Şimdi Ara

@@ Canon EOS DSLR İnceleme ve Paylaşım Merkezi @@ (1348. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44.056
Cevap
43
Favori
1.833.003
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 13461347134813491350
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: İmportant

@Alehar

Tavsiyen için teşekkürler. Bu durumda, Canon 100-300mm ve Canon Ef 2x III converter daha doğru seçenek gibi duruyor.
    Canon EF 100-300mm f/4.5-5.6 US
    Canon EF 2x III Extender

Merhaba,
    burada bir yanlış anlaşılma olmuş ve benden kaynaklanıyor. Hemen düzelteyim.
    Şöyleki canon için 100-300 derken ben L serisi olanı kastetmiştim, hani şu zoom için ileri-geri hareket yapılanı.
    Siz ise normal versiyonunu kastediyormuşsunuz.

100-300f4.5-5.6USM 70-300IS ten daha az performanslıdır, zaten fiyatı da bu yüzden yarısından daha azdır.
    Dolayısıyla değil2x extender, 1.4x extender ile bile kullanmanızı tavsiye etmem.
    Aman dikkat!
  • Bazen diyorum acaba hata mı ettim o kadar para vererek millet diyor ne gerek var niye o kadar para verdin sonra diyorum iyi ki almışım
    Herneyse bikaç öneri istiyorum. 550D makinem için çantam yok. Önerebileceğiniz uygun fiyatlı çanta var mı? Ayrıca 50mm f1.8 istiyorum, daha makinemi yeni aldım biraz erken ama istiyorum. Sizce nereden almalıyım? Güvenilir bir satıcı var mı forumdan veya başka forumdan? Yoksa hayyamdan mı bakayım?
  • walla daha evvel de yazmıştım,
    ben de 550 ye geçtiğim için 450D ve yalnız kalmasın diye 50mm mi satışa çıkarmıştım. Set olarak satılmaz ise benimkini almayı düşünebilirsiniz.
    ilgilenirseniz mesaj atın ilanımın linkini veririm.

50mm gibi hassas bir lensi nerden alırsanız alın, yanınızda fokus chart, laptop ve kullanacağınız body nin kendisi olmadan gidip almayın. fokus kontrolü şart. Bedeli çok yüksek olmadığı için ve basit bir lens olduğu için şurdan alın şurdan almayın demeyeceğim. Ama body ve pahalı lensleri normalde kesinlikle spotçulardan alınmasını önermem, kendim de asla almam.
  • Sağolun. Ben 0 almak istiyorum lensimi. Bodyi zaten yanımda götüreceğimde laptop neden? Ayrıca 0 alırken bir sorun olur mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mz~

Sağolun. Ben 0 almak istiyorum lensimi. Bodyi zaten yanımda götüreceğimde laptop neden? Ayrıca 0 alırken bir sorun olur mu?

:)

şöyle söyleyeyim: uzak bir yerden sıfır bir lens sipariş edeceğime (incelemeden satın almayı kastediyorum)
    inceleyerek ikinci el bir lens almayı %100 tercih ederim.

Bu forum sayfalarında önce hayyamda 2 tane 17-70 alıp denediğimi sonra da Reproset (sigma temsilcisi idi o zamanlar) tam 7 tane yeni kutu açtırdığımı uzun uzun yazmıştım. Kimsenin keyfini kaçırmak değil amacım.
    Ama interneti tararsanız lensler için "bad copy" veya "bad sample" ve "golden copy/sample" gibi tariflerin olduğunu göreceksiniz...

Laptop tabiiki lensi body ye takıp çekeceğiniz test fotolarını 1:1 scale de incelemek için.

Bu arada "fokus chart" ı sormanızı beklerdim asıl :)
  • quote:

Merhaba,
    burada bir yanlış anlaşılma olmuş ve benden kaynaklanıyor. Hemen düzelteyim.
    Şöyleki canon için 100-300 derken ben L serisi olanı kastetmiştim, hani şu zoom için ileri-geri hareket yapılanı.
    Siz ise normal versiyonunu kastediyormuşsunuz.

100-300f4.5-5.6USM 70-300IS ten daha az performanslıdır, zaten fiyatı da bu yüzden yarısından daha azdır.
    Dolayısıyla değil2x extender, 1.4x extender ile bile kullanmanızı tavsiye etmem.
    Aman dikkat!

Bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim. 18-200 araştırıyorum. Extenderi daha sonra alacağım.
    18-200 gibi tavsiye edebileceğiniz objektif varmıdır, fazla fiyat farkı olmayan? Tamron 18-270 ile Canon 18-200 testlerine baktım. Tamron o kadar kötü görünmüyordu.
    Sizin görüşünüz nedir?
  • Sonbahar renkleriyle bir portre:
     @@ Canon EOS DSLR İnceleme ve Paylaşım Merkezi @@
  • merhaba acil cevaplanmasi gereken bir sorum var 500d ile oyun videosu cekmek istiyorum konsol tv baglantisinda bu videoyu makineyi tvnin karsina koymak yerine direk baglantiyla oynanan oyunu nasil kaydedebilirim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bixie

3 hafta sonra hayyam veya doğubanktan 550d alıcam peşin olarak. yanında hediye olarak 8 gb kart veya bi çanta verirler dimi hatta yanında 50mm veya 55-250mm lenste alıcam

Ben 2 ay önce bu dediğin seti hayyamdan 2.150tl aldım peşin. hediyeside 3 lensede filtre aldım birde emora çanta aldım. Başka bi dükkandanda 90 tl 16 gb toshiba class 10 hafıza kartı aldım. Bilgin olsun diye söylüyorum selamlar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online

quote:

Orijinalden alıntı: blckhm

Arkadaşlar selam,

makinamda class10 8gb sd kart kullanıyorum. raw + jpeg kaydediyorum. sıralı çekime aldığımda 4 -5 pozdan sonra cihaz bekletmeye başlıyor ve köşedeki kırmızı ışık sürekli yanık kalıyor. bu normal mi ? yani mantıken çektiğim dosya boyutları 30mb civarı. herbirini yazması için 3 saniye gerekecek nerden baksanız.

acaba içerisinde extra buffer gibi bir belleği var mı ? yada başka bir sorun mu var

Hocam makinen nedir bilmiyorum ama raw çekimde ve jpeg çekimde sınır var çoğu makinede. Mesela 550D kullanıyorum ve onda seri çekimde ;

6 adet RAW 35 adet JPEG çekiyor. RAw çekeren 6 taneden sonra duruyor ve kayıt etmeye devame diyor kartınız nekadar hızlıysa o kırmızı ışık okadar çabuk sönüyor.

Yani yaşadıklarınızın hepsi normal :) Bende sandisk Extreme III kullanıyorum 133x bene de durum aynı.

16 gb toshiba class 10 hafıza kartı kullanıyorum bendede durum aynı (550D) normal yani...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seas79 -- 25 Aralık 2010; 12:05:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sanli90

quote:

Orijinalden alıntı: Bixie

3 hafta sonra hayyam veya doğubanktan 550d alıcam peşin olarak. yanında hediye olarak 8 gb kart veya bi çanta verirler dimi hatta yanında 50mm veya 55-250mm lenste alıcam

Ben 2 ay önce bu dediğin seti hayyamdan 2.150tl aldım peşin. hediyeside 3 lensede filtre aldım birde emora çanta aldım. Başka bi dükkandanda 90 tl 16 gb toshiba class 10 hafıza kartı aldım. Bilgin olsun diye söylüyorum selamlar...

anladım hocam çok sağolasın..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DonjuanTR -- 25 Aralık 2010; 12:33:13 >
  • 1,5 ay sonra, objektif almak için hayyama gideceğim. Bütçem 1000TL. Aklımda 2 düşünce var.
    *18-200 alıp FF makinaya geçene kadar devam etmek
    *1000TL'yi aşmayacaksa ve değer ise, 550D'yi verip 7D body almak
    En mantıklı seçenek nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: İmportant

1,5 ay sonra, objektif almak için hayyama gideceğim. Bütçem 1000TL. Aklımda 2 düşünce var.
    *18-200 alıp FF makinaya geçene kadar devam etmek
    *1000TL'yi aşmayacaksa ve değer ise, 550D'yi verip 7D body almak
    En mantıklı seçenek nedir?

hocam 550d yi yeni aldın bence en mantıklısı kitlensle idare edip 5-6 ay sonra isteklerini karşılayacak kaliteli bir lens almak ..

18-200 tak gez bir lens ama kaliteyi bir miktar düşürecektir büyük ihtimalle hem geniş açı hemde optik zoom için bu lense yöneliyorsun günlük kullanım için tamron 17-50 çok övülüyor düşün derim...

1000 lira bütçem var demişsin 50mm ve 55-250 IS alsan seni uzun süre idare eder faha sonra FF body alırsın zaten..

bence kafana çok takma giriş seviyesinin en iyi makinasını kullanıyorsun rahat ol bol bol fotoğraf çek
  • quote:

hocam 550d yi yeni aldın bence en mantıklısı kitlensle idare edip 5-6 ay sonra isteklerini karşılayacak kaliteli bir lens almak ..

18-200 tak gez bir lens ama kaliteyi bir miktar düşürecektir büyük ihtimalle hem geniş açı hemde optik zoom için bu lense yöneliyorsun günlük kullanım için tamron 17-50 çok övülüyor düşün derim...

1000 lira bütçem var demişsin 50mm ve 55-250 IS alsan seni uzun süre idare eder faha sonra FF body alırsın zaten..

bence kafana çok takma giriş seviyesinin en iyi makinasını kullanıyorsun rahat ol bol bol fotoğraf çek.

Tavsiyen için teşekkürler.
    800TL aşağısı fiyata 18-200 bulamazsam, 550D + 1000TL verip 7D body almak beni düşündürüyor. Şuan 50mm F1.8 II kullanıyorum.
    55-250 ve 17-50 objektifleri inceleyeceğim.
  • Miniatürk den bir kaç manzara. Hiç ellenmedi. Crop bile yapılmadı. kırpma da yapılmadı. Ne ise o. Sadece raw dan jpg e resize edildi. Çıktığı gibi : )
    forumda tam olarak nasıl net görünür bilmiyorum resize boyutunu tam olarak kaç yapmam gerekir beceremedim.
    %90 canon 50 mm 1.8 II + Eos 7D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asyagrafik -- 25 Aralık 2010; 18:59:38 >
  •  @@ Canon EOS DSLR İnceleme ve Paylaşım Merkezi @@

• 7D + 50mm 1.8 II
    f2.2
    1/50
    3200 ISO

• quote:

Orijinalden alıntı: H.G.A
    Dün aldığım sigma 18-50 Dc OS ile deneme yaptım. Aynı sahneyi sattığım apo dg ile de karelemiştim.

1-60
    F 4.5
    50 mm
    iso 100
    centerweighetavg

Daha güzel çıkmış. Yarın ben kendi lenslerimde Micro AF denemeleri yapacağım tripod ile.
    Sigma'larda tecrübe ettiğim kadarı ile front focusing daha fazla gibi. Kesin kontrol etmek lazım.
    17-50 Tamron 2.8 VC'siz olan modeli eklemeyi düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 145tr

quote:

Orijinalden alıntı: H.G.A
    Dün aldığım sigma 18-50 Dc OS ile deneme yaptım. Aynı sahneyi sattığım apo dg ile de karelemiştim.

1-60
    F 4.5
    50 mm
    iso 100
    centerweighetavg

Daha güzel çıkmış. Yarın ben kendi lenslerimde Micro AF denemeleri yapacağım tripod ile.
    Sigma'larda tecrübe ettiğim kadarı ile front focusing daha fazla gibi. Kesin kontrol etmek lazım.
    17-50 Tamron 2.8 VC'siz olan modeli eklemeyi düşünüyorum.

Teşekkür ederim. Sigma lenslerde giriş seviyesi lenslerden pek haz alamadım. Henüz ferrariye şahin motoru takmak la meşkulüz : ) Yakında hakettiği lenslere kavuşur inşallah.

sigma 17-70 de alternatif olabilir. Oldukça keskin ve kaliteli olduğunu duyuyuorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 145tr

7D + 50mm 1.8 II
    f2.2
    1/50
    3200 ISO

hocam isoyu neden 3200 verdiniz?
  • 
Sayfa: önceki 13461347134813491350
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.