Şimdi Ara

amfi - hoparlör OHM uyumu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
724
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese iyi haftalar,

    Geçen hafta takip ederken bayram kampanya vs, HarmanKardon 151 modelini satın aldım. Yanında jbl 510 haporler ile birlikte 1070 TL ye geldi. Kargo birkaç gün içinde elime ulaşacak sanırım.

    Alırken biraz hızlı aldım aklımda bir soru takıldı. Şimdi receiverda 6-9 ohm arası olduğu yazmakta (http://eu.harmankardon.com/harman-kardon-product-detail_eu/hk-avr-151s230.html) ama hoparlörler de ise 4 ohm (http://eu.jbl.com/jbl_p...l_eu/cinema-510230.html ) yazıyor. bu farkı belli bir süre sonra amfiye veya hoparlorlere zarar veren bir durum mudur?

    Teşekkürler



  • uyeanil U kullanıcısına yanıt
    * Amplifikatörünüzün teknik özellikler kısmında her ne kadar verdiği güç rakamı 6-8 ohm hoparlörler için verilmişse de 4 ohm hoparlör takmayın şeklinde bir uyarı teknik özellikler sayfasında ve kullanma kılavuzunda yok. Cihazın arkasında, hoparlör terminalleri üzerinde yazıyorsa o başka. 8 Ohm yerine 4 ohm takıldığında ampliden daha yüksek akım geçer, ısınma artar. Ampli buna göre tasarlanmadıysa sorunlar çıkabilir. Harman Kardon amplilerinin yüksek akım sağladığı iddiasında olan bir firmadır. Uyumsuzluk çıkacağını sanmıyorum.

    * JBL'in Amerika ve Avrupa sitelerinde ve bu sitelerin farklı yerlerinde Cinema 510 hoparlör seti için bazı yerlerde 4 ohm, bazı yerlerde 8 ohm belirtilmiş.
    http://eu.jbl.com/tl_files/catalog//jbl/multimedia/Specsheets/Cinema%20510/Specification%20Sheet%20Cinema%20510%20(English).pdf
    http://demandware.edgesuite.net/aauj_prd/on/demandware.static/-/Sites-masterCatalog_Harman/default/dw6b4135ec/pdfs/CINEMA510_QSG_EN.pdf

    Neticede giriş seviyesi bir hoparlör seti olduğuna göre herhalde yine giriş seviyesi bir ampli ile kullanılacağı tasarımında göz önüne alınmıştır.




  • Kursun_ kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için teşekkür ederim.
    zaten bu ikili teknosa da dahil olmak üzere başka yerlerde birlikte satışını görmüştüm. Ama satışcilar belki dikkat etmemişlerdir diye emin olmak istemiştim.
  • JBL 510 5.1 şeklinde hazır bir set. uydu hoparlörlerinin watt gücü mevcutda ki HK151 in çıkışları için sorun olmayacaktır. eğer güçlü bir kabin/ler ve düşük nominal empedans sıkıntı verebilirdi. bu durumda tedbiren volumu fazla açmazdınız.
    kısaca kullanırken sizin için çok ciddi, olmaz, imkansız bir anormal durum yok. hayırlı olsun.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.