Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: 400D Ve İLk Denemeler. Soru Ve Cevaplar, Yavaş Yavaş Ortak İnceleme...

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dijital Fotoğraf Makineleri ve Video Kameralar >> Dijital Fotoğraf/Baskı >> Cevap: 400D Ve İLk Denemeler. Soru Ve Cevaplar, Yavaş Yavaş Ortak İnceleme... Sayfa: <<   < önceki  1 2 [3] 4 5 6 7 8 9 10   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
rb.atasoy

20 Ocak 2007; 22:50:16 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

En kısa zamanda.

Yarın bi çıkayım sokağa bakalım neler olup bitiyo değilmi

Benim yaratılışımda bir fevkaladelik varsa o da Türk olmamdır. Mustafa Kemal ATATÜRK
Rouvax

Sisteme Gözat

20 Ocak 2007; 22:50:41 

quote:

Orjinalden alıntı: MyStİCaL

Hımm yani ortalama 800$civarına geldi kit lens den memnunmusun yoksa başka alacakmısın birde mesela alırken body olarak alıp ayrıcamı lens almalı yoksa sendeki gibi kit olarak mı almalı ne dersin?
quote:

Orjinalden alıntı: Rouvax

@Mystical
Makineyi Amazondan alıp Bir arkadaşa yollattık, oda bavulda getirdi Türkiyeye
ozaman Rebel XTI Kit için 799$ + 26$ Sandisk Ultra2 1gb CF olarak almıştım. Amazonda shipping ayrıntısını nasıl becerdiysek hata yaptık CF kartı ve Kit i ayrı paketler olarak yollatık. CARD 2 gün içinde teslim Makine 1 haftada teslim seçenekleri ile yollatık (zeka küpüyüz) Yani shipping hatası nedeniyle bir 15$ da ordan geçti :)
840$ a falan gelmiş oldu.

Kit lens süper bişe değil ama ben yurtdışından alırken kaçırılmaz fırsat gibi oldu o fiyata. bu fiyata başka türlü geniş açıda bulunmuyor zaten, 18mmx1.6 bile çok iyi geniş açı veriyor.Kit lense kötü densede fiyatını bence kesinlikle hakediyor. Ek lens tatmin ve ihtiyaçla alakalı, 55mm çok işime yaramıyor ama 50mm 1.8 alıcam sırf hızlı oluşundan dolayı(fiyatı da ucuz). hemde çok keskin diyorlar <benim macro anlayışımda 15-20cm yetiyor gibi. hem zaten ters lens adaptörü diye bişey var 18-55 i makineye ters takılarak çekilmiş fotoları mutlaka görmelisiniz. inanılmazlar. onları gördükten sonra macro lens alma konusunda görüşlerim değişti. 50mm yi aldıktan hityaç doğrultusunda fazla para harcayacağımı sanmıyorum belki ilerde kaliteli bir tele alabilirim. zaten 2. el tele ler ucuz olarak bulunuyor vasat bişey istersen.

@rb.atasoy hayırlı olsun kardeş bekliyoruz fotoları :D

Şuan ki tercihlerim
Photo Gallery - http://sundance.byethost7.com/ Fotokritiklerim - http://www.fotokritik.com/kullanici/Sundance/portfolyo
PlutosDaddy

20 Ocak 2007; 22:55:53 

Ters takılarak derken ?

rb.atasoy

20 Ocak 2007; 23:01:09 

Ters takılarak macro fotoğraflar çekilebilir.Özellikle vida tipi objektiflerde.Bizim fizik hocamız anlatıyodu arkadaşı zenite boru takmış önüne objektifi takmış ve arının gözünü fotoğraflamış.

Teşekkürler rouvax

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rb.atasoy -- 20 Ocak 2007; 23:01:43 >

Benim yaratılışımda bir fevkaladelik varsa o da Türk olmamdır. Mustafa Kemal ATATÜRK
PlutosDaddy

20 Ocak 2007; 23:07:46 

Hoş

Ters takmak için bi aparata mı ihtiyaç var yoksa aynanın önüne tersten dayasak elimizle olur mu

rb.atasoy

20 Ocak 2007; 23:24:12 

quote:

Orjinalden alıntı: PlutosDaddy

Hoş

Ters takmak için bi aparata mı ihtiyaç var yoksa aynanın önüne tersten dayasak elimizle olur mu

O senin yeteneğine kalmış Bi dene zararı olcağını sanmam

antique

20 Ocak 2007; 23:58:55 

quote:

Orjinalden alıntı: rb.atasoy

Arkadaşlar s6500fd , alpha100 , s3 derken bugün amcaoğluna leptop alırken babam ikna oldu ve 400d aldık

Katıldım sonunda aranıza arkadaşlar.Çok mutluyum.

oohoo hayırlı olsun çok sevindim

MyStİCaL

21 Ocak 2007; 0:18:55 

Anladım ilgine teşekkür ederim.
quote:

quote:

Orjinalden alıntı: MyStİCaL

Hımm yani ortalama 800$civarına geldi kit lens den memnunmusun yoksa başka alacakmısın birde mesela alırken body olarak alıp ayrıcamı lens almalı yoksa sendeki gibi kit olarak mı almalı ne dersin?
quote:

@Mystical
Makineyi Amazondan alıp Bir arkadaşa yollattık, oda bavulda getirdi Türkiyeye
ozaman Rebel XTI Kit için 799$ + 26$ Sandisk Ultra2 1gb CF olarak almıştım. Amazonda shipping ayrıntısını nasıl becerdiysek hata yaptık CF kartı ve Kit i ayrı paketler olarak yollatık. CARD 2 gün içinde teslim Makine 1 haftada teslim seçenekleri ile yollatık (zeka küpüyüz) Yani shipping hatası nedeniyle bir 15$ da ordan geçti :)
840$ a falan gelmiş oldu.

Kit lens süper bişe değil ama ben yurtdışından alırken kaçırılmaz fırsat gibi oldu o fiyata. bu fiyata başka türlü geniş açıda bulunmuyor zaten, 18mmx1.6 bile çok iyi geniş açı veriyor.Kit lense kötü densede fiyatını bence kesinlikle hakediyor. Ek lens tatmin ve ihtiyaçla alakalı, 55mm çok işime yaramıyor ama 50mm 1.8 alıcam sırf hızlı oluşundan dolayı(fiyatı da ucuz). hemde çok keskin diyorlar <benim macro anlayışımda 15-20cm yetiyor gibi. hem zaten ters lens adaptörü diye bişey var 18-55 i makineye ters takılarak çekilmiş fotoları mutlaka görmelisiniz. inanılmazlar. onları gördükten sonra macro lens alma konusunda görüşlerim değişti. 50mm yi aldıktan hityaç doğrultusunda fazla para harcayacağımı sanmıyorum belki ilerde kaliteli bir tele alabilirim. zaten 2. el tele ler ucuz olarak bulunuyor vasat bişey istersen.

@rb.atasoy hayırlı olsun kardeş bekliyoruz fotoları :D

N91+6680+ixus i+Sony T5+2gb MS+EP630+ixus 800 IS+2Gb Kingston SD

Herşey zehirdir mühim olan dozdur!
PlutosDaddy

21 Ocak 2007; 0:23:06 

Yok olmuyo Belki benim objektif uygun değildir bu olay için Ya da olay tamamn farklı bişey
quote:

quote:

Orjinalden alıntı: PlutosDaddy

Hoş

O senin yeteneğine kalmış Bi dene zararı olcağını sanmam

@p4p800se

21 Ocak 2007; 10:04:56 

birde 1X,2X,4X close up denilen şeyler var dikkatimi çeken, bunlar tele içinmi yoksa makro içinmi kullanılıyor, bilgisi olan varmı ? bunları takınca AF çalışıyormu yoksa manuel mi yapmak gerekiyor? onlarla çekilmiş örnek resim adresi biliyormusunuz?

Iki tür insan daima açtır. Biri bilimi arayan, diğeri de parayı. CAT STEVENS
Yaşamda en önemli şey kazançlarımızı kullanmak değildir. Bunu herkes yapar. Asıl önemli olan kayıplarımızdan kazanç sağlamamızdır. Bu zeka gerektirir;akıllı insanlarla aptal insanlar arasındaki fark budur. William Bolith
Rouvax

Sisteme Gözat

21 Ocak 2007; 13:37:57 

@p4p800se Converterlar UV veya polarize fitlre gibi lensin önüne vidalı oluyolar genelde. Yani af ile ilgileri olmuyor. Close up deyince makroya yönelik üretilmiş oluyorlar sanırım. Tele converter deyince de optik zoom u işte şarpanına katkı sağlanıyor, bir yerden baktın mı aynı kapıya çıkmış oluyolar. Ama converterları pek kullanmadığımdan araştırmadığım bir konu.

@plutosdaddy

http://www.fotokritik.com/kullanici/portfolyo.php?id=6872&pid=83563 bu adreste çekilmiş 2 örnek var sinek nasıl çıkmış ses karar ver.

Her lensi ters kullanabilirsin diye düşünüyorum önemli olan doğru mesafede tutmak. Bazıları aparatsız kullanıyor bazıları aparat alıp rahatlıyor :). Canon için pratik bir çözüm var gittigidiyorda, nikon içinde vardır kesin biryerlerde.

Şuan ki tercihlerim
Photo Gallery - http://sundance.byethost7.com/ Fotokritiklerim - http://www.fotokritik.com/kullanici/Sundance/portfolyo
rb.atasoy

21 Ocak 2007; 13:55:15 

Hocam şimdi benim aletin pili bitti.Bunu ilk şarjda cep telefonları gibi uzun süre tutmak gerekiyomu yoksa kullanma klavuzundaki gibi 1,5 saat yetermi.Emin olmadan şarjlamıyım dedim.Sonra problem çıkartmasın pil.

Rouvax

Sisteme Gözat

21 Ocak 2007; 14:27:18 

Direkt sarja tak lamba turuncu yanar, yeşil olunca lamba al prizden.

Şuan ki tercihlerim
@p4p800se

21 Ocak 2007; 14:30:16 

quote:

Hocam şimdi benim aletin pili bitti.Bunu ilk şarjda cep telefonları gibi uzun süre tutmak gerekiyomu yoksa kullanma klavuzundaki gibi 1,5 saat yetermi.Emin olmadan şarjlamıyım dedim.Sonra problem çıkartmasın pil.

klavuzunda uzun süre şarjda bırakmayınız diye uyarı var, yeşil ışık yandıkdan sonra şarjda tutmanın bir anlamı yok zaten bence ...

Iki tür insan daima açtır. Biri bilimi arayan, diğeri de parayı. CAT STEVENS
Yaşamda en önemli şey kazançlarımızı kullanmak değildir. Bunu herkes yapar. Asıl önemli olan kayıplarımızdan kazanç sağlamamızdır. Bu zeka gerektirir;akıllı insanlarla aptal insanlar arasındaki fark budur. William Bolith
rb.atasoy

21 Ocak 2007; 14:47:12 

Peki arkadaşlar teşekkürler.Bak koyuyorum şarja bişey olursa

Hocam ben bu makineyi 1gb sandisk exterme 3 cf kart ile birlikte 1690tl 4 taksitli aldım Vatan Computerden.Fiyat iyimi sizce?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rb.atasoy -- 21 Ocak 2007; 15:07:26 >

Rouvax

Sisteme Gözat

21 Ocak 2007; 15:10:09