Şimdi Ara

Yerli otomobil için General Motors ile ortaklığa gidiliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
1
Favori
582
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Yerli otomobil için General Motors ile ortaklığa gidiliyor


     

    Geçtiğimiz günlerde Teknoloji ve Sanayi Bakanı Fikri IŞIK'ın yerli otomobil projesine ait paylaştığı görseller büyük bir tartışma konusu olmuştu. 2006-2010 arasında üretilen bir Cadillac kasası üzerinde yürüyen proje ile ilgili Bakan IŞIK yeni açıklamalar yaptı.




    Açıklamalara göre yerli otomobil projesi için General Motors'un halen güncelliğini koruyan otomobil altyapısı platformu Epsilon'un fikri mülkiyet hakları satın alındı. Bu platform bir dönem GM Saab 9-3, Cadillac BLC modelleri ile Fiat Alfa Romeo 159 modellerinin de altyapısını oluşturmuştu. Gelecek yıl da birkaç modelde bu altyapı kullanılacak.




    Hatırlanacağı üzere yerli otomobil için önce Cadillac BLC ve sonra da Saab 9-3 modellerinin prototip aşamasındaki görselleri paylaşılmış ve iki farklı prototip kafalarda soru işareti bırakmıştı. Üreticilerin yeni modellerin iç aksamını test etmeleri için kamuflaj tarzında farklı modellerin kasasını kullanması bilinen bir konu. Özellikle Çinli otomotiv üreticilerinin büyümesi döneminde kopyacılığa karşı bu yöntem sıkça kullanılmıştı. 




    TÜBİTAK'ın da yerli otomobilin motorunu ve iç aksamını denemek için Epsilon platformunu temel alan yukarıda saydığımız iki farklı modelin kasasını kullandığı belirtiliyor. Nihai üretime geçildiği zaman ise yine Epsilon platformu temelinde yeni bir tasarım kullanılacak. Bununla birlikte Saab 9-3 modelindeki tecrübeler de yerli otomobil projesine aktarılacak. Üretimin tamamen yerli olarak Sakarya'daki tesislerde yapılacağı bilgisi mevcut.




    Bakan IŞIK tamamen sıfırdan yerli otomobil üretmenin en az 5 yıl süre ve 1 milyar dolar da maliyet gerektirdiğini belirtirken, Epsilon platformunun mülki haklarının satın alınması ile büyük bir süre ve maliyet tasarrufu yapacaklarının altını çizdi. Epsilon platformunun mülkiyet hakkı için 6 aydır görüşme yapıldığı ifade edilirken, satın alma maliyeti ise açıklanmadı.  

     

     









  • Yerli otomobil...yersen...

  • Parasindan baska hicbirseyi yerli olmayan otomobil.

    Zamanlama manidar,nedense secim oncesi milli araba,ucak gemisi vs reklamlari girmeye basladi.

    Tabi yiyecek varsa hala.

    Donanimhaberde son zamanlarda iktidar faaliyetlerine Polyanna gozuyle bakmaya basladi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: harbinur

    Parasindan baska hicbirseyi yerli olmayan otomobil. Zamanlama manidar,nedense secim oncesi milli araba,ucak gemisi vs reklamlari girmeye basladi. Tabi yiyecek varsa hala. Donanimhaberde son zamanlarda iktidar faaliyetlerine Polyanna gozuyle bakmaya basladi.


    ne yapacaksın amerikayı yi yenidenmi keşfedeceksin
    yapılan tanklar toplar da seçim yatırımı denmişti

  • aranan "babayiğit" amerikanın batmakta olan gm şirketiymiş demek ki.

  • Yap»işlet»devret modeli ile yürüyen zihniyetin böyle projeleri gerçekleştireceklerine inanıyorsanız oyunuzu rahatlıkla veriniz kırmayın adamları. Seçim zamanı teknolojiye boğuluyoruz ne güzel.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: lifeisunfare

    aranan "babayiğit" amerikanın batmakta olan gm şirketiymiş demek ki.

    Bir de amerika yi sevmezler
    Eyyy Amerikan!
    Yok mu senden başka delikan!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yerli otomobil değil seçim istismarı tepki çekiyor. Olmayan arabayı uçağı yaptık diye seçim yalanı söylüyorlar sonra tepki çekince de bunlar düşman falan diyorlar. Şu projeler partizan olmak yerine milli olsa bu kadar cıvımaz. Bu tür tartışmalar mühendislerin de moralini bozuyordur.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rezillik!
    Yerli otomobil için General Motors ile ortaklığa gidiliyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: liberum

    quote:

    Orijinalden alıntı: saruman_me Zamanın da beton Kemal ve tayfası ne arabalar ne uçaklar ne tanklar tüfekler yaptı da biz gerici yobazlar hepsini başka ülkelere sattık :(
    http://www.moment-expo.com/turk-ucagi-ihrac-eden-ilk-tesis-etimesgut-ucak-fabrikasi Bu ülke zamanında kendi uçağını üretip satabilen bi ülkeydi sonra sizin de çok sevdiğiniz Menderes zamanında traktör fabrikasına dönüştürüldü.Ayrıca beton falan diyerek kendini iyice alçaltma, haddini bil.Sevmek zorunda değilsin ki kuyruk acınızı iyi biliyoruz.Hala tapınacak bi padişah,halife derdindesiniz.


    nuri demirağ kimdir ne yapmıştır, kimler tarafından ne hale getirilmiştir sorularını ara,
    menderese suç atmak çok basit, olayların iç yüzünü bilmeye öğrenmeye davet ediyorum.





  • adam doğru söylemiş, ticari akılla bakarsan 1 milyardolar ve o kadroyu kurup işletmek için gerekli zamanı devre dışı bırakmış çok başarılı buldum.

    Bizim o kadar vaktimiz yok araçlar artık beyinli neredeyse uçuyorlar bu yapıyı 1 senede yapamazsın tüm mühendisleri toplamak lazım çok karmaşık.

    Ben başarılı buldum.
  • Çamur atanlar otomobil sektöründen anlamıyor. O kadar ovdugunuz Volvo bile yeri geliyor Ford alt yapısını kullanıyor. Mercedes Dodge ile beraber altyapı geliştiriyor. Toyota bmw motoru kullanıyor.



    Herşeyi kendin geliştirmek bazen faydadan çok zarar verir. Hazır altyapıyı alıp üstüne kendimiz birşeyler katmak emin olun daha sağlıklı. Yerli olayını da bozmaz bu durum.

  • Hadi canım... Zaten yerli araç diye gösterdikleri de Cadillac BLS. GM...

    Basit işler bunlar.

  • Bir yerden başlamak lazımdı;

    Bu seçenek,niye uygun seçildi bilmiyorum fakat. Umarım yaptıklarını biliyorlardır da paralarımızı israf etmezler.

    Yerli üretim konusunda ilerleme var. Ford fiat gibi markalar bazı arabalarını burada üretiyorlar. Ve şaka bir yana Fiat/Chrysler araba görevini Tofaş üstlendi Ægea (Ege) adlı arabalarını tanıttılar -ki bence gayet güzel- .

    Bazen mok atmak için bir şeyler arıyorsunuz gibi geliyor ama hayırlısı olsun.

    Önce şu eğitimi düzeltmeleri gerekirdi aslında ama...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eeee. Hani yerli idi. General Motors'u mu satın alacaklar yerli olsun diye?...

  • Her seçim öncesi %100 üretime başlıyorlar. 7.Haziran öncesi %100 Yerli-Milli akıllı tilifon...
    1.Kasım öncesi Yerli oto, General Motors (s) sil ahanda oldu sana Yerli-Milli General Motor...
    Anlayamazsınız
  • zamanında keşke saab gibi bi firma sırf otomotiv teknolojileri ve altyapı için satın alınsaydı devletimiz tarafından.

    bu çalışmalar güzel,ar-ge yapıldığı sürece çok güzel.yıllar önce yapılması,gerçekleştirilmesi gereken çok geç kalınmış projelerden sadece biri.

    otomotiv sektörünü bilmeyenler için basit gelebilir bu yöntemler fakat mercedes bile otomobillerini yüzde yüz kendi üretmiyor.sadece araştırınız bunları ya da benim gibi sektörde çalışan güvendiğiniz insanlara danışınız.

    kuru kuruya sallamak beyhude zaman kaybı.

  • geleceğin pil teknolojisi bor madeninimizi işleyerek başlasak. 10 - 0 maça galip başlarız.

  • Seçimden 15 gün önce dengelmesi tamamen rastlantı yoksa oy için asla böyle ucuz bir girişim yapmayız



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi artenis -- 15 Ekim 2015; 22:06:36 >
  • Tamamen kişisel aklımdan geçenler:Bence
    General Motors ortaklığıyla beraber proje tamamen değişebilir. Satın alınan proje rafa kalkabilir. Yeni proje Fiat Egea, Renault Symbol, Lada Vesta ile rekabet edecek, benzer özelliklerde olabilir.Türk halkının isteklerine uygun motorlar şanzıman ve donanımla üretilirse Türkiye'de başarılı olacak araç tipi budur.
    Halihazırdaki projeden uygun fiyatlı (40 bin TL civarı) bir araç çıkabileceğine inanamıyorum. Yaklaşık 60 Bin verebilecek olanlar zaten başka markaları tercih eder. Onlar şimdi de isteklerine uygun araç bulabiliyor.
    Otomobil forumnda Lada Vestaya olan ilgi dikkat çekici. Belki 10 tane başlık açılmış. Ruslardan çok bizimkiler heyecanla bekliyor. Ama Lada Türkiye'ye araba getirecek olsa sitesindenki arabalardan getirirdi. Kalina Cross mesela Tak LPG'yi mis gibi. Benim kafama yatan proje böyle bir şey. Ama Lada'dan hayır yok. Renault ortaklığı olduğu için gelmesine engel oluyor olabilir.
    http://www.lada.com.tr/cars/yenikalinacross.html




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.