Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: 400D Ve İLk Denemeler. Soru Ve Cevaplar, Yavaş Yavaş Ortak İnceleme...

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: !!!Chinogolog!!!, asenyurt
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dijital Fotoğraf Makineleri ve Video Kameralar >> Dijital Fotoğraf/Baskı >> Cevap: 400D Ve İLk Denemeler. Soru Ve Cevaplar, Yavaş Yavaş Ortak İnceleme... Sayfa: <<   < önceki  1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 10   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
kentuf

24 Aralık 2006; 17:43:39 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Kaç gündür dijital fotoraf makinası almak için geziniyorum .En son sony cyber short 5.1 piksel elimde kalınca servise götürmüştüm .Servis bana sakın ama sakin lensleri açılmayan ince makinaları almamam konusunda uyardı .Neden diye sorunca çünkü lenslerde problem olunca bunların telafisinin çok zor olduğunu falan anlatti.İçinden dışarıya açılan optik zoomlu makinalar tercih edilmeliymiş .Bundan 2 sene önce dubaiden aldığım makina tam iki sene geçti ekranda çeşitli renkler çıkarak kullanılmaz hale geldi.Şimdi sorularım .

1) Dijital makinaların ortalama ömrü ik sene midir .Yoksa bu benim şanssızlığımdanmı kaynaklanmakta (camera da aynı şekilde lens hatası üretti) ???

2) Neden canon ve nikon daha iyi bir marka ise dijital fotoraf makinalarında sony neden onlardan daha yüksek fiyat ,sony tv de olduğu gibi isimmi satıyor ????

3)Bu tip bir makinayı acaba nereden temin etmek sağlıklı olur ? İnternet ortamındaki ucuz fiyatlar ,doğubank malları gibimidir ? Nerden alınması tavsiye olunur .Kolay gelsin .

Alehar

24 Aralık 2006; 22:00:31 

Kompakt makinaların tamiri astarından pahalıya geliyor. Geçenlerde gazetede tüketici köşesinde bu konu ile ilgili bir makale de çıkmıştı... Sanırım hem pazarlama taktiği aynı zamanda tamiri zor da oluyor.

Alehar
----------------------------------------
"Yaptığınız herşey size geri döner!"
PlutosDaddy

24 Aralık 2006; 22:11:15 

Böyle bir olay benim başıma gelmişti; Sony P93 makineyi kız arkadaşım elinde krem olduğu için düşürmüştü yere ve açık halde düştüğünden objektif içine doğru gömülmüştü cihazın... Semtimdeki yetkili servise götürdüğümde nası becerdilerse 710ytl (cihazın sıfırı 600 küsür) masraf çıkardılar, neymiş ? yedek parça pahalıymış ve çok hasar görmüş cihazım...... Tabii ki yaptırmadım, başka biryerde yetkli servise götürdüm ve çok büyük hasar olmadığını 1-2 küçük parçadeğişimiyle hallettiklerini söylediler ve 90ytl'ye yaptırdım cihazımı.... İşgüzar servislerden de kaçınmak lazım bazen astarın fiyatını onlar da katliyabiliyor.....
quote:

Orjinalden alıntı: Alehar

Kompakt makinaların tamiri astarından pahalıya geliyor. Geçenlerde gazetede tüketici köşesinde bu konu ile ilgili bir makale de çıkmıştı... Sanırım hem pazarlama taktiği aynı zamanda tamiri zor da oluyor.

aLper_iLeri

24 Aralık 2006; 23:20:40 

herkese bir tiyo vereyim :

sony V1 makinemdeki arıza için sony servisi 300 euro istedi. gecen sene.
kart bozulmuş. makineyi yere düşürmüştüm.
tabi 300 euro ödemedim.3-4 yere götürdüm yapamadılar.
bir diger 3-4 tanesi ise servise blie almadılar.
her neyse.

doğubank üst katta bi servis var. kaan digital.
onun tanıdıgı bi elektronik tamircisi şirket var. ismini hatırlamıyorum.
kaan digital isimli firmadan ögrenin. firmadaki kişi odtu elektronik mezunu
sayko bi genç. firma da kendinin zaten. tesadüfen tanıştım.
benim sony'nin kartının arızasını buşup tamir etti. 80 ytl ödedim. seve seve hemde.

Günlük Sistemim : Abit Awd9-max, Intel Core2Duo e6750@3.2 ghz( 1.3v), Quadcore Stok Fan, 2x1gb Kingston 800mhz, Gigabyte 8800GT@800-2000-2000, Maxtor 250gb slim, Silverstone Olympia 650w PSU, Samsung 2232BW 22" Lcd, --- http://www.alperileri.com - Nikon D300 - Nikkor 50mm f/1.8 D - Sigma 70-210 f/3.5-4.5 APO - Sigma 8mm f/3.5 - Nikkor 18-55 f/3.5-5.6 ED II -
WILLIAMs

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

25 Aralık 2006; 9:49:16 

Yani.. 300 EURO nerde 80 YTL nerde.. Adamlar resmen V1 in kendi parasını istemiş..

INTEL E6320 1,86Ghz + ASUS P5B + KINGSTON 2x1GB 667Mhz + SEAGATE 500GB 7200.10
GALAXY 8600GT + AOPEN H600B-28 400W + SAMSUNG 940BW + CREATIVE T3030
HP Photosmart D5160 + CANON IXUS 850 IS ( SD 800 IS ) + NOKIA 6300 BLACK
Rouvax

Sisteme Gözat

26 Aralık 2006; 21:12:30 

Eos 300V lerin kitlensi Canon 28-90 F4-5.6 Alsammı diyorum ucuzlar.Daha Arkadaşın eos 300 ün de kullanmıştım ama çıktıları kartpostal boyutlarında alınca pek bişey ifade etmiyor. Digital a takıp deneyen oldu mu ?

Şuan ki tercihlerim
Photo Gallery - http://sundance.byethost7.com/ Fotokritiklerim - http://www.fotokritik.com/kullanici/Sundance/portfolyo
BzBz

26 Aralık 2006; 21:17:38 

ben denedim ve kit lensle arada dağlar var. bu dediğim objektif gri hatta. dediğim dibi keskin fotoğraflar çıkartıyor. baya denedim, dolandım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BzBz -- 26 Aralık 2006; 21:18:42 >

"Bilmediğimi sorar , bildiğim kadarını söylerim."

Canon - 400D
Alehar

26 Aralık 2006; 22:23:19 

evet ben denedim, hatta sana kitlens ile kıyaslamalı çektiğim iki test fotosunu bulmaya çalışayım.
Sonuç beni hiç tatmin etmemişti o zamanlar...

Bugün başka bir topikte yazdım, sensör lens etkileşimi ve özel "coating" ler diye, bu örneklerde çok bariz belli oluyordu ama o zamanlar tam yorumlayamamıştım...

Alehar
Alehar

27 Aralık 2006; 17:20:53 

"Ben denedim" demiştim ama, fotoları bulunca gördüm ki, 28-80 imiş. (en azından ben öyle yazmışım klasöre...)
Yine de "digital coating" lerle ilgili fikir veriyor. Bakmak isterseniz;
http://alehar.blogspot.com/2006/12/canon-28-80-vs-canon-18-55-kit-lens.html

Alehar
Rouvax

Sisteme Gözat

27 Aralık 2006; 18:12:38 

hayal kırıklığı :D

Şuan ki tercihlerim
Photo Gallery - http://sundance.byethost7.com/ Fotokritiklerim - http://www.fotokritik.com/kullanici/Sundance/portfolyo
@p4p800se

28 Aralık 2006; 10:52:26 

bende eos 400d siparişi verdim
ürün bayramdan sonra elimde olacak yalnız yurtdışından geleceği için Türkçe kullanma klavuzu olmayacak!
elinde Türkçe kullanım klavuzu olan arkadaş varsa bunu paylaşıma açma yolu olabilirmi acaba? veya temin edebileceğim bir yer bilen ?

Iki tür insan daima açtır. Biri bilimi arayan, diğeri de parayı. CAT STEVENS
Yaşamda en önemli şey kazançlarımızı kullanmak değildir. Bunu herkes yapar. Asıl önemli olan kayıplarımızdan kazanç sağlamamızdır. Bu zeka gerektirir;akıllı insanlarla aptal insanlar arasındaki fark budur. William Bolith
zalman

28 Aralık 2006; 18:57:27 

filmli slr makinalarin lensleri digital slr ile kullanildiginda pek iyi sonuc vermiyorlar ( netlik acisindan ) adaptor ile kullandigim cosina MF 70-200mm f/3.5-5.6 lens KM maxxum 5d ile renk dolgunlugu iyi fakat net olmayan goruntuler uretmisti zannedersem optik cozunurluk yeterli gelmedi

WILLIAMs

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

28 Aralık 2006; 23:10:17 

Ya da focuslamada hata vardır..

INTEL E6320 1,86Ghz + ASUS P5B + KINGSTON 2x1GB 667Mhz + SEAGATE 500GB 7200.10
GALAXY 8600GT + AOPEN H600B-28 400W + SAMSUNG 940BW + CREATIVE T3030
HP Photosmart D5160 + CANON IXUS 850 IS ( SD 800 IS ) + NOKIA 6300 BLACK
BzBz

29 Aralık 2006; 0:03:23 

quote:

Orjinalden alıntı: zalman

filmli slr makinalarin lensleri digital slr ile kullanildiginda pek iyi sonuc vermiyorlar ( netlik acisindan ) adaptor ile kullandigim cosina MF 70-200mm f/3.5-5.6 lens KM maxxum 5d ile renk dolgunlugu iyi fakat net olmayan goruntuler uretmisti zannedersem optik cozunurluk yeterli gelmedi

Yine dediğim gibi, eski makinem olan ve nerdeyse hiç kullanmadığım eos300 ün 28-90 ını 400D de denedim , hatta ayrıntıya girmek gerekirse arkadaşımın 350D sindede denedim. Aynı karelerde ,aynı koşullarda (hatta çoğunlukla çevre fotoğraflarında) kit lens e göre daha keskindi. Kareler daha netti. ama Alehar ın gösterdiği örnekte de kit lens baya kaliteliymiş gibi gözüküyor, yani baya fark var ama tabiki bahsettiğimiz lens o değil.

Bu konuda kesin sonuç vermek için yeterli bilgiye sahip olduğumu düşünmüyorum ama gözüm öyle olduğunu söylüyor ve buna rağmen ben hala kit lensi kullanmaktayım. sebep ise -orjinallik-

"Bilmediğimi sorar , bildiğim kadarını söylerim."

Canon - 400D
zalman

29 Aralık 2006; 8:20:24 

benim bahsettigim lens 16 yillik sizin bahsettiginiz 28-90 larin en eskisi 5 veya 6 yillik lensler onlarin daha iyi sonuc vermesi normal ama kit lensi gecebileceklerini zannetmiyorum ; birde sensor kuculdukce optik cozunurluk artmak zorunda yoksa fotograftaki ayrinti ve keskinlik azaliyor ..... sadece leica lenslerin isleme proseslerinde degisiklik yapmadi diye biliyorum yani adamlar filmli donemde bile film icin fazlasiyla kaliteli lens uretiyorlarmis....

Rouvax

Sisteme Gözat

29 Aralık 2006; 16:44:50 

28-90 belki 5-6 yıllıktan eski olabilir ;) ama sonuç olarak oda canon un ucuz kit lenslerinden biri. Çok kaliteli bişey beklemenin bir anlamı yok ama 90mm oluşu belki 55 in nerdeyse zoom yapınca göz den daha uzak göstermesi rahatsız edici belki bu konuda başarısı daha iyi olduğu için tercih edilebilir ancak en azından 18-55 kadar keskin sonuçlar vermeli.

Şuan ki tercihlerim
@p4p800se

29 Aralık 2006; 22:23:23