|
Alehar -> Cevap: 400D Ve İLk Denemeler. Soru Ve Cevaplar, Yavaş Yavaş Ortak İnceleme... (21 Aralık 2006; 21:48:29)
|
quote:
Orjinalden alıntı: aLper_iLeri fotograf makinen hayırlı olsun.. güle güle kullan. güzel bir seçim yapmışsın, güzel fotoğraflar çekebilmen dilegiyle.. Alehar : yazılarını zevkle okuyup incelemelerini de merakla takip ediyorum, emeğine sağlık, ama 18-55 kit lense b*k atmayı bırak artık, topu topu 100 ytl yahu [:D] şimdi ayıp ettin işte ! amacım b.k atmak değil, hiç bir zamanda böyle bir amacım olmadı. Benim başıma 2 kez yeni aldığım lenste geldi. Fokal plane'in lens eksenine dik olmaması problemi. Fotolardan sorgulamaya çalıştığım buydu, emin olamadım bu yüzden problem varmış gibi doğrudan yazmak da istememiştim... Amacım gerçekten bir sıkıntı var ise, Rouvax2ı daha işin başında uyarmaktı! Üstelik yazılarımda, kendi kitlensimi HAYYAM'da 50€ karşılığında almak istemelerine rağmen satmadığımı, 300D gibi 6Mp kameralarda çok iyi sonuçlar verdiğini, sadece 10MP gibi yüksek çözünürlüğün üstesinden gelemediğini, bu yüzden de 400D ye kit lens olarak verilmesini Canon açısından ayıpladığımı, Nikon'un 10MP D80 de standart kit lensini daha kalitelisi ile (nerdeyse 17-70 muadili!) değiştirdiğini yazmıştım.
|
|
|
|