@@ Canon EOS DSLR İnceleme ve Paylaşım Merkezi @@ (Tüm Sürüm)

Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dijital Fotoğraf Makineleri ve Video Kameralar >> Dijital Fotoğraf/Baskı

Rouvax -> @@ Canon EOS DSLR İnceleme ve Paylaşım Merkezi @@ (17 Aralık 2006; 21:08:43)

Şimdilik Elimiz de 400D var... :D

Canon Eos 400D (Digital Rebel Xti, Kiss'n Digital X)

User review rating: Canon EOS 400D
Brand Canon
Type EOS 400D
Resolution 10.10 Mpixel
Maximum resolution 3888x2592
Minimum resolution 1936x1288
Sensor size 22.2x14.8mm
Sensor type CMOS
Optical zoom n/a
Focal length multiplier 1.6
Zoom wide (mm) n/a
Zoom tele (mm) n/a
Digital zoom No
Auto focus Yes
Manual focus Yes
Focus range (cm) n/a
Macro focus range (cm) n/a
Flash modes anti red-eye auto fill in off slow flash
Storage types CompactFlash type I CompactFlash type II Microdrive
ISO ratings auto, 100, 200, 400, 800, 1600
Aperture priority Yes
Minimum aperture wide n/a
Maximum aperture wide n/a
Minimum aperture tele n/a
Maximum aperture tele n/a
Shutter priority Yes
Minimum shutter (sec) Bulb+30
Maximum shutter (sec) 1/4000
Sequence (fps) 3

Built-in flash Yes
External flash Yes
External flash type Hot-shoe
Metering centre weighted matrix spot
Exposure compensation -2EV - +2EV with 1/3 steps
White balance auto cloudy daylight fluorescent incandescent manual shadow
Video function No
Video sound No
Maximum video resolution n/a
Minimum video resolution n/a
Frames per second (fps) 0
Voice recording No
Optical viewfinder Yes
Electronic viewfinder No
LCD display Yes
LCD size 2.5-inch
LCD resolution (pixels) 230,000
Self-timer Yes
USB USB 2.0 Hi-Speed
Video out Yes
Firewire No
Bluetooth No
File format JPEG RAW
Energy Li-Ion
Weight 510g.
Sizes (mm) 126x94x65

[image]http://www.letsgodigital.org/images/artikelen/6/canon_eos_400d_zoom.jpg[/image]
[image]http://www.letsgodigital.org/images/artikelen/6/canon_eos_xti_zoom2.jpg[/image]

Evet sonunda dün Makinem elime geçti. İlk iş Hayyam a gidip Bir Uv ve Polarize filtre almak oldu. UV olarak Eski canon 1X UV lerinden aldım. Polarizeyi de 18-55 gibi bir lens için aldığımdan en ucuzundan yani noname aldım Very Happy. Aslında test edince çalışıyor gibiydi ama makineye takınca sanki 1 ton koyuya yönelmiş gibi oluyorum neyse daha iyi denemeler yaparım. Dışardan bakıldığında biliyorsunuz 350D den farkı yok ancak LCD gözüme gayet hoş göründü. Filtreleri ve çantayı alır almaz makineyi çıkardım pili taktım umarım pil biraz olsun doludur dedim ve pil yarım doluydu. Arkadaşla birlikte eminönünden boğaz turuna atladık. Ama arada birkaç iş halletmemiz gerektiğinden biraz geç kaldık, 5e geliyordu ortam ışığı azalmıştı neyse bakalım neler yapabiliyoruz dedik ve atladık (vapur,tekne,gemi adı herneyse). Tekne de bu kadar masrafla kurtulamayacağımı tekrar anladım Razz, çünkü bu 18-55mm lens çok kaliteli olsa bile 18mm de hariç hiç bir yerde işime yaramıyor Sad. Akılma Hayyam da gördüğüm 70-210mm USM aklıma geldi. Ama şimdilik biraz bununla idare etmek zorundayım. Birkaç fotoğraf çektim bazılarını paylaşmak istedim. Yorumlarınızı merak ediyorum.
Fotoğraflar genelde iso 800-1600 de çekildi. Exif bilgileride gitti tabi resize ederken Sad. Merak eden arkadaşların Makine ve fotolar hakkındaki sorularını seve seve cevaplarım elimden geldiğince.
İyi seyirler.

[image]http://img519.imageshack.us/img519/6817/img0147fi7.jpg[/image]

[image]http://img187.imageshack.us/img187/3549/img0076sf7.jpg[/image]

[image]http://xs210.xs.to/xs210/06500/IMG_0142.jpg[/image]

[image]http://xs210.xs.to/xs210/06500/IMG_0120.jpg[/image]

[image]http://img395.imageshack.us/img395/2111/untitled1kg0.jpg[/image]

[image]http://img147.imageshack.us/img147/5462/img0009up9.jpg[/image]

BAy Ciddi -> Cevap: 400D Ve İLk Denemeler. Soru Ve Cevaplar, Yavaş Yavaş Ortak İnceleme... (17 Aralık 2006; 21:19:13)

İlk önce makinen hayırlı olsun

Allah güzel günlerde kullanmayı nasip etsin.

1 aylık hasretten sonra eline kavuştu

Valla Ankaradan hemen HAYYAM'a geldin galiba @Rouvax makineyi alır almaz.

Makinenin Galata Kulesi Gayet güzel hoş fotoğraflar.

[:'(]

Ahmet1980 -> Cevap: 400D Ve İLk Denemeler. Soru Ve Cevaplar, Yavaş Yavaş Ortak İnceleme... (17 Aralık 2006; 21:48:17)

@Rouvax;

Resimleri göremiyorum ben [sm=dontknow.gif]

MeNzA -> Cevap: 400D Ve İLk Denemeler. Soru Ve Cevaplar, Yavaş Yavaş Ortak İnceleme... (17 Aralık 2006; 22:50:41)

kit lens için gayet güzel fotolar hayırlı olsun bende 1 hafta önce aldım 400d yi gayet memnunum...

Alehar -> Cevap: 400D Ve İLk Denemeler. Soru Ve Cevaplar, Yavaş Yavaş Ortak İnceleme... (17 Aralık 2006; 23:11:52)

Hayırlı olsun güle güle kullan.
Bazı fotolar bana biraz soft göründü, ya titremiştir ya da lens'ten dir diye düşünüyorum... Daha detaylı çekimler yapınca paylaşmanı bekliyoruz.
tekrar güle güle kullan...

Rouvax -> Cevap: 400D Ve İLk Denemeler. Soru Ve Cevaplar, Yavaş Yavaş Ortak İnceleme... (17 Aralık 2006; 23:22:41)

flu olması çok doğal vapurda giderken flashsız karanlıkta çekim yapıyorum.
(ne imageshack ne de donanim habere upload yapabiliyorum asabım bozuldu)!

PlutosDaddy -> Cevap: 400D Ve İLk Denemeler. Soru Ve Cevaplar, Yavaş Yavaş Ortak İnceleme... (17 Aralık 2006; 23:41:55)

Hayırlı olsun [:'(]

1- Odaklama ve hafızaya işleme hızları nasıl ?
2- Diğer topicte de bahsetmiştin; büüyk lenslerde denge sorunu yaşanır mı sence gerçekten ?
3- Lcd bahsedildiği kadar zor mu görmesi (güneş ışığı altında tabii, daha kullanmadın orda[8D] )
4- Malzeme kalitesini 10 üzerinden değerlendirsen ?

"Şimdilik" bu kadar [;)]

Alehar -> Cevap: 400D Ve İLk Denemeler. Soru Ve Cevaplar, Yavaş Yavaş Ortak İnceleme... (17 Aralık 2006; 23:52:53)

Özellikle son fotoyu kastetmiştim. diğerlerinin sebebini tahmin edebiliyorum...
son resim de titreme gibi gözüktü zaten bana.

neticede 400D nin tartışılacak pek bir yanı yok, ileride yeterince hoşuna gitmeyen fotoğraflar çektiğini düşünürsen emin ol ki sebebi sadece kit lenstir ;)

Rouvax -> Cevap: 400D Ve İLk Denemeler. Soru Ve Cevaplar, Yavaş Yavaş Ortak İnceleme... (18 Aralık 2006; 0:46:56)

quote:

Orjinalden alıntı: PlutosDaddy

Hayırlı olsun [:'(]

1- Odaklama ve hafızaya işleme hızları nasıl ?
2- Diğer topicte de bahsetmiştin; büüyk lenslerde denge sorunu yaşanır mı sence gerçekten ?
3- Lcd bahsedildiği kadar zor mu görmesi (güneş ışığı altında tabii, daha kullanmadın orda[8D] )
4- Malzeme kalitesini 10 üzerinden değerlendirsen ?

"Şimdilik" bu kadar [;)]

1- Aslını istersen internette ne gördüysem onu buldum makinede. Odaklamada şimdiye kadar elime alma fırsatı bulduğum en iyi makinelerden biri dyebilirim odak konusunda hiç rahatsız etmiyor. odaklama hızı konusundada zaten bir eksiği yok. Neyle karşılaştırıyorum dersen 20D,30D D70S. Hafıza konusunda ise Kartan okuma çok iyi shutterın arkasındaki tekeri son hız çevirsem bile hemen playback yapıyor fotoları. Uzun süreli Drive çekimler yapmadığım için yavaş gelmesi gibi bir durum olmadı. Ancak 3 seri çekimi çok kullanırım, onlardada bekleme gibi bir hisse kapılmadım zaten.

2- Ya hayyama gidince bir sürü 2. el lens denedim, bir kısmını da arkadaş için denemiştik o tele lens arıyordu. Onlarda malum hiçte küçük değiller. Elde kendim çektiğim zaman ağırlığın öne gittiğini hissediyorsun ama benim çekimimi etkileyecek gibi gelmedi. Ancak 20YTL ye gidip dandik bir tripod alırsan rahatsız olabilirsin. Ama şunu da söyliyim makineyi henüz tripodla denemedim. Derinlemesine düşününce akla gelmesi gereken şeylerden biri değil.

3- Makineyi gündüz aldım gündüz inceleme fırsatı buldum ama çekim yapma fırsatım olmadı. Status LCD modunda öğlen vakti güneş altında bile görmede zorluk çekmedim. Öğleden sonra güneşi altındada rahatsız etmedi fotoğraflara bakmak. LCD beklediğimden çok daha iyi, ayrıca zaten makinede LCD ye yönelik brightness falan ayarı var rahatsız olacak bir durum olacağını sanmıyorum.

4- Malzeme kalitesi olarak evet bir 20D 30D gibi alaşım değil ancak plastik olarak gayet kaliteli, sağlam ve cihaz olduğu gibi bir bütün duruyor. Mat renkli olduğu için zamanla sürtünmeden parlama yaparmı diye düşündüm hor kullanmazsan kolay kolay eskime yapacağını sanmıyorum.

Lens çok keskin sonuçlar verebilen bir lens bile olsaydı bu 18-55mm açıklık pek eğlenceli değil. sadece 18mm de geniş açı işe yarıyor gibi. Ama gerçekten bence kit olarak bu alet tam bir fiyat performans canavarı.

Rouvax -> Cevap: 400D Ve İLk Denemeler. Soru Ve Cevaplar, Yavaş Yavaş Ortak İnceleme... (18 Aralık 2006; 0:49:42)

quote:

Orjinalden alıntı: Alehar

Özellikle son fotoyu kastetmiştim. diğerlerinin sebebini tahmin edebiliyorum...
son resim de titreme gibi gözüktü zaten bana.

neticede 400D nin tartışılacak pek bir yanı yok, ileride yeterince hoşuna gitmeyen fotoğraflar çektiğini düşünürsen emin ol ki sebebi sadece kit lenstir ;)

O fotoda ayakta duruyordum, ama o fotoyu daha keskin olarak çekmiştim, Lambanın ışıkları ilginç bir şekilde parlamışlardı, bende biraz elimi hareket ettirerek çekeyim dedim bakalım ne görücez dedim ve tekrar çektim, böyle esrarengiz bir hava kattı fotoya daha çok sevdim onu yayınladım :D

PlutosDaddy -> Cevap: 400D Ve İLk Denemeler. Soru Ve Cevaplar, Yavaş Yavaş Ortak İnceleme... (18 Aralık 2006; 0:52:47)

Yanıtlar içn saol [:'(]

Biri de D80 alsa da karşılaştırsak DH olarak [8D] Bu gidişle o kişi ben olcam ama hadi bakalım [;)]

BzBz -> Cevap: 400D Ve İLk Denemeler. Soru Ve Cevaplar, Yavaş Yavaş Ortak İnceleme... (18 Aralık 2006; 2:25:05)

Öncelikle başlığımız hepimize hayırlı olsun. Başlığın başlangıç çalışması için rouvax a teşekkürler çok güzel olmuş.

PlutosDaddy -> Cevap: 400D Ve İLk Denemeler. Soru Ve Cevaplar, Yavaş Yavaş Ortak İnceleme... (18 Aralık 2006; 2:30:20)

Senden de eklemeler ve fotoğraflar bekliyoruz [:'(]
quote:

Orjinalden alıntı: BzBz

Öncelikle başlığımız hepimize hayırlı olsun. Başlığın başlangıç çalışması için rouvax a teşekkürler çok güzel olmuş.

zalman -> Cevap: 400D Ve İLk Denemeler. Soru Ve Cevaplar, Yavaş Yavaş Ortak İnceleme... (18 Aralık 2006; 9:40:06)

hayirli olsun makinan.... guzel cekimlerini bekliyoruz[:'(]

WILLIAMs -> Cevap: 400D Ve Denemeler. Soru Ve Cevaplar, Yavaş Yavaş Ortak İnceleme... (18 Aralık 2006; 9:51:30)

Hayırlı olsun dostum.. Bende şu sıralar D50 alma peşindeyim.. [:D]

åziz -> Cevap: 400D Ve Denemeler. Soru Ve Cevaplar, Yavaş Yavaş Ortak İnceleme... (18 Aralık 2006; 20:33:27)

Selamlar

Güzel günlerde kullanman dileğiyle[&:]

Saygılar...

FCK® -> Cevap: 400D Ve Denemeler. Soru Ve Cevaplar, Yavaş Yavaş Ortak İnceleme... (19 Aralık 2006; 12:42:43)

güle güle kullan makineni :)

bende Canon Ixus 65 var 400D almak istiyorum, aslında biraz daha beklesem (yaklaşık 4 ay kadar) bu makineyi alacak kadar param olurdu ama sabredemedim. Makinenin sadece Body'yi alırsak lens olarak ne tavsiye edersiniz arkadaşlar ?

Not: Amatörüm [8D]

Rouvax -> Cevap: 400D Ve Denemeler. Soru Ve Cevaplar, Yavaş Yavaş Ortak İnceleme... (19 Aralık 2006; 17:57:38)

lens seçimi senin çekim zevkine göre değişir, mimari çekeceksen geniş açı bişeyler olmalı macro çekiceksen ona göre olmalı, gezerken şehri caddeleri insanları çekiceksen farklı.
ayrıca cebindeki paraya bağlı. ben şuan yürürken çekeceğim fotolar için 50mm 1.8 düşünüyorum.

nerazzuri -> Cevap: 400D Ve Denemeler. Soru Ve Cevaplar, Yavaş Yavaş Ortak İnceleme... (19 Aralık 2006; 20:34:06)

hayırlı olsun rouvax...bakalım kısmetse bende d70s alıyorum perşembe dslr tayfasına katılacam kısmetse...

Alehar -> Cevap: 400D Ve Denemeler. Soru Ve Cevaplar, Yavaş Yavaş Ortak İnceleme... (19 Aralık 2006; 20:46:30)

Objektifler, F/P Devleri !
diye topik açıldı oraya bakmanı öneririm...[:)]

Alehar -> Cevap: 400D Ve İLk Denemeler. Soru Ve Cevaplar, Yavaş Yavaş Ortak İnceleme... (19 Aralık 2006; 20:52:46)

@PlutosDaddy,
sana PM attım ama ulaşmadı, sakıncası yoksa neden uzaklaştırıldın, öğrenebilir miyim? Biraz şaşırdım da! İstersen bana Pm de atabilirsin...

quote:

Orjinalden alıntı: PlutosDaddy

Senden de eklemeler ve fotoğraflar bekliyoruz [:'(]
quote:

Orjinalden alıntı: BzBz

Rouvax -> Cevap: 400D Ve Denemeler. Soru Ve Cevaplar, Yavaş Yavaş Ortak İnceleme... (19 Aralık 2006; 20:53:01)

quote:

Orjinalden alıntı: nerazzuri

hayırlı olsun rouvax...bakalım kısmetse bende d70s alıyorum perşembe dslr tayfasına katılacam kısmetse...

İyi dilekler için teşekkürler arkadaşlar, DSLR tayfasına katılacaklara şimdiden kolay gelsin :D

åziz -> Cevap: 400D Ve İLk Denemeler. Soru Ve Cevaplar, Yavaş Yavaş Ortak İnceleme... (19 Aralık 2006; 22:11:53)

quote:

@PlutosDaddy,
sana PM attım ama ulaşmadı, sakıncası yoksa neden uzaklaştırıldın, öğrenebilir miyim? Biraz şaşırdım da! İstersen bana Pm de atabilirsin...

Selamlar

Yanlış bilmiyorsam uzaklaştırmalarda PM de alıp yolluyamıyor

Saygılar...

Rouvax -> Cevap: 400D Ve İLk Denemeler. Soru Ve Cevaplar, Yavaş Yavaş Ortak İnceleme... (19 Aralık 2006; 22:37:24)

Kendi de bilmiyor arkadaşlar [;)]

400D sahiplerinden fotolar bekliyoruz...

BzBz -> Cevap: 400D Ve İLk Denemeler. Soru Ve Cevaplar, Yavaş Yavaş Ortak İnceleme... (19 Aralık 2006; 23:42:00)

Sadece bu karemi koyabildim, sitede yada bande bi problem var.. ekleyemiyorum..

[image]http://resim.donanimhaber.com/upfiles/22076/3023F29F1B03472489D0875A30FECCF3.jpg[/image]

Alehar -> Cevap: 400D Ve İLk Denemeler. Soru Ve Cevaplar, Yavaş Yavaş Ortak İnceleme... (20 Aralık 2006; 8:36:08)

güzel fotoğraf...

Not: bilgi olarak "lens, fokal uzunluk, enstantane, diyafram ve ISO" değerlerini yazarsak çok daha faydalı olur...

selamlar

Rouvax -> Cevap: 400D Ve İLk Denemeler. Soru Ve Cevaplar, Yavaş Yavaş Ortak İnceleme... (20 Aralık 2006; 10:06:37)

BzBz kadrajı çok beğendim ellerine sağlık, acaba bir stop daha çok pozlansa nasıl olurdu merak ettim, belki de böyle güzel olmazdı.
Exif bilgilerini bende merak ettim.

Ahmet1980 -> Cevap: 400D Ve İLk Denemeler. Soru Ve Cevaplar, Yavaş Yavaş Ortak İnceleme... (20 Aralık 2006; 10:45:57)

Bende çok beğendim, çok başarılı olmuş, tebrik ederim [sm=friendship.gif]

saddler1 -> Cevap: 400D Ve İLk Denemeler. Soru Ve Cevaplar, Yavaş Yavaş Ortak İnceleme... (20 Aralık 2006; 18:21:52)

Rouvax hayırlı olsun makinen, 2. resimdeki bina neresi onu merak ettim :)

Rouvax -> Cevap: 400D Ve İLk Denemeler. Soru Ve Cevaplar, Yavaş Yavaş Ortak İnceleme... (20 Aralık 2006; 18:28:04)

2. Fotodaki Bina Ortaköy Camii
3. Fotodaki bina ise Haydarpaşa Tren Garı binasının köşesi :)

saddler1 -> Cevap: 400D Ve İLk Denemeler. Soru Ve Cevaplar, Yavaş Yavaş Ortak İnceleme... (20 Aralık 2006; 21:37:00)

pardon ya 2. demişim 3. olacaktı. :)

Ahmet1980 -> Cevap: 400D Ve İLk Denemeler. Soru Ve Cevaplar, Yavaş Yavaş Ortak İnceleme... (20 Aralık 2006; 23:35:50)

Hepsi çok güzel resimler. Ama ben en çok 3. ve son resimi beğendim. Saygılar.

BzBz -> Cevap: 400D Ve İLk Denemeler. Soru Ve Cevaplar, Yavaş Yavaş Ortak İnceleme... (21 Aralık 2006; 0:20:19)

Resmin exif bilgileri şöyle..
TV : 0.6
AV : 5.6
İSO : 100
Hiçbir PS oynaması yoktur. Makineden s/b yapıldı + Çerçeve.

Kit lensle 48mm de çekilmiştir. Yandan basit bir masa (floresan) lambası ile aydınlatıldı. Resimde görünenler sadekâr (kuyumcu imalatçısı) aletidir. Hala kullanılmaktadır. Havşaların tepeleri çekiç vurmaktan zaman içinde dalllanmıştır. Bu arada bu takım dedemden kalma, 50-60 senelik.

Kaliteli fotoğraf çekmek ve tabi bunun içinde kafada kaliteli kareler tasarlamak (yakalamak ayrı) zaman isteyen bir iş. Çok fazla antrenman yapmak lazım. Fotoğrafla hiç alakam olmadığı , hatta bi makinem bile olmadığı 2006 nın 3.q den itibaren baya bi yol katettim. Bıkmadan usanmadan yola devam.. Umarım hepimiz için böyle olur...

Alehar -> Cevap: 400D Ve İLk Denemeler. Soru Ve Cevaplar, Yavaş Yavaş Ortak İnceleme... (21 Aralık 2006; 0:36:55)

Neden "grayscale" yaptığını şimdi anlıyorum!
Floresan!?

(şakaydı: çok güzel bir foto olmuş :)

nerazzuri -> Cevap: 400D Ve İLk Denemeler. Soru Ve Cevaplar, Yavaş Yavaş Ortak İnceleme... (21 Aralık 2006; 8:26:39)

alehar edit edit [:D]

@BzBz
hocam hakikaten güzel kare ama endüstriyel malzemelerden güzel kareler çıkıyor...makina ne bu arada?

Alehar -> Cevap: 400D Ve İLk Denemeler. Soru Ve Cevaplar, Yavaş Yavaş Ortak İnceleme... (21 Aralık 2006; 8:40:02)

@Rouvax,
resimlerine tekrar bakıyorum ve açıkçası anlayamadığım bir konu var!
orta kısımları net, ama kenar ve arkalarda hemen flu luk başlıyor. Normalda bu geniş diyaframda ve geniş açıda bu kadar bokeh elde edilmez.
Belki de resim küçük olduğu için ben yanlış anladım. (aslında hep derim, bu kadar küçük fotoğraflardan yorum yapmak yanlış olur diye :)

gündüz yaptığın çekimlerden 800x600 bir kaç tane daha koyabilir misin? (geniş açı ve geniş diyafram yine)

tşk.

Rouvax -> Cevap: 400D Ve İLk Denemeler. Soru Ve Cevaplar, Yavaş Yavaş Ortak İnceleme... (21 Aralık 2006; 19:32:25)

Yarın bölüme götürmeyi planlıyorum makineyi bol bol geniş açı çeker onları da tam boyutlarda atarım nete, 18-55 almak isteyenler içinde en azından bir fikir olur. Aslında bugün de yanımdaydı makine ama yoğunluktan çekim yapma fırsatı bulamadım. Yanlız LCD yi biraz inceledim güneş altında nasıl oluyor diye, Standart ayarında LCD süper bir performans vermiyor ama yani bırakın foto makinelerini hangi LCD den böyle performans görmek mümkün ki ? Ama brightness ayarı bir miktar işe yarıyor boşuna konmamış :P

Bu arada Alehar özellikle hangi fotoda olduğunu belirtirsen birlikte inceleriz.

Ahmet1980 -> Cevap: 400D Ve İLk Denemeler. Soru Ve Cevaplar, Yavaş Yavaş Ortak İnceleme... (21 Aralık 2006; 19:50:23)

Bu arada nette gördüğüm kadarıyla 400D küçük bir body e sahip, nerdeyse D40 ile aynı.

åziz -> Cevap: 400D Ve İLk Denemeler. Soru Ve Cevaplar, Yavaş Yavaş Ortak İnceleme... (21 Aralık 2006; 20:02:00)

quote:

Orjinalden alıntı: Ahmet1980

Bu arada nette gördüğüm kadarıyla 400D küçük bir body e sahip, nerdeyse D40 ile aynı.

Selamlar

Fazla da küçük değil(miş)[8D] sadece elle tuttugumuz kısım biraz küçük görünüyor diğer taraflarda fazla fark yok gibi linkte body büyüklükleri gösterilmiş

[image]http://img178.imageshack.us/img178/9843/gripcomparedzm8.gif[/image]
http://www.dpreview.com/reviews/canoneos400d/page4.asp

Saygılar...

Ahmet1980 -> Cevap: 400D Ve İLk Denemeler. Soru Ve Cevaplar, Yavaş Yavaş Ortak İnceleme... (21 Aralık 2006; 20:10:07)

Bende burdan bakmıştım, hala fark az gibi geliyor bana [:)]

[image]http://www.dpreview.com/reviews/CanonEOS400D/Images/allroundview-001.jpg[/image]

[image]http://www.dpreview.com/reviews/NikonD40/Images/allroundview-001.jpg[/image]

Tabii kıyaslamayı üzerinde yazan ölçülere göre yaptım.

Alehar -> Cevap: 400D Ve İLk Denemeler. Soru Ve Cevaplar, Yavaş Yavaş Ortak İnceleme... (21 Aralık 2006; 21:16:45)

quote:

Orjinalden alıntı: Rouvax

Yarın bölüme götürmeyi planlıyorum makineyi bol bol geniş açı çeker onları da tam boyutlarda atarım nete, 18-55 almak isteyenler içinde en azından bir fikir olur. Aslında bugün de yanımdaydı makine ama yoğunluktan çekim yapma fırsatı bulamadım. Yanlız LCD yi biraz inceledim güneş altında nasıl oluyor diye, Standart ayarında LCD süper bir performans vermiyor ama yani bırakın foto makinelerini hangi LCD den böyle performans görmek mümkün ki ? Ama brightness ayarı bir miktar işe yarıyor boşuna konmamış :P

Bu arada Alehar özellikle hangi fotoda olduğunu belirtirsen birlikte inceleriz.

mesela haydarpaşa garının fotosu! orta kısım net, ama üst ve alt kısım. (alt kısmın DOF dışında kaldığına inanamadım!) diyafram neydi?

FrakOff -> Cevap: 400D Ve İLk Denemeler. Soru Ve Cevaplar, Yavaş Yavaş Ortak İnceleme... (21 Aralık 2006; 21:30:08)

fotograf makinen hayırlı olsun..
güle güle kullan.
güzel bir seçim yapmışsın, güzel fotoğraflar çekebilmen dilegiyle..

Alehar : yazılarını zevkle okuyup incelemelerini de merakla takip ediyorum,
emeğine sağlık, ama 18-55 kit lense b*k atmayı bırak artık, topu topu 100 ytl yahu [:D]

Alehar -> Cevap: 400D Ve İLk Denemeler. Soru Ve Cevaplar, Yavaş Yavaş Ortak İnceleme... (21 Aralık 2006; 21:48:29)

quote:

Orjinalden alıntı: aLper_iLeri

fotograf makinen hayırlı olsun..
güle güle kullan.
güzel bir seçim yapmışsın, güzel fotoğraflar çekebilmen dilegiyle..

Alehar : yazılarını zevkle okuyup incelemelerini de merakla takip ediyorum,
emeğine sağlık, ama 18-55 kit lense b*k atmayı bırak artık, topu topu 100 ytl yahu [:D]

şimdi ayıp ettin işte !
amacım b.k atmak değil, hiç bir zamanda böyle bir amacım olmadı. Benim başıma 2 kez yeni aldığım lenste geldi. Fokal plane'in lens eksenine dik olmaması problemi. Fotolardan sorgulamaya çalıştığım buydu, emin olamadım bu yüzden problem varmış gibi doğrudan yazmak da istememiştim... Amacım gerçekten bir sıkıntı var ise, Rouvax2ı daha işin başında uyarmaktı!

Üstelik yazılarımda, kendi kitlensimi HAYYAM'da 50€ karşılığında almak istemelerine rağmen satmadığımı, 300D gibi 6Mp kameralarda çok iyi sonuçlar verdiğini, sadece 10MP gibi yüksek çözünürlüğün üstesinden gelemediğini, bu yüzden de 400D ye kit lens olarak verilmesini Canon açısından ayıpladığımı, Nikon'un 10MP D80 de standart kit lensini daha kalitelisi ile (nerdeyse 17-70 muadili!) değiştirdiğini yazmıştım.

FrakOff -> Cevap: 400D Ve İLk Denemeler. Soru Ve Cevaplar, Yavaş Yavaş Ortak İnceleme... (21 Aralık 2006; 22:08:52)

valla bu kadar ciddi olacagını bilseydim bişey sölemezdim :)
çözünürlüğü de bodysi de plastiği de herşeyi de berbat da olsa 100 ytl müthiş bi fiyat 18 mm için.

Rouvax -> Cevap: 400D Ve İLk Denemeler. Soru Ve Cevaplar, Yavaş Yavaş Ortak İnceleme... (22 Aralık 2006; 0:09:10)

okurken...
[image]http://img164.imageshack.us/img164/1836/img0271nb7.jpg[/image]

ekleme: DH fotoyu resize diyor, view image diyerek normal halini görebilirsiniz...

snuffxxx -> Cevap: 400D Ve İLk Denemeler. Soru Ve Cevaplar, Yavaş Yavaş Ortak İnceleme... (22 Aralık 2006; 9:22:21)

yukarıdaki resimlerde özellikle gökyüzü olanlarda toz gözüküyor ccd de, benim bildiğim
400d tozları titreşim ile atıyordu üzerinden.

Rouvax -> Cevap: 400D Ve İLk Denemeler. Soru Ve Cevaplar, Yavaş Yavaş Ortak İnceleme... (22 Aralık 2006; 19:24:37)

CCD yok Cmos var,
2. Foto görünen tozlar son fotoda yok. Ayrıca onlar martı olabilir :)

Alehar -> Cevap: 400D Ve İLk Denemeler. Soru Ve Cevaplar, Yavaş Yavaş Ortak İnceleme... (22 Aralık 2006; 22:51:06)

Arkadaşlar, bu kadar küçültülmüş bir fotoğrafta toz felan görülmez. İçiniz rahat olsun. Ayrıca 1:1 scale de bakıyor ve toz görüyor olsaydık, nokta şeklinde değil de, flu bir disk şeklinde görecektik. Sensör kendi üzerindeki toza odaklanamadığı için tozun sensör üzerinde oluşturduğu gölge ve yarıgölgeleri görebiliriz sadece...

FrakOff -> Cevap: 400D Ve İLk Denemeler. Soru Ve Cevaplar, Yavaş Yavaş Ortak İnceleme... (22 Aralık 2006; 23:03:01)

+100
[:'(]

quote:

Arkadaşlar, bu kadar küçültülmüş bir fotoğrafta toz felan görülmez. İçiniz rahat olsun. Ayrıca 1:1 scale de bakıyor ve toz görüyor olsaydık, nokta şeklinde değil de, flu bir disk şeklinde görecektik. Sensör kendi üzerindeki toza odaklanamadığı için tozun sensör üzerinde oluşturduğu gölge ve yarıgölgeleri görebiliriz sadece...

FrakOff -> Cevap: 400D Ve İLk Denemeler. Soru Ve Cevaplar, Yavaş Yavaş Ortak İnceleme... (22 Aralık 2006; 23:11:34)

bir de bu toz olayı bana biraz garip geliyor. bende 4 tane lens var ve makineyi her kullanışımda değiştiririm duruma göre. ama aylardır henuz toz belirtisi yok. mutlaka toz girmiştir ama çektiğim fotograflarda ben göremiyorum. geçende bir şelaleyi f:29 ile filan çektim, ama orda da çıkmadı tozlar. sırf toz göreyim diye de gökyüzünü f:29'da çekmeye niyetim de yok.

ve de, titretmeyle tozlar atılsa da nereye atılacak ki ? sonuçta gene sensörün oraya bir yere düşecek eninde sonunda o bölgenin temizlenmesi lazım. böyle bir mekanizmayı SLRnin içine gömmek ne kadar sağlıklı olur, uzun vadede göreceğiz. canon bunu bence sırf pazar payında ve satışta etkli olsun diye 400d'ye koydu. yoksa pratikte pek bi fayda sağladığı söylenemez. öyle olsaydı zaten örneğin 5D'ye koyarlardı öncelikle. Lafım sana degil dostum, senin 400d almaktaki amacın bana göre de bu toz özelliği degil tabii ki , ama profesyonel olmayan kesim bu tip extra özelliklere ragbet ediyor, bakalım sonuç ne olacak.

snuffxxx -> Cevap: 400D Ve İLk Denemeler. Soru Ve Cevaplar, Yavaş Yavaş Ortak İnceleme... (23 Aralık 2006; 0:31:11)

ccd ağız alışkanlığı olmuş :) umarım martıdır[:'(]

Rouvax -> Cevap: 400D Ve İLk Denemeler. Soru Ve Cevaplar, Yavaş Yavaş Ortak İnceleme... (23 Aralık 2006; 0:37:26)

uv filtre ve lens arasındada bir sürü toz var bişey olmaz :p

Alehar -> Cevap: 400D Ve İLk Denemeler. Soru Ve Cevaplar, Yavaş Yavaş Ortak İnceleme... (23 Aralık 2006; 11:10:25)

quote:

Orjinalden alıntı: Rouvax

uv filtre ve lens arasındada bir sürü toz var bişey olmaz :p

UV filtre ve lens arasındaki tozların durumu biraz daha farklı :)
Lens doğrudan ona odaklanmadı ise, (ki, bir çok lens için bu olanaksızdır!)
bu tozların gölgesi veya yarıgölgesi, sensör üzerine asla düşemeyeceği için (bu kadar mesafede kaybolurlar) gözle farketmek imkansızdır. Fakat bu tozların çokça olması durumunda, kalite düşüşü olarak etkilerini gösterirler!

rbatasoy -> Cevap: 400D Ve İLk Denemeler. Soru Ve Cevaplar, Yavaş Yavaş Ortak İnceleme... (23 Aralık 2006; 11:34:57)

Peki şunu öğrenelim.350d ile arasındaki fiyat farkına değiyor mu?Sonuçta bizim gibi sınırlı bütçesi olup slr almak isteyen için 200-300ytl de önemlidir.O paraya da lens alınır biryerde.

Çok düşündüm galiba slr a canon ile başlıyacağım.Dolayısıyla lens birikimi de canon üzerinden olacağı için canonla devam.350d mi 400d mi p/f açısından?

FrakOff -> Cevap: 400D Ve İLk Denemeler. Soru Ve Cevaplar, Yavaş Yavaş Ortak İnceleme... (23 Aralık 2006; 12:22:20)

bana göre fiyat farkına deger. en başta zaten 350d'nin ufak ekranı işe yaramıyor bence. 400d'nin 2.5" ekranı iş görüyor.
megapixel artışında bi espri yok sadece pazarlama amaçlı. ha 8 ha 10. arada 2 megapixel var. oranlama gittikçe düşüyor.
biri 2 digeri 4 megapixel olsaydı tamam : arada %100 afrk var. ama 8'e 10 bişey ifade etmeyebilir.
onun dışında toz olayının da pek bi yararı olmasa da ekstra olmasında bi zarar yoktur heralde.
başka farklar da vardır ama aklımda degil su an. bence deger.

Rouvax -> Cevap: 400D Ve İLk Denemeler. Soru Ve Cevaplar, Yavaş Yavaş Ortak İnceleme... (23 Aralık 2006; 14:05:22)

2.5 inch LCD
30D nin AF sistemi
Daha Doğru Exposure (pozlama)
2. El performansı
Daha iyi buffer

Bence aradaki fiyat farkına değer, Bakınız MP olayını katmadım :D Aslında close up da makrolarda işe yarar ama o farkı anlatacak Lenslere sahip olmama şuan için imkansız, zaten 700$ lık body kullanıp 2000$ lens almanın pek manası da yok gibi...

rbatasoy -> Cevap: 400D Ve İLk Denemeler. Soru Ve Cevaplar, Yavaş Yavaş Ortak İnceleme... (23 Aralık 2006; 18:19:34)

Diyorsunuz ki 400d den başla.Makina hem genelde gezi, tarihi mekanlar, mimari fotoğraflamak için kullanılacak.Yani geniş açı kullanacağım çoğu zaman.18-55 in de pek başarılı olmadığını biliyorum.Acaba d70s 18-70 lens ile birlikte daha iyi sonuçlar mı verir.

Karşılaştırma için açılmamış konu biliyorum.Konu dağılmaz inşallah.

BzBz -> Cevap: 400D Ve İLk Denemeler. Soru Ve Cevaplar, Yavaş Yavaş Ortak İnceleme... (23 Aralık 2006; 18:30:35)

Ben alırken adama d70s le 400d yi yanyana koy dedim. d70s elime inanılmaz oturdu, yani body olayı harika ötesi. O konuda 400D nin grid baya rahatsız. e tabi 18-70 dx daha kaliteli ama slr uzun soluklu bir iş anlık düşünmemek lazım. D70s in benim hoşuma gitmeyen tarafı, ekran 2" olmasına rağmen 115000 pikseldi buda kaliteyi baya düşürüyodu. tuşları kauçuktu. 6mp, bide artık eski bir modeldi. ama eliniz hafif te olsa iriyse bence nikon almak daha mantıklı.

arkadaşımda 350D var inanın sırf ekran için 350d almadım ve verdiğim karardan çok memnunum, yani çektiğiniz fotoğrafa hemen bakmak ve baktığınız resme göre karar verebilmek çok önemli. Onun içinde ekran slr olayında bence önemlidir. 1.8 çok yetersiz kelıyor. bence başka önemli hiçbir farkı yok.

Rouvax -> Cevap: 400D Ve İLk Denemeler. Soru Ve Cevaplar, Yavaş Yavaş Ortak İnceleme... (23 Aralık 2006; 18:33:24)

quote:

Orjinalden alıntı: rb.atasoy

Diyorsunuz ki 400d den başla.Makina hem genelde gezi, tarihi mekanlar, mimari fotoğraflamak için kullanılacak.Yani geniş açı kullanacağım çoğu zaman.18-55 in de pek başarılı olmadığını biliyorum.Acaba d70s 18-70 lens ile birlikte daha iyi sonuçlar mı verir.

Karşılaştırma için açılmamış konu biliyorum.Konu dağılmaz inşallah.

Bi kere D70s 350D ile karşılaştırılıyordu 400D ile değil. 350D ile karşılatırmak istersen Forumun arama kısmını kullan istemediğin kadar yazı bulacaksın ;)
Bence karşılaştırmaya devam etmeyelim burda.

rbatasoy -> Cevap: 400D Ve İLk Denemeler. Soru Ve Cevaplar, Yavaş Yavaş Ortak İnceleme... (23 Aralık 2006; 18:34:11)

Peki haklısınız.

Sayfa: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10   sonraki >   >>

Valid CSS!

Forum Software powered by ASP Playground Advanced Edition 2.3
Copyright © 2000 - 2006 ASPPlayground.NET
1.141022