayak uyduruyor.  

     

    Intel'in ilk kez Sandy Bridge tabanlı işlemcileri ile birlikte piyasaya sürdüğü NUC (Next Unit of Computing) adındaki mini bilgisayar kasası yıllardır bu alanda üreticilere yol göstermekteydi. Barebone tarzında satışa sunulan Intel NUC ürünlerini kullanıcılar ihtiyacına göre donatabiliyordu. Artık Intel kullanıcılara tam kadro bileşenlerle donattığı NUC ürünleri sunacak. 




    Yeni nesil NUC ürünlerine güç veren Broadwell tabanlı ve 4 çekirdekli Pentium N3700 işlemcisi 2.4GHz saat hızında çalışırken, ısıl tasarım gücü ise 6Watt seviyesinde. İşlemcinin yanında 2GB DDR3L RAM ve 400MHz hızında Intel HD grafik birimi yer alıyor. 




    Kullanıcıların ihtiyaç durumuna göre yanında taşıyabileceği ve gittiği heryere götürebileceği tarzda tasarlanan NUC konsepti, küçük ancak güçlü sistemler sunmayı amaçlıyor. Söz konusu güç olunca devreye aktif soğutma sistemleri girmek zorunda. Kullanıcıları çok fazla gürültüye boğmak istemeyen Intel, sessiz bir fan ile işi çözmüş.




    32GB eMMC bellek taşıyan cihazda SDXC yuvası ile ekstra hafıza ve SATA3 ile ekstra SSD birimi takılabiliyor. Varsayılan Windows 10 işletim sistemi yanında kullanıcılara diğer Linux platformlarını kurma imkanı sunulmuş. Yine kenar kısımlardaki USB 3.0 portları ile veri alışverişi ve enerji aktarımı yapabilmek mümkün.




    Sese önem veren kullanıcılar HDMI veya optik kablo üzerinden 8 kanallı ses tecrübesini harici sistemlere aktarabilecekler. Ayrıca kulaklık ile de stereo ses kalitesi elde edilebiliyor. WiFi AC, Ethernet ve Bluetooth 4.0 bağlantıları unutulmayan yeni nesil Intel NUC ürünlerini 225$ başlangıç fiyatı ile satın alabiliyorsunuz.  

     

     







  • 128 gb ssd ilavesi ile bir çok gündelik işin üstesinden gelebilecek portatif bi çözüm. Hd graphics 6000 ile Knight gibi oyunlarda oynanabilir mi? Bilen biri cevap verirse sevinirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vega -- 21 Ekim 2015; 10:46:29 >
  • i5 işlemci koysalar daha iyi olurmuş skylake

  • bende 128ssd olarak mevcut. i5 5200 işlemcili olan versiyon var. gayet memnun bir sekilde kullanıyorum. İlla oyun düşünürseniz gigabyte ekrankartlı versiyonlarını üretiyor.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: mehmetaslanhan

    128 gb ssd ilavesi ile bir çok gündelik işin üstesinden gelebilecek portatif bi çözüm. Hd graphics 6000 ile Knight gibi oyunlarda oynanabilir mi? Bilen biri cevap verirse sevinirim.


    HD6000 ile FIFA bile oynarsınız :)

  • İntel hd ekran kartından sonrasını okumadım. Amd kaveri yada godavari apular bundan çok daha ileride...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunu alan oyunlarla arasına mesafe koysun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.