Şimdi Ara

Apple mağazalarında dokunmatik masalar ziyaretçilerini bekliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
166
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Apple mağazalarında dokunmatik masalar ziyaretçilerini bekliyor


     




    Bu yılın iPhone 6S serisinde en çok öne çıkan ve Apple'ın ciddi yatırımlar yaptığı görülen özellik 3D Touch dokunmatik teknolojisi oldu. Daha önce Force Touch adıyla ilk kez Huawei tarafından kullanıldığını gördüğümüz bu teknoloji parmağın baskı seviyesini algılayarak çeşitli komutlar çalıştırabiliyor. 




    Dokunmatik ekran üzerinde özel optimizasyonlar gerektiren Force Touch teknolojisi, parmağın hafif veya sert bir şekilde temasını algılayarak iki farklı fonksiyon eda edebiliyor. Apple'ın 3D Touch teknolojisinde ise ekrana hafif, orta sert veya sert şeklinde 3 farklı temas söz konusu ve bu temasa göre de 3 farklı komut çalıştırılabiliyor. Örneğin mail listesine hafif dokunuş ilgili gönderinin bir önizlemesini ekrana getirirken, sert dokunuşla gönderiye girerek cevap yazabilmek mümkün oluyor. Ya da bir oyunda hafif dokunuş silahınızı ateşlerken,sert dokunuşla yakınlaştırma yaparak ateşe devam edebiliyorsunuz. 




    Apple, iOS 9 işletim sistemindeki çekirdek uygulamalarını 3D Touch için optimize etmişti. Üçüncü taraf geliştiriciler ise gerek uygulama olsun gerek oyun olsun yavaş yavaş 3D Touch teknolojisine uyum sağlamaya başladı. Bununla birlikte firma fiziksel olarak da yeni teknolojisini sergilemeye karar verdi. 




    New York ve San Fransisco'daki iki Apple mağazasına 3D Touch özelliğini tanıtabilmek amacıyla dokunmatik yüzeye sahip masalar yerleştirildi. Bu yüzeylere iPhone 6S modelleri entegre edilmiş ve üzerinde bir su animasyonu oynatılıyor. iPhone 6S modellerinin ekranında ise balık temalı animasyonlu bir duvar kağıdı bulunuyor. Ziyaretçiler ekrandaki balık ile etkileşime geçtiğinde balık yüzerek ekrandan çıkıyor ve masanın yüzeyindeki su animasyonu dalga efekti oynatmaya başlıyor. 




    Dünyada bir ilk olarak gösterilen bu sergi yöntemi teknoloji çevrelerinde de ilgi uyandırmış durumda. Şimdilik bu serginin sadece bu iki mağazaya özgü kalacağı belirtiliyor ancak sonrasında diğer mağazalara gidip gitmeyeceği ile ilgili bir bilgi yok.  

     

     







  • Çok iyi düşünmüşler.

  • Microsoft surface terk. ;)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • apple hep boyle seylerle sektoru eline aldi

    mesela jiroskop iphone dan daha eski bir teknoloji,cogu yerde kullaniliyordu ama telefona çakmak uygulamasi yapip,telefonu sallayinca ekrandaki alev animasyonunun sallantisina gore hareket etmesini ayarlayan apple idi.Veya dokunmatik teknolojisi epey eskilerden beri vardi,kapasitif rezistif rekabeti vardi iphone 3g ve nokia 5800 rekabeti varken.rezistif tek noktadan dokunma algiliyor,birden fazla dokunusu algilamiyor,parmak haricinde herhangi bir materyalin dokunusunu da algilayabiliyor ve daha dayanikliydi,kapasitif ekranlar daha kirilgandi eskiden,ancak apple yukardaki ornek gibi insan algisinin hosuna giden seyler yapti,ornegin iki uc parmakla meyve kesilen oyunlar,ekranda yuzen bir kopek baliginin parmaginizi koydugunuz noktaya dogru yuxmesi ve parmaginizin kapattigi noktayi isirip kan efekti olusmasi gibi yapimlar sonucu teknoloji kapasitif teknolojinin dogrultusunda gelisti,gorilla glass lar,dragon glass lar,scratch resistant li paneller uretildi.

    Demem o ki apple pazarlamayi iyi bilir,inaanlarin hosuna neyin gidecegini ve apple markasini nasil insanlara 'farkli' bir marka algisiyla benimsetecegini de,gerci jobs hakkin rahmetine kavustugundan beri cok innovatif bulmuyorum kendilerini ama bu force touch muhabbetini iyi pazarlasalar yine piyangoyu vururlar bence.





  • gereksiz saçma sapan bir şey

  • Parmak izi okuyucu iphone'a ilk geldiginde guvenlik aciklarindan gereksiz oldugundan vs bahseden coktu, simdiyse hala sifreli islem yapan mobil sube vs uygulamalar elestirilik hale geldi cunku gercekten cok yerinde ve gerekli bir teknolojiydi.



    Su haliyle aynini 3d touch icin soylemek zor cunku sagladigi ciddi bir fayda yok, ancak boyle bir teknolojinin yazilim olarak eksikleri olsa da cihazlarda bulunmasi guzel bir ilerleme, bakarsiniz yakin zamanda kullanimi daha mantikli hale getirilebilir..

  • Apple in bu özelliği sattiriyor adamlar güzel reklam yapıyorlar...

  • zorlu centerdaki apple da gelcekmi

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.