Şimdi Ara

Facebook mülteci kamplarına internet götürmeyi planlıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
350
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Facebook mülteci kamplarına internet götürmeyi planlıyor


     

    Geçtiğimiz yıllarda gelişmemiş ülkelerdeki insanlara internet ulaştırmak amacıyla yeni bir projeye başlayan ve ciddi bir yatırım yapan Facebook, projenin sınırlarını mülteci kamplarına doğru genişletiyor. 




    Facebook patronu Mark Zuckerberg, BM ile birlikte mülteci kamplarına internet erişimi sağlamak için çalışma yapacaklarını açıkladı. İnternet erişim sayesinde mülteciler destek bulabilecek ve sevdikleri ile iletişim kurabilecek. Ayrıca son günlerdeki mülteci krizlerinde olduğu gibi yaşanan olaylar daha hızlı bir şekilde ilgili yerlere aktarılabilecek. 




    BM Genişbant Komisyonu'nun kısa süre önce dünyada 4.2 milyar insanın internete erişim sağlayamadığı yönündeki açıklamalarının ardından 2030 yılına kadar dünya genelinde aşırı yoksulluğu ortadan kaldırmak için başlatılan BM programının içerisine internete erişim de eklenmişti. 




    Yıllardır dünyanın en büyük ve en acı sorunlarından birisi olan mülteciler bölgeye göre değişen şartlar altında yaşam mücadelesi veriyor. Dünyanın pek çok noktasında BM çatısı altında mülteci kampları mevcut ancak hemen hemen hiçbirisinde genişbant internet gibi imkanlar sunulmuyor. 




    Facebook hali hazırda bir süredir insansız hava aracıyla internet bağlantısı sağlayabilmek için çalışmalar yapıyor. Aquila adındaki bu hava aracı güneş panelleri ve elektrik motorlarıyla 3 ay kesintisiz havada kalabiliyor. Aquila'nın üzerindeki sistem 50km çapında bir alana lazer ışınlarıyla 10Gpbs teorik hızlara kadar internet erişimi sağlayabiliyor. Facebook'un anlaşmalı olduğu operatörün baz istasyonları bu ışınları alarak WiFi veya LTE dalgaları şeklinde ücretsiz olarak abonelere aktarıyor. 




    Elbette ilk etapta yüksek hızdan ziyade kısıtlanmış ve nispeten yavaş bir internet erişimi söz konusu. Zaten ışınların dönüştürülmesi de hız kaybına yol açıyor. Facebook bazı gelişmekte olan ülkelerde bu yöntemle 3 milyon kişiye internet ulaştırmış durumda.




    Facebook bu çalışmaları yürütebilmek adına Internet.org adında bir girişim kurmuştu. Şimdi ismi Free Basics by Facebook olarak değiştirildi ve Google Play üzerinde uygulama şeklinde indirmeye sunuldu. Facebook tarafından sağlanan ücretsiz internet erişimini kullanmak isteyenler bu uygulamayı kuruyor ve uygulama içerisinde belirlenmiş bulunan servislere girebiliyor. Yani bir nevi uygulama tabanlı bir doğrulama sistemi mevcut. Diğer türlü cihaz genelinde bir internet kullanımı bulunmuyor. 

     

     








  • Bari yaşam derdinde olan insanları zehirlemeyin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi interwap -- 28 Eylül 2015; 13:01:51 >
  • arkadaş ! sen hala anlamadın mı? dedirtecekmiş !.... Mültecileri organize edip ! kışkırtacak mı yoksa ! Bilgi almak peşinde mi ? yalan yanlış foto ve haberler mi yayacaklar sosyal medya da !!! Face_siz....lik bu....

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Koyun can derdinde kasap et derdinde

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bukalemun

    arkadaş ! sen hala anlamadın mı? dedirtecekmiş !.... Mültecileri organize edip ! kışkırtacak mı yoksa ! Bilgi almak peşinde mi ? yalan yanlış foto ve haberler mi yayacaklar sosyal medya da !!! Face_siz....lik bu....

    Bu nasıl bir Türkçe Allah aşkına? Gözlerimden kan geldi yemin ederim
  • Bunun arkasında ki gerçek amaç tabi ki Facebook'un o insanların da bilgisini toplayabilmesi ve mülteci kampında yaşam mücadelesi veren insanların da Facebook umurunda değildir ama sonuçta kamplarda yaşanan kötü olayları ya da genel olarak seslerini Facebook ile duyurabilir ve haklarını arayabilirler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cumadangeldim

    quote:

    Orijinalden alıntı: Bukalemun

    arkadaş ! sen hala anlamadın mı? dedirtecekmiş !.... Mültecileri organize edip ! kışkırtacak mı yoksa ! Bilgi almak peşinde mi ? yalan yanlış foto ve haberler mi yayacaklar sosyal medya da !!! Face_siz....lik bu....

    Bu nasıl bir Türkçe Allah aşkına? Gözlerimden kan geldi yemin ederim

    komik

    Sığ görüşlü

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Her ihtiyacı karşılandı da bir tek internet eksik kaldı mültecilerin. Onların adam gibi yaşamaya ihtiyacı var. Bu konuda çalışma yapsınlar. Ülkemizde herkeste internet var. İşi olanda da olmayanda da.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Değil mi oradaki insanlardan da istihbarat toplamak lazım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yemek götürseler daha iyi
  • Çok yararlı bir adım olmuş açıkcası. Özellikle 3 ay kesintisiz havada durup, lazer ışınları ile yayın yapan hava araçları teknolojik açıdan da diğer firmalara örnek olabilir. Herkesin internet dünyası ile tanışabilmesi, yada aktif kullanan insanların bu haklarından mahrum kalmamaları, kesintisiz ve ücretsiz kullanabilmeleri adalet adına güzel bir hak.. :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.