Şimdi Ara

Dizel mi Lpg mi ? Yılda 10-15 Bin Km ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
529
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar uygun araba bakıyorum kendime ama lpg mi dizel mi konusunda kararsız kaldım yani şuan 2003 doblo 1.9 jtd kullanıyorum babamın 4 yıldır aktif şekilde ondan öncede hep tofaş vardı lpg den çok başımız ağrırdı yok gaz yemiyor yok gaz ayarı lazım yok yokuşta çekmiyor yok avm giremiyor vs vs diye uzar gider ama dizelde böyle sıkıntı sorunlar yok ee kullanımınada alıştım maksimum 2000-3000 devir aralğında kullanıyorum vites geçişlerim 3000 devirde yüksek devirde kullanmadım hiçbir zaman sanırım bu yüzden motor sağırlaştı hep düşük devirde kullanıyorum ama malum sitede dizel ve lpg li aynı segment araçlarında bile en az 2-4 bin tl fark oluyor birde bütçeme uygun 100-150 bin km den aşağı dizel yok tamam uzun ömürlü olur vs falanda evveliyatını bilmediğim dizel bana sorun olurmu diğer tarafta lpg nin bakımları daha uygun karmaşık değil olası bir sıkıntıda müdahale edilmesi zaman masraf yönünden daha kolay ve sıkıntsız bunlarıda biliyorum son olarak yılda en fazla 10.000-15.000 km yol yaparım diye hesapladım şehir içi ağırlıkta kullanıcam bu konuda sizler ne tavsiye edersiniz lpg denilince aklıma hep çocukluğumdaki şahin ve sıkıntıları geliyor aklıma"



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haykouz -- 4 Ekim 2015; 14:05:32 >



  • Dizele vereceğiniz fazladan paraya kaliteli bir LPG kiti taktırıp mis gibi kullanın Tabii bundan önce almayı düşündüğünüz arabanın LPG'ye ne derece uyumlu olduğunu araştırın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yıllık 100 binde yapsan yine lpg artık lpg 93 oktan eski kaf dağı masalları bitti boşuna fabrikadan lpg li araç üretilmiyor artık dizel ticari dışında tarih oluyor
  • Dizel isi keyif isidir bende dizelciyim ama yilda 12-15 bin km arasi kullaniyorum memnun ama alırken indirimli aldigim icin benzinli fiyata denk geldi sahsen 10 bin o paralari vermem dizele ekstra vercegime gider benzinli alir 2 bine tup takar 10 bin km yaptimda onuda amorti ederim,gecen ark corolla aldi 60 a benzinli 2 bin verdi tup taktirdi simdi geziyor keyifle,dizelciyim ama o kadar fark Para verilmesi hosuma gitmiyor max 5 bin fark olmalidir

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ucuza gaz alabilirseniz lpg baya avantajlı oluyor. Son zamla 2.19 tl den gaz aldım, 8-8.5 lt arası tüketimim var çoğunlukla, buda km başı 0.18 tl civarı yapar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben lpg düşünürüm belli hız yapmıyonuz 1.6 lpg yada 1.4 lpg +85hp üstü olursa bakımı daha kolay dizelde bakımı zor turbosu biyeri bozulda çok para o yüzden lpg
  • Bütçenize ve ihtiyaçlarınıza göre karar vermek gerekir.

    LPG nin en avantajlı olduğu konu istediğin otomobile binme şansını vermesidir. Standart bir kullanıcınını standart bir otomobil ihtiyacı için dizel tavsiye ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Keşke benzin ucuz olsada herkes benzinli araca binebilse sorunsuz yıllar boyu kullanırsın yeni araçlarda sıkıntı değilde 10 yaşından büyük araçlarda lpg sıkıntı çıkarıyor hararet sorunu özellikle 2 aracımda lpg liydi birince hortum patladı conta yaktım diğerinde lpg takıldıktan sonra sürekli su eksiltmeye hararet yapmaya başladı gerçi lada samara idi araç :) ama benzindeyken sıkıntısı yoktu tabi.
  • Lpg patlar, arıza verir, performansı düşürür, motoru bitirir, avm'ye gidemezsiniz ....

    Lpg'den uzak durun, dizel candır. Torku ile uçuyor hissi verir, az yakar, 2.elde çabuk satılır.


    Not: Umarım bu görüşler uzun yıllar değişmez biz de ucuz lpg almaya devam ederiz. Halkı bilinçlendirmeye gerek yok, lpg tüketimi arttıkça vergi için göze batmaya başlar.


  • Mutfak tüpü tak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Reno symbol varken 5.5lt x 3.40= 18.7
    Lpgli aracım 8lt x 1.79= 14.3
    100 km de yakıyor dizelin bakımı pahalı lpg uyumlu ise sıkıntı olmuyor 50km hızla lpgli aracıma arkadan çarptılar sızdırma 0 idi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.