Şimdi Ara

Nvidia Ge-Force 6800 GT'den 6800 Ultra Extreme yapımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
2.291
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Nvidia'nın en üst seviye kartlarının piyasada boy göstermesiyle overclock meraklıları kartların biosunu incelerken buldukları voltaj farklılığı 6800 serisinin nispeten düşük çekirdek hızı için tam bir nimet. Nvidia'nın yeni kartlarında çekirdek voltajı özel bioslarla arttırılabiliyor ! Olayın temelinde ise soğutma sistemi yatıyor. 6800 serisindeki özel soğutma sisteminde ekran kartının biosu 2D modunda çekirdeğe az voltaj ve düşük çalışma hızları sunuyor. Böylece sistem 2D modunda fazla ısınmıyor dolayısı ile daha az ses çıkarıyor. Kart 3D moduna geçince kartın biosu gpu'nun gerilimini ve saat hızlarını arttırıyor. Yani bios bir nevi voltaj yönetimi yapıyor. Kartların çekirdek hızı arttıkça da çalışma gerilimleri artıyor.

    En yüksek hızdaki Ge-Force 6800 Ultra Extreme modelinde gpu'ya 3D modunda 1.5 Volt göderiliyor. Bu değer 6800 GT'lerde 1.3 Volt, Ge-Force 6800 Ultra'larda ise 1.4 Volt olarak ayarlı. Özel editörlerle 6800 sahipleri kendi orjinal bioslarını değiştirerek yada hazır bioslarla bu işlemi uygulayabilirler. Kartlarının sınırlarını zorlamak istiyenler bu modlu bioslarla kartlarının çekirdek hızlarını normalden çok daha yukarı hızlara çıkarabilirler. Gerekli editör ve bios dosyalarını bu link'den çekebilirsiniz. Anlayacağınız çekirdeklerin hepsi tahminen aynı yada benzer ama voltaj ve soğutmaları birbirinden farklı o kadar.

    Yukarıda üç değişik kademe görüyorsunuz bunlardan birincisi 2D modu, diğeri düşük güç gereksindiren 3D modu ve sonuncusuda, yüksek güç gerektiren 3D modu. Normal bir 6800 GT'de sıralama 1.1 Volt, 1.3 Volt ve 1.4 Volt diye gidiyor (resimde modifiyeli olan mevcut). Bunu sürücü güç gereksinimine göre otomatik olarak hızı ve voltajı ayarlamak için kullandığını tahmin ediyoruz. Ancak denemelerimizde bu ayarlar çalışmadı tahminen sürücüler veya bios şimdilik bu özelliği kullanıcılara kapatmış durumda. Eğer çalışsaydı Rivatuner sayesinde bu her değer için ayrı hızlar atayabilir ve de belli bir güç seviyesine sistemi kısıtlayabilirdik (mesela hep 1.1 volt ve fansız 6800 :-). Bizde kartı Level 2'ye yani 1.4 Volt'a alamadığımıza göre Level 1'i 1.5 Volt olan modifiye bir bios yükledik.

    Ge-Force 6800 GT Voltaj
    Maksimum overclock
    Maks. Sıcaklık
    1.3 Volt
    390 Mhz
    75 °C
    1.4 Volt
    420 Mhz
    83 °C
    1.5 Volt
    435 Mhz
    95 °C

    Elimizdeki Ge-Force 6800 GT ile yaptığımız testte normal bios ile maksimum 390 Mhz yapabilirken, 1.4 Volt sayesinde maksimum 420 Mhz, 1.5 Volt ilede 435 Mhz'e çıktık.Fakat çekirdek sıcaklığı 95 C'e kadar geldi. Hatta 440 Mhz bile oldu ama sıcaklık nedeniyle test kapandı. Önemli hatırlatma: Nvidia 6800 serisinin gpuları standart halinde bile yüksek sıcaklıklara ulaşmaktadır. Tavsiyemiz bu modu uygulamadan önce kartınızın soğutma sistemini değiştirmeniz ve Uygulama anında ise çekirdek sıcaklığından gözünüzü ayırmamanız, devamlı takip etmenizdir. Ayrıca bu modu uygularken oluşabilecek herhangi bir zarardan şahsım ve site sorumlu değildir:


    Sayfanın Linki : http://www.mrmason.net/gt/








  • stabil olur mu acaba? ultra ve ustu kartlarda nvidia 2 power connector koymus stabilite icin, tek konnektorlu GTlerde bu durum nasil olur acaba
  • bı sıcaklık değerleri çok riskli bence.benim kart arıza yaptı o bile 80 lerde dolabıyo.Bu standart 75 diyo.Ben o/c la bile 70 e gelemiyodum.!
  • sulu ile yapılırsa ancak kurtarır gibi hawa soğutmayla kart zaten sıcak
  • zaten standart sogutucuyu degistirmeyi falan tavsiye ediyor. sicakligi halletsen bile ilerleyen zamanlarda tek power konnektoru sorun yaratir bence artan voltajdan dolayi
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.