Şimdi Ara

Android Telefonu Türkçe Yapma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
3.356
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kullandığım Telefon : Samsung Galaxy S4
    Android Sürümü : 5.0.1
    Modeli : SGH-I337M

    Yurt Dışından Gelen İngilizce Telefon Root'suz Nasıl Türkçe Yapılır? Morelocale 2 uygulaması nasıl kullanılır?
    Çok araştırdım alttan girdim üstten çıktım, bilgileri bir araya getirdim ve yurt dışından gelen telefonlar nasıl Türkçe dil desteği Root'suz nasıl eklenir öğrendim. Bunları size çok basit bir şekilde anlatacağım. Ben yukarıda belirttiğim telefona uyguladım ve altta vereceğim video'da anlatan arkadaşta HTC telefonunda uygulamış. Kanaatimce tüm Android telefonlarına yapılabilir. Başta söyleyeyim %90 civarlarında telefon Türkçe oluyor.

    Telefon Türkçe olmadan önce :
     Android Telefonu Türkçe Yapma


    Şimdi adımlara geçelim :
    1) Google Play Store'den "Morelocale 2" programını bulup indiriyoruz.
    2) Morelocale 2 uygulamasını indirip kurduktan sonra açın ve Türkçe'yi seçiniz. Telefonunuz Root'lu ise Türkçe olur direk eğer Root'lu değil ise alttaki uyarıyı alırsınız. Telefonu bu adımda Türkçe olanların işi burada bitmiştir, eğer dediğim gibi alttaki resimdeki uyarı alanlar adımlara devam etsin.
     Android Telefonu Türkçe Yapma


    3) Hemen üstteki hatayı alanlar BURADAN Minimal ADB and Fastboot programını indirerek bilgisayara kuruyorsunuz. BURADAKİ video'yu izleyerek USB Hata Ayıklama (USB Debugging) nasıl aktifleştirilir öğreniyoruz. Bu videodan daha fazlasını da öğrenebilirsiniz ama onun orada kullandığı telefon uygulaması Morelocale 2 değil ama mantık aynı. Size tavsiyem buradaki adımları takip edin, tercih sizin.

    4) USB Hata Ayıklama aktifleştirildikten sonra USB kablo ile telefonu bilgisayara bağlayın ve kurduğumuz Minimal ADB and Fastboot programını çalıştırın. Program çalışınca siyah bir ekran gelecek oraya komut yazacağız.

    5) Açılan siyah ekrana adb shell komutunu yazıyorsunuz ve enter'a basın. Bu komutu yazınca bende siyah ekranda hata verdi ve videonun 4:44 zamanında telefonda arkadaşın gösterdiği gibi Allow USB Debugging? adlı küçük bir pencere açıldı, oradan Always allow from this computer seçeneğini işaretledim ve OK'a bastım sonra tekrar bilgisayardaki siyah ekrana adb shell komutunu yazınca başarılı oldu.

    6) adb shell komutu başarılı olduktan sonra yine siyah ekrandan devam ederek pm grant jp.co.c_lis.ccl.morelocale android.permission.CHANGE_CONFIGURATION komutunu yazın ve enter'a basın. Beşinci ve altıncı basamakta anlattığım işlem sonucunda o siyah ekrandaki sonuç hemen alttaki resimde görüldüğü gibi olacak.
     Android Telefonu Türkçe Yapma


    7) Şimdi telefondan Morelocale 2 uygulamasını açarak Türkçe'yi seçiyorsunuz ve hayırlı uğurlu olsun.

    Bunlarda telefonum Türkçe olduktan sonraki resimleri :
     Android Telefonu Türkçe Yapma


    Bu derlemede kullanılan kaynaklar;
    Kaynak 1
    Kaynak 2

    *Bu yazı gokdemir57 tarafından derlenmiştir, lütfen kaynak belirtiniz.



  • Paylaşım için tesekkurler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.