Şimdi Ara

Windows 10, Edge tarayıcısını kullandırmakta ısrarcı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
1.127
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Windows 10, Edge tarayıcısını kullandırmakta ısrarcı 

     

    Microsoft'un yeni tarayıcısı Edge, Windows 10 ile birlikte iddialı bir çıkış yaptı. Dev yazılım şirketi tarayıcının üzerinde özellikle dururken Windows 10'un çıkışının hemen ardından Mozilla "yeni işletim sisteminde varsayılan tarayıcının değiştirilmesi zorlaştırılmış" diyerek bir isyan başlatmıştı.

     

    O günlerde tarayıcıyı değiştirmek kullanıcılara çok zor gelmeyecek ki bu isyan çok fazla dile getirilmedi. Ancak yeni güncelleme ile birlikte işler biraz daha karışacak. Bugün ortaya çıkan önizleme sürümünde varsayılan internet tarayıcısının değiştirilmesi için ek bir onay penceresi eklendiği ortaya çıktı. Edge dışında bir tarayıcıyı kullanmak isteyenlere bu pencerede "Tarayıcımı değiştirme ve Edge'i dene" minvalinde bir mesaj verilerek bu pencere büyük ve koyu hale getirilmiş. Alt kısmında ise daha sönük bir biçimde "Yine de değiştir" seçeneği yer alıyor.

     

     Windows 10, Edge tarayıcısını kullandırmakta ısrarcı

     

    Microsoft'un kullanıcıları elinde tutmaya çalıştığı açık. Ancak Edge ne kadar hızlı olursa olsun eklenti desteğine sahip olmaması bir çok kullanıcı için büyük bir dezavantaj. Bu desteğin kısa sürede geleceği söyleniyor ancak bu aralıkta kullanıcılar da farklı seçeneklere yönelmeye devam ediyor. 



    Yazılım şirketinin eklediği yeni onay penceresi önümüzdeki hafta yayınlanacak güncelleme ile birlikte tüm kullanıcılarda görünmeye başlayacak.

     







  • donumuza akdar bilgiye sahip oalcaklar

  • Sanki açık kaynak, tabi ki kendi tarayıcısını kullandırılacak bu nasıl mantık

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • sildim ben
  • Haberi okumadan önce çok zor bişey bekliyodum.

  • Aynı uyarıyı bilgisayardaki bir program varsayılan tarayıcıyı değiştirmek istediğinde de yapıyorsa ekstra denetim sağlayabilir. Diğer taraftan bu eklenen özellikten Microsoft'un ısrarcı olduğu sonucunu çıkarmak için biraz ıkınmak gerekiyor bence

  • Edge güzel aslında, hele şu siyah tema olayı gayet hoşuma gitti.

  • Edge dışında bir tarayıcıyı değiştirmek istediğinizde yapacağını sanmıyorum. Zaten görsele göz atarsanız orada Edge'nin genel anlamda özelliklerinden yeniliklerinden söz edilmiş ve kullanıcıdan bir şans verilmesi istenmiş. Bu durumda diğer tarayıcılar için aynı şey söz konusu olamaz
  • İnadına Firefox
  • biz yine de değiştiririz
  • Edge'nin eksikleri giderilse ne Chrome'un ne de firefox'un yüzüne bakarım.

  • Chrome iyidir. ;)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • biz interneti açarken kaç kere PCde varsayılan tarayıcıyı açıyoruz ki...

    internet tarayıcı açmak için istediğimiz tarayıcının kısayoluna tıklar açarız.

    Mesela ben firefox kullanmak istediğim zaman onun kısayoluna tıklarım edge kullanmak istediğim zaman onun kısa yoluna tıklarım chrome kullanmak istediğim zaman onun kısa yoluna tıklarım... ne zaman ki internete verilen bir link olduğunda herhangi bir başka programdan o linke tıklarsak yada program otomatik olarak linki açarsa varsayılan tarayıcı açılır.. bu da çok büyük sorun bile değil aslında.. PC hakkında çok bilgiye sahip olmayan birinin bile karşısına az çıkacak bir durum ama tabi onlarda yerleşik tarayıcı kullanma eğilimi yüksektir.

    yani benim PCmde edge varsayılan olsa bile ben her seferinde görev çubuğuna sabitlediğim firefox ikonua tıklayarak açarım interneti çokta önemli değil benim için... ha değiştirdim değiştirmesine ama çokta önemli olmadığını yine insanların istedikleri tarayıcı rahatlıkla kullanacaklarını bu rahatlarını çokta bozmayacaklarını anlatmaya çalıştım. benim gibi 17 senedir PC kullanan biri için böyle microsoftun alengirli yollar denemesi işe yaramaz.. diğerlerini de çok fazla etkilemez diye düşünüyorum..





  • Yıllardır Windows için hep laf söylenir fakat kimse de demiyor ki Apple da Safari'yi varsayılan olarak getiriyor. Ayrıca bu durumları normal karşılıyorum, adamların kendi tarayıcısı yani, varsayılan olarak gelmesi, kullanmamızı önermesi doğal. Ek olarak, zamanında Google, Chrome'u gözümüze az sokmadı...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bkaakco -- 19 Ekim 2015; 18:16:07 >
  • eklenti olmadan işe yaramaz
  • İe, Edge vs ismi ne olursa olsun. Tek kullandığım yer pcye format attıktan sonra Chrome indirmek istediğim andır. Sonra hep Chrome ve Firefox.
    Soğuk açılışta çok hızlı olması bir anlam ifade etmiyor. Eklentiler işin temeli. Google anladı eklentileri ile kullanıcıları kaptı.

  • okadar iyi olcak dediler yine chrome kadar iyi degil

  • Format attıktan sonra internet expolara girip saçma msn sayfasını aşıp googla girince sağ üstteki ibare ile Chrome,u yükledikten sonra işler kolaylaşıyor ve format sonrası ilk aşamayıda bitirmiş oluyorsunuz.Yıllarca yaşanan bu olayın telafisi zor hantal ie,yi yıllarca itilendi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben chrome vs. kurdum çalışmakta resimde görüldüğü gibide ie açabilmekte..benmi yanlış anlıyorum..

    c:program files içinde de ie var kısayol atın..yada donatılarda..kısaca diğer tarayıcılarıda kullanıyorum
    Windows 10, Edge tarayıcısını kullandırmakta ısrarcı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi computeron -- 19 Ekim 2015; 21:47:04 >




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.