Programı çalıştırıyoruz Pixelfehler definieren yazan yere tıklıyoruz siyah ekranda bozuk pikel olan yere sol tıklıyoruz sonra bozuk pixele olan en yakını rengi seçip sağ tıkla aynı işemli beyaz da yapıyoruz. ve Bozuk SubPixeliniz düzelmiş oluyor tamamen ölü pixelerede çalışmıyor.
dostum, beceremedim, ing. metin bulabilsem............ selamlar
program farklı renklerde yanan pixelleri düzeltmek için malesef bende deneyemedim ölü subpixelli lcd yok şu anda ama olumlu yorumlar var. programı çalıştırdıktan sonra tray de icon çıkıyor , ordan setup bastıktan sonra yukarıda anlatığım adımları uyguluyorsunuz.
bende kırmızı renkte bir pixel var. nasıl kullanılacağını daha açık yazarsan deneyebilirim.
nasıl oluyor yaw şimdi bi pixelin mavisi yeşili yandıysa sadece kırmızı veriyorsa , nasıl düzeltio ki bu yoktan var etmek gibi bişe! :P bi kişiye mahsus yawww micro tamirciler yollayıp tamirmi ettiriyor acaba
Anladığım kadarıyla, bozuk piksellere farklı bir renk bilgisi göndererek (mesela normalde mavi olması gereken piksele sarı, veya yeşil gibi) doğru yanmasını sağlamaya çalışıyor. Benim şu ana kadar karşılaştığım renkli pikseller (Samsung 920N'de) orayı "elleyince" gidiyordu. Sizinkileri bilemem.