Şimdi Ara

Intel, Apple A serisi yongasetlerini üretmeyi istiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
172
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Intel, Apple A serisi yongasetlerini üretmeyi istiyor


     

    Apple'ın her yıl 300 milyon civarında satış yapan iOS cihazlarına bileşen tedarik etmek veya bu bileşenleri üretmek üretici/dökümcü firmalar için çok önemli ve bu pastadan pay kapmak adına adeta birbiri ile yarışıyorlar. 




    Yongaseti tasarımı haricinde depolama belleği, RAM bellek, yongaseti üretimi, ekran üretimi, kasanın üretimi gibi onlarca kalem mevcut ve böylece yine onlarca üretici firma iOS cihazlarından ekmek yiyor. Genelde bileşenler tek bir firmadan değil birkaç firmadan tedarik ediliyor. Yine Apple A serisi yongasetlerinin dökümünü de Samsung ve TSMC firmaları üstleniyor. Kendisi de bir dökümcü olan Intel, bu iki firmayı kenara itebilmek için kolları sıvadı. 




    Gelen bilgilere göre Intel, en azından gelecek yıl Apple A0 yongasetlerinin dökümünü yapabilmek için tesislerini elden geçiriyor ve yaklaşık 1000 kişilik bir ekibi bu projeye ayırmış durumda. Apple A10 yongasetinin gelecek yıl 10nm fabrikasyon süreci ile üretileceği biliniyor. Samsung ve TSMC gelecek yılın ikinci yarısında 10nm hacimli üretime geçmeyi planlıyor. Intel'in de planları aynı doğrultuda. Peki Intel'i avantajlı yapan ne olacak?




    Daha önce de gündeme geldiği gibi Intel'in yenilikçi LTE modemleri Apple'ın dikkatini çekmiş durumda ve Intel her an ihaleden pay kapabilir. İddialara göre Apple, Asya ve Latin Amerika kıtasına göndereceği yeni nesil iPhone modellerinde Intel XMM 7360 LTE modemine yer verecek. Intel XMM 7360 LTE modemi Cat. 10 desteği ile 450Mbps indirme hızlarına imkan tanırken, Çin'deki altyapılara da uygun.  




    Apple bu anabant modemini Apple A10 yongasetine entegre etmeyi planlıyor. Böylece işlemci, grafik birimi ve modem aynı yonga üzerinde yer alacak. Intel bu konuda en iyi çözümü Apple'a sunmayı ve kalbini fethetmeyi planlıyor. İşler yolunda giderse sadece belirli bölgeler değil tüm pazarlarda Intel anabant modemi kullanılacak. 




    Diğer bir iddia ise Apple Watch akıllı saatinin sonraki modelde LTE bağlantısına yer vereceği. Apple incelik ölçülerinden taviz vermeden yongayı saate entegre etmek istediği ve yine Intel'in bu projede yer almak için fırsat kolladığı gelen bilgiler arasında. Bunlar şimdilik iddia seviyesinde ancak gelecek yıllardaki iOS cihazlarında Intel imzasını görmek şaşırtıcı olmayacaktır.  

     

     







  • "Apple'ın her yıl 300 milyon civarında satış yapan iOS cihazlarına bileşen tedarik etmek veya bu bileşenleri üretmek üretici/dökümcü firmalar için çok önemli ve bu pastadan pay kapmak adına adeta birbiri ile yarışıyorlar."



    Bu cümleyi okudum ve Ekrem71 dedim doğru çıktı.Bu tahminlerim bugüne kadar hiç şaşmadı.
  • intel bence tenezzül etmez ne kazancaklar ki

  • Benim aklım hala samsungun 14nm işlemci ile TMSCnin 16nm işlemcilerine geçiliyor oluşu... artık nanometrik küçülmelerin de bizi yanıltmaması gerektiğini anlamamız gerektiği bir dönemdeyiz. BUradan nanomerik küçülme gereksizdir manası çıkmamalı sadece daha yüksek nm ile daha verimli işlemci üreteni gördüğümüz için küçülmeninde aynı zamanda verimi bizim düşündüğümüz kadar artırmadığınıda anlamamız gerektiğini söylüyorum. belkide 14nm ile üretilen işlemci 10nm ile üretilen işlemciden daha iyi olmayabilir..

  • Teknoloji hırsızlığı yapmak adına böyle bir isteği olabilir düşüncesindeyim.
    Nitekim adam akıllı bir mobil işlemci üretemediler.

  • Böyle olursa intel iyi para yer hayırlısı bakalım...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Şehmistan

    Appleın her yıl 300 milyon civarında satış yapan iOS cihazlarına bileşen tedarik etmek veya bu bileşenleri üretmek üretici/dökümcü firmalar için çok önemli ve bu pastadan pay kapmak adına adeta birbiri ile yarışıyorlar. Bu cümleyi okudum ve Ekrem71 dedim doğru çıktı.Bu tahminlerim bugüne kadar hiç şaşmadı.


    Yanlış olan ne?

  • İsrail'e yine gün doğdu. Milyarlarca dolar gelir...

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.