Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: 400D Ve İLk Denemeler. Soru Ve Cevaplar, Yavaş Yavaş Ortak İnceleme...

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: fearlessboy, bugiboy, graphtec, pluseagle, izzetreis
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dijital Fotoğraf Makineleri ve Video Kameralar >> Dijital Fotoğraf/Baskı >> Cevap: 400D Ve İLk Denemeler. Soru Ve Cevaplar, Yavaş Yavaş Ortak İnceleme... Sayfa: <<   < önceki  7 8 [9] 10 11 12 13 14 15 16   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
cydonia

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

25 Nisan 2007; 16:58:09 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

quote:

Orjinalden alıntı: @p4p800se

quote:

Orjinalden alıntı: aslan_umut
marmarisde hayyam olsa:D

Yeterli talep varsa hemen hayyamnın marmaris şubesini açtırabiliriz
Rakip topikde Plutos arkadaşımız hayyamı çok sık ziyaret ediyor, eğer ücreti mükabili (15-20 YTL civarı olabileceğini tahmin ediyorum) göze alıyorsanız ondan bi bakınmasını rica edebilirsiniz(sen ve mustafa2),
Ben haftaya makinamı almaya gittiğimde de bakabilirim, satan yerin tel. ini ve fiyatını bildiririm, siz arayıp konuşursunuz.
Kitapçık el kitapçığı gibi ve 170 küsür sayfa fotokopisini çektirsem daha kötü olur yoksa kıyak yapmak isterdim

Plutos nerdeyse hayyam da yatıp kalkıcak,

kısaca kendısıne hayyam kuşu dıyoruz

...beyoğlu artık Pala'sız
@p4p800se

25 Nisan 2007; 20:12:00 

@BzBz ve @Alperileri;
Ben raw çekimlerinde sadece pozlamaya dikkat ediyordum, diğer ayarları nasılsa istediğim gibi düzeltebilirim diye kendi hallerine bırakmıştım, demek hataymış.
peki raw çekerkende WB haricinde dikkat etmem gereken başka ayar varmı, flash sız çekimlerimde sadece M modunda uygun diyafram ve enstantane ile uygun pozlama telafisini ayarlayıp gerekli iso ayarını yapıyorum, diğer tüm ayarlar makinenin def. veya auto ayarları. Mesela manzarayıda portreyide (picture style) standartda çekiyorum. Ne tavsiye edersiniz.

Iki tür insan daima açtır. Biri bilimi arayan, diğeri de parayı. CAT STEVENS
Yaşamda en önemli şey kazançlarımızı kullanmak değildir. Bunu herkes yapar. Asıl önemli olan kayıplarımızdan kazanç sağlamamızdır. Bu zeka gerektirir;akıllı insanlarla aptal insanlar arasındaki fark budur. William Bolith
rb.atasoy

25 Nisan 2007; 22:11:14 

quote:

Orjinalden alıntı: @p4p800se

@rb.atasoy
hocam ben o programı hiç kullanmadım cs2 varsa onla çok daha iyi yapılıyor. tavsiye ederim.

Hocam cevap verdiğin için sağol gerçekten cs2 kurulu bende ama onda nasıl albüm felan yapcaz ki.Ben sadece ufak tefek düzenlemeler yapıyorum(photoshopta). Yoksa adobe stock photos ile mi yapacağız?

@p4p800se

26 Nisan 2007; 10:04:27 

hocam ben cs2 yi sadece raw işleme açısından kullanıyorum, sanada raw için tavsiye etmiştim. onda album yapma bölümü olduğunu sanmıyorum. Hiç albüm yapmadığım için programda öneremiyorum bu konuda kusura bakma

Yaşamda en önemli şey kazançlarımızı kullanmak değildir. Bunu herkes yapar. Asıl önemli olan kayıplarımızdan kazanç sağlamamızdır. Bu zeka gerektirir;akıllı insanlarla aptal insanlar arasındaki fark budur. William Bolith
aLper_iLeri

26 Nisan 2007; 11:53:54 

p4p800se :

portrait modu filan pek iyi degil yani o modlara hiç girmesen de olur,
bu ayarları photoshopdan yaparsın, normal'de çek bence pek gerek yok.

ayrıca RAW ile ne kadar çok sınırlarda oynarsan (mesela çok karanlık bi fotoyu açarsan
ya da ço kpatlak bi fotoyu normale getirirsen) oluşturacagın noise miktarı da artar.

WB'yi raw ayarlarından ayarlaman pek bişey kaybettirmiyor ama bence Canon ile JPEG çeksen daha rahat olur. AYarları dogru yapıp jpeg çek, daha az ugrasıp daha cok zevk alırsın bence.

Bana göre önemli olan photoshop kullanımını minimuma indirmen :
image resize ve sharpen gibi.

Günlük Sistemim : Abit Awd9-max, Intel Core2Duo e6750@3.2 ghz( 1.3v), Quadcore Stok Fan, 2x1gb Kingston 800mhz, Gigabyte 8800GT@800-2000-2000, Maxtor 250gb slim, Silverstone Olympia 650w PSU, Samsung 2232BW 22" Lcd, --- http://www.alperileri.com - Canon 5D - Canon 50mm f/1.8 - Sigma 8mm f/3.5
aLper_iLeri

26 Nisan 2007; 11:58:31 

Ayrıca CS2'de web album yapma özelliği vardır ben kullandım arasıra gayet guzel.

Ana menüden FILE, AUTOMATE'den bulursunuz.

Günlük Sistemim : Abit Awd9-max, Intel Core2Duo e6750@3.2 ghz( 1.3v), Quadcore Stok Fan, 2x1gb Kingston 800mhz, Gigabyte 8800GT@800-2000-2000, Maxtor 250gb slim, Silverstone Olympia 650w PSU, Samsung 2232BW 22" Lcd, --- http://www.alperileri.com - Canon 5D - Canon 50mm f/1.8 - Sigma 8mm f/3.5
BzBz

26 Nisan 2007; 23:57:50 

Arkadaşlar bu "noise reduction" nedir? ne işe yarar? istendiğinde devreye giren bir olaymıdır? bu olay 400D de nasıldır?

"Bilmediğimi sorar , bildiğim kadarını söylerim."

Canon - 400D
@p4p800se

27 Nisan 2007; 9:25:45 

bozulan makinede noise reduaction açık halde birkaç kare çekmiştim.
Cfn ayarlarında 3 seçenek veriyor, off, auto, ve on.
Anladığım kadarıyla belli bir sürenin üstünde (1sn. gibi) yapılan pozlamada bu sistem devreye girip fotodaki noise oranını düşürmeye çalışıyor. zaten hemen fotoyu göstermiyor ekranda "busy" çıkıyor biraz sonra fotoyu hafıza kartına yazıyor ve gösteriyor.
Ama onla ve onsuz çekim yapıp nekadar işe yarıyor diye deneme yapmadım.

BzBz

27 Nisan 2007; 11:00:05 

dpreview'da denemeler yapmışlar ,ne işe yaradığını anlıyorum ama NR açıkken resimlerde hafif blur'lanma oluyor. Kapalıyken çok az daha keskin . Bende merak ettim acaba herzaman mı açık da resimlerim ondanmı keskinlikten yoksun ama yokyok yine 18-55 ten

"Bilmediğimi sorar , bildiğim kadarını söylerim."

Canon - 400D
distomat

27 Nisan 2007; 18:49:58 

Merhaba arkadaşlar.Canon EOS 400 D kullanıcısıyım.Makineme Tamron SP AF 28-75mm XR Di LD IF MAKRO marka ve modelde objektif almayı düşünüyorum.Tamron ile ilgili yeterince araştırma yapmama rağmen yeterli kullanıcıya ulaşamadığımdan dolayı yeterli bilgiye de ulaşamadım.Öncelikle Tamron nasıl bir markadır?Yani cam kalitesi nasıldır?Bir de bahsettiğim lensi kullanan yada bilen arkadaş varsa görüşlerini belirtirse sevinirim.Şimdiden teşekkürler...

@p4p800se

27 Nisan 2007; 19:13:10 

hocam linki birtürlü yükleyemedim ama photozone da o lens le ilgili aynen şöyle bir tespit var;
quote:

Tamron AF 28-75mm f/2.8 SP XR Di good
(***-) very good
(****) good
(***) very good
(****) significant
(***) little distortions
(****) little vignetting (w/o)
(****) little vignetting (w/o)
(****) warm some flare
(***) good
(3.24) slow
(**) good
(***-) 120

warm dan kasıt renkleri sıcak gösteriyor;
puandan kasıt 5 üzerinden veriliyor ve güzel bir puan;
slow dan kasıt AF hızı
bana göre bu lens gayet iyi ama renkleri tam doğal değil biraz daha sıcak veriyor ve AF hızı düşük.
Tamron un özellikle 17-50 si çok gözde bir lens sigma 17-70den daha kaliteli olduğu söyleniyor.
diğer lensleri hakkında pek bir bilgim yok

edit yazım hatası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi @p4p800se -- 27 Nisan 2007; 19:14:55 >

distomat

27 Nisan 2007; 19:36:31 

Hocam öncelikle ilgi ve yardımınız için teşekkürler.Ben gündelik çekimlerle birlikte portre ve model çekimlerinde kullanmak için objektif alacağım.Portre ve model çekimi için primer lens veya medium telefoto tavsiye edenler oluyor ama alacağım lensin gündelik çekimlerde de işmi halletsin istiyorum.SIGMA 24-70mm/2.8 EX DG MACRO ile bahsettiğim Tamron arasında seçim yapacağım.Fakat siz renleri doğal göstermiyor diyince içime tedirginlik düştü alsam mı almasam mı diye...Benim için fotoğraflarda keskinlik önemli.Acaba nasıl sonuç verir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi distomat -- 27 Nisan 2007; 19:37:26 >

@p4p800se

27 Nisan 2007; 20:57:02 

şu linkdeki fotolar 28-75 ile çekilmiş bir göz at istersen ama unutma bu fotoların hemen hepsi ps den geçmiş.
http://www.fotokritik.com/fotograflar/?objektif_model_id=516

bu arada fiyatı nedir bu lensin?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi @p4p800se -- 27 Nisan 2007; 20:58:40 >

distomat