Şimdi Ara

#Reklamsız, Hızlı, Sinirleri Bozmayan, Engelsiz, Problemsiz ve Daha Güvenli İnternet#

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
2
Favori
976
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle bu konuyu açma sebebim reklamsız, hızlı, sinirleri bozmayan, engelsiz, problemsiz ve daha güvenli internet konularında yardımcı olduğum ne kadar insan varsa hepsinden çok olumlu geri bildirimler alıyorum, bu konu sayesinde daha çok insana yardımcı olabilirsem ne mutlu bana. Burada kullandığım internet tarayıcısı ve ayarları, eklentiler ve ayarları ve bir kaç ufak konuyu anlatacağım. Bunları yapmak biraz vaktinizi alabilir ama emin olun harcadığınız zamana değecek.

    Not: Böyle bir konu açmanın forum kurallarına aykırı olup olmadığını kontrol etmek için "Hakkımızda/Forum kuralları" sayfasını kontrol ettim ve herhangi bir aykırılık göremedim.

    1) [Hosts dosyası ile reklam ve diğer rahatsız edici sunucuları engelleme] Burada ki linkten host dosyasının ziplenmiş halini indirin. Zip dosyasının içerisinde ki "HOSTS" dosyasını "C:\Windows\System32\drivers\etc" klasörünün içerisine kopyalayın ve var olan hosts dosyası ile değiştirin. Bu sayede tam 15.511 adet sunucuyu engellemiş olacaksınız. Bu hosts dosyası indirmiş olduğunuz linkte belli aralıklarla güncellenmektedir. Siz de belli aralıklarla bu işlemi tekrarlayarak hosts dosyasının güncel kalmasını sağlayabilirsiniz.

    2) [Web tarayıcıyı edinmek] Burada ki linkten Google Chrome'un en güncel versiyonunu indirin ve kurun.

    3) [Web tarayıcı ayarları]
    ---Google Chrome'u açıp "ayarlar" menüsüne girip "başlangıçta" bölümünden "belirli bir sayfayı veya sayfaları aç" seçeneğini işaretleyip Chrome'u açtığınızda veya yeni bir sekme açtığınızda hangi web sayfasının otomatik olarak açılacağını yazın. Bende "Google.com" ayarlı.

    ---Gene ayarlar menüsünde "Gelişmiş ayarları göster..." e tıklayıp "Gizlilik" bölümünde "Gezinme hatalarının çözülmesine yardımcı olması için bir web hizmeti kullan" seçeneğini kaldırın. Böylelikle bir web sayfasına bağlanamadığınızda, Google'dan erişmek istediğiniz sayfaya benzeyen alternatif sayfalar hakkında öneriler almayacaksınız.

    ---Aynı bölümde "Olası güvenlik olaylarının ayrıntılarını Google'a otomatik olarak bildir" seçeneğini kaldırın. Böylelikle bazı tarayıcı kullanım bilgilerinizin Google'a otomatik olarak gönderilmesini engellemiş olursunuz.

    ---Aynı bölümde "Kendinizi ve cihazınızı tehlikeli tehlikeli sitelerden koruyun" seçeneğinin işaretli olduğundan emin olun.

    ---Aynı bölümde "Kullanım istatistiklerini ve çökme raporlarını otomatik olarak Google'a gönder" seçeneğini kaldırın.

    ---Aynı bölümde "Göz atma trafiğim ile birlikte bir Do Not Track isteği gönder" seçeneğinin işaretli olduğundan emin olun.

    ---Hemen aşağıda "Okuduğum dilde olmayan sayfaları çevirmeyi öner" seçeneğini kaldırın.

    ---Hemen aşağıda "indirilenler" bölümünde indirilen dosyaların hangi klasöre gönderileceğini belirlemeyi unutmayın.

    ---Daha da aşağıda "sistem" bölümünde "Google Chrome kapandığında arka plan uygulamaları çalıştırmaya devam et" seçeneiğini kaldırın.

    ---Aynı bölümde "Kullanılabilir olduğunda donanım ivmesi kullan" seçeneğini kaldırın. Böylece internette film,video ve flash içerikler ile ilgili bazı problemlerden (Ekran kartı driver çökmeleri,videolarda yeşil ekran sorunu gibi) kurtulmuş olursunuz.

    ---Google Chrome'un adres satırına "chrome://flags/" yazıp Chrome'un saklı ayarlar sayfasına girin. Önceden uyarayım burada benim söyleyeceklerim haricinde bilmediğiniz hiç bir şeyi değiştirmeyin. "Donanım ivmeli video kod çözümünü devre dışı bırak." ayarını bulup etkinleştirin. Böylece ekran kartına bağlı oluşabilecek bir takım problemlerden kurtulmuş olacaksınız. Bu ayarın etkili olabilmesi için tarayıcınızı yeniden başlatmanız gerekmektedir.

    4) [Eklentileri edinmek]

    --- Burada ki linkten "A dbloc k" eklentisini indirin ve kurun. Sağ üstte eklentinin ikonu çıkacak. Ona sağ tıklayıp "Seçenekler" sayfasını açın. Yukaradan "Filtre Listeleri" bölümünü seçip orada ki bütün filtreleri seçip sayfadan çıkın.

    --- Burada ki linkten "A dbloc k Plus" eklentisini indirin ve kurun. Sağ üstte eklentinin ikonu çıkacak. Ona sağ tıklayıp "Seçenekler" sayfasını açın. "Filtre Listesi" bölümünde herşeyi seçin. "Rahatsız etmeyen bazı reklamlara izin ver" seçeneği işaretliyse kaldırın. Sayfadan çıkmadan önce "Şimdi Güncelleyin" e tıklayın ve filtrelerin güncellenmesini bekleyin.

    ---Burada ki linkten "Adguard A dblocker" eklentisini indirin ve kurun. Sağ üstte eklentinin ikonu çıkacak. Ona sağ tıklayıp "Seçenekler" sayfasını açın. "Genel Ayarlar" bölümünde "Kabul edilebilir reklamlara izin ver" seçeneğini kaldırın. "Reklam engelleyici" bölümünde ki herşeyi seçin. "Diğer" bölümünde "Filtre kullanımı ile ilgili istatistikleri gönderin" seçeneğini kaldırın.

    ---Burada ki linkten "Disconnect" eklentisini indirin ve kurun.

    ---Burada ki linkten "Flashcontrol" eklentisini indirin ve kurun. En kullanışlı bulduğum eklentilerden biridir bu. Bu eklenti sayesinde internet sayfalarında ki flash içerikler(videolar gibi) otomatik olarak başlamak yerine üzerlerinde ufak bir ikon olacak. Ancak o ikona tıklarsanız flash içerik oynamaya başlayacak.

    ---Burada ki linkten "Ghostery" eklentisini indirin ve kurun. Sağ üstte eklentinin ikonu çıkacak. Ona sağ tıklayıp "Seçenekler" sayfasını açın. "Ghostrank'i etkinleştir" seçeneğini kaldırın. "Engelleme Seçenekleri" bölümünde tüm izleyicileri seçin. (Analizler,gizlilik,widgetler,reklam,işaretler gibi). Yukarıdan "Gelişmiş" sayfasını açıp "Ghostery'nin ürün tanıtımları, güncellemeler ve kampanyalarla ilgili mesajları tarayıcımda göstermesine izin ver" seçeneğini kaldırın. Sayfadan çıkmadan önce aşağıdan "Kaydet" deyin.

    ---Burada ki linkten "uBlock Origin" eklentisini indirin ve kurun. Sağ üstte eklentinin ikonu çıkacak. Ona sağ tıklayıp "Seçenekler" sayfasını açın. "Ayarlar" bölümünde "WebRTC'nin yerel IP adreslerini sızdırmasını engelle" seçeneğini işaretleyin. Yukarıdan "3. Taraf Süzgeçler" bölümüne girip herşeyi seçin. Yukarıdan "Tüm önbelleği temizle" dedikten sonra "Şimdi güncelle" deyin ve süzgeçlerin güncellenmesini bekleyin.

    ---Son olarak burada ki linkten "UltraSurf Security, Privacy & Unblock VPN" eklentisini indirin ve kurun. Sağ üstte eklentinin ikonu çıkacak. Bundan sonra eğer engellenen bir sayfa ile karşılaşırsanız o ikona tıklayıp OFF olan bölümü ON yaparak engelsiz olarak internette gezinmeye başlayabilirsiniz. Engellenen sayfa ile işiniz bittiğinde aynı ikondan eklentiye tıklayıp "OFF" konumuna getirmeyi unutmayın. Eklenti kapalı olduğunda ikonun renginin siyah-beyaz olması lazım.

    Olur da eğer bir internet sitesinde bu kadar ayar ve eklentiye rağmen reklam veya sizi rahatsız edici bir şey ile karşılaşırsanız o öğeye sağ tıklayıp eklentilerden herhangi biriyle öğeyi engelleyebilirsiniz. Artık o siteye ne zaman girseniz o öğe otomatik olarak engellenecektir. Eğer yanlışlıkla bir öğeyi engeller ve engeli kaldırmak isterseniz hangi eklenti ile engellediyseniz o eklentinin ayar sayfasından engeli kaldırabilirsiniz.

    Her şey bittikten sonra tarayıcıyı son kez kapatıp tekrar açın ve reklamsız, hızlı, sinirleri bozmayan, engelsiz, problemsiz ve daha güvenli internetin keyfini çıkarın.

    Önemli not: İnternet sitelerinin reklamlar sayesinde ayakta durduğunu unutmayarak destek olmak istediğiniz atıyorum "DonanımHaber" gibi sitelerde eklentileri tek tık ile devre dışı bırakabilirsiniz.

    Eğer bu konu tutarsa veya yeteri kadar ilgi görürse daha bir çok konuda bu şekilde bilgilendirici konular açmayı düşünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c36ab7c4 -- 19 Ekim 2015; 2:41:22 >







  • .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c36ab7c4 -- 17 Ekim 2015; 4:43:20 >
  • cok faydalı bir paylasım bayagı zahmet vermıssın eline saglık.....
  • Eline saglik cok guzel hazirlamissin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yalnız eklenti olarak adguard çok daha iyi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • c36ab7c4 kullanıcısına yanıt
    Konu için teşekkürler. Birçoğu bilinen şeyler ama böyle derli toplu anlatılması daha güzel olmuş. Elinize sağlık.

    Chrome eklentisi dışında program olarak kurmak için AdMuncher de iyi bir alternatif aslında. Tabii üstteki bazı eklentilerin yaptığı görevleri yerine getirmesede reklam engellemek için iş görür nitelikte.

    Bu tarz reklam engelleyicilerin tek sorunu sayfalara girerken 1 saniyelik gecikmelerin yaşanması denebilir. Ama bu da tabii kaçınılmaz bir durum olsa gerek. Özellikle maalesef ki Donanımhaber bizi reklam engelleyicileri kullanmaya mahkum kılıyor son 1 - 2 yıldır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 23 Ekim 2015; 21:31:26 >
  • c36ab7c4 kullanıcısına yanıt
    Hazırlamış olduğunuz bu paylaşım için teşekkür ederim :)

    Sadece link paylaşmakla kalmayıp yapılması gerekenleride ayrıntılı bir şekilde belirtmişsiniz.Bu tür paylaşımlarınızın artmasını temenni ediyorum.Konuda adı geçen ayarları ve eklentileri bahsettiğiniz gibi ayarladım ve sayfaların açılmasında olan yavaşlık eskisine oranla çok daha hızlı olmaya başladı normalde bu tür eklentileri kullanmıyordum ama sayenizde kullanıldığında ne tür bir etki oluşturduğunu gözlemlemiş oldum.Tekrar teşekkür eder diğer paylaşımlarınızdada haberdar ederseniz memnun olurum.İyi forumlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.