Şimdi Ara

Hayaller mi Gerçekler mi ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
255
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bu sene İlahiyat'ı kazandım ve şuan okuyorum.Fakat asıl hedefim bilgisayar mühendisi olmaktı.İlahiyat'ın önü açık yani iş sıkıntısı yok.Mühendislikte ise ne olacağı belli değil.Asgari ücretle de çalışabilirsin 5-6 katıyla da.Ailem mühendislik okursam arkamda durmayacaklarını söylüyor.Tehdit edip yapamazsın diyorlar.Fakat bunlar önemli değil.Hayallerim satılmayacak kadar değerliler.Sizlerdwn yardım istediğim konuysa,mühendisliğin önünün gerçekten kapalı olup olmadığı hakkında bilgi almak.Okuyacağım üniversite de orta seviyede olacaktır.Yani her şey kendimde bitiyor.Görüşlerinizi bekliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Mühendislik vs imamlık.
    Trajikomik bir türkiye gerçeği malesef.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Görüşünüz için teşekkürler.Fakat boşta binlerce mühendis olması kafamı karıştırıyor.Bunların çoğu ingilizce biliyordur yoksa mühendisliği bitiremezlerdi.Ve hepsinin ortalama bir mühendis olduğunu düşünürsek niçin boşta bu adamlar ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir de açıklamaya çalıştığımı düşünün.
    Güzel kurgulanmış bir dram sahnesi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Imamlik vs mühendislik gibi saçma sapan bir karşılaştırmaya gitmeyecegim çünkü bunun içindeki acik ya da gizli küçümsemenin olsa olsa amip gibi basit yaşam formlarinin ürünü olduğunu biliyorum. Bu elemanların tespitini yaptıktan sonra hocam ben hayallerinin peşinden koşmanı öneririm. Bırak ailen destek vermesin, sen kendi hayallerin doğrultusunda bir yaşam sürdükten sonra ihtiyaçlarını da karşılarsın gerekirse part time çalışırsın filan fıstık da. Ayrıca bence ailen blöf yapıyor. Neyse, puanın nasıl bilmiyorum ama eğer bu seneyi atlatabilirsen puanının tuttuğu bir üniversitede yatay geçişle rahatça bir mühendisliğe gidebilirsin.. Bu yıldan itibaren yatay geçiş şartları değişti ve kolaylaştı. Bölüm değiştirme imkanı biraz daha genişledi. Bence senin hayalin de, gerçeğin de mühendislik. İlahiyat ailenin hayali ve gerçeği. Rızkı veren Allah, ayrıca.. ilahiyat ya da mühendislik değil..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Sene 2015 Aslan. Din herkesin içinde. Gerçekten istersen odtü niteliğinde mühendis de olursun, erteleye erteleye işlerini işsizler korosuna da katılırsın. Odtü niteliğine gelirsek, konyada okuyan nasıl olur diyeceksiniz. Tek kelime. İn-ter-net.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Puanım iyi değil,bu yüzden tekrar hazırlanmak daha faydalı olacaktır.Yazdıklarınızın çoğunda haklısınız.Teşekkürler.


    Diğer mühendislerlerden farklı olmak için gereken tek şeyin internet olduğunu biliyordum.Teşekkürler.
  • İyi düşün her hükümet gelip geçici.
  • Şimdiki aklım olsa imam falan olurdum.temiz para.milletin ağız kokusunu çekmessin stres olmaz.ramazanda da paranın dibine vururdum hatimlerle.diğerleride dil öğrensin kariyer yapıcam diye 35 40 ına gelsin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Polemiğe girmeye gerek yok mühendislik her türlü ezer. Tartışması bile saçma. İlahiyat nedir ya okunacak bir bölüm olarak bile bakmıyorum ben ona meslek olmasını geçtim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Görüşleriniz için teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.