Şimdi Ara

▓ MHP'nin (dolaylı olarak Türkiye'nin) Devlet Bahçeli açmazı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
73
Cevap
1
Favori
1.941
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
14 oy
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • "MHP ve HDP'nin bir çok ortak noktası var" desem, çoğu kişi şaşırır eminim ki. Hatta "Daha neler?" gibisinden tepki göreceğimden de eminim bundan dolayı.

Her 2 parti de:
    – 17/25 Aralık dosyasının açılmasını istiyor.
    – AKP'nin bu ülkeye çok zarar verdiğini ve artık iktidarda kalmaması gerektiğini savunuyor.
    – MİT yasasına, makul şüpheli yasasına, muhâlif olan herkesin sinidrilmeye çalışılmasına, gayr-i hukûkî olarak çıkartılan diğer tüm kanunlara karşı.
    Tamamı AKgençlerden oluşan sözde Osmanlı Ocakları çetesi, MİT elemanlarının desteğiyle HDP bürolarını, ülkücü kılığıyla bastılar ve yağmaladılar malum ki. Amaç, MHP ve HDP'lileri sokağa dökmek, onların birbirlerini yemelerini sağlamak ve bunun üzerinden de bu 2 partinin oylarını ütmekti AKP'nin amacı ama her 2 parti de bu oyuna gelmedi malum ki. Sadece birisi bile bu oyuna gelmiş olsa, neler olurdu, bunu tahmin etmek zor değil. İşte, bu konuda da MHP ve HDP aynı çizgide bulunmaktalar. Her 2 partiye de AKP tarafından operasyon yapıldı.
    .
    .
    .

Bu maddeler çoğaltılabilir. Durum buyken, Sırf HDP ile aynı çizgide bulunmamak adına, şu ülke, millet, memleket ve hatta kendi yararınıza bile olan konularda, neden HDP ile asgarî müştereklerde bir araya gelipte AKP'nin karşısında durmadı Bahçeli'li MHP.

Bahçeli'li MHP, "HDP ile aynı çizgide bulunmayız" derken, AKP'nin ekmeğine yağ çaldığınızın farkında değil mi? Bahçeli'li MHP'nin bu tutumu sebebiyle AKP'nin iktidarda kaldığının, meclis başkanının onlardan seçildiğinin farkında değil mi? Lütfen kendizine gelin. Dar değil, geniş düşünün. Beğeniriz, beğenmeyiz; HDP meclise TC yasalarına göre girmiştir. Bu kadar nettir. Onları yok sayamazsınız. Kendi kırmızı çizgilerinizi bahâne ederek HDP'ye karşı durmak adına, sözde muhâlif olarduğunuz AKP ile aynı çizgide bulunduğunuzu hatırlatmak isterim.

Tayyip Erdoğan görev verirdi-vermezdi ayrı konu; CHP-MHP-HDP veya CHP-HDP+HDP (HDP içeriden veya dışarıdan yani) koalisyonu yapılmış olsa, her 3 partinin de asgarî müştereklerde bir araya gelmesi ile bir restorasyon süreci başlayabilirdi. Kılıçdaroğlu'nun Bahçeli'ye başbakanlığı bırakma sözünü ise samîmî bulmuştum mesela ben bu noktada. Bu sayede şu anda AKP tek başına hükümetmiş gibi hâlâ iktidar olmaya devam edemezdi. Hukuksuzlarına devam edemezdi. Onlar için yanlışlarının bedelini ödeme süreci başlardı. Ülke normale dönmeye başlardı vs… İçini siz doldurun artık.

Bahçeli'li MHP, "HDP ile koalisyon yapmam" diyerek, meclis başkanı seçiminde olduğu gibi yine AKP'nin ekmeğine yağ sürüyor. CHP ile koalisyon yapacak kadar oyu olsa neyse bir de. Üstelik, HDP'nin dışarıdan destek vereceği bir CHP-MHP koalisyonuna da "Hayır" demesini anlamak mümkün değildi.

Uzun vadeli değilse bile, AKP'nin yaptığı tahribatı onarmak adına, en azından kısa vadede bir restorasyon sürecine Türkiye'nin ihtiyacı vardı halbuki. Sağduyulu herkesin de çağrısı bu yöndeydi zaten.

Beğen-beğenme, TC yasalarına göre meclise giren bir partiyi "Tanımıyorum" diyemez kimse. Derse ne olur? Normal şartlarda yetkisi kalmamış AKP, hala tek başına iktidarmış gibi ülkeyi tek başına yönetmeye devam eder işte.

Bu durumda Bahçeli'li MHP'nin mızıkçılığı kime yarıyor? AKP'ye. Hani AKP haindi MHP'ye göre. Sen haine destek veriyorsun o zaman dolaylı olarak.

Yıl olmuş 2015. Hala masada kaybediyoruz. Böyle basiretsizlik olur mu? Meseleye art niyetle baksam, Bahçeli'nin MHP'nin ilkelerini bahane ederek AKP'ye destek çıktığını düşüneceğim. Zira buna engel yok. Çünkü Türkiye'nin en büyük 3. partisinin başında duran adam bunu göremiyor ama ben görüyorsam, orda büyük bir sorun var demektir. İyi niyetle baksam ve "görmemesi mümkün değil" desem, o zaman da milliyetçilik adına vatana ihânet durumu var ortada.

Velhâsıl: Bahçeli, nerden baksan elde kalıyor.

Bahçeli'nin başında bulunduğu MHP'nin, tabanına rağmen yaptığı diğer büyük yanlışlar:

- Önceki seçimde de, bu seçimde de BBP ile ittifak yapmalıydılar.
    - Meclis başkanı seçiminde AKP'li adayın seçilmesi sağlandı.
    - Sinan Ogan'ın partiden ihraç edilmesi.
    - Meral Akşener'in vekil adayı yapılmaması.

Ben gerçeğin peşindeyim, kimin söylediği önemli değil. Ben adaletin peşindeyim, kim için veya kime karşı olduğu önemli değil.
    Eğer dikkatli değilseniz, gazeteler sizin zulüm gören insanlardan nefret etmenizi ve zulmü uygulayan insanları sevmenizi sağlar. Malcolm-X

Her zaman kazanan, bir defa kaybettiğinde tam kaybeder. Adâlet geciktikçe cezası büyür. Adâlet geldiğinde iflat etmez. Hak sillesinin sadâsı yoktur! Bir vurdu mu, devâsı yoktur. Mustafa Özcan

• Kılıçdaroğlu en mantıklı ve adam gibi adamdır benim gözümde şuan.

Hatta şunu da söyleyebilirim ellerinde malzeme kalmadıklarından akpliler "Yürüyen merdivene ters bindi" gibi videolar yapmaya başladılar.

İşin aslı adam hatasız ve çok güzel bir tavır takındı.

Ve şuan kürt olup pkk'yı sevmeyenlerin CHP'ye oy verebilme ihtimalleri olduğuna inanıyorum.
    MHP'nin ve ülkenin selâmeti için partinin bu adamdan kurtulunması ve daha demokratik bir başkanın seçilmesine ihtiyacı var.

Ben gerçeğin peşindeyim, kimin söylediği önemli değil. Ben adaletin peşindeyim, kim için veya kime karşı olduğu önemli değil.
    Eğer dikkatli değilseniz, gazeteler sizin zulüm gören insanlardan nefret etmenizi ve zulmü uygulayan insanları sevmenizi sağlar. Malcolm-X

Her zaman kazanan, bir defa kaybettiğinde tam kaybeder. Adâlet geciktikçe cezası büyür. Adâlet geldiğinde iflat etmez. Hak sillesinin sadâsı yoktur! Bir vurdu mu, devâsı yoktur. Mustafa Özcan
  • quote:

Orijinalden alıntı: bocekgrafik

Parti kıyaslaması yapmak için açmadım aslında konuyu. Dikkat edilecek olursa, MHP'yi değil de, Bahçeli'yi eleştirdim.
    MHP'nin ve ülkenin selâmeti için partinin bu adamdan kurtulunması ve daha demokratik bir başkanın seçilmesine ihtiyacı var.

"O yorumu neden yazdın" diye soracak olursanız MHP'ye oy verenler HDP'ye mümkün değil vermezler.

Son olaylardan sonra akpye de kaymayacağını gördüm o oyların.

Oylar kayacaksa "Bahçeli gidene kadar" Kılıçdaroğluna kaysın. Çünkü ben de bu düşüncedeyim.

Bahçeli olmasa hatta Pamukoğlu gelse ve yer yer "faşistliğe" kayan bir siyaset yapsa gene de oylarını arttırırdı MHP.

Ama Bahçeli HDP ile aynı oyu aldığı halde hala o koltuktaysa buna "demokratik" bir lider değil "diktatörlük" denir.

• Bahçeliye göre hdp akpden daha büyük bir tehdit .Bir chpliye göre ise tam tersi .

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Meral Akşener'in millet vekili adayı yapılmaması şaşırtıcı ama hdp ile koalisyon kurmadığı için mhp'yi eleştirenleri anlamıyorum. Mhp'ye hayırcı diyenlere güler geçerim. Hdp denen parti midir artık nedir sen milli değerlerin hepsini aşağıla, ülkenin askerini vuran terör örgütleriyle iş birliği yap, İstiklal Marşı'nı okuma, sonra milliyetçi kesimin oy verdiği partiye git koalisyon kurmak iste. Bahçeli en iyisini yaptı bu konuda. Mhp + chp oyları yetse olabilirdi ama hdp ile olmaz. Hdp ile koalisyon kursalardı hiç mi başka Atatürkçü Milliyetçi parti yok, gider oyumu başka bir partiye atardım.

Problem 3'lü koalisyon kurulunca akp gideceği için mhp'nin üzülmesi değil, hdp'nin mhp ile görüşlerinin karşı olması. Biri terör örgütünün meclisteki kolu, diğeri kaliteli vatanını seven insanların oy verdiği bir parti. Diyelim koalisyon kurdular hdp demeyecek mi kardeşim benim de bu koalisyonda oyum var ben de şunları şunları istiyorum diye. Bu kadar eleştirdim ama hdp pkk ile iş birliği yapmayı bırakırsa, üçlü koalisyon kurulursa, ekonomi iyiye gider ve vatandaş memnun kalırsa süper olur. Çünkü akp'den gerçekten sıkıldım. Tn panelli 18.5 inç monitörden ips panelli 24 inç monitöre geçmek gibi olur :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi myalperen -- 9 Ekim 2015; 15:56:30 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Ryzen 5 1600X | GA-AB350M-D3V | 2x8GB 3000MHz | RX 5600 XT - Xeon X3440@3.8GHz | GA-H55M-S2V | 2x4GB@1200MHz | R9 380 4GB
    CGNat IP ile Port Açma

• sekizeşittirbüyükd kullanıcısına yanıt
    quote:

"O yorumu neden yazdın" diye soracak olursanız MHP'ye oy verenler HDP'ye mümkün değil vermezler.

Orası öyle zaten.

quote:

Mevzu, oyların AKP'ye kayması değil ki. Oylar MHP'de kalsa bile, Bahçeli'li MHP bu tutumuyla MHP'ye değil, AKP'ye hizmet etmiş oluyor. Bunu demek istemiştim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Orası öyle zaten.

quote:

Mevzu, oyların AKP'ye kayması değil ki. Oylar MHP'de kalsa bile, Bahçeli'li MHP bu tutumuyla MHP'ye değil, AKP'ye hizmet etmiş oluyor. Bunu demek istemiştim.

Dediğiniz doğru ama bunu alttan alttan yapıyor.

Kimse meclis başkanlığını akpye hediye ettiğini unuttuk sanmasın. SADECE Bahçeli'nin suçudur bu.

• myalperen kullanıcısına yanıt
    "Restorasyon hükümeti" kavramını duydunuz mu, bilmiyorum. MHP ve HDP'nin birbirine karşı olduğu temel özellikleri, PKK olduğunu bilmeden yazdığım düşünülmemiştir inşallah.
    Hem HDP, hem de MHP, AKP'den rahatsız mı? Rahatsız. Ben yukarıda, 2 partinin ihtilafa düşeceği konuları değil, müştereken karşı oldukları konuları yazdım.

İşte restorasyon sürecinde herkes kendi kırmızı çizgilerini bir kenara bırakarak, asgarî müştereklerde bir araya gelip, o sorunları düzelttikten sonra da erken seçime gidilirdi.

Konunun, hangi partiye oy verilmesi gerektiğiyle alakası yok bu arada.

Bana kalsa en idealçözüm, MHP-CHP koalisyonu ama bu 2 partinin oyları yetmediği için böyle bir sorun var ya zaten. Yoksa, bu 2 partinin oyları yetmiş olsa, neden böyle bir 3'lü koalisyondan bahsedilsin ki? "Restorasyon hükümeti" fikrini öne atanlan, böyle düşünüyorlar ki, bence de mantıklı.

Bunu, aynı mahallede kavgalı olan 2 gencin (MHP ve HDP), başka mahalleden gelipte kendi mekânlarını basan kişiye (AKP) karşı gecici olarak ittifak yapmaları gibi düşünün. O genci def ettikten sonra, kendi aralarındaki kavgaya devam edebilirler zaten. Buna mâni olan yok. Olması gereken bu hatta.

• sekizeşittirbüyükd kullanıcısına yanıt
    quote:

Dediğiniz doğru ama bunu alttan alttan yapıyor.

AKgençlerin ülükücü kılığında HDP bürolarını basması, bunun içindi zaten. "Mevzu o değil" derkenden kastım, bu konuyu açma maksadım o değil.

quote:

Kimse meclis başkanlığını akpye hediye ettiğini unuttuk sanmasın. SADECE Bahçeli'nin suçudur bu.

Bu ve diğerlerini yazdım zaten konuyu açarken...

• Düşündüğünüz, Türkiye'nin çıkarları açısından iyi olabilir gerçekten. Ama her yönüyle mhp'nin hdp gibi bir partiyle koalisyon kurması komik geliyor. Kabullenemiyorum kendi çapımda, ne hale düştük, bu günleri de mi görecektik diye. Bir gün bu ülke siyasette dini kullanan, başka ülkelerin destekçiliğini yapan partilerden kurtulacak, eminim ama keşke daha iyi bir şekilde kurtulma şansı olsa, hdp içermeyen koalisyon gibi.

Dediğiniz gibi chp+mhp oyları yetse güzel olurdu.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Ryzen 5 1600X | GA-AB350M-D3V | 2x8GB 3000MHz | RX 5600 XT - Xeon X3440@3.8GHz | GA-H55M-S2V | 2x4GB@1200MHz | R9 380 4GB
    CGNat IP ile Port Açma
  • myalperen kullanıcısına yanıt
    quote:

Düşündüğünüz, Türkiye'nin çıkarları açısından iyi olabilir gerçekten

Olay sadece bu zaten. Hani,"Söz konusu vatansa, gerisi teferruattır" mevzusu yani.

quote:

Ama her yönüyle mhp'nin hdp gibi bir partiyle koalisyon kurması komik geliyor. Kabullenemiyorum kendi çapımda, ne hale düştük, bu günleri de mi görecektik diye.

Bence de böyle ama gerçekçi olmak lazım. Duygusal davranmak, bize kaybettiriyor.

• Bazı yanlışları oldu kabul ediyorum ama olaya tamamen objektif bakarak Hdp konusunda ittifakın uzun vadade Mhp için büyük riskler içerdiğini görürüz.Çünkü Mhp tamamen milliyetçi bir olguyu dava edinmiş bir parti.Eğer %60 blok yada Chp-Mhp ve arkadan destekli bir hdp opsiyonlarında bu terörün başlamayacağını mı düşünüyordunuz?

Şuan gelinen olay tamamen akp'nin milliyetçi oyları bünyesine almak için yaşattığı bir kaos.Suruçtan başlayan olaylarda Mit'in parmağı var.Bana Suruçtaki patlamanın sadece işidin planlayıp yaptığına kimse inandıramaz.Mit işide gönderdiği silahların diyetini istedi.

Peki 7 hazirandan sonra Mhp bu bloğa girseydi ne olurdu, şuan barajı geçip geçmeyenin hdp değil mhp olarak tartışıyorduk.İnanın bu adamlar, Mhp'deki milliyetçi oyları almak için istanbulda bile bomba patlatırdı.

Özet olarak tekrar seçim bence akp hariç herkese yarayabilir.Düşüş trendi devam edecektir diye düşünüyorum ve geçen seçimde aldıkları oyu arttırıcaklarına ihtimal vermiyorum.Çünkü milliyetçi oyları almak için az olan kürt oyunuda kaptırdılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fluox -- 9 Ekim 2015; 16:38:54 >
    Egemenlik ve saltanat hiç kimse tarafından hiç kimseye, ilim icabıdır diye; görüşme ile, münakaşa ile verilmez. Egemenlik, saltanat kuvvetle, kudretle ve zorla alınır. Osmanoğulları, zorla Türk milleti'nin egemenlik ve saltanatına el koymuşlardı; bu musallat olmalarını altı asırdan beri devam ettirmişlerdi. Şimdi de, Türk Milleti bu mütecavizlerin hadlerini ihtar ederek, egemenlik ve saltanatını, isyan ederek kendi eline açıkça almış bulunuyor. Bu bir olupbittidir. Söz konusu olan; millete saltanatını, egemenliğini bırakacak mıyız, bırakmıyacak mıyız? Meselesi değildir. Mesele zaten olupbitti haline gelmiş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, mutlaka olacaktır. Burada toplananlar, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce uygun olur. Aksi takdirde, yine gerçek gerektiği şekilde ifade olunacaktır. Fakat ihtimal bazı kafalar kesilecektir. 1922 (Nutuk II, S. 691)

• fluox kullanıcısına yanıt
    Ben de bunların farkındayım.

Lâkin, Bugün; 16:04:53 tarihli mesajımda da ve ilk mesajda da belirttiğim üzere, geçici bir restorasyon hükümetinden bahsettim. Bir önceki mesajımda ise, "Söz konusu vatansa, gerisi teferruattır" durumunun yaşandığını izah ettim. Zîrâ Türkiye olmazsa, MHP de olmaz.

Tekrar edeyim: Keşke CHP-MHP oyları koalisyon için yetseydi de bunları tartışmak zorunda kalmasaydık.

* * *

Konuyla direk olarak alâkalı değil ama, HDP'nin son zamanlardaki yapıcı tutumunu da gözardı edemeyim. Evvelâ şu gerçeği net olarak görmemiz lazım:

1- HDP meclise girmemiş olsaydı, bugün AKP tek başına hükümetti.
    2- AKGençler, MİT'in de desteğiyle HDP bürolarını ülkücü kılığıyla bastıklarında HDP'liler bu oyuna gelseydi, şu an ortalık karışmıştı. Şükür ki bu oyun deşifre oldu.
    3- Ama numaradan, ama gerçekten, Demirtaş, PKK'ya silah bırakma çağrısı yaptı.
    4- Dün de "Bu sorunun silahla çözüleceğini düşünen, bize oy vermesin" diyerek müsbet bir duruş sergiledi.

Tabii ki HDP'nin PKK ile bağı kopmuş değil. Tabii ki HDP'den, bir MHP gibi milliyetçi bir tavır göremeyiz. Lâkin, eski hâllerine nisbetle de, müsbet yöndeki bu adımlarını görardı edersek, bunun acı reçetesi bize de çıkar.

• İfade etmem gerek ki Demirtaş son zamanlarda gördüğüm en başarılı siyasi figürlerden.Sevmeme gerek yok ama saygı duyduğum bir gerçek.Hele ki siyaset adamlarının bu kadar çok ayağa düştüğü bu dönemde kullanmasını bilene bir şans.Eğer Pkk gibi bir örgüt olmasa kesinlikle oyunu arttıracak bir potansiyele sahiptir ve hatta ileri götürüyorum pkk Demirtaşın ayağına pranga.

Keşke pkk ile ilişkilendirilmeyen veya zorlanmayan bir partide siyaset hayatını sürdürseydi, oy atmayı düşünebilirdim.
    Egemenlik ve saltanat hiç kimse tarafından hiç kimseye, ilim icabıdır diye; görüşme ile, münakaşa ile verilmez. Egemenlik, saltanat kuvvetle, kudretle ve zorla alınır. Osmanoğulları, zorla Türk milleti'nin egemenlik ve saltanatına el koymuşlardı; bu musallat olmalarını altı asırdan beri devam ettirmişlerdi. Şimdi de, Türk Milleti bu mütecavizlerin hadlerini ihtar ederek, egemenlik ve saltanatını, isyan ederek kendi eline açıkça almış bulunuyor. Bu bir olupbittidir. Söz konusu olan; millete saltanatını, egemenliğini bırakacak mıyız, bırakmıyacak mıyız? Meselesi değildir. Mesele zaten olupbitti haline gelmiş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, mutlaka olacaktır. Burada toplananlar, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce uygun olur. Aksi takdirde, yine gerçek gerektiği şekilde ifade olunacaktır. Fakat ihtimal bazı kafalar kesilecektir. 1922 (Nutuk II, S. 691)
  • fluox kullanıcısına yanıt
    O da bu bağı koparmaya çalışıyor zaten. En azından öyle görünüyor; içini bilemeyiz. Zaman içinde sadece laflarına bakmayıp, icraatlarını takip edeceğiz.

• bocekgrafik kullanıcısına yanıt
    Gayet yerinde tespitler...
    Büyük beyinler fikirleri, orta beyinler olayları, küçük beyinler ise kişileri konuşur. Hyman G. Rickover

• MHP lideri Bahçeli'den önemli açıklamalar

MHP lideri Devlet Bahçeli, özel bir televizyon kanalında açıklamalarda bulundu. "AK Parti ve sözcüleri ile televizyondaki temsilcileri MHP’ye neden hayır diyor diye düşünmüyorlar. MHP her şeye hayır diyor düşüncesi kamuoyunda da var." diyen Bahçeli 'hayır'da hayır vardır. Biz neye hayır demişiz? Azınlık hükümetine hayır demişiz. Erken seçime hayır demişiz. Seçim hükümetinde görev almaya hayır demişiz. HDP ile bir araya gelmektense hayır demeyi uygun gördük." diye konuştu. Öte yandan Bahçeli, Davutoğlu ile yaptığı görüşme sırasında yanında bulunan çantayı ve koalisyon şartlarını açıkladı.

MHP'NİN 4 ŞARTI

Birincisi anayasanın ilk 4 maddesinde içten bağlılık ve saygının şartı esasımızdır.

İkincisi çözüm sürecinin tümüyle tasfiyesi beklentimizdir. Çözüm buzdolabında ise fişinin çekilerek bozulmaya terkedilmesi.

Üçüncüsü rüşvet ve yolsuzluk vakalarının 17-25 Aralık vakasında ucu kime dayanırsa dayansın üzerine gidilmesi isteğimizdir.

Dördüncüsü hiçbir kural ve ilke tanımayan Cumhurbaşkanı’nın meşru ve hukuki görevinin yanında istikrarlı bir koalisyon arayışındayız. Kendisine bunları cebimden çıkarıp teker teker okudum.

BAHÇELİ'NİN DAVUTOĞLU İLE YAPTIĞI GÖRÜŞMEDE AÇIKLAMADIĞI MADDE

17-25 Aralık meselesini iktidara karşılık bir darbe olarak gördüklerini söyledi. Bu gelişmeler sırasında bir şey daha söylediler.
    İfade ettikleri konular, dediler ki, 'Bu düşüncelerin burada kalmasını rica ederim.

' Ben de 'Bu konuşmalar MHP’nin emanetindedir, merak etmeyin.' dedim. O günden bu güne kadar bunların hiçbirisini kamuoyu ile paylaşmama kararı aldım.

Bu görüşlerimi kamuoyuyla paylaşmıyorum.

Bu bilgileri Semih Bey de anlatamaz. Faruk Çelik ya da Başbakan anlatmalı bu konuları kamuoyuna. Birinci madde dışında bir madde. Bazı özel düşüncelerinden bahsettiler. Biz de hiçbir şey söylemedik bu konuda.

BAHÇELİ’NİN ÇANTASINDA NELER VARDI?

Çözüm süreci aldatmacasının sona erdirilmesi

- PKK'ya işlem neden yapılamıyor?

- Açılım ve çözüm bloku

- Kolalisyon protokolü için önerilemiz, yani iki partiyle koalisyon nasıl olur

- Bakanlık dağılımı, mevcut bakanlıklar ve kurumlar

- MHP-AKP koalisyonunda bakanlık dağılımı

4 ŞARTI KABUL ETMEDİLER

Bu dosyaları vermedim. "4 şartın kabul edilemeyeceğini ifade ederek" bu koalisyonun olmayacağını söylediler. Meclis'i erken seçime davet etmeyi düşünüyorlardı. 4 ilkemizi göz önünde bulundurarak buna destek vermeyeceğimiz nedeniyle görevi iade edip seçim hükümetini kurma yoluna gitmeyi tercih ettiler. Bir açıklama yapma gereğini ifade ettiler. "Buyrun zat-ı aliniz ifade etsin" dedik. Odalarına gittiler ve 1 saat sonra her şeye "hayır" dediğimizi söylediler. Algı yönetimi böyle başladı.

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/30322908.asp

• quote:

"MHP ve HDP'nin bir çok ortak noktası var" desem, çoğu kişi şaşırır eminim ki. Hatta "Daha neler?" gibisinden tepki göreceğimden de eminim bundan dolayı.

Her 2 parti de:
    – 17/25 Aralık dosyasının açılmasını istiyor.
    – AKP'nin bu ülkeye çok zarar verdiğini ve artık iktidarda kalmaması gerektiğini savunuyor.
    – MİT yasasına, makul şüpheli yasasına, muhâlif olan herkesin sinidrilmeye çalışılmasına, gayr-i hukûkî olarak çıkartılan diğer tüm kanunlara karşı.
    Tamamı AKgençlerden oluşan sözde Osmanlı Ocakları çetesi, MİT elemanlarının desteğiyle HDP bürolarını, ülkücü kılığıyla bastılar ve yağmaladılar malum ki. Amaç, MHP ve HDP'lileri sokağa dökmek, onların birbirlerini yemelerini sağlamak ve bunun üzerinden de bu 2 partinin oylarını ütmekti AKP'nin amacı ama her 2 parti de bu oyuna gelmedi malum ki. Sadece birisi bile bu oyuna gelmiş olsa, neler olurdu, bunu tahmin etmek zor değil. İşte, bu konuda da MHP ve HDP aynı çizgide bulunmaktalar. Her 2 partiye de AKP tarafından operasyon yapıldı.
    .
    .
    .

Bu maddeler çoğaltılabilir. Durum buyken, Sırf HDP ile aynı çizgide bulunmamak adına, şu ülke, millet, memleket ve hatta kendi yararınıza bile olan konularda, neden HDP ile asgarî müştereklerde bir araya gelipte AKP'nin karşısında durmadı Bahçeli'li MHP.

Bahçeli'li MHP, "HDP ile aynı çizgide bulunmayız" derken, AKP'nin ekmeğine yağ çaldığınızın farkında değil mi? Bahçeli'li MHP'nin bu tutumu sebebiyle AKP'nin iktidarda kaldığının, meclis başkanının onlardan seçildiğinin farkında değil mi? Lütfen kendizine gelin. Dar değil, geniş düşünün. Beğeniriz, beğenmeyiz; HDP meclise TC yasalarına göre girmiştir. Bu kadar nettir. Onları yok sayamazsınız. Kendi kırmızı çizgilerinizi bahâne ederek HDP'ye karşı durmak adına, sözde muhâlif olarduğunuz AKP ile aynı çizgide bulunduğunuzu hatırlatmak isterim.

Tayyip Erdoğan görev verirdi-vermezdi ayrı konu; CHP-MHP-HDP veya CHP-HDP+HDP (HDP içeriden veya dışarıdan yani) koalisyonu yapılmış olsa, her 3 partinin de asgarî müştereklerde bir araya gelmesi ile bir restorasyon süreci başlayabilirdi. Kılıçdaroğlu'nun Bahçeli'ye başbakanlığı bırakma sözünü ise samîmî bulmuştum mesela ben bu noktada. Bu sayede şu anda AKP tek başına hükümetmiş gibi hâlâ iktidar olmaya devam edemezdi. Hukuksuzlarına devam edemezdi. Onlar için yanlışlarının bedelini ödeme süreci başlardı. Ülke normale dönmeye başlardı vs… İçini siz doldurun artık.

Bahçeli'li MHP, "HDP ile koalisyon yapmam" diyerek, meclis başkanı seçiminde olduğu gibi yine AKP'nin ekmeğine yağ sürüyor. CHP ile koalisyon yapacak kadar oyu olsa neyse bir de. Üstelik, HDP'nin dışarıdan destek vereceği bir CHP-MHP koalisyonuna da "Hayır" demesini anlamak mümkün değildi.

Uzun vadeli değilse bile, AKP'nin yaptığı tahribatı onarmak adına, en azından kısa vadede bir restorasyon sürecine Türkiye'nin ihtiyacı vardı halbuki. Sağduyulu herkesin de çağrısı bu yöndeydi zaten.

Beğen-beğenme, TC yasalarına göre meclise giren bir partiyi "Tanımıyorum" diyemez kimse. Derse ne olur? Normal şartlarda yetkisi kalmamış AKP, hala tek başına iktidarmış gibi ülkeyi tek başına yönetmeye devam eder işte.

Bu durumda Bahçeli'li MHP'nin mızıkçılığı kime yarıyor? AKP'ye. Hani AKP haindi MHP'ye göre. Sen haine destek veriyorsun o zaman dolaylı olarak.

Yıl olmuş 2015. Hala masada kaybediyoruz. Böyle basiretsizlik olur mu? Meseleye art niyetle baksam, Bahçeli'nin MHP'nin ilkelerini bahane ederek AKP'ye destek çıktığını düşüneceğim. Zira buna engel yok. Çünkü Türkiye'nin en büyük 3. partisinin başında duran adam bunu göremiyor ama ben görüyorsam, orda büyük bir sorun var demektir. İyi niyetle baksam ve "görmemesi mümkün değil" desem, o zaman da milliyetçilik adına vatana ihânet durumu var ortada.

Velhâsıl: Bahçeli, nerden baksan elde kalıyor.

Bahçeli'nin başında bulunduğu MHP'nin, tabanına rağmen yaptığı diğer büyük yanlışlar:

- Önceki seçimde de, bu seçimde de BBP ile ittifak yapmalıydılar.
    - Meclis başkanı seçiminde AKP'li adayın seçilmesi sağlandı.
    - Sinan Ogan'ın partiden ihraç edilmesi.
    - Meral Akşener'in vekil adayı yapılmaması.

herkes biliyor chp = mhp = hdp

hdp = ???

ya şartsız koalisyon yada yok gene seçime gideriz

ek olarak açılım vs kalmadı

5000+ leş alındı temmuzdan beri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SECourses -- 15 Ekim 2015; 23:42:59 >

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.