Şimdi Ara

Yüzme bilmeyen öğreneceklere öneri

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
526
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle ben de bu yıl yüzmeyi öğrendim.Yüzme sakinlik isteyen bir spor heyecan yaparsanız batarsınız ben de aynen böyleydim.Su korkumu yenmemde en yardımcı olan şey nefes egzersizi.Mesela benim gibi vardır bilmeden önce kafa'yı nefes almak için sudan çıkartınca burnuma su kaçardı burnum yanardı ve batardım panikden bunun nasıl yapılması gerektiğini öğrendikden sonra yavaş yavaş su korkumu yenmeye başladım hiç aklıma bile gelmezdi balıklama atlayabileceğim.O'nun tekniği şöyle: Kafanız su da yüzerken yandan nefes alacağınız zaman burnunuzdan suyun içinde nefes verin kafanızı yana çıkartın ağzınızdan nefes alın.Ama bunu ilk defa yüzerken yapınca zor gelebilir önce bunun egzersizini yapmanız lazım.Egezersii tutunup da yapabilirsiniz nefesinizi tutun tutabildiğiniz kadar suyun için de durun.Kafanızı çıkartırken burnunuzdan nefes verin ve ağzınıdan nefes alın.Ben su korkumu böyle yendim umutsuzluğa da kapıldım ama kararlaştırdım ve öğrendim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sezar312 -- 5 Ekim 2015; 0:46:17 >







  • Bunlar hep hikaye. Ben babamın arkadaşından 1 yıl boyunca yüzme dersi aldım her hafta sonu. Yine de beceremedim, batıyorum istemsizce suya. Heyecan falan yok, duramıyorum suyun üstünde, kaldırma kuvveti çaresiz kalıyor karşımda. Çoğu şeye yeteneğim vardır ama yüzme konusunda sıfırım. Allah'tan boy uzun da havuzlarda zıplaya zıplaya ilerliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E1825AD4A -- 5 Ekim 2015; 5:49:22 >
  • Su da ayaklarını yürürken gibi ileri geri yapman lazım.
  • sezar312 kullanıcısına yanıt
    Valla adam milyon tane şey söyledi yıl boyunca yine de beceremedi beni yüzdürmeyi.
    Ki artık Phelps gelse yüzdüremez beni, fizikten ziyade psikiloji de girdi işin içine, yüzemeyeceği konusunda kararlı bir beyin var ortada.
  • Ben de senin gibi psikolojik durumdaydım aslında benim yüzme öğrenmekle falan hiç alakam yoktu ama askerlik başvurus yapacağım için öğrendim.Fakat yüzmeyi öğrendikden sonra çok zevki bir spor gerçekten bilmeden önce ve sonra suya bakış açım değişti önceden sanki bir cam mış gibi görürdüm havuz gördüm mü titrerdim şimdi rahatım.Dediğim gibi benim gibi bir amacın yoksa bile öğrenmek için kesinlikle öğren çok zevkli bir spordur.
  • Benim durumum çok garip .. Denizde yüzebiliyorum sırt üstü ama yüz üstü olmuyor ağzıma gözüme burnuma su kaçmasından nefret ediyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beni uykuda havuza atsalar gene boğulmam yüzerim yüzmek kadar basit birşeymi var gibi geliyor tabi 14 yıl denizle iç içe yaşıyınca bunları demek normal küçükken kendi başıma öğrenmişdim kollukların yardımıyla kolluk en fp yüzme öğrenme aracıdır ama yetişkinler takamıyor komik diye Yüzme muhakkak öğrenin ülkemizin 3 tarafı deniz elbet lazım olur onu geçdim sel olsa su baskını olsa gene hayat kurtarır yüzme bilmek lazım çokda zevkli
  • Yüzmeye yüzmeyi öğrenmek için gidilmez.
  • Ben bağcık bağlamayı bilmiyorum siz yüzme diyorsunuz gerçi onuda bilmiyorum.
  • Yav boş iş.Dedem beni 7 yaşında attı denize ya yüzersin ya boğulursun dedi o gün bişeyler oldu ve yüzmeyi öğrendim


    Yaş ilerledikçe daha zor öğrenilir bence.küçükken hallletmek lazım

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: deadmau5.

    Yav boş iş.Dedem beni 7 yaşında attı denize ya yüzersin ya boğulursun dedi o gün bişeyler oldu ve yüzmeyi öğrendim


    Yaş ilerledikçe daha zor öğrenilir bence.küçükken hallletmek lazım

    Ahaha ıyimis hocam denize attı he

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hocam o sudan kafayı çıkarma işini yaparken su kaçma işini hallettim. Ama nefes almak için kafamı çıkartıp sola dondurdugum zaman yüzme performansım düşüyor. Tekrardan hızlı yüzemiyorum kafamı çıkardıktan sonra. Bunu nasıl halledebilirim?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle kafanı çıkardığında ağzından daha rahat nefes almak için kafanı yatır kulakların ve alnın(sağ çıkartıyorsan kafanı sağ alnın)suya yatır.Kafanı kaldırdığında yukarı bakma havuz kenarına bak.Eğer bunları yaptığın halde nefes nefese kalıyorsan kondisyonun yoktur alışık değilsindir yapmaya devam et zamanla alışırsın.
  • Is mantıkla çözülüyor. Nefes Alıp su içinde durursanız ciğerlerinizdeki hava kalkmak isteyecek ve su üstünde duracaksınız. Fakat nefes verip durursanız yavaş yavaş batacaksiniz. Havuzun dibine yatma mevzuları da böyle oluyor. Ne kadar hava çekersen o kadar yukarı kalkarsın. Cok kasmayin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.