Şimdi Ara

Meizu M2 Note inceleme videosu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
1.282
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  •  




    Fiyat Performans açısından başarılı bir model olan M1 Note’un devam modeli olan M2 Note, iPhone’dan esinlenilen başarılı tasarım çizgilerini korurken, fiziksel tuş eklentisiyle daha rahat bir kullanım sunuyor.

     

    Meizu M2 Note inceleme videosu 




    5,5” IGZO ekranında Full HD çönünürlük sunan telefonda Full HD video kaydı yapabilen 5MP ön kameraya yine Full Hd video kaydı yapabilen 13MP arka kamera eşlik ediyor. Arka kameranın hemen altında da çift ton led flaş bulunmakta.

     

    Meizu M2 Note inceleme videosu 




    Telefonda ses ve güç buyonu kenarları ovel gelen sert plastik kasanın sol tarafında konumlandırılmış. Evet güç butonu oldukça ters bir yerde fakat genelde ihtiyaç duymuyorsunuz.

     

    Meizu M2 Note inceleme videosu 




    M1 Note’a göre en büyük geliştirme olan fiziksel eve dönüş butonu 2 fonksiyona sahip. Eğer mekanik olarak bastırırsanız uykudan uyandırma, eve dönüş veya uzun süreli basışta uykuya moduna geçirme fonksiyonlarını yürütebiliyor.

     

    Meizu M2 Note inceleme videosu 



    Üzerindeki kapasitif kısma ufak dokunuşlar yaparsanız da geri tuşu görevi görüyor. Yani hem kapasitif hem mekanik tuş bir arada bulunmakta. Bu sayede Flyme OS’un kontrolü oldukça kolaylaşmış. Eskiden geri fonksiyonu için parmak kaydırma hareketine ihtiyaç duyuluyorken artık bir tuşa sahibiz.




    Andriod 5.1 üzerine kurulu Flyme OS 4.5.3 ile gelen telefon güncellik konusunda da tepe modellere kafa tutuyor. Bir uygulama alt menüsüne sahip olmayan Flyme OS, iOS benzeri yapıda kurulan bütün uygulamaları ekran araçlarıyla birlikte görüntülüyor.

     

    Meizu M2 Note inceleme videosu 



    Tek elle kullanım kolaylıkları da içeren arayüzde bildirim çubuğunu aşağı indirmek için ekran ortasında parmağınızı yukarıdan aşağı kaydırmanız yeterli olurken, genel aramayı açmak için de yine ekran ortasında parmağımızı aşağıdan yukarı kaydırıyoruz.




    Meizu M2 Note inceleme videosu 

     

    Ayarlar menüsü ve Twitter gibi sosyal platformlarda ise üst kısımdaki seçeneklere ulaşmak için kaydır tut özelliği bulunuyor. Eğer kaydırıp bir süre beklerseniz telefon sizin için menüyü aşağıda tutmaya devam ediyor ve kolay bir şekilde üst tarafta yer alan seçeneklere erişebiliyorsunuz.




    2GB sistem belleğine sahip olan telefonda uygulamalar arasında geçiş içinse parmağımızı en alttan yukarı kaydırdığımızda görünen uygulama geçiş menüsünü kullanıyoruz. Telefonun kendine özgü bu kullanım şekli başta karmaşık gibi görünüyor olsa da alışması kısa sürüyor ve kullanımı oldukça keyifli.

     

    Meizu M2 Note inceleme videosu 




    Çift SIM destekli telefonda 2. SIM slotu yerine SD kart takılabiliyor oluşu da tek SIM kart ile kullanacaklar için avantajlı olmuş. Böylece M1 Note’un en büyük eksiği arttırılamayan hafıza da kısmi olarak çözüme kavuşmuş.

     

    Meizu M2 Note inceleme videosu 




    M1 Note’da yer alan Mediatek 6752’e nazaran daha düşük bir performansa sahip olan Mediatek MT6753 ile donatılan M2 Note, her biri 1.3GHz hızda çalışan 8 adet Coretx A53 tabanlı çekirdeğe sahip bu işlemci ile günlük kullanımda sorunsuz bir performans sunuyor. Mali T720MP3 grafik işlemcisinin de modern bir çok oyunun altından rahatlıkla kalktığını söyleyebiliriz. Güzel olan telefon kasası da büyük olunca aşırı ısınma sorunlarıyla karşılaşmadan uzun süreli oyun oynanabiliyor olması oluyor.

     

    Meizu M2 Note inceleme videosu 




    Sentetik test sonuçlarını merak edenler ise buradaki değerleri kendi telefonları ile karşılaştırabilirler. Tabi rakamların kullanım deneyimini anlatma konusunda yetersiz kaldıklarını da belirtmek gerekli.

     

    Meizu M2 Note inceleme videosu 



    3100 mAh batarya düşük güç tüketim değerli IGZO panelle buluşunda ortaya kullanım süreleri açısından da tatmin edici bir telefon çıkmış. 4 saat üzeri ekran açık kalma süreleriyle yoğun kullanımda bir günü fazlasıyla tamamlayan telefon, orta halli kullanımlarda 2. gün akşamına kadar dayanabilir.



    Pil menüsü altında yer alan tasarruf seçenekleri ile de ekstra pil ömrü elde etmek ya da telefonun sürekli performans modunda çalışmasını sağlamak mümkün. Modlar arasındaki performans farkları ise test programlarında görülebiliyor olsa da dengeli mod ile performans modu arasında keskin performans farklılıkları bulunmuyor.




    5.5” Full HD panelde video ve resim görüntülemek oldukça keyifli. Ses çıkış gücü yüksek olan mono hoparlör en yüksek ses seviyesinde kaliteden ödün veriyor olsa da fiyat seviyesi düşünüldüğünde yeterli olduğu söylenebilir.




    Meizu M2 Note inceleme videosu


     

    Kulaklık ses çıkış kalitesi ise bir çok tepe model telefondan daha iyi seviyede. Meizu MX4 Pro’dan bu yana telefonlarında özellikle kulaklık ses kalitesi konusunda ortalamanın oldukça üzerinde iyi işler çıkartıyor. Telefonun kutusundan kulaklık çıkmaması ise bu konudaki tek eksiği olarak gösterilebilir.

     


    Telefonun görüşme kalitesi gelen ve giden ses açısından sorunsuzken, GPS ve Glonass destekli konumlama hizmeti de güzel çalışıyor. Kolay bir kullanıma sahip kamera ise telefonun en zayıf noktasını oluşturuyor. İyi ışık altında kabul edilebilen işler çıkartan ön ve arka kamera özellikle düşük ışık altında ortalamanın altında işlere imza atıyor.

     

    Meizu M2 Note inceleme videosu 



    Arka kameranın da kimi zaman düzgün odaklama yapamaması ile karşılaşılabiliyor. Bu yüzden kimi sahneleri net çekildiğinden emin olmak için 2-3 defa kayda alıyorsunuz.




    M2 Note genel olarak kullanması keyifli ve fiyatına göre fazlasını sunan bir telefon olmuş. Kemarası biraz daha iyi olsaydı hiç kuşkusuz bu fiyat sınıfında herkese tavsiye edilecek bir model olurdu.

     

    Meizu M2 Note inceleme videosu 



    Eğer hali hazırda bir M1 Note sahibiyseniz ve depolama alanı size yetiyorsa M2 Note fiziksel buton haricinde işlem gücü anlamında daha azını sunan bir telefon. Kısacası değişikliğe neden yok fakat şu sıralar büyük ekranlı ve uygun fiyatlı bir Android cep telefonu arıyorsanız M2 Note’u da göz atılacaklar listenize almayı unutmayın.







  • Fiyatı düşürmek için kamerayı kısmışlar.

  • ooo güzel telefon olmuş güzel inceleme olmuş

  • oo video içinde reklam iyi olmuş hem de kısa değiştirmeyin sakın.

  • Şuna parmak izi okuyucu koysalar ya.

  • aynı ürünü samsung, sony vs satsa satış rekorlarını alt üst eder
  • M2 note için her yerde sadece Mediatek mt6753 olduğu belirtilmiş, sizin elinizdeki örnek nasıl oluyorda mt6735 kullanıyor ki?
    http://www.meizu.com/en/products/m2note/spec.html
    http://www.meizumx.net/m2note_ozellikler.html
    http://www.gsmarena.com/meizu_m2_note-7266.php


    Gerçi yinede m1 note'da olan 6752'nin mali 760mp2'si, m2 note'da olan 6753'ün 720mp3'ünden daha iyi, sizin elinizdeki örnekte olan 6735'inse 720mp2'sindense çok daha iyi. Bu arada videoda 6735 için mali 720mp3 var demişsiniz ama aslında mp2 var. Linkdeki wiki sayfasından 6735 kısmında kaynağıyla görebilirsiniz.
    https://en.wikipedia.org/wiki/MediaTek#cite_note-ARM_Blog-102


    Edit: Sanırım cpu-z de hata var çünkü 8 core olarak gösterilmiş, 6735 olsaydı 4 core olurdu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eXaline -- 29 Eylül 2015; 19:32:34 >




  • MTK6735 değil 6753 kullanıyor cihaz. Sanırım cpu-z uygulaması hatalı gösteriyor.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: interwap

    Şuna parmak izi okuyucu koysalar ya.

    Bu telefonun 2 adet eksiği var.

    Biri parmak izi okuyucu.

    İkincisi ise İşlemcisi. Maalesef.
  • sanırım bir yanlışlık var.
    M2 Note MTK 6753 kullanıyor octa core. Videoda 6735 ten bahsediliyor. 6735 quad core
    http://www.meizu.com/en/products/m2note/spec.html

    Meizu nun kendi sitesinde de MTK 6753 yazıyor. :/

    Mesut Bey size gelen cihaz farklı bir cihaz mı??

  • o reklam neydi gızz

  • MTK 6753 var diye birde M1 e göre home butonu daha kullanışlı diye dört gözle gelmesini bekliyorum cihazın.

    MTK 6735 çıkarsa içinden ne anlamı kaldı o fiyatı vermenin. giderim M1 Note alırım.
    Sanırım programda hata oldu cpu-z yanlış gösterdi galiba.

    Aydınlatın bizi Mesut Bey
  • isomania kullanıcısına yanıt
    Büyük olasılıkla içinde 6753 var, çünkü cpu-z 8 core olarak göstermiş. Ama haberiniz olsun gpu olarak m1 note'daki 760mp2, m2 note'daki 720mp3'den daha iyi. Yani m1 note'un oyun performansı teoride daha iyidir.

    3dmark ice storm unlimited ve extreme testlerindeki fark bunu ortaya koyuyor.
    http://www.futuremark.com/hardware/mobile/Meizu+m1+note+%28MT6752%29/review
    http://www.futuremark.com/hardware/mobile/Meizu+m2+note/review




  • meizu m2 den ses seda yok sanırım.

  • Evet M1 deki T760mp2 700 mhz de çalışıyor baya iyi fakat benim çok fazla oyunla filan işim yok. T720mp3 beni bir hayli idare eder.
    Normal gündelik kullanım için şık büyük ekranlı kullanışlı bir telefon olduğu için alacağım. Hoşuma gitti baya telefon taktım kafayı

    5.1.1 lollipop olması, home butonu olması ve hafıza kartı takabilmek gibi artıları olduğu için ekran kartını çok önemsemiyorum.

    Bilgi için teşekkürler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: deligibiol

    adetli olarak satacagım 550 tl ekım sonuna dogru. Grı ve beyaz renk.


    hocam xiaomi redmi note 2 getir uygun fiyata daha çok satar

  • DH nin bir inceleme videolarına reklam koymadığı kalmıştı o da tam olmuş. Gözünüz doymuyor paraya

  • Şu saçma Apple çakması arayüz ü yapmasalar güzel telefon.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Reklamı en başta ya da en sonda koysanız daha iyi olur. Videonun ortasında reklam girmesi hoş olmamış.

  • Arkadaşlar Merhaba,

    Metindeki yazım hatasının kurbanı olmuşuz kusura bakmayın. CPU-Z de destekleyince fark edilmemiş işlemci MT6735 olarak adlandırılmış. Video ve metin doğrusu ile değiştirildi.

    Sevgiler,
    Mesut Çevik
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.