Şimdi Ara

[BOT FIRSATLARI 2023-2024]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4.506
Cevap
275
Favori
610.768
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar malum kış geliyor bot fırsatlarını paylaşalım bu başlık altında elimden geldiğince yararlı yazıları kopyaladım arkadaşlar

    quote:

    Fırsatcı beyler, sizlere bir tavsiyem var; bot'tan kasıt, kışlık sıcak tutacak kaydırmayacak bot ise gidip bu şekilli sokak botları olan timberland, cat, yok scooter, arrow, ot, bok gibi markalara 200-300lira paranızı dökmeyin. Bunlar şekildir, belki bazıları su da geçirmez ve kaymazda ama hemen hemen hiçbiri adam gibi sıcak tutarak kışlık bot vazifesini gerçekleştirmediği gibi uzun ömürlü de olmaz. Rahat da değildirler.

    Size tavsiyem adam gibi kışlık outdoor botu almanızdır. Eğer kışlık olarak düşünüyorsanız vibRam olmayan tabanlı ve izolasyonlu bir model seçin. Bunlardaki izolasyonları kesinlikle hiçbir sokak markasının botunda bulamazsınız. Aynı şekilde sağlamlık da kıyaslanamaz bile. Eskiden outdoor botları çok pahalıydı ama şimdi şekil sokak botları da deli gibi pahalandığı içn pek fark kalmadı o yüzden bir kere alın sağlamını kalitelisini alın ayaklarınızı kışın sıcacık kalsın.

    Misal bende Salomon elbrus var, tam kış botu.
    [BOT FIRSATLARI 2023-2024]

    Pek kaymıyor, tank gibi sağlam, çoğu spor ayakkabıdan bile daha rahat(asla cat, timberland gibi tahta tabanlı botlarla kıyaslamayın) ve çok sıcak tutuyor. -18 dereceye kadar izolasyonlu. Fiyatı da 300liranın biraz üstü, şimdiki yok harleylerin, timberlandlerin de bu fiyatlarda hatta daha pahalı olduğunu düşünürseniz bu tip bir bot almanız kesinlikle daha akıllıca olur. Alın ve bana teşekkür edin, fırsat budur 30lira indirim kovalamak değil.


    quote:

    Orijinalden alıntı: muhtesemgitlan

    http://www.decathlon.co...mponentProductMoreInfos bugün şu modeli aldım rahatlık konusunda iyi, bota göre fazla ağırda değil, su geçirmez kısacası tipini beğinirseniz alın AMA sitedeki yorumlarda ıslak zeminde çok kaydığını söyleyenler olmuş kullanınca göreceğiz.

    aynı botu bende 1 hafta araştırdım, mağazada çalışan arkadaşım var, ondan samimi olarak bot hakkındaki yorumlarını aldım. kesinlikle tavsiye ediyorum, flo da 180 tl ye satılan lumberjack botlara bile 10000 basar.

    ürün decathlon un kendi ürünüymüş, arada aracı bi firma olmadığı için fiyat bu yüzden makul ve adamlar 1-2 senedir aynı botu satıyormuş, (eski sezon diyemi fiyatı uygun) diye sormuştum elemana , bu cevabı verdi.

    gözümün önünde bota 1 bardak su döktü su 1 saniye bile üzerinde durmadı aktı gitti, nano bilmemne kaplama özelliği varmış, ben botu incelerken dağda kamp yapan bi abide aynı bottan alıyordu, hatta sırf onu almak için ıspartadaki kamp alanından antalyaya gelmiş.


    sırf isminden dolayı saçma sapan markalara para kaptırmayın derim.
    Antalyada çok fazla yağmur yağmaz ama yağdığı zamanda çok sağlam yağar ve normal botlar asla o sağnak yağmura dayanmaz. alacaksanız su geçirmez olması şart


    quote:

    arkadaşlar mrb.
    bot alırken dikkat edilmesi gereken konulara değinmek istiyorum kısaca.

    öncelikle bir bottan beklenenler neler olmalıdır?
    hafif, esnek (rahat), tabanı yeri tutan, su geçirmez, hava alan bir ayakkabı ideal bottur.
    özellikle cat, harley gibi markaların ürettiği deri botlar çok ağır botlardır. ve bu botlar su geçirmez deildirler. sadece waterproof olarak belirtilen modelleri su geçirmez oluyor. su geçirmezlik ibaresi scooter markasında ''waterlight'' olarak belirtilmiştir. bunun gibi ayrıca bir de gora-tex dediğimiz teknoloji vardır ki bu en iyisidir. hem su geçirmez hem de nefes alır.

    rahatlık konusunu geçiyorum denemeniz lazım. ayakkabının ayak içinde kaymaması lazım. aşırı yumuşak taban ayağınızı yorabilir dağ koşullarında kullancaksanız.

    tabanı yeri tutan. işte bu konuya dikkat etmek lazım. bazı ayakkabıların tabanları bazı ıslak zeminlerde uygun tutuş sağlarken bazılarında sabun gibi kayıyor. örnek verecek olursam; kullanan varsa nike gora-tex outdoor botlardaki gibi. bunun için sadece taban üreten ''vibRam'' marka tabanlı ayakkabıları tercih edebilirsiniz. esnek, her türlü zemine daha çok uyum sağlayan, sürtünme kat sayısı oldukça yüksek tabanlardır.

    su geçirmez olması en önemli konu budur. bunun için geliştirilen bikaç teknoloji vardır. gora-tex, waterproof, waterlight gibi.
    gora-tex su geçirmediği gibi nefes alır. waterproof sadece su geçirmezdir. hava almaz. waterlight hakkında su geçirmediğini biliyorum. sadece scooter markasında gördüm. detaylı bilgim yok am su geçirmez demek olduğunu biliyorum. başka özelliklerini araştırmak lazım.

    genel olarak öncelikle kullanım amacınıza dikkat etmeniz gerekiyor. çok soğuk yerlerde gora-tex botlar - eğer tırmanış ayakkabısı gibi yüksek yalıtımlı değilse- pek tercih edilmemeli. onun yerine deri ayakkabılar tercih edilmelidir. şahsen ben cat ve harley modellerine 300 lira vermenizden yana değilim. zaten su geçirmez şeklinde ibare bulunmuyor üzerlerinde -waterproof modeller hariç- size hem su geçirmez, hem deri, hem de uygun fiyatlı scooter önerebilirim. bunun dışında adana gibi daha ılıman ve yağışlı yerlerdeyseniz kesinlikle gora-tex botlara bakabilirsiniz. daha dün columbia marka gora-tex ayakkabı aldım. vibram tabanlı ve bana 130 liraya maloldu. adanada olduğum için uyguna bulabiliyorum. ilgilenen olursa yönlendirme yapabilirim. benim diyeceklerim bu kadar şimdilik. bu arada alabiliyosanız outdoor bot her zaman tavsiyemdir. herkese iyi forumlar.


    edit: scooter markası waterlight için su geçirmez + nefes alır demiş. gora-tex türeviymiş. ancak montlarda da kullanılabilcek bi teknoloji olduğunu sanmıyorum.


    quote:

    Şöyle 200-300 arası JACK WOLSKIN bulsam.. 42.5 yada 43 numara hemen alırım..
    Hayatımda böyle mükemmel bir bot görmedim.. karda kışta çamurda ve avda kullandım
    3. yıldan sonra futbol topuna bile vurduğum oldu ne bir dikiş atması var ne bişey..
    sadece az az kırılma çatlamalar oldu 4 yılını tamamladı 5 e doğru yol alıyor..
    ama kullanım yılı 2 yılı doldurmuştur.. ayakkabının durumu mükemmel..
    özelliğinden hiçbişey kaybetmedi..

    texapore ve freezer özelliklerine sahip hava alan ama su geçirmeyen bir bot.. o yüzden 300 ü gözden çıkardım..
    bot 1 kere alınmalıdır kaliteli alınmalıdır.. ve kesinlikle timberland in süetleri gibi botlara para dökmeyin..
    süet bot tabiki tercih meselesi ama ben moda görüntüden ziyade dayanıklılık ve kalite peşindeyim..
    av kamp gibi alanlar az da olsa ilgi alanımdır doğa şartlarında ve istanbulda son yaşadığımız kar kış ortamında.
    bu tip botlar sizi yarı yolda bırakmaz..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zibidi Gonzales -- 21 Kasım 2023; 22:29:25 >







  • İstanbul'da olanlar külümbiya, jack vülfskin, north face, salomon, merrell bot almadan önce şu mağazalara ve markalara baksın Karaköy ve Kadıköy'de.

    Karaköy:
    Everestoutdoor
    Atlaskamp
    Kutup Ayısı
    Meydanav

    Kadıköy:
    K2outdoor


    Markalar

    Yukardan aşağı kalite/fiyat vs. olarak kabaca yansıtıyorum. Modellere göre hepsi değişse de, markaların genel duruşu benim gözümde şu şekilde.

    örneklendirdim

    Üst segment (700-1000 lira)
    La Sportiva http://www.maceracumhuriyeti.com/La-Sportiva-Karakorum-Trek-Bayan-GoreTex-Stone_16641.html#0
    Scarpa https://www.meydankamp.com/SCARPA-HIMAVAN-GTX-SHARK-BOT,PR-43280.html
    Meindl https://www.meydankamp.com/MEINDL-MAKALU-MFS-BOT,PR-42264.html
    Millet https://www.adrenalinoutdoor.com/Millet-Heaven-Peak-Gore-tex-Dagcilik-Ayakkabisi_20563.html#0

    Orta segment (400-700 lira)
    Asolo http://www.kutupayisi.com/Asolo-Tribe-Gore-Tex-Trekking-Erkek-Botu,PR-333935.html
    Aku http://www.atlaskamp.com/aku-superalp-gtx-ayakkabi-a593170-15710
    Lowa http://www.everestoutdoors.com/RENEGADE-GTX-III-MID,PR-229417.html
    Bestard http://www.kutupayisi.com/Bestard-Travessa-GTX,PR-23907505.html

    Alt segment (200-400 lira)
    Boreal http://www.everestoutdoors.com/BOREAL-ATLAS-BOT,PR-8713.html
    Lomer https://www.meydankamp.com/LOMER-MONTELLO-BOT,PR-42420.html (orta-https://www.meydankamp.com/LOMER-TONALE-ANTRA-BLACK-BOT,PR-42642.html)
    Lafuma, Vasque güncel model olmayan ama gene giriş seviyesi ürünlere sahip markalar


    Bonus mağazalar ve kendi markaları: (50-200 lira)
    Decathlon
    İntersport
    Tschibo


    LÜTFEN paranızın kıymetini bilin, kurumsal beyaz yakalının gözünü boyamak için her yerde karşınıza çıkıp, ancak şehir dağcılığı kalitesi ve ömründeki TNF, Columbia, JW, Merrell, Salomon botlarına para vermeden önce 2 kez düşünün. (Montlarda TNF iyi) Hiç beğenmezseniz de gidin decathlona 100 liraya bot alın çıkın.
    deichman konusunda sonuna kadar katılıyorum, dünyanın en çirkin ucube ayakkabıkarını satıyorlar, ayakkabıcıların madame cocosu diyorum hatta



    fakat decathlon konusunda farklı düşünüyoruz. decathlon özellikle kendi ürünlerinde acayip bir arge çalışması yapıyor. mayodan monta bota kadar bütün ürünlerin yapım ve test aşamalarının videosu var ürün sayfalarında. fiyatları çok uygun, en pahalı ürünü bile alınabilir seviyede. çadır kamp outdoor ürünleri sayesinde, kampçı gençler pire gibi çoğaldı çok değil birkaç sene öncesine kadar bu tarz ürünler hep üst gelir grubunun alım gücündeydi. merrell solomon columbia north face vs... bana göre hala abuk fiyatlarda satılıyor fakat decathlon bu işi orta/alt gelir grubunun ulaşabileceği düzeye çekti. dersen ki ürünleri çok mu kaliteli değil elbette ama pazar malıda değil. yani 55 liraya aldığın outdoor ayakkabı ekonomik ömrünü tamamladığında parasınıda çoktan çıkarmış oluyor. zaten profesyonel olarak bu işlerle uğraşan insanlar bizim bilmediğimiz bir sürü markayı kullanmaya devam ediyor decathlonla uğraşmıyordur yani. son olarak decathlon mağazaları dünyanın en özgür mağazaları, bisiklete bin paten kaykay sür, masa tenisi oyna, tenis raketlerini test et, hatta ok at, kimse gelip napıyon hemşerim oynamak ellemek kurcalamak yassah demez.



    oradan bakınca decathlon fanı gibi görünebilirim ama alakam yok firmayla. hatta bartın gibi ufak bir yerde yaşıyorum ve giyim kuşam sektörüyle uzaktan yakından alakalı değilim. bana göre F/P ürünlere herkesin ulaşması ve buna vesile olmak güzel bir his. bugün decathlon olur yarın lcw ertesi gün x bir firma/ürün, amaç insanlar daha düşük bütçelerle daha iyi şeyler alabilsin
    Kimse kötü demedi ki YDS için. Aksine memleketin nadir medari iftihari firmalarindan biri. Kızdığım şey gereksiz pahalı olması. YDS yerli üretim yapan bir marka neden bu kadar pahalı olur anlaması güç. Gtx astarın bir ayakkabi icin ortalama 10 usd maliyeti olduğunu büyük bir üretici firmanın sahibinden duydum. Peki bu fiyatlar nedir böyle. Gtx astarlı montu 1700 lira yahu şaka gibi. Muadili outdoorcularda fiyatlar 1200e 1250ye bulursunuz. Yerlisin sen yahu. Avrupa firmasi olsa 3000 olacak demek ki fiyat.
  • takip bot lazım
  • Takip

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tutmaz bu konu..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

  • < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Malum kis geliyor bundan dolayi pek bot fiyatlarinin oynayacağini sanmıyorum. Keske yaz dönemi alsaydiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu tutar önerileri bekliyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bot fırsatları kış sonu olur geç kaldınız
  • herhangı bır sıcak fırsat yok sanırım?
  • mesela

    http://www.sanalpazar.com/Lacoste-Zinder-Sneakers-Bot__isp52838219

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • takip +++
  • Deichmandan idare olarak highland mi nedir outdoor tarzı bot aldım (made in romanya) olandan
    Kampanyaya girmişti geçen kış 120den 60a inmiş ...
    Tek diyeceğim harley davidsona 10a çarpar 5e boler konfor ve ısı yalıtımı açısından

    en buyuk dezavantajı ise görünüşü
    Suda geçirmedi inşallahda geçirmez bu kış geçirirse yazarım

    Onun dışında baya bir araştırmıştım en kaliteli botlar şu herkesin giydiği iş botu tarzı "timberland"
    Malum fiyata 600
    Timberland giyipte burda takılan varsa haline acıyorum

    Dediğim gibi deichmana bir bakın isterseniz ha birde decathlon mı ne vardı ama benim alacağım zamanda stok yoktu onun yorumlarıda baya iyiydiği
    Tchiboyada geliyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Decatlon candır botlar süper

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar ben geçen sene lumberjack bot aldım lanet şey 1 hafta bile giyemedim iki kere kalıba verdim hala vuruyor 200 tl çöpe gitti önermiyorum ben.
  • Deichmandan geçen sene aldığım 2 botta 3 ayda önden açıldı.Deichman kendi üretiyormuş diye kasa elemanı dedi. Ondan dolayı ben uzak duruyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • takip yazana kadar oraya mesajım bulunsun butonu koymuşlar çok zor olmasa gerek
  • arrow nasıldır?




  • Kardeş fırsat varsa yaz yoksa niye konu açıyorsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MarcusAntonius

    Kardeş fırsat varsa yaz yoksa niye konu açıyorsun

    açamaz mıyım,bak kaç kişi arıyormuş
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.