Şimdi Ara

Kablosuz şarj teknolojisine ultrason damgası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
315
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Kablosuz şarj teknolojisine ultrason damgası


     

    Günümüzde kablosuz şarj sistemleri önemli bir yenilik olarak görülüyor ve henüz emekleme aşamasında diyebiliriz. Mobil cihazlardan elektrikli otomobillere kadar pek çok alan için geliştirilen kablosuz şarj teknolojilerinde önemli bir devir geride kalmak üzere. 




    Kablosuz şarj sistemleri genelde manyetik alanlardan faydalanarak enerji aktarımı yapıyor. Belirli bir alanda yayılan manyetik dalgalar enerjiyi uyumlu plakalara gönderiyor ve böylece şarj işlemi gerçekleşiyor. Bu sistemin hedefe yönelik olmadığı ve alan içerisine giren insanlara radyasyon anlamında zarar verdiği uzun süredir eleştiri konusu. 




    UBeam adındaki bir firma tarafından geliştirilen yeni teknoloji ise en güvenilir ve en dengeli kablosuz şarj imkanı sunduğu iddiasında. Bu yeni teknoloji enerji aktarımını insan kulağının duyamayacağı çok yüksek ultrason dalgaları üzerinden yapıyor.




    20 kişilik mühendis ekibinden oluşan uBeam, uzun araştırmalar sonucunda ultrason dalgalarının en verimli kablosuz şarj sistemine imkan tanıyabileceğini keşfetmiş. Bu teknolojide bir vericiden çıkan ultrason dalgaları doğrudan uyumlu alıcıya enerji aktarımı yapabiliyor. Böylece belirli bir alana dalga yayma ihtiyacı olmuyor ve hedef alıcı dışında dalgalar farklı bir yöne gitmiyor. 




    Firma bu teknoloji ile bir metreye kadar kablosuz şarj imkanı sunabildiğini belirtiyor. Ayrıca kullanılan ultrason dalgaları insan derisi tarafından emilmiyor aksine tamamen yansıtılıyor ve zararsız bir şarj süreci sağlanıyor. Şarj esnasında herhangi bir iletişim sistemi veya elektronik cihaz ile çakışma yaşanmıyor. 




    Elbette teknolojinin dezavantajları da mevcut. Örneğin ultrason dalgalarının arada herhangi bir engel olmadan doğrudan hedefe ulaşması gerekiyor. Araya giren nesneler aktarımı koparabiliyor. Yine bu teknolojinin şimdilik maliyetleri yüksek. 




    Bununla birlikte uBeam sadece enerji değil veri aktarımı yapabilmeyi de hedefliyor. Böylece bir USB kablosu gibi ultrason dalgaları ile hem enerji hem de veri taşınabilecek. Bu da yeni bir dönemin kapılarının açılması anlamına geliyor ancak bunun için teknolojinin ticari hayata geçişini beklememiz gerekecek.   

     

     








  • ne emeklemesi ben 4 yıldır lumia telefonumu kablosuz şarj ediyorum zaten.

  • Emekleme kalmadi 3 4 yikdir kablosuz sarj var sadece yeni yeni yaygınlaşıyor

  • Bu emekleme lafı umarım ülkemizde yaygın olmama anlamındadır, apple yapmadı henüz demek anlamında değil. Türkiyede pek göremesekte yurtdışında bazı yabancı restoranlarda masaya telefonunuzu koyduğunuzda şarj olduğunu görebilirsiniz.

  • gelişim olarak emeklemesinden bahsediliyor lumia cihazınla kaç dk doluyor acaba



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cntrl -- 11 Ekim 2015; 2:10:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Emekleme aşaması belki şöyle açıklanabilir,kablosuz şarj teknolojisini daha kullanılabilir hale getirmek gerek.Misal; sırt çantanızda dizüstü,cebinizde akıllı telefonunuz var bu cihazları herhangi kablo yada stant olmaksızın şarj edebilmek önemli,asıl kullanılabilirlik burada.dizüstü bilgisayarların hala ''eşek'' kadar şarj cihazları,akıllı telefonların bozulan şarj aletleri ve şarj soketleri başımıza dert olmakta.

  • İnsan vücudunun ultrason dalgalarını yansıttığını ilk defa duyuyorum. Yalnız asıl ilgimi çeken adamlar 20 kişilik araştırma grubu ile bulmuşlar bunu. Keşke bizim ülkemizde de daha fazla desteklenebilse böyle araştırmalar da biz de bu alanlarda en azından biraz varlık gösterebilsek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fuujitsu -- 11 Ekim 2015; 10:36:33 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • cntrl C kullanıcısına yanıt
    inan hiç bakmadım gece yatınca koyuyorum komidine sabah alıp işe gidiyorum. ama sanırım prize takmaktan biraz daha uzun. bi denicem bende merak ettim
  • nexus 5 kullanıcısı olarak kablosuz şarj süresinin normal şarj aleti ile aynı olduğunu söyleyebilirim.

  • yanlış anlamışsınız, emekleme derken yani emekliyorlar, emek veriyorlar teknolojinin gelişmesi uğrunda demek istenmiş, yoksa emeklemek değil..
    111111BIR111!!
  • 20 kişilik mühendis çalışmalarla buldu deniyor Tesla'nın kemikleri sızlıyodur heralde. Proje Tesla'nın nereye bulmuş bu 20 kişi ben onu anlamadım.
    Apple 2013 yılında kendi geliştirdiği ve telefon tablet ve bilgisayarı şarj edebilecek bir kablosuz şarj istasyonu üzerinde çalışıyor ve patentini aldı. Apple piyasaya girmesiyle artık depar atar hale gelecek sistemler ve kablo derdinde tamamen kurtulacak insanlar. Evlerinde iş yerlerinde gittikleri cafelerde masaya entegre olarak telefonlarını şarj edebilecekler. İkea'nın masalara ve lambalara koyduğunu düşünürsek ayrıca samsung ta tv lerin ayaklarına koyduğunu düşünürsek çok değil ülkemizde de 5-6 ay içinde kullanım alanı çok genişleyecek.
  • kablosuz şarjı ben 10 yıl önce konuşuyordum ama sağlık açısında zarar vereceğinden etik bulmamıştım.manyetik dalga teorileri değişmediği için evime sokmayacağım teknolojilerden biri.yani bence ölü doğan bir teknoloji.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aycibin -- 2 Kasım 2015; 8:13:42 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gandalff

    yanlış anlamışsınız, emekleme derken yani emekliyorlar, emek veriyorlar teknolojinin gelişmesi uğrunda demek istenmiş, yoksa emeklemek değil..
    111111BIR111!!

    Kesinlikle katılıyorum bu arkadaşa

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu bağlamda wi-fi sinyali içeren vücuda çokta az olsa zararı olan hiç bir teknolojiyi kullanmamak gerekir. Bunlar sırasıyla telsiz telefon, cep telefonu, wi-fi modemler routerlar, radyolar, tv ler vb vb vb sayamadım bir an gözümde büyüdü. Hatta bunu da geçtim şehir şebekesinin yer altından geçtiğini ve manyetik alandan etkilendiğimiz için sokakta yürümemek lazım. Komplo teorisi kuracaksak bunların hepsinin bir zararını kabul ederek kullanıyorsak devreyi tamamlaması için telefondaki receiver ile dokunmalı bir teknoloji olduğu için aksi takdirde devreyi tamamlamayan bir sistemin nasıl zararı olacağı da merak konularım arasında. Dendiği gibi vücuda zarar verecek bir manyetik alan etkisi olsa FDA den onay ALAMAZ ve piyasaya ÇIKAMAZDI zaten.
    Son olarak Apple 2013 yılında patentini alıp pc, tablet, mp3 çalar ve telefonu ortak alanda şarj etme üzerine giderken, LG ve Samsung bu teknolojiyi tablet ve telefonlara yavaş yavaş uygularken ve çıkardığı TV lerin ayaklarına transmitter'ları yerleştirirken ve İkea (evimizin her şeyi) ürettiği lamba ayaklarına, sehpalara, masalara transmitter ları entegre edip kablosuz şarj uyumlu telefon kılıfları satmaya başlamışken bu arkadaşların ürün geliştirme müdürleri ve üstündeki arkadaşlar bu alana önem vermişken ölü teknoloji demek gerçekten Apple-Samsung-LG gibi ilk 10 da olan firmaları zor durumda bırakmıştır diye düşünüyorum.Yaptıkları yatırım ölü teknolojidir ve bunu düşünememişlerdir.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: CoreXXX

    ne emeklemesi ben 4 yıldır lumia telefonumu kablosuz şarj ediyorum zaten.

    Ne desem bilemedim. Bir kac kere yazidim ama geri sildim.

    Kablosuz derken bir platfor uzerune birakildiktan sonra o platform vasitasi ile sarj olan cihazlar demiyor. Bu kablosuz sarj mevzusu baska. Siz elinizde, cebinizde, cantanizda veyahut birkatiginiz herhangi bir masanin uzerinde ekstra bir aparat,cihaz olmaksizin tamamen bagimsiz sarj olmadan bahsediliyor.

    Sunuda soylemeden edemeyecegim. Malesef Turkiyede halkin buyuk bir kisminin egitim seviyesi, bilgi ve kultur bakimindan yeterliligi cok zayif. Bu gercek bizleri her konuda yuz yuze gelmemize sebep oluyor. Ornekte oldugu gibi. Zor bu ulkede yasamak cok zor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.