Şimdi Ara

Ciddi acil...400 tl ye kadar tasarım - design için monitör...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
168
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Biraz uzun yazdım, kusura bakmayın...Mümkün olduğunca açıklamaya çalışmak istiyorum:
    Esas sebep olarak photoshop ve çeşitli 3d modelleme programları için maksimum 400 tl bütçeye kadar hd ready olmayıp, gerçek full hd olan monitör tavsiyesi almak istiyorum...Arada bir belki orta seviye birkaç oyun oynayıp ve tabii ki de full hd filmler de seyredeceğim.
    60 hz, full hd, 5 ms özellikleri yeterlidir diye düşünüyorum ve bir de şu çağdışı d-sub(vga) bağlantısına hiç gerek yok.
    Bunun yerine dvi bağlantısını kullansın yeter, ek bağlantı çeşidi olarak hdmi bulunabilir üzerinde fakat şart değil...

    (Ayrıca üzerinde webcam, hoparlör, usb yuvası gibi gereksiz yere fiyat artıran ve hiçbir zaman işime yaramayacak özellikler olmasına gerek yok.)

    Piyasada çeşitli marka ve modeller var fakat sizlerin de tavsiyesi önemli.Özellikle şu kontrast oranı, parlaklık değeri ve görüş açısı gibi kavramlar kafamı çok karıştırıyor.

    1000:1 kontrast ile 600:1 kontrast arasındaki farkın; hangi kullanım amaçları-durumlarında ne gibi etkileri olabilir?
    Bir de bazılarında 200 cd/m² - 300 cd/m² ve görüş açısı 90° / 65° gibi terimler var. Eğer "mümkünse" bunları da açıklayabilirseniz çok faydalı olur çünkü diğer sitelerde yapılan anlatımlar kafamı daha da karıştırdı...

    Not: "Eğer" uygun olduğunu düşündüğünüz monitörü belirttiğim fiyattan daha ucuza bulursanız, yine yazabilirsiniz çünkü illa bu en üst sınıra (400 tl) fiyatının çıkması şart değil.En çok bu kadar ("maalesef") ayırabilmekteyim fakat daha ucuza modeller de bulunabilirse tabii ki de iyi olur bence...

    ____________________________________________________________________________________________________
    Küçük bir soru, aşağıdaki monitörün görselinde 60 cm yazarken...
    http://www.hepsiburada.com/acer-k222hqlbd-21-5-5ms-analog-dvi-full-hd-led-monitor-p-BD801522

    Aşağıdakinin görselinde 55 cm yazıyor...
    http://www.hepsiburada.com/samsung-s22d300hy-21-5-5ms-analog-hdmi-full-hd-led-monitor-p-BD801583

    Ama ikisi de 21.5 inch değil mi? Peki bu farklılık nasıl oluyor? Firmalar, inç uzunluğunun cm cinsinden karşılığını birbirinden farklı sayısal değer olarak kendilerine göre mi standardize etmişler?

    Yani birisi (mesela diyelim ki, örnek olarak) 1 inç=2.54cm diye ele almışken, diğeri de 1inç=2.26 cm gibi mi ele almış?
    Sayısal değerleri sadece anlatımımı daha da anlaşılır kılmak için rastgele seçtim yoksa o firmaların belirttiği değerler değil bunlar...







  • Tasarım amaçlı kullanacaksan Konsantrast oranın ne kadar yüksekse o kadar iyidir. Konsantrast oranı ekranın siyah ve beyaz arasındaki renk skalası gibi düşün. Görüntü daha netleşir belirginleşir. Burada işin içine karşıt ton olayı filan giriyor kafan karışmasın o kadar. Ancak bir tasarımcı isen konsantrastın yüksek olmasına özen göster.

    1000:1 > 600:1 dir. Seçimin 1000:1 den yana olmalı.

    300 cd/m² dediğimiz olay ise ekranın parlaklığıdır. Bu kişiden kişiye değişebilen bir zevk meselesi ve renk canlılığı olayıdır. Benim monitörüm DELL U2715H benim monitör 350 cd/m² ben parlak renk severim parlak ekran severim. o biraz kişisel bir durum. Parlaklık arttıkça güç tüketimi artar renkler canlanır.
    görüş açısı dediğimiz olay ise ekranın sağından solundan üstünden altından baktığında ekran renklerinin değişmeden anlaşılır şekilde görülme açısıdır. dandik panelli bir monitör alırsan sandalyedeki her hareketinde ekran renkleri birbirine girecektir. o yüzden 165° ve üstü benim tavsiyemdir.

    tasarım için kullanacaksan DELL veya ACER marka monitörlere yönelmeni tavsiye ederim.

    o 60 cm olayı da yanlış yazılmıştır.

    Son olarak sana tavsiyem

    Dell E2214H Bu monitörü bir müşterinin lazer makinesi için kullandık. Kendim merak edip 1 haftaya yakın kullandım. Parlaklık ve renk tonları olarak güzel bir monitör. Samsungun saçma renk gamına kanma sakın.

    EDIT : İmla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shindorei -- 4 Ekim 2015; 22:15:50 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.