Şimdi Ara

iOS 9 ile gelen Wi-Fi Assist söylendiği kadar tehlikeli mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
788
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Apple’ın iOS 9 ile birlikte kullanıma sunduğu Wi-Fi Assist özelliği duyulduğu günden bu yana çok eleştiriliyor. Peki söylendiği gibi bu özellik operatörlere mi hizmet ediyor yoksa sahiden internet deneyiminizi iyileştiriyor mu?



    iOS 9 ile birlikte gelen Wi-Fi Asist özelliği, güncelleme yayınlandıktan kısa bir süre sonra ciddi manada eleştirilere maruz kalmıştı. Wi-Fi sinyalinin yeterince iyi olmadığı durumlarda kablosuz ağ bağlantısı yerine data erişimine sezgisel olarak geçiş yapan işletim sistemi, bu durumun farkına varmayan kullanıcıların internet paketlerine yüksek kullanım olarak yansımıştı.



    Sosyal medya sitelerinde bir çok kullanıcı bu özelliği kapatılmasının daha doğru olduğunu açıklamış hatta Apple’ı operatörlere hizmet etmekle suçlamıştı. Bunun üzerine Apple sessiz sedasız bu işlevin çalışma mantığına dair bir dizi ipucu yayınladı. Bu açıklamalara göre Wi-Fi Assist için üç ana kriter mevcut. Bunlar şöyle:


    • Wi-Fi Assist, roaming esnasında kesinlikle otomatik olarak data paketinizi kullanmıyor,

    • Wi-Fi Assist, uygulamalar telefonun ekranında açıkken devreye giriyor. Arka planda indirme yapılırken kesinlikle aktif olmuyor.

    • Wi-Fi Assist üçüncü şahıslar tarafından geliştirilmiş yazılımlar üzerinden ses veya video yayınları alınırken ya da e-posta ek gibi büyük boyutlu dosya ekleri indirilirken devreye girmiyor ve internet paketinizi tüketmiyor.



    iOS 9 ile gelen Wi-Fi Assist söylendiği kadar tehlikeli mi?




     

    Wi-Fi Assist özelliğinin hattınıza tanımlı internet paketlerinde çok küçük ölçekli kullanımlarla etkisinin görüleceğini iddia eden Apple’ın bu ifadesi bir genelleme tabi ki. Haliyle kullanım alışkanlıklarına göre tüm bu niteliklerine rağmen ciddi tüketimlere neden de olabilir. Bu arada son bir hatırlatma; her iOS 9 güncellemesinde Wi-Fi Assist özelliği kapatsanız bile yeniden aktive oluyor.







  • denetim merkezine hücresel baglatıyı kesmek için kısayol koysalar oda yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Madem öyle, özelliği varsayılan olarak neden kapalı şekilde sunmuyor kullanıcıya? Operatörlere arka çıkıldığı çok açık.

  • "Kapatsan bile aktif oluyormuş"

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fire_67

    Kapatsan bile aktif oluyormuş


    Kendin kapatırsan yeni sürümde tekrar aktif oluyor. Varsayılan şekilde tıpkı Android sistemlerde olduğu gibi kapalı olarak gelmesinden bahsediyorum ben.

  • İnat ediyorlar denetim merkezine hücresel kısayolunu koymamak için. Koysalar bu özelliğede gerek kalmaz.
  • Daha da bana iOS'u savunmayın ya böyle bir saçmalık olabilir mi?

  • Operatörleri memnun etmek için çıkarılmış bir olay , kullanıcı wifiden bağlanmak istiyor ama cihaz mobil veriden internete girmeye çalışıyor . Yazık yazık

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alito

    quote:

    Orijinalden alıntı: Fire_67

    Kapatsan bile aktif oluyormuş


    Kendin kapatırsan yeni sürümde tekrar aktif oluyor. Varsayılan şekilde tıpkı Android sistemlerde olduğu gibi kapalı olarak gelmesinden bahsediyorum ben.

    Ben kapatmistim iOS 9.0 da iken. İki gun once son iOS a gectim. Otomatik olarak kapali kaldi. Neden bilmiyorum ama.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ooo saglam is cikarmislar operatorlar icin..:D

  • quote:

    Orijinalden alıntı: cntrl

    denetim merkezine hücresel baglatıyı kesmek için kısayol koysalar oda yok

    Böyle bir şey olsa en çok kullanacağım özellik olurdu herhalde. Getirseler şahane olur.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Denetim merkezine hücresel veri ve konum kısayolu koymak mesele değil. Bunları koymamasının mantıklı bir gerekçesi olmalı. Mesela ben kilitli ekrandaykan bildirim merkezi ve denetim merkezini kapalı kullanırım.

  • Özellik gerçekten yararlı ama Apple'ın hatası bunu varsayılan olarak açık yollaması. Herkesin yüksek kapasiteli internet paketi olacak diye bir şey yok sonuçta.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Virinom

    Daha da bana iOSu savunmayın ya böyle bir saçmalık olabilir mi?


    saçmalığa bakış açınıza göre değişir?

    ben bu özelliği hiç kapmadım hali hazırda kullanıyorum ve zaten insanlar detaya bakmadan eleştirdiği içinde konu en baştan beri yanlış yorumlandı.

    Şöyle bir örnek vereyim, mesela wifi olan bir yerdesiniz ve safaride bişilere bakıyorsunuz wifi alanından uzaklaştığınızda haliyle sayfalarda yüklenemez hale geliyor çünkü sinyal çok zeyıflıyor işte bu durumda ben eskiden wifiyi kapatırdım direk. Fakat şu anda buna hiç gerek kalmıyor ben safaride gezinirken wifide sinyal düşmüş yada çıkmış çokta enterese etmiyor beni anlamıyorum bile ki zaten aylık internet paketini düşününce ve 3g paketini bir türlü hakkını vererek kullanamadığım için çok işlevsel oluyor benim için:)) kaldıki zaten hali hazırda uygulamalarda işe yaramıyor onlar genede yüklemede sıkıntılar çekiyorlar ve bağlantı kötü uyarısı verebiliyorlar. gerçi istemiyorsanızda kapatırsınız olur biter, bu özelliğin altına da yazıyor nasıl bir çalışma mekaniğinin olduğu işinize gelmezse3 kapatırsınız bukadar basit. Bİr cihaza yeni bir güncelleme geliyor ve siz ne gelmiş ne gitmiş diye bakmıyorsanız yada yeni eklenen özellikleri okumuyorsanız(ki güncelleme öncesi hepsi yazıyor cihazda) sonrasnda vay efendim benim internetimi yedi bitirdi:) gibi şeyler diyorsanız, böyle bir durumdan başkalarını yada firmayı sorumlu tutuyorsanız kusura bakmayın ama o sizin kabahatinizdir.

    Yani neye göre kime göre:))





  • Çalışma şekli tamamıyla mantıksız... Wifi sinyali az olabilir ama internet hızı aktiviteleri yapmak için yeterli geliyorsa, asistin devreye girmesine gerek yok. Zaten wifi sinyalimiz olmaması çekmemesi için ya sorun olmalı yada başkasına ait olması lazım ki kendi evimizde hiçbirimiz bu sorunu yaşamıyoruzdur. Tamamıyla tüketiciye külfüyet getirmeye yönelik.. öyle olmasaydı seçenek kişiye bırakılırdı. Fan olmaya gerek yok, sadece bir bakış açısı değişmeli.. Eleştiri hem iyi hemde kötüdür sonuçta ve gelişim sağlar...

  • Tüketiciye karşı bir hamle olsa iOS 9 ile AT&T kullanıcılarına wifi calling özelliği açmazlardı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evde hem modem hem access point olmasına rağmen telefonun wifi sinyali 3 tıktan 1i veya 2si dolu oluyor ama hız sıkıntım yok herşey açılıyor.
    Şimdi bu durumda otomatik olarak 3g'ye mi geçecek? Eğer öyleyse 8.4'te kalayım?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Buna benzer ozellik s5 te de mevcut gerci onda hem wifi hem sebeke baglantisi ayni anda kullaniliyor, tabi otomatik acik gelmesi tartisilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cabriolet1981 kullanıcısına yanıt
    O wifi çizgisinin 1 2 tıkıyla alakalı değil. Cihaz kendisi wifi sinyalini ve 3g sinyalini ölçüyor. Hangisi yüksekse onu belirliyor. Bu arada bu özellik devre dışı bırakılabiliyor.

    Zaten kim wifi kullanırken 3g'yi açık bırakıyor çok merak ettim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esmerbuyucu -- 15 Ekim 2015; 23:34:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bir yanlış anlaşılma var sanırım. iOS 9 hangisi daha hızlı ise ona geçmiyor. Eğer WiFi sinyal seviyesi düşük ve kullanılamaycak kadar kötüyse ancak o zaman mobil internete geçiş yapılıyor. Yazıda da belirttiğimiz şartlarsa cabası. Kişisel kanım faydalı olacağı yönünde.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.