Şimdi Ara

Nasılsınız Gençler?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
325
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Uzun bir sürenin ardından foruma geri döndüm. Sınavla ilgili, aklınızdaki meslek tercihi ile ilgili burda size yardımcı olmak isterim. Sorularınız varsa alalım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oğuzatayy -- 12 Ekim 2015; 21:31:34 >



  • Eyvallah dayımın evladı, nesin necisin, de hele.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • n1rvana N kullanıcısına yanıt
    Bilkent Uluslararası'ndanım.

    Yaşamaya çalışan ve bir o kadar da ölüme yaklaşan insanım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oğuzatayy -- 12 Ekim 2015; 22:21:56 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: oğuzatayy

    Bilkent Uluslararası'ndanım.

    Yaşamaya çalışan ve bir o kadar da ölüme yaklaşan insanım.

    İelts mi zor cope mu? Odtü muafiyet sınavından 68 alan biri geçebilir mi? Bi sene daha hazırlık okuma lüksüm yok Bilkent ee paralı okumaya değer mi (aylık geliri 7bin lira olan bir aileyiz yani çok zorlayacak burssuz gidersem, odtü bilkent olmazsada okumayacağım). Bilkent'ten memnun musun?

    Cevaplar için şimdiden tşk

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Reyiz ortam nasıl bilkentte iktisat ve uluslararasından yeri Ayırt gelecem bu yıl inşallah bide yazın ki tavsiye konun çok güzeldi teşşekkür ediyorum o konu içinde ayrıca

    BILKENT💕😍

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • The Phoenix kullanıcısına yanıt
    İelts'e hiç girmedim. O yüzden yorum yapamam. (Zaten hazırlıktayım şu an.) Ee. nasıldır, bilemem. Sonuçta ben Uluslararası İlişkiler öğrencisiyim. Sosyal bilimler dışındaki alanlara yorum yapmam yanlış olur. Onun dışında okulun imkanları yeterli düzeyde.(Yurt bedava, 610 lira alıyorum, kütüphane harika,... Bana vaadedileni alıyorum.) İçindeki öğrenciler içinse aynı şeyi söylemem mümkün değil. Çoğunluk sistemin kendilerine dayattığı şekilde yaşıyorlar ve bunlar Türkiye'nin geleceği. Türkiye'nin yarınlarının karanlık olduğunu görmek beni üzdü açıkçası. Bu durum belki Odtü'de de öyledir Boğaziçi'nde de, orasını bilemeyiz. Türkiye'nin iyi okullarından birisi diye bahsedilen Bilkent'te durum buysa diğerlerinin hali nice ola?

    Ekleme: Okula kötü demiyorum; ama okulu okul yapan içindeki öğrencileridir. Öğretim üyelerinin, kütüphanenin,... kısacası imkanlarının çok iyi olması o okulu çok iyi okul yapmaz.

    Ekleme 2: Faydacı-kapitalist düşüncenin dayatıldığı eğitim sisteminin sonucu bunlar. Keşke olmasaydı; ama bunu resmen idrak ettim burada.

    Ekleme 3: Yüzde olarak az olsa da bu düşüncede olmayan insanlar da var. Onları bu yazdıklarımdan tenzih ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oğuzatayy -- 13 Ekim 2015; 16:57:42 >




  • SummerBreeze kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim, elimden geldiğince yardımcı olacağım.

    Uluslararası İlişkiler'e 1 kişilik yer ayırtıldı.
  • oğuzatayy O kullanıcısına yanıt
    Gelemezsem valla çok ağlarım




    Bide neden karanlık olduğunu düşündünüz yani öğrencilerde ki sorun ne



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SummerBreeze -- 13 Ekim 2015; 18:34:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SummerBreeze kullanıcısına yanıt
    İnsanlar ölmeye devam ediyorken yaşamamızın ne anlamı var ki? Hayat birbirine kördüğüm ile bağlanmış iplik gibi çözülmeyi beklerken bunu yapacak gücümüz yoksa neyin mücadelesini veriyoruz? Yani sözün özü şu: Bilkent'e gelemezsen başka okula gidersin, dert etme.

    Düşünceler... Hayatlar... Hepsi başka başka olmalıydı. Neden öyle değil, neden hep aynı? Tanrım nedir bu aynadan aynaya yansımalar? Cevaplar olumsuz, bugünler karanlık, yarınlar daha karanlık... Yaşamak nedir? Cevabınız yok mu? Neden hep soru soruyorum sanıyorsunuz; çünkü hayat kocaman bir sorudan ibaret, cevaplanmayı bekliyor; ama ne cevap veren var ne de alan... Hepsi bundan ibaret.

    Olur da okula bir gün uğrarsan her fakülteden gözüne 3 kişi kestir ve sorman gereken soruları sor. O zaman anlarsın ne demek istediğimi.
  • oğuzatayy O kullanıcısına yanıt
    Dostum felsefeye yatay geçiş düşündün mü?

    Şaka bi yana lütfen söyle ya öğrencilerde ki problem ne

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SummerBreeze kullanıcısına yanıt


    Bu öğrenciler derece ile geliyorlar bu okula ve her ne kadar sınav sistemi ölçücü olmasa da bazı şeyler hakkında fikir sahibi olmamızı sağlıyor. Bir öğrenci derece yaptıysa çalışma azmi var demektir. Bu konuda herkes mutabık. Dolayısıyla biz bu çalışkan öğrencilerden gelecekte ailesine, ülkesine ve dünyaya faydalı olmasını bekleriz doğal olarak. İşte sorun bu noktada başlıyor. Eğitim sisteminin en büyük problemi de bu: Kendini düşünen, geleceğe odaklı değil şimdiye odaklı, maddiyatın maneviyatı ezdiği (Maneviyat derken din demiyorum, sevgi diyorum.) düşünceler aşılanmış bireyler yetiştirmek. Bizim okulda bunlardan bolca var. Sen sorarsın şimdi: ''Seni etkiliyor mu?'' Üzülüyorum sadece. Hani Nazım Hikmet'in En Güzel şiirinde igüzel bir bölüm var: ''En güzel günlerimiz, henüz yaşamadıklarımız.'' Ben hep bunun hayalini kuruyorum. O güzel günleri görmek umuduyla yaşıyorum; ama sanırsam daha çok bekleyeceğim.

    Neyse yapacak bir şey yok. Bu tüm okullarda olan bir şey büyük ihtimal. Odtü'de de böyle Hacettepe'de de.

    Ekleme: Bu arada fakir-zengin ayrımı yok. Ben işçi çocuğuyum, bugüne kadar da bir şey olmadı. (Yukarıda maddiyat-maneviyat deyince aklınız buraya gitmiştir diye yazdım.)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: oğuzatayy

    Uzun bir sürenin ardından foruma geri döndüm. Sınavla ilgili, aklınızdaki meslek tercihi ile ilgili burda size yardımcı olmak isterim. Sorularınız varsa alalım.



    Bilkentin kızlarına taş olmuş diyorlar doğru mu

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzellik anlayışı özneldir.
  • Amin.
  • oğuzatayy O kullanıcısına yanıt
    bi ara senin düşünceler bende de vardı sorular sorular sorulare bitmek bilmeyen şimdi dinlemiyorum onları
  • Dostum actıgın konudan hatırladım seni bir de Oguz Atay sevginden sanırım. Konuda da okuyun demistın kıtaplarını

    Onu okurken bı hıs kaplar ya içini, tuhaf ama sevıyorsun,ıcıne cekıyor ınsanı bırakasın gelmıyor, sanırim tam tarıf
    edemedım ama anladın dıye tahmın edıyorum.Yorumunu okurken onu hıssettım ıste paylasmak geldı ıcımden

    Basarılar dılerım :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eğitim sisteminin saçmalığından bahsetmeniz güzel olmuş. Ne saçma bir sınav sistemidir ki insanları ne kadar çalıştığına göre sınıflandırıyor? Yanlış anlaşılmasın yatan bir adam haketmediği bölümde okumamalı ama sadece çalıştığı için ve o alana ilgi duymadığı halde o alana gittiği için önümüzü kapatıyorlar. Ben Uzay Mühendisliği istiyorum ama tutmazsa gidemeyeceğim. Ama zengin aile çocukları THK'da 210 puanla bu bolumu okuyacak. Ne yapmış, hiç! Ben kendimden örnek verirsem el yapımı basit bir roketatar yaptım. Ta ki yanana kadar kullandım, eğlence amaçlı. Ve Roket yaptım. Ama puanım tutmazsa gidemiyorum. Ama bu alanda çalışmalarım var? İste burada kopuyor film. Rommel'in bir alıntısıyla bitireyim : 'İnsanlar temelde 4 özelliğe sahiptir. Zeki,tembel,hırslı,aptal. Aptal ve tembel olanlar tehlikelidir. Onlardan kurtulurum. Aptal ve hırslı olanlara önemsiz görevler veririm. Zeki ve hırslı olanları ekibine katarım. Zeki ve tembel olanları general yaparım.' Maalesef eğitim sistemimiz aptal ve hırslı elemanlar istiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Thomas Moore -- 15 Ekim 2015; 19:07:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.