yeni bir 400d kullanıcısı olarak lens tavsiyesi istiyorum, kit lensin kalitesi malumunuz
manzara ve mimari ağırlıklı çekimler yapcam ama makrosu da fena olmayan keskin bir lens almak istiyorum. maalesef bütçem 350-400 ytlyi geçemiyor. gönül ister ki 17-85 is alalım...
bu arada 400d almak isteyen ankaralı arkadaşlara köksal fotoyu öneriyorum, fiyat çok iyi şu sıralar
bu benim kullandıgım lensi 250-300e alırsınız, ben şimdilik memnunum.
350-400e ne alınır , aslında aklıma gelmiyor pek :)
2. el bişiler arasan daha iyi olur..
Fotograflar çok güzelmiş,ellerinize sağlık. Ben de kendime fotograf makinası alma aşamasındayım.Size birşey danışmak istiyorum.Canonun EF-S 17-85 IS USM model lensi var bu lens 30 D ile alınırsa tek lens şeklinde kullanılabilirmi ?( İşe yeni başlayan biri olarak tam bir acemiyim) Yani bu lensle ne kadar uzağı çekebilirim.
EF-S IS USM, gayet güzel görünüyor tadından yenmez valla 17-85 günlük çekimler için de gayet elverişli, 17mm bayağı geniş açı sağlar 85mm de gündelik yeterlidir bana sorarsanız Hele Image Stabilization var bi de
bu "renkler cansız" olayını biyerden hatırlıyorum ama.... Sanırım D70s alan bi arkadaş yazmıştı, çözümünü hatırlamıyorum ama, Rouvax'ın yardımcı olabilceğine eminim
Cumartesi günü Leonardo sergisine gitmiştim, orda birkaç kare çektim. onları paylaşayım. @gkolusika Picture style menüsünden saturasyon ayarlarıyla, renklerle oyna olmazsa farklı hazır bir renk ayarı dene. Raw çekip onları kontrol et. Adobe unun renk aylarını kontrol et. 50mm ile 18-55 arasında öyle çok fazla bir renk farkı yok. Lensten kaynaklandığını düşünüyorum özellikle yolladığın fotodan. öyle olduğunu düşünümyorum.
fotolar 18-55 lensle 1600 iso da çekilmiştir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rouvax -- 11 Mart 2007; 23:51:22 >