Şimdi Ara

Batarya savaşına 6000 mAh kapasiteli yeni oyuncu: Oukitel K6000

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
737
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Batarya savaşına 6000 mAh kapasiteli yeni oyuncu: Oukitel K6000 

     

    Günümüzde akıllı telefonlar performans olarak belirli bir çıtayı tutturmuş durumda. Giriş seviyesi modellerde dahi günlük kullanımda hızlı bir performans sergileyebiliyor. Bu durum da teknoloji takipçilerinin performans dışındaki diğer geliştirmelere merak duymasına yol açıyor. 



    Geliştirmeye en müsait konulardan birisi ise kuşkusuz bataryalar. Son dönemlerde yüksek batarya kapasitesine sahip hatta iki dahili bataryası olan bazı modeller duyurulmuştu. Çinli üretici Oukitel ise yeni modeli K6000 ile birlikte bu yarışa dahil oluyor. Resmi duyurusu kısa bir süre önce yapılan modelin teknik detayları henüz paylaşılmadı ancak duyuruda pil kapasitesi ve kullanım süresi gibi bazı bilgilere yer verildi.



    6000mAh batarya kapasitesine sahip akıllı telefon şirketin iddiasına göre 40 günlük bekleme süresi sunabiliyor. Ayrıca güç tasarrufu moduna alındığında 10 günlük bir kullanım vadedilmiş. Bu durumda sıradan bir kullanım ile telefonun 2.5 - 3 gün açık kalacağını tahmin edebiliriz. Powerbank görevi de üstlenebilen cihaz yanınızda taşıdığınız diğer akıllı telefonları da şarj edebiliyor. Bir başka önemli kısım ise pilin dolma süresi. Duyuruda yer alana göre akıllı telefonun 5 dakika şarj edilmesi 2 saatlik bir telefon konuşması yapmaya yetiyor.



    Paylaşılan görselde telefon pil kapasitesine göre ince sayılabilecek bir kasaya sahip gibi görünüyor. Ancak kasa boyutları ve teknik bileşenler açıklanmadan yorum yapmak çok sağlıklı olmayacaktır. Bu bilgilerin yanı sıra satış fiyatı ve çıkış tarihi gibi sorular da henüz yanıt bulmuş değil.



    Daha önce üreticinin K10000 adında farklı bir model hazırladığı da ortaya çıkmıştı. İsimlendirme üzerinden basit bir tahmin yürütecek olursak bu akıllı telefon da 10 000 mAh batarya kapasitesi sunarak rekora imza atabilir. Sızıntılarda ortaya çıkan K10000 modelinin detaylarını bu bağlantıdaki haberimizden okuyabilirsiniz.







  • Batarya iyide bu kezde işlemci ve ramden kısacaklar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 6000mAh'ı duyunca bir anda.'yok artık haybin müsabettin' dedim içimden. Çipset olarak SD 615 veya MTK6752 ile ve 2Gb ram ile gelip 1200-1500'e Çıkarsa ciddi bir ilgi görür. RK veya eski bir SD400 İle gelirse iş yapmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yuh valla tam alinasi snapdragon 808 ile çıksın islemciyle ilgili daha kötü bir yorum duymadım.

  • Ya ağırlık?

  • Malesef bu cihaz ; mtk6735 4 çekirdekli 1,3ghz-quad-core-5.5-inch 2.gb ram
    tek iyi yanı bataryası onun dışında tırt.
  • Bu telefonlar bize niye uğramıyor ya?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biri büyük diğeri küçük çift bataryalı bir telefon modeli vardı. Farklı işlemlerde ayrı ayrı kullanılıyordu piller. Telefonun marka modelini hatırlayan var mı? Galiba o telefon da toplamda 6 Ah idi.

    Buldum haberi;http://forum.donanimhaber.com/m_106076510/f_//tm.htm#106076510



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QuexSeeL -- 13 Ekim 2015; 0:10:00 >
  • Cokda kalin degil batarya super olmuş...

  • Türkiye'ye gelse de alsak. Ortalama bir donanima razıyım yeterki pili uzun gitsin. Aman pili bitmesin diye kullanamadığın telefon telefon değildir.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: systemoffer

    Malesef bu cihaz ; mtk6735 4 çekirdekli 1,3ghz-quad-core-5.5-inch 2.gb ram
    tek iyi yanı bataryası onun dışında tırt.

    Oyun oynamıyorsan her işini görür.
  • Ascend mate 2 gibi bu cihazda hiç bir zaman Türkiye'ye gelmez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Telefona 20.000 mah da koyabilirsinde incelik kalinlik konusunda elde veri olmadan göreceli kaliyor. Ayrica batarya teknolojisinde bir gelisme bilgiside edinemiyoruz. Örnek olarak bir ölçu birimi vermek gerekirse bataryada birim hacim başina düşen mah degeri bize cok daha net bilgi verir. Boylece bu birim degeri artigi surece batarya teknolojisinin gelisimini son tüketiciler olarak daha iyi takip ve analiz edebilir, X in 1000 koyabildigi hacime Z ne fark getirebiliyor ona bakariz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatsa52 -- 13 Ekim 2015; 1:29:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Batarya iyi de benim için tasarım da önemli donanım da.Her şey tam açıklanmadan heyecanlanmamalı derim.




  • o telefon 400g vardır

  • 5 dk şarj ile iki saat konuş demiş ama toplam şarj süresi belli değil.

    İnnos d6000 gibi iki ayrı batarya koyup aynı anda şarj ederek şarj süresini de kısmak akıllarına mı gelmiyor işlerine mi gelmiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • darısı 4 büyüklerin başına diyelim
  • 4000'lik bir pili hızlı şarj falan derken en fazla 2 saatte şarj etmek mümkün olur sanırım. Galaxy E5 ayarında bir telefona bu pili koysan hiç bitmez sanırım çünkü zaten pili gayet iyi. tasarımı da öyle çok fazla bozulmaz. pek çok iş için de yeterli bir telefon olur. geriye bir güncelleme vermek kalır.
  • Genelde yüksek mah bataryaların ömrü nedense çok kısa.1 ay sonra 3000 mah tadı verir buda

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.